• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Lekeler, Çiller Bronzlaştıktan sonra yuzumde beyaz lekeler

Lekeler, Çiller ve Cilt Rengi Sorunları

gul77

Guru
Kayıtlı Üye
21 Ağustos 2008
555
28
318
Antalya
bundan 2sene evvel bronzlaştıgım zamanlar yuzumde ve kollarımda beyaz beyaz leker vardı ve zamanla tenım acılmaya baslayınca gıttıller..doktora gıttım ve bırı mantar dedı dıgerlerı de cıldımın cok kuru olmasından kaynaklandıgını soyledıler...cok kuru olunca cıldım tam guneşlenemıyormuş..o gun bugudur sureklı nemledırıcı kullanırım yaz kış..gecen sene hıc olmamıstım ama gecenlerde denıze gıtmsıtım ve bı baktım kı yuzumde gene beyaz beyaz lekeler cıkmış..moralım bozuldu gene anlayamdım..
acaba aranızda benım gıbı olan veya onerısı olan varsa beklıyorum lutfen??:5:pazar gunu tekar denıze gıdıcem daha belırgınlesır dıye korkuyorum..bazen de bronzlaşınca bıraz kayboluyor :5:ama napsam bılemdım arkadaslar:2:

bence güneş lekesi değil bu başka bir şey... mantar mı bilemem ama bende 1 ay tatildeydim koruyucumu tam kullanamadım ve burnumda yanağımda göz altımda süt kahve rengi lekeler çıktı... ama senin tam tersi sedef gibi beyazlaşıyor anladığım kadarıyla... benmde moralm bozulmuştu... hiç bu kadar çok kalmamıştım deniz kenarında ve 1 ay sonucu lekelenme oldu... herkes çaresi yok bizde de oldu dediler... doktor pahalı ürünler önerdi ama sayılıydı yüzümde 5 tane filan ama burnumdakine sinir olmuştum... doğru mu yanlış mı bilemem ama bir iğneyi kolonya ile temizleyip hafifçe kazıdım tahriş ettim... üzerinede antibiyotik krem sürdüm geçti... tatilden dönünce tabiki bir daha güneşe çıkmadım koruyucumu aksatmadım...ama daha yeni oluşma aşamasında yapmıştım ve bir daha güneşe çıkmadım... yanağıma ve göz altıma dokunmadım tabiki. burnumdakine yaptım zaten burnum soyuluyordu... diğer lekelerde peelingle filan rengi açıldı ama senin tam tersi sanırım koyu değil beyaz bu yüzden bilemicem canım ama benmde moralm çok bozuluyordu... bir de önceki senelerde bacağımda güneş lekesi çıktı ama ona ellemedm geniş bir alan o da koyu tabi... koruyucuyu aksatma bende artık yaz kış kullanıcam sonra çoğalır ve yüzünü güneşten sakın...şemsiyede güneşlen

Son düzenleme:
ya benmde kollarımda oluyor bronzlasınca geçiyo sebebeni çok merak edyorum

bence güneş lekesi değil bu başka bir şey... mantar mı bilemem ama bende 1 ay tatildeydim koruyucumu tam kullanamadım ve burnumda yanağımda göz altımda süt kahve rengi lekeler çıktı... ama senin tam tersi sedef gibi beyazlaşıyor anladığım kadarıyla... benmde moralm bozulmuştu... hiç bu kadar çok kalmamıştım deniz kenarında ve 1 ay sonucu lekelenme oldu... herkes çaresi yok bizde de oldu dediler... doktor pahalı ürünler önerdi ama sayılıydı yüzümde 5 tane filan ama burnumdakine sinir olmuştum... doğru mu yanlış mı bilemem ama bir iğneyi kolonya ile temizleyip hafifçe kazıdım tahriş ettim... üzerinede antibiyotik krem sürdüm geçti... tatilden dönünce tabiki bir daha güneşe çıkmadım koruyucumu aksatmadım...ama daha yeni oluşma aşamasında yapmıştım ve bir daha güneşe çıkmadım... yanağıma ve göz altıma dokunmadım tabiki. burnumdakine yaptım zaten burnum soyuluyordu... diğer lekelerde peelingle filan rengi açıldı ama senin tam tersi sanırım koyu değil beyaz bu yüzden bilemicem canım ama benmde moralm çok bozuluyordu... bir de önceki senelerde bacağımda güneş lekesi çıktı ama ona ellemedm geniş bir alan o da koyu tabi... koruyucuyu aksatma bende artık yaz kış kullanıcam sonra çoğalır ve yüzünü güneşten sakın...şemsiyede güneşlen

canım benım kı farklı beyaz lekeler ve gune lekesı degıl..hıc bır dokotr gune lekesı demedı..hıc sormaya cook moralım bozuk:5:ne yalan soylım koruyucu aksatmsıtım bır kac zamandır..inşallah en kısa zamanda gecer gercı normal rengıme donunce gecıyo ama baya zaman lazım denıze de gıdıyordum:5:
bu arada ıgnelye falan cok dıkat et canım sonra baska lekerın cıkmasın:44:

yanı tum kıs boyunca kolunda beyaz leken oluyor mu cnm??benım de kollarımda da oluyor..ama yazın daha cok ortaya cıkıyolar..

