BTK'dan açıklama: Saldırıyla ilgili paylaşım yapanlar...

etkin

Guru
Kayıtlı Üye
11 Eylül 2006
1.590
1.070
http://www.posta.com.tr/turkiye/Hab...ili-paylasim-yapanlar---.htm?ArticleID=350826

BTK'dan açıklama: Saldırıyla ilgili paylaşım yapanlar...
Bilgi ve İletişim Teknolojileri Kurumu (BTK), Atatürk Havalimanı'nda gerçekleştirilen terör saldırısına ilişkin, kamuoyunda infial uyandırma ve toplumu dehşete düşürmeye yönelik kasıtlı paylaşımlarda bulunanlar konusunda yasal incelemenin takipçisi olunacağını açıkladı

BTK'dan yapılan yazılı açıklamada, masum insanların hayatını kaybetmesine neden olan ve ülkenin birlik ve huzurunu hedef alan terör saldırısı sonrası sosyal medya üzerinden saldırı anına ve saldırı mağdurlarına ait çeşitli görüntülerin paylaşıldığına işaret edilerek, mahkeme kararıyla hakkında yayın yasağı da getirilen söz konusu görüntülere ilişkin paylaşımlar yoluyla menfur terör saldırısının amacına bilerek veya bilmeyerek hizmet edildiğinin değerlendirildiği belirtildi.

Bu itibarla internette ve özellikle sosyal medyada tweet, retweet gibi yapılan ve hukuki sorumluluğu bulunan bu tür paylaşımlar konusunda vatandaşların gerekli hassasiyeti göstermesinin beklendiğinin vurgulandığı açıklamada, "Kamuoyunda infial uyandırma ve toplumu dehşete düşürmeye yönelik kasıtlı paylaşımlarda bulunanların yasal sorumlulukları bulunmaktadır. Söz konusu görüntüleri yayınlayarak veya paylaşarak terörizmin amacına hizmet edenler hakkında, milli güvenlik, kamu düzeni ve güvenliğinin korunmasına ilişkin mevzuat kapsamında ilgili kurumlar nezdinde her türlü yasal incelemenin takipçisi olunacak." ifadesi kullanıldı.

Şaşırdım mı;Hayır..Geç bile kalındı...

elbette ki BTK nın görevleri arasında bu da vardır ve bence doğrudur da.
ama ulusal medyadan hiç bir haber alamıyoruz, kaç saat öncenin bilgileri aktarılıyor,
bu durumda mecburen sosyal medyadan takip etmeye çalışıyoruz.

BTK haklı olsa da olayın ertesi günü yapılan bu açıklama çok saçma geldi yine de.
yoksa gerçekten kışkırtıcı paylaşımların engellenmesi gerekir diye düşünüyorum ben de.

Kanunlar mevzuatlar cezalar sadece belli zamanlarda belli insanlara uygulanınca bir anlamı kalmıyor.
Çok adaletsiziniz.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yaa evet evet, Türkiye gibi masallar ülkesinde bu tür haberleri duyunca halk arasında infial uyanıp, dehşete düşmemek işten değil. Alışık olduğumuz şeyler değil ki bu, aklınızın ucundan geçer mi bir yerde patlama olsun ve insanlar ölsün. Acayip infial oldum ağbii, öyle böyle değil. Yoksa dün gece huzur içinde kahvemi yudumluyor, aya bakarak ne güzel bir dünya lan, iç huzur, barış, sukunet diyordum tamda. Haberi duyunca 5 saat emin misiniz? Türkiye'de mi olmuş, yok şaka bu dedim. Kamera şakası çıkıp Demet Akbağ el sallayacak sandım.

Hay Allah, şimdi o haberleri, o fotoları görmek çok başka bir dünya bizim için. Aman ha yayınlamayın ki infial olmayalım öyle aniden.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…