Bu Ağrı beni mahvetti kızlarr sizce ne yapmalıyım?

laaasey

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Şubat 2014
218
132
Kızlar 20lik dişim Gömülü devlette Dt ameliyat randevu aldım ama Dr resmen yok alt dudağın anestezi sonrası hissiz olur bi ömür bi daha hissedemezsin emin misin dedi ve ben daha kendine güvenemeyen birine teslim olmayacağımı o an anladım. ( tam 3 ay o günü Ağrıyla bekledim.) o kadar kötüyüm ki diş etlerim iltihaplanma şişti şuan damağım Şiş ve ağız içi yaram var . Hepsi yetmezmiş gibi alt iki dişim Gömülü ve müthiş ağrıyor. Ben bursadayım Gömülü dişin bi ağız Çene uzmanına gösterilmesi gerekiyor mu yoksa bi diş hekiminde yapılabilir mi ? Şöyle bi düşüncem var yan komşumuz var hiç gitmedim tedavi anlamında . Evde diş hekimi o Yaparım der ama bu Gömülü Dişi ona mı emanet etmeliyim yoksa özel bi klinik bulup oraya mı? Bide daha önce özelde olanlar fiyat olarak ne kadar bi fikirleri var mı . Ay şuan cidden çok kötüyüm ve ameliyattan çok korkuyorum. Fikir veren herkese çok teşekkür ederim

Bence baska bir doktora daha gorunun. 20lik disini cektiren bir suru insan taniyorum. Hicbirinde de sorun cikmadi. Gecmis olsun dis agrisi zor gercekten..

Geçmiş olsun aynıyız.. Üstüne bir de çürük diş ağrısı ekle. 3 diş dolgu gerekiyor. Birini yaptırdım diğerlerine cesaretim yok. O kadar kanadı ki, doktor dolguyu 1 hafta sonra taktı(Dişi temizledikten sonra ağrı kesicili macun koydu), çok kan olduğu için tutmazmış dolgu..
Can havliyle kaçıyorum.. Normalde acır mı bu kadar yoksa bana mı denk geldi? Gerçekten dayanılacak gibi değil.Resmen kabir azabı.. Bu arada tek iğne yaptı.
Ayrıca 20'lik dişim yamuk çıktığından onu da almak istiyor.Onun ağrısını çekiyorum iki haftadır.

Bence baska bir doktora daha gorunun. 20lik disini cektiren bir suru insan taniyorum. Hicbirinde de sorun cikmadi. Gecmis olsun dis agrisi zor gercekten..

Çok Sağolun Geçmiyor işte. Sizce normal bi diş hekimi halledebilir mi komşumuza gidince Yaparım deyip yapamayacağından korkuyorum. Ağız Çene uzmanına mı görünmeliyim acep? Ay kafamda deli sorular. Yorumunuz içinde çok teşekkürler.

Ay çok geçmiş olsun. Çok şükür dolgu yok ama felaket Ağrı var . Gömülü mü dişiniz ? Diş eti iltihabım diş eti çekilmem şişmem hepsi şuan mevcut 20lik Gömülü diş yüzünden. Ve henüz kendimi emanet edecek birini bulamadım özellerde yapmak istiyorum ama cart çift derken bir sürü fiyat çıkarmasından korkuyorum bide .

Bence üniversite hastanelerine gidin. Binlerce kişi gömülü 20lik disi cektiriyor kimsenin dudağı hissiz kalmiyor. Profesöre görünün onlar duruma göre ya dişi kırıp parça parça çıkarıyor yada tek tek çıkartıyor. 1 hafta agri cekiyorsunuz ama sonra sorun yok.
Ama mutlaka iyi birine gidin benim bir akrabam cok eskiden 20lik dislerini yeni mezun discilere çektirmiş onlar dişi alirken çene kemigine mi zarar vermisler birsey olmuş bütün dislerinde birden yerinden kayma sorunu vs ismini bilmedigim bircok kötü şey vardi ve hepsi de o hekimlerin yuzunden. zaten takma diş kullaniyor suan. Aman diyim dikkatli olun saglik önemli.

Kendinizi riske atmayin. En guzeli ozel bir hastanede agrisiz olayi atlatmaniz olur. Devlet hastaneleri genellikle ilgilenmiyor surekli randevuyla uzatarak bir haftalik isi 3-4 aya yayiyorlar. Maddi sıkıntınz yoksa özel en guzeli

Yorumunuz için çok teşekkürler. Şöyle bi durum var bursadayım uludağ üni diş bölümü yok mecburen özel bi kliniğe gidecem .

