brakial pleksus zedelenmesi

can__ay

Üye
Kayıtlı Üye
19 Eylül 2014
18
1
34
iyi günler hanımlar
ben 2015 te doğum yaptım. kızımda brakial pleksus zedelenmesi var. bu durumu yaşayan anneler var mı?

Son düzenleme:
Boyun daki kas zedelenmesi ise benim kızım da var boynunda şişlik farkettim Dr götürdük fizik tedavi hareketleri yaptıracam geçmezse cerrahi müdahale yapılacak maalesef.

brakial pleksus konusunda hem insanlar hem de doktorlar inanılmaz bilgisiz bence. benim bebegim dogdugunda parmakları hareket ediyor kolu etmiyordu. ve bana kırk gunde geçer bekle ödemdir diyip diyip durdular. ben arastırmasaydım konunun ne derece ciddi oldugunu da bilmez cocugumu d bekletirdim. ilk iş BP den anlayan bir fizyoteprasit bulmak, size hangi sinirlerde zedelenme ya da kopma oldugunu bakarak bile soyluyor deneyimli biri. minicik bir bebegi EMG ye goturmek zorunda kalmıyorsunuz (zaten altı aydan once emg gerekli degilmiş)
BP iyileşse de yuzde yuz hasarı yok etmek mumkun degil. omuz kurek kemigi ve kol kaslarında mutlak bir sorun bırakıyor. kürek kemigi cıkıntısı en belirgin ozelliği.
Yani bunu bilerek uzun uzun yazıyorum. cocugunuzun kolu hareket etmiyor, ama parmakları hareket ediyorsa iyi bir sey ama doktorların dedigi gibi "bak parmakları hareketli bir sey olsa parmak hareket etmez" soylemi dogru degil.
bunu okuyorsanız ilk sehrinizdeki iyi bir fizyoterapist bulmak ardndan da aylık kontroller ile el cerrahına gorunmek. cunku ne yaık ki omuz cıkıgı gibi seyler duzelmezse cerrahi işlem gerekiyor ilerde. tum cocuklara acil sifalar dilerim. umarım hastaneler de bizim gibi zor dogumları normal doguma zorlamaz da bu bahtsızlıgı ne biz ne de cocuklarımız cekmez.

iyi günler hanımlar
ben 2015 te doğum yaptım. kızımda brakial pleksus zedelenmesi var. bu durumu yaşayan anneler var mı?
Merhaba bende dogum yaptim ve bebeyim brakial pleksus oldu parmaklari oynuyo kolunu kaldirmiyo fizik goturuyoz .emg falan en son yurt disinda rusyadan bi doktor bulduk ona soyledik o bize dedi ki papatya kaynat iyice o ilik olsun suyu .cocugu kuvete yatir papatyanin susuyu kuvete dok bebeyi icine koy en az 10 daka o suyun icinde beklesin .bu uygulamayi 3 gun yap sonra aktar dan pelesenk yagi al cocugun kolunu onla ovala fizik yap inşallah sifa olur benim cocugumda ayni durumda etkisini goruceksin

Merhaba ben de yeni doğum yaptım bebeğimin sağ kolu hareket etmiyor. Bebeğiniz bu yöntemle iyileşti mi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…