Bozuk Di grnts glmenize engel mi?

olmaz mı canım hele benim sağ taraftaki köpek dişimi görmesinler diye insanların sağına oturmaya takmıştım bir ara ama sonra orayı kaplama yaptırınca sağ sol problemi kalmadı
bu arada benim dişler babamın deyişiyle çarşamba pazarı gibiydi kaydirigubbakcemile3 ortodonti için 1990 yılında başvurduk 4 sene sonrasına gün verdiler ama beni 6 sene sonra çağırdılar o aralar üniversitede olunca kaldı geçen zaman zarfında zaten 4 dişimi çektikleri için pazar biraz yayıldı ferahladı :))) şimdi daha derli toplu duruyorlar bir ara siyah dolgularımı beyaz dolgu yaptırdım şimdi daha rahat gülüyorum
eğer imkanın varsa en kısa zamanda ortodontiye gitmeni dehşet ve şiddetle tavsiye ederim üstelik bu çapraşık dişler dişlerin daha çabuk çürümessine neden oluyor anlayacağın her sene dişçilerdeyim...

kesinlikle ortodontiye gitmelisin canım.
benim dişlerim ilkokulda öyle birbirlerinin üstlerinde çıkmaya başlayınca ailem hemen dişçiye götürdü tabii.
dişlerim yeni çıkarlarken tedavi gördüm ve yerleşimleri oturdu.o zamanlar anlamıyordum ama şu anda harika dişlere sahibim
artık yaş farketmiyor her yaşta yapıyorlar mutlaka git ihmal etme

bende çok utanırdm dişlerimdem ağzımı kaapatark gülerdm hatta gülmesm daha bile memnun olurdm(
o yüzden tel taktrmaya karar verdm ve inanın okadr memnunum ki şimdi iiyiki tel takmışım.telliyken bile gülmekdaha az sıkıntı veriyordu bana.imkanınız varsa mutlaka taktırın.

tabii ki canım, öncelikle kendime olan beğenimi hatta güvenimi zedeliyordu..
.ve arkadaşların dediği gibi şu anda tellerle bile daha rahat gülümseyebiliyorum..
çünkü biliyorum ki tedavi sonunda kendilerinden hoşnut olmadığım dişlerim inci gibi olacaklar zemuszemus
bence sen de hiç vakit kaybetmeden ortodonti tedavini ol derim kaydirigubbakcemile5

kesinlikle.sırf bu yüzden tel taktırdım diyebilirim.pinar_86'nın dediği gibi uzun süre ağzımı kapatarak gülmeye çalıştım tellerin ilk takıldığı günlerde bile..dişler düzeldikçe tellerin görüntüsü ilk takıldığındaki gibi rahatsız edici gelmemeye başladı.Hala telliyim ama artık içimden geldiği gibi gülebiliyorum..

bende çok sıkıntı duyuyorum dişlerim yüzünden. gülmeye utanıyorum. hiç bir fotoğrafımda dişlerimi göstererek gülemedim şimdiye kadar. inşallah benimde tedavim bitip dişlerim düzelince ilk işim 32 dişimi gösterek sırıtıp resim çektirmek olacak.:lepi:

gülmeyi seven biriyim.. normalde de çok gülerim hiç çekinmeden ama bazen insanların ağzıma doğru baktıklarını hissettiğimde moralim bozuluyor.. benimde bir tane bile dişlerimin göründüğü fotom yoktur.
Ama artık olucak çünkü tel tedavisine başlicaz .. ınş. dişlerimin göründüğü bir resimi sizinlede paylaşmak isterim ..

Kesinlikle benim gülmeme çok büyük bir engel.
Bir kere rahat bir şekilde,içinden geldiği gibi gülemiyorsun.
Güldüğün zaman da zaten insanlar direkt dişlerine doğru garip bir şekilde bakıyor.
Çok kötü bir şey ya.ınsanlarla ilişki kurmada aslında çok büyük bir engel benim için.
Taktıramadım hala ama imkanı olan ve taktırabilen kesinlikle taktırsın.
Rahatça gülmek gibisi var mı??

ya ben o kadar takmıyordum kafama kırık bi dişim vardı onun için gittiğim de doktor tel istemez misin diye sordu bende böle memnunum dedim sadece ön dişlerim aralık küçükken daha bozuktu çene darlığı varmış ama büyüyünce yerine geldi hepsi ama işte ön dişlerim aralık telle daha çok gülmekten çekinirim heralde CADIARZU

ya benim ön dişlerim çok aralıklı acaba telmi takılması gerek çok rahatsız oluormmm lütfen yardımcı olunnn

bende küçükken tel taktırmam diye direttim,şimdi ağzımı kapatarak gülmeye mahkumuyum bi tek sağ üsttendişte problemim var..yaş ilerledikten sonra da tel takılmıyo,fayda etmiyo zaten.şimdi pişmanım ama ne fayda

benimde ust dişelerimde var sorun hemde azı dişlerimin iki yan tarafında dişlerim içerde bu yuzden okulda hep tavşan dediler ...

babam o donemler illaki taktıralım dedi ama beni ikna edemedi ...

ha şimdi pişmanmıyım ? evet keşke o yaşlarda halletsedim sorunumu ...

cok kafama takmıyordum ama halada takmıyorum ...

cunku bana gulunce cok yakıstıgını soyleyenlerde cogunlukta ...

ama duzgun dişlerim olmasını isterim tabiki ...

en son bir dr a gittim dedim bu dişleri kesip kopruleyip yeni duzgun dişler istiyorum dedim ...

dr un bana soyledigi sen istsende ben almam onları dedi ilerde yaptıgımız yeni dişlerde sorun yaşamak istemiyorsan yaptırma kimseyede dedi ...

tel konusunu sorunca erken yaşta tel taktırmanın faydasının olacagını fakat belli bir yaştan sonra taktırmanın cene yapısını bozabilecegini soyledi ...

ama yaptırmanda sorun yok istersen onu yapalım dedi ...

fakat 25 yaş ustundeki kişilere 3 seneligine takılıyormus bu kezde ben sıcak bakmadım ...

hala dişlerim oyle ama ben kahkahalarla gulebiliyorum hiç rahatsız degilim o kadar butunleşmişim dişlerimle

Elbette çok rahatsız edibi bir durum bu yuzden hep göz makyajıma dıkkat etmeye calısıorum ınsanların dıkkatını dişlerimden uzaklaştırabılmek için.

Küçükken ne ben tel dıe birşey bılıordum nde ailem benı doktora göturme geregı duymus. Şimdide yas oldu 27 artık takamam gibi gelıor ustelık öğretmenım süreklı konusmam gerekıor herkes tellere bakıcak.

Kardeşim tel tedavisi göruor onun ılk zamanlarda konusurkenkı rahatsızlıklarını düşününce yapamam heralde yaa. Ama kardeşimin dişleri ınanılmaz duzeldı inci gibi dişleri var artık. Tellerin çıkacagını gunu ailece buyuk merak va sabırsızlıkla beklıoruz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…