Bebek Beslenmesi Boyunda Pişik yardımmm

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

bayandanhallice

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
9 Mart 2017
10
3
34
3 aylık kızımın boynunda pişik var ve ne yapsak geçiremiyoruz. Seba med pişik kremi, Hametan, pudra kullanıyoruz ama kısmen azalıyor 2 3 saate geri artıyor. Öylemi yıkama zamanımız 1 günü geçerse hafiften koku bile yapıyor. Kilosu normal 6 kg civarı olmasına rağmen biraz gıdışı var. Nasıl geçer yardım lütfenn..

O Bebek egzema sıdır bzm oğlanın da boynuda var kırmızı kırmızı bzde pişik mi mantar mı diye dşndk dr a gittk öyle dedi.şey süründe katkısız vazelin.gerçektende sürdk iyi geldi.şimdi yok.geçmiş olsun.

O Bebek egzema sıdır bzm oğlanın da boynuda var kırmızı kırmızı bzde pişik mi mantar mı diye dşndk dr a gittk öyle dedi.şey süründe katkısız vazelin.gerçektende sürdk iyi geldi.şimdi yok.geçmiş olsun.
Evet doğru söylüyorsun hafif bi egzemasıda var vücudunda. Deneyeceğim teşekkür ederim

Benim kizimda da oldu maalesef küçücük yavrum boynu kıpkırmızı olmuştu hergün gün aşırı temizliyordum temiz olması çok önemli badileri zibinlarinin yakaları geniş olsun canim oraya temas etmemeli çünkü tahriş olabiliyor daha fazla bize bepantol vermişti doktor 1.5 yada 2 ayda geçmişti çünkü artık boynunu rahat hareket ettirebildigi için hava alıyordu zamanla geçecektir temiz tutmaya çalış canım bide pudra filan sürme sakın ben o hatayı yaptım mahvolmustu yavrum ya :KK43: geçmiş olsun

PUdra daha da kuru olmasını sağlar.vazelinle geçer dedi doktor .benim oğlumda da vardıgeçti çok şükür.

Çok teşekkür ederim hanımlar yardımınız için. evet ilk başta pudra sürmeyi deneyerek bende o hatayı yaptım. Şimdi Vazaline marka saf bi vazalin aldım onu sürüyorum inşallah bir an önce geçer
Canım iyi yapmışsın birde vücudunda egzama gibi kuruluk var dedin ya işte o benim kızımda da oldu benim kızımın olma sebebi kullandığımız bebe şampuanı marka vermek yasak mı bilmiyorum ama dalin var o kızımın cildini tahriş etti 3 aylıkken komili zeytinyağlı şampuan kullandım halen kullanıyorum istersen bi doktoruna sor bu konuyu

Özel ve devlette birçok doktora götürdük ama bulamadılar nedenini. Alerji testinde birşey çıkmadı. Ben sebamed sonrasında uni baby sonrasında mustela kullandım ki çoğu doktor mustella önerdi ama hiç biri işe yaramadı. Gene mustellanın nemlendiricisini kullanıyorum ama aman aman bi etkisini görmedim. Ayrıca sarı coresatin var onu kullandım net bir iyileşme göremedim. Bu egzema zaman zaman kayboluyor zaman zaman artıyor baya. Yıkadığım suya nişasta katıyorum ama bi ilerleme kaydedemedim maalesef

Özel ve devlette birçok doktora götürdük ama bulamadılar nedenini. Alerji testinde birşey çıkmadı. Ben sebamed sonrasında uni baby sonrasında mustela kullandım ki çoğu doktor mustella önerdi ama hiç biri işe yaramadı. Gene mustellanın nemlendiricisini kullanıyorum ama aman aman bi etkisini görmedim. Ayrıca sarı coresatin var onu kullandım net bir iyileşme göremedim. Bu egzema zaman zaman kayboluyor zaman zaman artıyor baya. Yıkadığım suya nişasta katıyorum ama bi ilerleme kaydedemedim maalesef
Canım dediğim gibi her ürün her bebeğe iyi gelmiyor benim doktorum da mustelaydi galiba onun bi ilacını verdi 80 TL verdim ama inan hiç ise yaramadı bende mecbur şampuanı değiştirdim istersen o şampuanı al 2 3 kez kullan baktın yine aynı siz kullanın israf olmaz ama benim kizima etki ettiyse sizede eder belki

3 aylık kızımın boynunda pişik var ve ne yapsak geçiremiyoruz. Seba med pişik kremi, Hametan, pudra kullanıyoruz ama kısmen azalıyor 2 3 saate geri artıyor. Öylemi yıkama zamanımız 1 günü geçerse hafiften koku bile yapıyor. Kilosu normal 6 kg civarı olmasına rağmen biraz gıdışı var. Nasıl geçer yardım lütfenn..

