Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
BİR VARMIŞ.. BİR YOKMUŞ..
Kayıtlı Üye
öncelikle herkeze merhaba..
benim 6 aylık RABBİM bağışlasın dünyalr tatlısı bir kızım var.. ama maleseff sadece 6350 gram.... 35 haftalık doğdu 2275 gram 45 cm... sütüm yetmiyor malsef mamada yemiyor ek gıdalarıda istemiyor aç yaşıyor bir neviii napıcam bana bi akıl verin doktorum normal diyor ama bence hiç normal değil son iki ayda 400 gram almışş.... naapmalıyım doktorumu değiştirsem acaba... ne mama nede ek gıda hüç birini istemiyor... sadece kuru meme emiyor keşke sütüm bol olsaydıda yawruma yetseydi ama malseffff... sizce memeyi kesmelimiyim .. yaptığoım çorbalar kahvaltılar aldığım mamalar çöpe gidiyo.. benim durumumda olan varmı ne olur yardım edin bana.....
bence bir doktora daha gidin iciniz rahatlasin...
güle güle büyütün bebeğinizi bizde 34+6 da doğduk 2350.Benim bebeğimde 6 ayı yeni bitirdi ek gıdayı almıyo.Emiyo.Eminim sütünüz artması içi bi çok şey denemişsinizdir.Biberonda almıyo ama ben mamayı sevsin diye bazen içine haşlayıp rondodan çetiğim kuru kayısı marmelatndan bi kaşık koyuyorum yada bi tane bebe bisküvisi atıyorum tabi kaşıkla yediği için yarısı dökülüyo.belki size de faydası olur
Kayıtlı Üye
güle güle büyütün bebeğinizi bizde 34+6 da doğduk 2350.Benim bebeğimde 6 ayı yeni bitirdi ek gıdayı almıyo.Emiyo.Eminim sütünüz artması içi bi çok şey denemişsinizdir.Biberonda almıyo ama ben mamayı sevsin diye bazen içine haşlayıp rondodan çetiğim kuru kayısı marmelatndan bi kaşık koyuyorum yada bi tane bebe bisküvisi atıyorum tabi kaşıkla yediği için yarısı dökülüyo.belki size de faydası olur
Canım sende bebeşini güle güle büyüt.... ahhh ahhhhh neler denedim neler ama hiç biri fayda etmiyo.. biberon almadı uyku arasındada denedim ama nafile... zaten kqaşıkla veriyodum yarısı içine yarısı dışına günde 3 sefer 90 cc zorla ağlaya ağlaya yediriyodum.. artık onudA almıyo çok ağlıyo kıyamıyorum... 5 kez mama değiştirdim hepside çöpe gitti.. hazırladığım diğer kahvaltıları çorbaları muhakllebileri saymıyorum bile... ahh sütüm yetmiş olsaydı en azından içim rahat ederdi... sizin bebişiniz şidi kaç kilo hareketleri nasıl.... bizimki anca bi tarafına dönücem diye uğraşıyo çok üzülüyorum valla... yarın başka bi doktora götürmeyi düşünüyorum... ancak o napabilirki yemeyen çocuğa......
Canım sende bebeşini güle güle büyüt.... ahhh ahhhhh neler denedim neler ama hiç biri fayda etmiyo.. biberon almadı uyku arasındada denedim ama nafile... zaten kqaşıkla veriyodum yarısı içine yarısı dışına günde 3 sefer 90 cc zorla ağlaya ağlaya yediriyodum.. artık onudA almıyo çok ağlıyo kıyamıyorum... 5 kez mama değiştirdim hepside çöpe gitti.. hazırladığım diğer kahvaltıları çorbaları muhakllebileri saymıyorum bile... ahh sütüm yetmiş olsaydı en azından içim rahat ederdi... sizin bebişiniz şidi kaç kilo hareketleri nasıl.... bizimki anca bi tarafına dönücem diye uğraşıyo çok üzülüyorum valla... yarın başka bi doktora götürmeyi düşünüyorum... ancak o napabilirki yemeyen çocuğa......
açıkcası bu duruma doktorda bişey yapamıyor sadece tavsiyede bulunur sonuçta sizde eminim çok şey denemişsinizdir benim oğlum 2 yaşında ama bide bana sor 2 senedir neler çektiğimi ona hazırlayıp çöpe gidenlerle bi çocuk doyardı iştahsız çocuk için ne yapsan boş ben hala çekiyorum ve hala 10.5 kilo 2640 doğdu 1 yaşında 7700 dü düşün artık neler çektiğimi
cnm bn henüz tecrübeli değilim ama hani süt artırıcı çaylardan fln içtinmi rezene çayı gbi yada meyve kompostoları fln..yani sütünün yetmediğini nerden anladın?
