brakial pleksus konusunda hem insanlar hem de doktorlar inanılmaz bilgisiz bence. benim bebegim dogdugunda parmakları hareket ediyor kolu etmiyordu. ve bana kırk gunde geçer bekle ödemdir diyip diyip durdular. ben arastırmasaydım konunun ne derece ciddi oldugunu da bilmez cocugumu d bekletirdim. ilk iş BP den anlayan bir fizyoteprasit bulmak, size hangi sinirlerde zedelenme ya da kopma oldugunu bakarak bile soyluyor deneyimli biri. minicik bir bebegi EMG ye goturmek zorunda kalmıyorsunuz (zaten altı aydan once emg gerekli degilmiş)
BP iyileşse de yuzde yuz hasarı yok etmek mumkun degil. omuz kurek kemigi ve kol kaslarında mutlak bir sorun bırakıyor. kürek kemigi cıkıntısı en belirgin ozelliği.
Yani bunu bilerek uzun uzun yazıyorum. cocugunuzun kolu hareket etmiyor, ama parmakları hareket ediyorsa iyi bir sey ama doktorların dedigi gibi "bak parmakları hareketli bir sey olsa parmak hareket etmez" soylemi dogru degil.
bunu okuyorsanız ilk sehrinizdeki iyi bir fizyoterapist bulmak ardndan da aylık kontroller ile el cerrahına gorunmek. cunku ne yaık ki omuz cıkıgı gibi seyler duzelmezse cerrahi işlem gerekiyor ilerde. tum cocuklara acil sifalar dilerim. umarım hastaneler de bizim gibi zor dogumları normal doguma zorlamaz da bu bahtsızlıgı ne biz ne de cocuklarımız cekmez.