Boyun kasılması

minoya2

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Ekim 2009
128
1
önceki yıl nöroloji uzmanına gitmiştim boynumda sürekli istemsiz kasılmalar ağrılar oluyor diye.bir sürü film vs çektirdik fakat bir şey bulamadı.stresten olduğunu söyledi antidepresan verdi fakat kullanmak istemiyorum antidepresan.simdi boynum sürekli kasılıyo ve ağrıyo.bu tip bi sorunu olanınız var mı neler yapılması gerekir?

yaaa aynı sorunlar bende de var!!!!! böyle şeyleri başkasının da yaşadığını hiç düşünmemiştim çünkü internette ne yazsam ne araştırsam acayip acayip şeyler çıktı. demek antidepresan verdi.. allah allah.. ilginç geldi bana, ama bir şey çıkmadıysa da doktor rahatlatmak için vermiştir. ben de gitmeyi düşünüyorum ama annem abarttığımı düşünüyor bir şey çıkmayınca da ben sana demiştim diyecek o kadar kötü ki bazen mont bile giyemiyorum kasılıyorum çünkü ve işin kötüsü üst bacaklarım da kasılıyor elim falan da. anlamadım gitti..:2:

arkadaslar kesınlıkle alttan almayın böle seleri gidip bi göstermenız en dogrusu saglık bu yapmayın nolur ya bişi varsa Allah korusun ama erken teşhis denen bişi var

arkadaşlar benimde boyun kaslarım kasılıyor kafam titriyor çok kötü oluyorum bu genellikle dışarı çıkınca oluyor yabancı birisiyle konuşunca oluyor sinirlendiğim zaman oluyor çok kötü bi durum bu yüzden iş görüşmelerine gidemiyorum işsizim iş buluyorum ama görüşmeye gelince olmuyo

şu doktorlar sorununu bulamadıkları her şeye psikolojik deyip antidepresan veriyorlar hemen.
geçenlerde unutganlık için nörolojiye gittim.tahmin edin doktor ne dedi :)
depresyondasın dedi bana.
depresyon mu :) halbuki ben cok iyi hissediyorum hayatımda hersey iyi gidiyor ve mutluyum dedim.bu seferde "sen farkında değilsin ama depresyondasın" dedi :))))
peki madem öyle olsun dedim atatürk boşuna "beni türk hekimlerine emanet edin" dememiştir heralde.
ama yinde de depresanları kullanmadım.
kendi kullansın o uyuşturucuları...

Aynı sorun bende senelerdir var. Genellikle psikolojik durum artırıyor bu sorunu. Mesela kalabalık yerde yemek yemek, çay içmek tam bir işkence ya titreme olursa diye. Otobüse binmek, konferans izlemek ayyy İstemdışı yani, elimde değil, engelleyemiyorum. Özellikle sanki insanlar beni izliyormuş ya da bu durumu fark ediyormuş gibi geliyor. Ama evde tek başımayken de oluyor.:26: Fizyolojik bir sorun da olabilir...Antidepresan kullanıyorum uzun zamandır, ilk 1-2 ay azaldı sonra tekrar başladı. Şu an ise problem had safhada. Kontrol edemiyorum. Doktora gittim antidepresanı artık bırakmak istiyorum diye. kKonuşurken fark etti ve beyin tomografisi istedi. Nette makaleleri araştırdım . Umarım tümör değildir... Umarım nedeni sadece psikolojiktir... Antidepresanın yanında doktor bir ilaç daha verdi bu sorunum için. Dün başladım kullanmaya. "D...ral" diye bir ilaç, kalp çarpıntısını ve titremeyi azaltıyormuş... Yani anksiyolitik etki gösteriyor. Bakalım, umarım işe yarar. En azından sunum-mülakat gibi durumlarda işe yarasa yeter.