Troysd kullanıyorum hemen geçiyor.pudra çok sağlıklı degil

Troysd kullanıyorum hemen geçiyor.pudra çok sağlıklı degil

Anneler brnim de 1bucuk aylik kizimin gidisi fazla oldugu icin cok cabuk kizariyor... hemen terlemesi, kusmasi ve en onemlisi o bolgenin hava almamasi cok etkiliyor. Ben karbonatli su ile yumusakca siliyorum ve tulbentten yapilmis agiz bezlerm var yumusak ve delikli, hem ten tene surtmesin hem de kuru kalsin ama ayni zamanda sert de gelmesin diye genelde onu koyuyorum boynuna kuyafetinin icine ve sikca degistiriyorum. Vazelin aksine cildin nefes almasini onler gibi geldi bana bir de vazelinin ham maddesi petrol, bu kadar hassas bir cilde ustelik tahris olmusken surmek pek dogru gelmedi bana.

Anneler brnim de 1bucuk aylik kizimin gidisi fazla oldugu icin cok cabuk kizariyor... hemen terlemesi, kusmasi ve en onemlisi o bolgenin hava almamasi cok etkiliyor. Ben karbonatli su ile yumusakca siliyorum ve tulbentten yapilmis agiz bezlerm var yumusak ve delikli, hem ten tene surtmesin hem de kuru kalsin ama ayni zamanda sert de gelmesin diye genelde onu koyuyorum boynuna kuyafetinin icine ve sikca degistiriyorum. Vazelin aksine cildin nefes almasini onler gibi geldi bana bir de vazelinin ham maddesi petrol, bu kadar hassas bir cilde ustelik tahris olmusken surmek pek dogru gelmedi bana.
Canım doktorun karbonatlı suyu mu önerdi bak iki tane krem var biri troysd ve hematen pomat yani bu kremler popo pisigine çok iyi geliyor. Ben normalde devlet hastanesine gidiyordum o zaman bana o gıcık doktor pudra vermişti salak gibi kullanmıştım daha beter etmişti kızım 2 aylıktı 4. Ayına kadar hiçbir şekilde düzelmedi 4. Aydan sonra zaten başını rahat oynatmaya başlayınca 1 hafta gibi bir sürede geçmişti çok şükür. Rabbim hiçbir bebise hastalık sıkıntı vermesin hepsi musmutlu büyüsün inşaAllah. Geçmiş olsun canım

Canım doktorun karbonatlı suyu mu önerdi bak iki tane krem var biri troysd ve hematen pomat yani bu kremler popo pisigine çok iyi geliyor. Ben normalde devlet hastanesine gidiyordum o zaman bana o gıcık doktor pudra vermişti salak gibi kullanmıştım daha beter etmişti kızım 2 aylıktı 4. Ayına kadar hiçbir şekilde düzelmedi 4. Aydan sonra zaten başını rahat oynatmaya başlayınca 1 hafta gibi bir sürede geçmişti çok şükür. Rabbim hiçbir bebise hastalık sıkıntı vermesin hepsi musmutlu büyüsün inşaAllah. Geçmiş olsun canım

Cok ilerlemedikçe krem vs kullanma cilt bagimli hale gelmesin dedi doktorum, karbonatin bakteri ve mikroplari oldurdugunu suya biraz karistirip silince yatistiirdigini soyledi. Nitekim yine terden olusan isilikleri de surtup tahris etmeden soguk karbonatli su ile yatistirdim kizimda. Soz konusu bebeklerimiz olunca akan sular duruyor. Rabbim tum miniklere saglik versin.

Cok ilerlemedikçe krem vs kullanma cilt bagimli hale gelmesin dedi doktorum, karbonatin bakteri ve mikroplari oldurdugunu suya biraz karistirip silince yatistiirdigini soyledi. Nitekim yine terden olusan isilikleri de surtup tahris etmeden soguk karbonatli su ile yatistirdim kizimda. Soz konusu bebeklerimiz olunca akan sular duruyor. Rabbim tum miniklere saglik versin.
Amin canım zor ya benim yavrum 2 ay çekti dili yok ki söylesin canım acıyor diye

Ilk aylar benim oglumda da yaşadık ne yaparsam yapayım geçmemişti üstelik göğsüne de yayılmıştı egzama dedi dr hipokort verdi 5 gün dedi ama ben 2 gün kullandım geçti birde coresatin pembe var doktorunuza danışın isterseniz

Boyunda pişik bir türlü geçmek bilmiyor, kızım çok ileri boyutta kanlı pişik oldu birsürü şey denedim; mısır nişastasını biraz kaynamış sogutulmuş suyla merhem kıvamında sürdüm yatıştırdı az olsaydı geçirirdi bence,son durulanma suyuna çörek otu kaynatıp suyunu ekledik o da yumuşatır ama geçmedi,sonra doktora gittik OVADRİL verdi sabunu biraz bekletin yıkarken öyle durulayın ve sürün dedi,iyice azdırdı pişiği yavrum yazık acı çekti kabuklu kanlı yaralara dönüştü:KK43: başka bir doktor kesinlikle sabun kullanmayacaksınız dedi ve avadran'la trosyd karıştırıp sabah ve gece süreceksiniz dedi ilk sürüşte yatıştı 2 güne de geçti. Doktor var, doktor var..Kızarıklık duruyor hafif ama boynu hareketlenince geçer dedi..bence çörek otu ve o iki krem en etkili yöntemler... e tabi doktora da sormalı

X