Kayıtlı Üye
açıkcası bu duruma doktorda bişey yapamıyor sadece tavsiyede bulunur sonuçta sizde eminim çok şey denemişsinizdir benim oğlum 2 yaşında ama bide bana sor 2 senedir neler çektiğimi ona hazırlayıp çöpe gidenlerle bi çocuk doyardı iştahsız çocuk için ne yapsan boş ben hala çekiyorum ve hala 10.5 kilo 2640 doğdu 1 yaşında 7700 dü düşün artık neler çektiğimi
ahhhh ahhhh çeken anlıyor zaten.... bende küçükken öylemişim.. kardeşlerim amca hala çocukları falan sülalede var yani..... napalım artık canları saolsun hasta olmasınlarda.... başa gelen çekiliyor.... nereye kadar tabi o belli değil şimdi meme avutuyor yarın öbürgün memeden kesilince napcım ALLAH bilir... sizinde ALLAH yardımcınız olsun yemeyen çocuk çok zormuş derlerdide inanmazdım... 8 seneden sonra oldu meleğim isterdimki şöle ele avuca iyice gelsin.... birazda üstüne çok düşüyorum.... anne kalbi işte dayanmıyor... bu iştahsızlığı geçiren bir ilaç olsaydı inan fizan da olsa getitirdim heralde..... :))) canım cevabın için çok saol.. oğluşunuda sanada iyi geceler.....:))
Kayıtlı Üye
cnm bn henüz tecrübeli değilim ama hani süt artırıcı çaylardan fln içtinmi rezene çayı gbi yada meyve kompostoları fln..yani sütünün yetmediğini nerden anladın?
canım sende bebişini hayırlısıyla kucağına alırsın inş.... ilk zamanlar sütüm boldu emerkende emmezkende sütüm akıyodu sürekli.. sonra kızım emmeyi azaltınca yavaş yavaş sütüm geri gitti... göğüslerim 1 kaç saat emmesede dolgun olmuyor canım..... yemek yesemde bişi değişmiyo anlıycan... sana tavsiyem şimdiden bebeğinin iştahlı olması için dua et ... çok zor valla.....
(
canım sende bebişini hayırlısıyla kucağına alırsın inş.... ilk zamanlar sütüm boldu emerkende emmezkende sütüm akıyodu sürekli.. sonra kızım emmeyi azaltınca yavaş yavaş sütüm geri gitti... göğüslerim 1 kaç saat emmesede dolgun olmuyor canım..... yemek yesemde bişi değişmiyo anlıycan... sana tavsiyem şimdiden bebeğinin iştahlı olması için dua et ... çok zor valla.....