arkadaşlar bende çok kötü durumdayım buraya özellikle bunun için kayıt oldum çevremde hiç kimseye derdımı anlatamıyorum. bendede bazı sorunlar var. boynumda kasılma oluyor bedenımde de tıtremeler oluyor bazen. özellıkle ellerım çok titriyor toplum içinde birşsey yıyıp içemiyorum çok utanıyorum ve skılıyorum böyle olunca da insanlardan kaçmaya calışmaktan baska çare kalmıyor bambaşka bırı gıbı yasıyorum.konuşmamda da bozukluk var özellıklede yenı bırıyle tanıstıgımda veya hocalarımla konusmam gerektıgınde yuzumde istemsız kasılmalar oluyor aglayacakmıs gıbı oluyorum hissediyorum ama elımden bırsey gelmıyor. hakettiğim birçok seyı yasayamadım hep bu hastalıklı halim engel oldu benım yerıme baskaları yasadı bn ise kendımı hayallarle avutmaya calıştım büyüdükçe insana daha çok dokunuyor bu durum çok üzgün ve mutsuzum yaklasık ıkı yıl önce doktora gıtmıstım mr a gırmemı ıstedı fakat mr da hareketsız duramadım basım sureklı titredi anestezılıye de o zaman ucretlıydı gıdemedım küçükkene menenjit gecirmişim belkı ondandır dıye dusundum ama doktor kesın bırsey dıyemeyız mr olmadan dedı d.. adlı ılacı yazdı bı kere kullandım bi daha kullanmadım ınternette tıtremelerı gecıcı bı süre engelledıgını okumustum o yüzden kullanmadım. ne yapacağımı bılmıyorum çok düşünüyorum ama bi çıkıs yolu bulamıyorum benım gibi olan baska bırılerı var mı kesın bi teshıs koyulan merak edıyorum

Tekrar merhaba arkadaşlar. Bana da doktor (nörolog) d..d..l ilacını verdi. Bu sorun için verilen bir ilaçmış. Tansiyonu da düşüren bir ilaç aynı zamanda. Neyse. Doktor beyin tomografisi çektirmemi istedi. Çektireceğim; ama fazla radyasyon almaktan korkuyorum. Biliyorsunuzdur tomografi sık çektirmemek gerekiyor radyoaktif olması nedeniyle. Ama ben ilk kez çektireceğim ve belki de beyinde veya beyincikte gerçekten bir sorun var; ama tomografi henüz çekilmediği için çıkmadı ortaya... Çünkü doktor, bu sorunun beyincikteki bir problem nedeniyle olabileceğini söyledi. Diğer bir neden de, beynin oksijensiz kalması olabilirmiş (yani geçmişte yaşanan bir kafa travması)...Ama benim öyle bir sorunum olmadığı için, beyincikle ilgili olabilir malesef. Yakın bir zamanda tomografiye gireceğim ve sonuç çıkar çıkmaz doktora göstereceğim. Bu arada uzun süredir kullandığım antidepresanı bırakacağım, 2 haftadır çeyrek doz alıyorum ve bu titreme problemim çok arttı. Offff....... İstemdışı böyle bir şey olması çok berbat bir şey... Hele başkalarının fark etmesi çok daha berbat. Yaklaşık 9 senedir bu problemim var yani lisenin ilk senesinde başladı. Daha bu yaşta böyle bir sorunla yaşamak çok kötü, moralim bozuk. İnsanlarla sık sık iletişim halinde olmak zorundayım çünkü öğrenciyim. Yakında belki de işe başlayacağım... İnsanın psikolojik durumu, heyecanlanması, stres gibi faktörler daha da artırıyor bu sorunu; ama ben 2 senedir antidepresan kullanıyorum ve bıktım artık. Biriyle konuşurken heyecanlanmasam bile bu titremenin olması beni strese sokuyor. Kısır döngü gibi birşey. Bende sosyal fobi de vardı ama çok ilerleme kaydettim, eskisi gibi değilim daha rahatım insanlarla ilişkilerimde. Fakat bu titremeden kurtulamadım. D..d...l ilacı da bir işe yaramadı malesef. Kullanmaya başlayalı 2 hafta oldu. Her gün içmedim ama etki göstermiyor malesef.

Son düzenleme:
Yeniden merhaba. Beyin tomografim çekildi. Bir sorun yok görünürde. Doktoru, problemimin nedensiz olduğunu söyledi. Verdiği ilacı kullanmaya devam edicem. Dozu 1/4 kadar artırdı. Bir doz sabah, bir de öğleden sonra olmak üzere yarımşar doz kullanıyorum. Bir işe yaradı mı derseniz, malesef hayır. Ama ilacı kullanmaya yeni başladığım için birkaç ay daha kullanacağım, belki etkisini geç veriyordur. Ama pek ümitli değilim. Malesef bu sorunla ömür boyu yaşayacağım ve bir çözümü yok... Çok berbat birşey. Tikli olan insanları da daha iyi anlıyorum. İnsanın elinde olan birşey değil ve önüne geçemiyorsunuz. Benim sorunum da tik gibi. Heyecanlı olduğumda, stresli olduğumda daha da artıyor; yani psikolojik durumum daha da artırıyor sorunu. Bunu psikoterapi ile yenmeye-azaltmaya çalışacağım artık.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…