Brugge: Bir Ortaçağ Şehri

seaBahAR

Nosce Te İpsum
Pro Üye
13 Nisan 2007
15.555
36.072
b1pf0.jpg
b3kf5.jpg
b2ib0.jpg

Avrupa’nın en iyi korunmuş Ortaçağ kenti Brugge’ün sokaklarında dolaşmak tarihsel bir yolculuğu yaşatıyor insana. Parke taşlı meydanları, dar sokakları, üçgen çatılı evleri, görkemli gotik binaları ve faytonların tıngırtılarıyla tarihi ve romantik bir şehir olma sıfatını fazlasıyla hak ediyor Brugge.

Reie nehrinin kollarının oluşturduğu kanallar bu görkemli şehre değişik bir hava katıyor. Suyun insana huzur veren varlığının yanı sıra, kanalları süsleyen kemerli eski köprüler kentin ortaçağ atmosferini yansıtıyor konuklarına.

b5gn7.png
b9cv4.jpg
b4fx0.jpg

Belçika’nın kuzeyinde bulunan gözde şehrine bu nedenle ‘Kuzeyin Venediği’ sıfatı yakıştırılmış.
Yılda üç milyona yakın turisti konuk eden Brugge, diğer Avrupa kentlerini kıskandırıyor romantik havasıyla.
Ortaçağ'dan kalma mimarisi (2. Dünya Savaşı'nda zarar görmediği için bozulmadan korunmuştur), değişik çikolataları, danteli (diğer adıyla rahibe işi), kanalları ve Belçika birası (rengine, tadına ve sunuluş şekline göre çeşitlilik gösterir) ile ünlü turistik bir kenttir.

b6mp4.jpg
b8nk4.jpg
b7ek5.jpg

-alıntı/derleme-

Brugge son anda gitmeye karar verdiğim ve daha önce neden gitmedim diye hayıflandığım bir yer. Ufak bir yer çok büyük değil; ama o kadar büyülü bir yer ki... Umarım bir gün ziyaret etme fırsatınız olur a.s.

Brugge son anda gitmeye karar verdiğim ve daha önce neden gitmedim diye hayıflandığım bir yer. Ufak bir yer çok büyük değil; ama o kadar büyülü bir yer ki... Umarım bir gün ziyaret etme fırsatınız olur a.s.

Eğer seyahatenizde fotoğraf çektiyseniz ve burada bizlerle paylaşırsanız çok mutlu olurum..
Ben de hayıflanıyordum, nasıl gidilecek, ne zaman gidilecek.. Derken geçen gün konuya dair bir film seyretttim..
In Bruges / 2008 Yönetmen : Martin McDonagh
Yönetmen biraz da olsa David Lynch etkisinde kalmış.. Şaşırtıcı, değişik bir film.. ama asıl önemli olan, Brugge dan büyülü görüntüleri evinize taşıyor olması..

Brugge kentini görmek isteyenler için kolay ve ulaşılabilir bir fırsat olmuş.. yerimseniben

X