British kedisi olanlar bakabilir mi ?

only me

Kendin Ol ! Zaten herkes alındı .
Kayıtlı Üye
19 Şubat 2023
220
906
Merhaba arkadaşlar .
Eşimin arkadaşı aracılığıyla british kedi sahiplendik . 6 aylık . Şuan birden fazla ev değiştirdiği için küstüğü söylendi bize . Çok sakin . Bi köşe de kafasını yere sokup uyuyor . Bugün hiç kakasını yapmamış . Kedimizi almaya gittiğimde çok küçük çocukların olduğu bir evdeydi ve çok sıkıstırıyorlardı ben haline cok üzüldüm hemen alalım dedim . Aşıları olmuş . Çipi var . Ama şuan kedimiz hakkında hiç bir bilgim yok . Bu küsme dedikleri olayı yaşayan var mı aranızda , ne zaman geçer ne yapmam lazım . Eve alışması ne kadar sürer ? Bilgi verirseniz çok mutlu olurum . Teşekkürler

Bir veterinere götürüp muayene ettirdiniz mi? Belki enfeksiyonu vs fiziksel bir durumu vardır. Eğer yoksa sadece psikolojikse biraz alan tanıyın, kendi kendine takılsın bir haftaya alışır zaten

Merhaba arkadaşlar .
Eşimin arkadaşı aracılığıyla british kedi sahiplendik . 6 aylık . Şuan birden fazla ev değiştirdiği için küstüğü söylendi bize . Çok sakin . Bi köşe de kafasını yere sokup uyuyor . Bugün hiç kakasını yapmamış . Kedimizi almaya gittiğimde çok küçük çocukların olduğu bir evdeydi ve çok sıkıstırıyorlardı ben haline cok üzüldüm hemen alalım dedim . Aşıları olmuş . Çipi var . Ama şuan kedimiz hakkında hiç bir bilgim yok . Bu küsme dedikleri olayı yaşayan var mı aranızda , ne zaman geçer ne yapmam lazım . Eve alışması ne kadar sürer ? Bilgi verirseniz çok mutlu olurum . Teşekkürler
Diğer arkadaşın dediğine ek;

Sevmek ya da yanınıza gelmesini istemek gibi şeyleri hiç yapmayın. Odaların hepsini ona vermeyin. Önce bir odaya ve koridoru ya da tuvaleti neredeyse oraya ulaşabilsin. Sonra baktınız geziniyor bir diğer odayı açın. Sonra sonra evi tanımasına izin verin. Zaten o merak ettikçe, alıştıkça kapıların önünde miyavlamaya başlar. İlk etapta büyük ve tanımadığı ortam, farklı insanların sesleri gürültüleri zorluyor minnoşları. Umarım kısa sürede uyum sağlarsınız ve sizden de gitmez :KK43:

britishim yok ama cok kediyle munasebetim oldu:)
o kusmemistir sadece kendini güvende hissetmedigi icin saklaniyor. sakin onu bulmayin, rahatsiz etmeyin. bırakın dursun orada. gozgoze geldikce göz kirpin. bu kedi selamlasmasi demek. o da size göz kirpmaya baslayinca tamam, size ici isindi demek:)))
mamasini verirken her gun konusa konusa verin. yas mama verecekseniz cok az bir sey yakinlasip egilip verin- verirken de tatli bir dille konusun.
bir sure sonra once evin daha cok odasini gezer sonra size gelir zaten.
benim kedimi aldigimda ameliyatliydi yarasi vardi. pansuman yaparken hep cani yanardı.
yani beni sevmemek icin sebepleri vardi :) zaten asiri asiri korkak bir kedi - hala öyle
ilk 7 gün asla saklandigi dolaptan cikmadi. ben dolabin yaninda ona şarkılar soylerdim, mama verirken konuşurdum.
7 günün sonunda ilk defa saklandığı yerden yatagima cikti. ayni gun eliyle omzuma tutunup kafasini benim kafamla tokusturdu:KK61: o günden beri her gece benimle uyumaya basladi. su an bile kolumun üstünde uyuyor tek elle yaziyorum:)))
sabir sabir, birazcik sabir . kedilerin sadece onlarin alanina saygi göstermenize ihtiyaci var. siz bunu yapıp ustune varmazsaniz devami gelir zaten

Kediler sahibini sevdiği zaman ortama çok çabuk adapte oluyorlar. Benim de British kedim var, şuan 7 aylık. Türkiye'den yurtdışına yolculuk yaptık beraber ve birçok mekan değiştirdik. Bu süreçte stres yaptı biraz ama çabuk alıştı; küsme, içine kapanma gibi şeyleri yaşamadık.

Bir de benim kedim kucakta kalmayı hiç sevmiyor ama yakınımda olmak istiyor hep. Sabahları mutlaka yakınımda bir yerlerde oluyor uyanınca.

Siz ilgilendikçe, sevginizi hissettikçe, size güvenir ve daha çabuk alışır.

Merhaba arkadaşlar .
1 yaşında bir british sahiplenmiştim geldiğinde gerçekten depresyondaydı istememişler istenmediğini bile o kadar anlıyordu ki, kedi canım anlamaz dersiniz ilk geldiğinde kızmıştım sebebini hatırlamıyorum yemin ederim gözünden yaş aktı normalde peşimde olurdu benden kaçtı o gün yanıma hiç gelmedi oturup ağladım. Siz ona süre verin genelde sakin olurlar benim kedim bir buçuk yaşında, ilk sahiplendiğim kedim maalesef kaybettim

Biraz zaman verin ona insanlar gibi kızıldıgını sevilmediğini hissediyorlar çünkü bebek gibi düşünün alışır mutlaka ara ara takip edin ödül mamaları verin elinizle kokunuzu bilsin sevildiğini hissetsin

Iki tane britishim var
Britishle alakali oldugunu dúsunmuyorum.
Zavallicik alisma asamasindadir. Zamanla gecer. Ayricada evde biri tatile gittiginde yada bir degisiklikte depresykna giriyor benim kedinin biri cok hassas.
Odasina cekilip keyifsiz oturuyor az yemek yiyor

Alismali bence. Imarim onu vermezsiniz bu defa uzunca bir evi olur.

Cevap yazan herkese çok teşekkür ederim . Kedimiz hem alışma sürecinde hemde hastaymış … Bize geldiğinin ertesi günü veterinere götürdük . Antibiyotik ve vitamin iğnesi oldu . İki gün sonra görmek istiyorum dedi , tekrar götürdük . Gayet güzel durumu dedi . Gerekli tüm bilgileri aldık . Mama önerisi vs . Suan da oldukça mutlu . Oyunlar oynuyor . Yanımıza kendi isteğiyle gelip kendini sevdirmeye çalışıyor . Geceleri ayak ucumuzda bizim yanımızda yatıyor . O kadar güzel o kadar iyi geldi ki bize anlatamam …
Tekrardan bilgi veren arkadaşlarıma teşekkür ederim ❤️

British kedim var. Cins olarak kendilerini çok sevdirmeyi seven bir cins değil zaten. Sürekli bir köşede uyuyor, oynamayı çok sevmiyor. Genel olarak küsme durumlarında yavaş yavaş yanına yaklaşmaya çalışıyorum. Çok fazla önermeseler de küs olduğu zamanlarda biraz veriyorum bu biraz daha aramızı düzeltiyor. Ama kaka konusunda bir veterinere danışmanızda fayda var ciddiye alınması gereken bir konu. Çocukların verdiği rahatsızlık yüzünden bu şekilde psikolojik bir tepki vermiş olabilir.

X