Bozulan cildim ve moralim

berrak_87

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
14 Ocak 2013
307
35
0
Ankara
Kızlar hanımlar kadınlar kulübü şu yüzüme bi öneride bulunun lütfen
yaz gelmesi demek benim bitmek bilmeyen güneş lekelerim demek.
sebamedin güneş kremini kullanıyorum 45 faktörlük ama
olmuyor korumuyor hiçbirişe yaramıyor

dışarı çıktığımda elmacık kemiklerimdeki yanağımda kahverengi lekeler oluşuyor.
cildim çok hassas. cildiyeye gittim defalarca fakat benim şanssızlığımdan mıdır nedir
bi sonuç alamadım.

hanımlar sizler yaz aylarında hangi güneş kremini kullanıyorsunuz
hangi bakımları yapıyorsunuz ne yiyip ne içiyosunuz
Güzel olmak pürüzsüz bir cilde sahip olmak benim de hakkım .
çil filan yok ama sivilce lekelerim belli dönemde belirginleşiyor.
cildimde ton farklılıkları ve her yaz oluşan güneş lekeleri var .

Sorunun çok tanıdık canım, yıllarca tatile gidip gelmek işkence oldu benim için, yazları dışarı çıkmak için saatin 5 olmasını beklemek zorunda kalıyordum. Gitmediğimiz doktor, kullanmadığım krem kalmadı, yurt dışından 100 faktör korumalı kremler getirttik. Yüzümü görmeniz gerekirdi, resmen Türkiye'nin coğrafi bölgeler atlası gibi oluyordu, her yer farklı ton, yüzümde kahverengi lekeler. Resmen yaz mevsiminden nefret eder olmuştum. Sonra sorunumu kendim çözdüm, öncelikle kullandığın o kremlerin bir çoğunda özellikle 50 faktör ve üzeri koruması olanların içeriğinde kimyasallar var, ve o kimyasallar cildimizi biz fark etmeden bozuyor, zaten hassas ciltliyiz bir de o kimyasallar işin içine girince cilt tepki olarak o kahverengi lekeleri çıkarıyor. Ben yüzüme asla güneş kremi kullanmıyorum. Cildimi çok düzgün ve disiplinli olarak temizliyorum, haftada 1 peeling yapıyorum ne alaka deme, yüzde oluşan o dalgalı lekeler, ton farkları hep ölü tabakadan kaynaklanıyor. Hazır peelinlerde de kimyasallar var o yüzden peelingimi kendim yapıyorum, türk kahvesi peelingi, pirinç unu maskesi ve aspirin maskesi, her hafta birisini uyguluyorum. Yüzümde asla makyajla durmuyorum, eve gelir gelmez yüzümü yıkıyorum ve güneş koruma faktörlü bir kremle nemlendiriyorum yaz kış, yüzüne ağda yapıyorsan asla ıslatmamalısın, o da leke yapıyor, hatta ağda akşam yapılmalı, sonrasında güneşe çıkınca yine lekeler oluşuyor. Su çok iç, öyle böyle değil ciddi anlamda önemli bir husus, benim çok kuru cildim, özellikle hafta sonları evdeyken şişeyi hiç bırakmıyorum elimden sürekli su içiyorum ve gerçekten fark ediyor. Benim aklıma gelenler bunlar, eğer daha önceden doktora gittiysen ve derdine çare olmadıysa belki bunları deneyebilirsin, çok basit ve sıradan şeyler ama ben işe yaradığını düşünüyorum...

canım gerçekten cildin güneşe çok çok hasas demekki bunun ççözümü yok sanırım... güneşe cıkmamaya özen göstereceksin yapcak bişey yok mesela candan erçetin ninde öyle sorunu varmış güneşe kesinlikle çıkamıyormuş hep korunuyormuşş çözümü olsa sanırım o denerdi ilk başş :26:

Anlattıklarınız yaşadıklarımla birebir uyuyor canım .
innova nın güneş kremini kullandım sonuç yok .
sebamed aldım bu kez yüzüm kahverengi gibi oldu.
peki siz nemlendirici olarak ne kullanıyorsunuz . bikaç peeling tarifi bana da verin lütfen

White Lab - Christian Breton güneş kremi
ben çok memnunum cildim hassastır hem de güneş alerjisi var bende kaşım kaşım kaşınırdı
bu çözdü sorunu

işte güneşe çıkmadan da olmuyorki. haftanın 3 günü mecbur dışardayım.
canım ben güneşe çıkmasamda evde otururken dahi yetiyo bana o güneş ışığı lekelenmeme
evdeyken dahi güneş kremimi sürüyorum. balkona çıksam 10 dk güneşte kalsam
yüzüm leke leke oluyo.
kış gelince pürüzsüz mermer gibi yaz gelince berbat yüzüm yaa