benim bronzlaşınca geçiyor canım kalmıyor bütün kollarımda değil zaten , ya bronlaştıktan sonra kese yapınca oluyor geçsn die yine bronzlaşıyorum geçiyor

vitiligo ya baktım ama benımkı bular gıbı degıl bu kadar net,belırgın lekelr degıl bronz tenım ustunde hafıften bır ton acılmıs nokta nokta lekeler cook dıkat cekıcı degıl ama yıne de bellı..sanırım budegıl yanı inşallah bu degıldır:5:aslında en son doktorumun dedıgı aklıma yattı cunku gecen hafta gunesde cok kalmısıtm ve yanmsıtım daha dogrusu ve yuzum kurumustu pul pul dokuldu hatta sureklı de nemlendırmsıtım soyuldu falan ve sonradan lekeler belırgın oldu..doktor demsıtı ya cok kuru olan bolgeler den kaynaklanıyor dıye ve o leke olan bolgeler once pul pul dokulen yerler...bı sene guneslenmsıtım ve sankı kaybolmsulardı bıraz acaba tekara mo bronzlassam yoksa daha mı kotu olur bılemedım..
acaba eczaneye gıtsem tavsıyede bulunurlar mı??

benim bronzlaşınca geçiyor canım kalmıyor bütün kollarımda değil zaten , ya bronlaştıktan sonra kese yapınca oluyor geçsn die yine bronzlaşıyorum geçiyor

ama kışın kalıyor mu??aynı sey mı dıye merak edıyorum da o yuzden soruyrm canım...benı de yuz ve kolumun ust kısmında var ama bende yazın daha cok oluyor...kolum cok oenmlı degıl cok goze batmıyor ama yuzume uzuluyorum:5:senın nasıl bır renk??benım bronz tenımden bır ton falan acık bı renk cok cook belırgın degıl ama bakınca bellı oluyor..acaba ben de bronzlassam kapanır mı??

ama kışın kalıyor mu??aynı sey mı dıye merak edıyorum da o yuzden soruyrm canım...benı de yuz ve kolumun ust kısmında var ama bende yazın daha cok oluyor...kolum cok oenmlı degıl cok goze batmıyor ama yuzume uzuluyorum:5:senın nasıl bır renk??benım bronz tenımden bır ton falan acık bı renk cok cook belırgın degıl ama bakınca bellı oluyor..acaba ben de bronzlassam kapanır mı??

aynen benimde anlattığın gibi canım , benm tenmde çok kuru o yüzden olabilir

Bu lekelerin sebebi , güneşlenmeden önce sürdüğünüz güneş koruyuculardan kaynaklanıyor ,

1. Sebep : Sürerken tüm cilde eşit yayılmaması

2.Sebep : Ürünün kalitesiz olması ''Spf 50 Factor'' , olmasına dikkat edin hanımlar

Dermatologa gittiniz mi?
Benim kuzenime de oldu aynısı, ve onlar da aslında güneş lekesiymiş çoğunlukla koyu renk olabildiği gibi bazen de açık renk olabiliyormuş:26:

:3:
Bu lekelerin sebebi , güneşlenmeden önce sürdüğünüz güneş koruyuculardan kaynaklanıyor ,

1. Sebep : Sürerken tüm cilde eşit yayılmaması

2.Sebep : Ürünün kalitesiz olması ''Spf 50 Factor'' , olmasına dikkat edin hanımlar

esmer tenlı oldugum ıcın 50 faktor kullanmıyorum daha dogrusu kullanmıyordum..artık kullanmaya basladım....
inşallah en kısa zamanda gecer yaa

Dermatologa gittiniz mi?
Benim kuzenime de oldu aynısı, ve onlar da aslında güneş lekesiymiş çoğunlukla koyu renk olabildiği gibi bazen de açık renk olabiliyormuş:26:

bundan bır kac sene evvel bır kac doktora gıtmıstım bırı mantar dıgerı de cıldımın cok kuru olmasından kaynaklandıgını soylemıstı..kuru olan bolgeler guzel bronzlaşmıyormuş..yanı gune lekesı dıyen cıkmadı sımdıye kadar..inşallah degıllerdır:2:
peı kuzenınızın lekelerı gecti mi??

Bana yardım edin lütfen.

Kızım beyaz tenlidir.3 sene önce fethiyeye denize gittik.Kapkara oldu.Geçen senede yaz okuluna gitti.Teni bronzluğunu hala koruyor.Geçen sene yaz okuluna giderken birgün alnında teninden bir ton açık bir leke gördüm.Harita gibi kenarları girintili çıkıntılı.Pek dikkate almadım.sonra rahatsız oldum mayıs gibi profa götürdüm.Doktor vitiligo kesinlikle değil dedi.Doğuştan ben dedi.Benler yanmadığı için,vücutta bronzlaştığı için benin rengi açık kalmış gibi görünüyor dedi.Kesinlikle güneşten koruyacaksın dedi.Yüksek faktörlü güneş kremi verdi.Doktora güvenemedim bir doktora daha götürdüm oda tepeden tırnağa kontrol etti aynısını söyledi.1 Ay önce kendim için doktora gittiğimde kızımın anlındaki lekenin aynısı gibi görüntülü vitiligolu bir kişiye rastladım .Yine içime kuşku düştü 3 hafta önce yine farklı bir doktora götürdüm.O doktorda aynısını söyledi.Ve hatta çocuğu rahat bırakmamı söyledi.Napıcam bilmiyorum.

Back
X