(
cnm inşallah onada iştah gelirde bol bol emer..ama cnını o kdr sıkma sonuçta bi şekilde büyüyolar..Allah sağlık versinde..bide şey dicem bu fazla süt geliyoda hani emmeyince çocuk çekiliyo ya geri işte onn içn süt pompası kullanmak gerekiyomuş..yani bebeğin emmediği zmnlarda onu kullanırsan göğsün boş kalmamış olr belki bu şekilde artar..özellikle gece emzirin diyo dr.lar sütünüzün artmasını istiyosanız..bide emzirirken elini ne şekilde tutuyosun bilmiyorum ama bzde hep görüyorum kadınlar genelde makas yöntemiyle memeyi kavrıyo ucunu sıkıştırıyo buda süt kanallarını tıkıyomuş..4 parmaınla alttan destekle baş parmağında memenin üst tarafında dursun..bide göğüse masaj teknikleri var nette bakabilirsin oda sütün artmasına sebep oluyomuş..valla bütün bildiklerim bunlar cnm keşke yardımcı olabilsem..ama süt pompasını denedinmi bilmiyorum emmeyince azaldı deyince bnm aklıma o geldi bu sayede sürekli süt kanalları işler belki sütün geri gelir :26:
iştahsız bebek büyütmek hele de ufak doğunca çok zor biliyorum.Benim oğlumda zaman zaman inatlaşıyo ne emer ne mama alır zaten kaşıkla zorla alır ama bi başka arkadaşn dediği gibi benim oğlum 2 saat emmediyse mutlaka göğsümün birini sağarım biri durur olurda emmek isterse süt olsun diye değiştire değiştire yaparım bunu.bi dene istersen en azından sütün devamlılığı sağlanır.biz 6,5 aylık olucaz 7300 falan sanırım.yarın kontrolümüz var.bi de benim oğlum iştahsız olduğu dönemde doktorumuza sordum iştah açan ne verilebilinir diye vitamin ver sabahları demişti ki veriyorum.Hareketlerine gelince bizde tam dönemiyoruz ayaklarını basıyo.yatarken biyerden tutunursa yan dönebiliyo yoksa yok ben bunu tecrübeli annelere sormuştum onlar normal demişti ama bizimki de tembel ve ben kafama takıyorum açıkçası.doktorumda acele etme döner hep öyle kalcak değil ya diyo ama gel bana sor.Annem üstüne düşme yeme içme konusunda diyo ama içim rahat etmiyo eminim sen de öylesin.bazı çocuklar öyle iştahsız bakarsın hareketlenmeye başlayınca daha çok enerji harcayıp yeme isteği oluşur.
canım o bi damla sütüne şükret..bak ben son zamanlarda bi doktor araştırıyorum netten.KADİR TUĞCU.sitesi var.her türlü soruyu cevaplıyo bana çok yardımı oldu sayesinde çocuğuma herşeyi yediriyorum 6.ayından beri.inek sütü dahil...istersen yazılarını bi oku.belkide sütün yetiyodur sen evham yapıyosundur.çocuğunun yapısı bu olabilir..ben devam sütü kullanıyorum hatta inek sütü bile içiriyorum ama hiçbir mama anne sütünün bir damlasından kıymetli olamaz.sen sakın sütü kesme!emzir..inşallah düzelir herşey..
bende çok yararlanıyorum Kadir Tuğcudan İlk orayı açar okurum bi sorunum olsa anne olunca anladım yaz bi bak istersen
Kayıtlı Üye
teşekkürler kızlar bi bakıcam ositeye inş. fayda görürüm....
Canım gecen tv de denk geldim İbrahim Saracoğlu vardı 5 6 tane Kuru inciri 4'e bol diyo ağzı kapalı olarak 15 dk kaynat suyunu iç anne sütunu fışkırtir dio hergün taze olarak yapın Dio benimde 6 aylık kiz var hatta bende dün aldım yarın denicektim umarım ise yarar
Kayıtlı Üye
Canım gecen tv de denk geldim İbrahim Saracoğlu vardı 5 6 tane Kuru inciri 4'e bol diyo ağzı kapalı olarak 15 dk kaynat suyunu iç anne sütunu fışkırtir dio hergün taze olarak yapın Dio benimde 6 aylık kiz var hatta bende dün aldım yarın denicektim umarım ise yarar
canım denedinmi merak ettim lütfen sonucunu bildir bana.... :44:
Evet canım denedim 2 gün yaptım bugün yapamadım maalesef ben açıkcası bişeyler farketmedim ama bu benim hatam çünkü az yemek yiyorum birkaç haftadır belkide ondan bilemiyorum gözle görülür bı artış olmadı ben çok tatlı ekmek yerdim şimdi yemiyorum die azaldı benimde sütüm sana en büyük tavsiyem bol uyku bol kahkaha anne sutu yapar demişti doktorumda hiçbirşeyi stres etme benimde şimdi odum kopuyo azalır die benim çoktu sutum çünkü yardımcı olamadım belki kusura bakma anne olmak çok zor bol bol emzir ya da sütunu sag ver ki artsin bebeğinle uzun sağlıklı ömürler