Boyun ağrısı? Boyun fıtığı olanlar?

boslukboslukbosluk

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
1 Ağustos 2021
413
518
33
Merhaba. Küçüklükten beri boynum ağrır. Birkaç kez doktora gittim röntgen çekildi. İlaç egzersiz verildi ama hiç geçmedi. 2 yıldır genellikle bilgisayar başında çalışıyorum. Günde 10-12 saati buluyor bazen. Boynum iyice kötüledi. 1 saat otursam bile tutulmaya başladı. Dışarıya çıktığımda rüzgar alsa hemen tutuluyor. Bir de kısıtlılık hissediyorum. Sağ tarafa tam döndüremiyorum. Fıtık olabilir mi? Yaşım 25 bu arada.

Siz nasıl anladınız yani belirtileriniz nelerdi? Bir de doktor teşhisi mr sonucuna göre mi koyuyor?
Evet MR gerekiyor. Doktorum muayenede fıtık büyük olasılıkla dedi ama emin olmak için MR çekildi
Boynum ağrıyordu, tutulmalarım oluyordu, kolum uyuşuyordu, ensemi birşey ısırıyor gibi hissediyordum, bende şişlik de vardı, güç kaybı vardı

O kadar süre bilgisayar başında oturursanız fıtık olmasa bile bu şikayetler olur.
Yaşam tarzınıza göre normal
Boyun düzleşmeniz olabilir, fıtık olabilir, yanlış oturuyor olabilirsiniz, hareketsizlikten olabilir, başka bir hastalık da olabilir
Doktora gitmeli ve verilen hareketleri yapmalı doğru oturmalısınız

Benim de tutulmam oluyor. Boynum sağa tam dönmüyor. Hafif şişlik de var sanki sağ tarafta. Teşekkür ederim cevap için.

Boynum küçükten beri ağrır aslında. İşe başlayalı beri mecburen bilgisayar başındayım hep. Daha da kötü oldu Daha önce egzersiz verdiler ama iyi gelmedi hiç

Benim de tutulmam oluyor. Boynum sağa tam dönmüyor. Hafif şişlik de var sanki sağ tarafta. Teşekkür ederim cevap için.
Rica ederim
Önce ortopediye gidin, yönlendirirse nörolojiye gidin, MR mutlaka talep edin
Sonuç ne çıkarsa çıksın romatoloğa da gitmenizi tavsiye ederim. Ankilozan spondilit diye bir hastalık var, bence bu yöndende bir muayeneden geçmeniz hayrınıza olur

Ankilozan spondilit hastalığını doktorlar hastaya anlatırken deprem dede hastalığı olarak anlatırlar yani kamburlaşma hastalığıdır.boyun ağrısıyla çok da alakalı değil yani bu hastalık

Ankilozan spondilit hastalığını doktorlar hastaya anlatırken deprem dede hastalığı olarak anlatırlar yani kamburlaşma hastalığıdır.boyun ağrısıyla çok da alakalı değil yani bu hastalık
Ben ankilozan spondilit hastasıyım
Omur ve eklem olan heryerde atak gösterebilen bir hastalık bu
Boyun ağrısıyla tabiki ilgisi var konu sahibininkiyle varmı bilemem hekim değilim umarım yoktur ama genel olarak ilgisi var
Boyun kireçlenmesi diye halk arasında isimlendirilen durum nedir bilginiz varmı?
Ankilozan spondilit boyun tutulumu geçirdim ve şuan boynum bir tarafa yüzde elli dönmüyor hareket kısıtlandı, bu hastalığın işleyişi bu zaten
Konu sahibi de çocukluğundan beri boyun ağrısı yaşadığı ve hareket kısıtlanması olduğunu söylediği için tavsiyede bulundum
Bu hastalık kamburluk hastalığı değil, AS hastası olup kambur olmayan hasta sayısı kambur olandan daha fazla, kamburluk hastalığı skolyoz dur AS değil. Bu romatizmal iltihabi bir hastalık sizin sandığınızdan çok farklı

Ankilozan spondilit hastalığını doktorlar hastaya anlatırken deprem dede hastalığı olarak anlatırlar yani kamburlaşma hastalığıdır.boyun ağrısıyla çok da alakalı değil yani
Geçmiş olsun sizede

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…