Yorumunuz için çok teşekkürler. Şöyle bi durum var bursadayım uludağ üni diş bölümü yok mecburen özel bi kliniğe gidecem .
Aslında hic imkaniniz yok mu üniversite hastanesine gitmeye. Bir yakininizin yanina vs gidip? Çünkü gercekten ciddi bi islem. Bu arada dişinizin o bölgesi ağrıyorsa kuru karanfil cok güzel bölgesel olarak uyuşturuyor deneyebilirisiniz

Gömülü evet.. İki üst dişimin yarısı gömülü ve fena acıyor.. İltahap yaptı şişti. Ağrı kesici alıyorum.

size ihtimali Söylemek zorunda olduğu için söylemiş. yarın öyle bir şey olsa dava edersiniz. yani kendine güvenle alakalı değil. 1000 de 1 olur o sizsinizdir bilemeZ

cnmm iltihaplı diş genelde çekilmez antibiotik tedavisi ile hafifletilir. bunları hafife alma iyi bi doktora görün. diş saglıgı çok önemli 20 lik dişlerin kökleri çok uzun oldugu için çekimide zordur. bursada bi fakulteye gitmeni yada iyi bir özel doktora gitmeni tavsiye ederim.

diş hekimi gömülü dişe müdahale etmez, çene cerrahisi ayrıdır. diş dr. bakar. ama o da cerrahi durumsa hastaneye sevk eder. benim de 20'lik dişim aynıydı. gömülü ucu varla yok arası ve ağrısı dayanılamayacak gibiydi. diş dr.um müdahale etmek istedi ama olmayınca çene cerrahına sevk etti, hastanede tekrar bakıldı. cerrah randevu verdi ve dişim alındı. bildiğin ufak bir operasyondu. korkma iyi bir dr. sorunsuz halleder. anestezinin etkisi geçince normale dönülüyor zaten. mutlaka antibiyotik kullanmak gerekiyor.

Benim tavsiyem kesinlikle üniversite hastanesine gitmeniz. Çok uzak da değilmişsiniz, Bir gün online randevu alın, Bursadan atlayın feribota İstanbula gidin ve gönül rahatlığıyla tedavinizi olun. Marmara Üniversitesi'nin diş hekimliği fakültesi var mesela oraya bakabilirsiniz.

Bursadaysaniz Ertuğrulkent te dentuna var orda Nurhan Bey var ona gorunmenizi öneririm çok harika bi doktordur fiyatları da normal öyle pahalı falan değil. Benim çok kötü bi dişim vardı herkes kırılır bu dış cekmemiz lazım derken o ben bi deniyim dolgu yapmayı dedi yaptı da. kaç kişi 20 lik çektiriyor hiç duymadım dudagi hissizlesen.

İki ay önce sadece ucu görünen yirmilik dişimi çektirdim.Kökü çene kemiğine paralel durumdaydı.Biraz ağrım oldu tabi ama büyük bir sorun yaşamadım.Tecrübeli bir doktor özel kliniği var orda çekim yapıldı.Altıparmakta Ünsal Akgül ismi.

benim doktorum ucu göründüğü için aldı yirmilik dişimi zor oldu ama gömülü olunca bir ünv. ameliyatla alınması gerekir dedi bana ucu göründüğü sürece ben alırım sorun olmaz dedi.sonuçta ciddi bir şet işin ehline gidin.

20 yaş dişi gömülü olmasa bile çene cerrahı tarafından alınmalı..ben 4 dişimi de ameliyatla aldrıdım..hele 1 tanesi çok zor oldu.ama his kaybı falan yok çok şükür..iyi bir çene cerrahı bulup aldırın..normal bir diş hekimi bile almıyor zaten..kökü çok büyük olduğu için çekim aşamasında komplikasyon olabilyormuş..kırılma vs durumlarında cerrah gerekiyor dedi diş hekimim de..
ayrıca diş çekilmeden önce antibiyotiklerler iltihap kurutulur sonra çekim yapılır.bilginiz olsun..:)

O operasyonu geçirdim . Öyle bi dişçinin muayenahanesinde yapabileceği bi iş deil hatta komşunun evde yapacağı iş hiç değil. Diş hastanesinde çenecerrahına oldum operasyonu hatta ameliyat diyeceğim. Riske atma korkutmak gibi olmasın kolay bişi deil o.

3 tane 20lik dişimi çekdirdim sağ tarafımdakiler gömülüydü sol taraf ucu belliydi bende hastanenin listesinde epey bekledim çene cerrahi çekmesi gerekiyormuş hasar vermemek için neyse anestezi oldum dikiş atıldı sağ tarafıma altlı üstlü sol taraf dikişsizdi o hafta ilaçlarla geçiştirdim rahat ettim keşke önceden çekdirseydim dedim kamyon kalktı sanki sağ tarafımdan

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…