çok üzücü durum cidden benim arkadaşımda öyle yaz gelince çilleri artıyo yüzü leke leke oluyo oda çok üzülüyo dktor doktor gezdi ama çaresini bulamadı en son artık kutuplara yerleşçem dedi o derece bunaldı keşke çözümü olsa cidden oda bulamadı

bu krem eczanedemi satılıyor canım fiyatı nedir aşağı yukarı

hayır Tekin Acar da var
fiyatı pahalıdır (200 olur sanırım) ama ben 3 yıldır kullanıyorum bir şişe henüz bitmedi bile
mesleğimden dolayı yazları hep açık arazideyim alev alev yanıyordu yüzüm bir tek bu iyi geldi bana

peelinglerinin tariflerini alabilir miyiz acaba

sadece bu kremi mi kullanıyorsunuz yüzünüze.
ben güneş kremi sürdükten sonra birde pudrayla yanaklarımı yüzümü iyice
kapatıyorum yanmasın diye. böylece cildim kapanmış ve yanmamış oluyo.
ama böyle yapın cada siyah nokta gözenek problemi yaşıyorum.
tek isteğim kremimi süreyim başka hiçbir kozmetik kullanmadan rahatça dışarı çıkabileyim

sadece güneş kremi sürüyorum
diğer güneş kremleri gibi bembeyaz kalıp ya da maske gibi de durmuyor direkt emiyor yüzüm
eğer yaşadığınız yerde tekin acar varsa bi uğrayın belki tester filan vardır bir gün denersiniz
bakalım size de yarayacak mı benim yüzüme yaradığı gibi

Ben şunu http://www.clinique.com.tr/product/...urge-Ekstra-Youn-Nemlendirici-Krem/index.tmpl kullanıyorum, çok memnunum, biraz pahalı ama cidden değiyor, güneş koruması da var içinde, onun dışında Garnier'in hassas ciltler için nemlendiricisi var, bu ikisi bana çok iyi geldi. Lekelerin derdini çeken bilir. Ben bu iki krem dışında asla krem sürmüyorum yüzüme, dediğim gibi sadece güneş kremi hiç kullanmıyorum bence sen de bir süre kullanma, dene bakalım kullanmayınca yine leke olacak mı ? Peelingler çok kolay, banyodan sonra akşam yapıyorum ben, banyoda yüzümü yıkıyorum temizleyici ile banyo sonrası çok pratik hazırlamak zaten.

Aspirin Maskesi;

3 adet aspirin (bildiğin aspirin, bebe aspirini değil büyük aspirin)
1 çay kaşığı bal (bildiğin bal, çeşidi önemli değil)

aspirinlerin üzerine 1'er damla su damlat, zaten hemen kendilerini bırakıyorlar çok koyma suyu, ez güzelce bunları, sonra balı ekle, yüzüne güzelce sür. Masaj yapıyor gibi, göz çevresine değdirmeyin. 15 dakika bekledikten sonra, önce soğuk sonra ılık su ile yıka. Sonra mutlaka nemlendirici sür. Cildin çok kuru ise 15 günde bir yapıyorsun.

Türk Kahvesi Peelingi;

1 tatlı kaşığı türk kahvesi
1 tatlı kaşığı zeytinyağı

bu ikisini karıştırıyorsun, özellikle siyah noktaların yoğun olduğu burun, çene ve t bölgesine yavaş yavaş sürüyorsun, göz çevresine değdirmeden. Yüzünün kalan kısımlarına da yapabilirsin, yalnız çok yumuşak hareketlerle masaj yaparak sür. 5 dakika kalsın yüzünde soğuk su ile yıka. Biraz yağlı bir his kalıyor, ben yaptıktan sonra temizleyici ile yıkadım yine, ama yıkamamak daha iyi imiş.

bir müddet güneş kremi kullanmadan peeling yapayım bende .
geçenlerde doktor şems diye bir kadın tv de tarçınla yapılan bir maske tarifi vermişti.
yaptım 2 dk dahi bekletemedim cildim yanmaya başladı hemen yıkadım birde baktım ki kıpkırmızı yüzüm.
1 gün kızarmış tavuk gibi dolaştım ama ertesi gün uyandığımda lekelerimden eser yoktu.

Evet canım bu maske ve peelingleri yaparken benim de cildim yanıyor, ilk yaptığımda panik olup yıkadım, acıdı böyle yüzüm, sonra dedim yok bu böyle olmayacak. Dayandım başka şeylerle uğraştım, dakikaları saydım resmen, ama sonuç çok güzeldi, sabah yüzüm bebek popusu gibi olmuştu Acıyor böyle geriliyor yüzün ama ben razıyım, lekelerim gitti hep ve zamanla o acıma gerilme azaldı, şimdi çok az geriliyor yüzüm, hemen kremimi sürüyorum oh mis gibi oluyor

Benzetmenize bayıldım
bebek poposu gibi bir cilt için aspirin maskesi yapıcam bende az sonra

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…