• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Boynu Kırılan Kızını, Dişlerini Kırarak Hayata Döndürdü

Caddy

Guru
Pro Üye
28 Mart 2012
8.170
2.001
448
Kocaeli
Antalya'da kaydıraktan düşerek boynunu kıran 5 yaşındaki kızı Zara'nın nefessiz kaldığını gören anne, kızının dişlerini kırıp dilini dışarı çıkardı ve hayatta kalmasını sağladı.

Antalya'nın Kemer ilçesinde yaşanan talihsiz bir olay İngiliz medyasında büyük yankı uyandırdı. Fırat Ölçer ile evli olan İngiliz Adele Ölçer, su kaydırağı kazasında boynu kırılan kızının hayatını mucizevi bir şekilde kurtardı.

DİŞLERİNİ KIRIP NEFES ALMASINI SAĞLADI

İngiliz Daily Mail gazetesinin haberine göre; Adele Ölçer (41), kaydıraktan ters düşerek boynunu kıran beş yaşındaki kızı Zara'nın nefessiz kaldığını görünce hemen onu ilkyardım pozisyonuna getirdi. Akabinde, bilincini kaybetmiş halde yatan minik Zara'nın dişlerini kırdı. Ölçer, Zara'nın nefes almasını engelleyen dilini dışarı çıkarıp boğazını temizleyerek tekrar nefes almasını sağladı. Doktorlar Türkiye'de üç hafta hastanede kalan Zara'nın felç kalabileceğini söyledi.

su-kaydiragi-kazasinda-boynu-kirilan-kizini-8420759_2184_m.jpg

"BAŞTA ÖLDÜĞÜNÜ SANDIM"

Başlarından geçen korkunç olayı anlatan Ölçer, "Başta öldüğünü sandım. Onu yüzüstü çevirdiğimde gözleri açıktı. Nefes almıyordu ve çenesi kilitlenmişti" dedi.

su-kaydiragi-kazasinda-boynu-kirilan-kizini-8420759_3848_m.jpg

ALDIĞI EĞİTİM KIZININ HAYATINI KURTARDI

Türkiye'ye tatile gelmeden önce bir hafta ilkyardım eğitimi aldığını anlatan Ölçer, "Sanırım sakin kalmamı sağlayan şey bu oldu" diye konuştu.

Minik Zara'nın kaza sonrası boynu ve kafatasının yanı sıra kolları da iki yerden kırıldı.

su-kaydiragi-kazasinda-boynu-kirilan-kizini-8420759_4791_m.jpg

Haberde, Türkiye'deki ilk tedavinin ardından İngiltere'ye götürülen Zara'nın dört ay boyunluk taktığı ve Eylül 2015'e kadar gerektiği kadar okula gidemediği belirtildi.

Adele Ölçer, "Aralık 2015'te kızının tamamen iyileştiğini ve normal hayatına döndüğünü" söyledi.

Kaynak: Hürriyet

Allah kurtarsin ya cok sasirdim ama boynu kirildiysa ölür ya bir insan demekki boynu tam kirilmamis. Boynu tam kirilsaydi begine gecen sinir damarlari tamamen etkisiz hale gelirdi ve o an ölmesi gerekirdi. Oooff offf cok üzüldüm

Ayyyy be yapamam tobe tobeee Allah kimsenin basına vermesin :(

İlk yardim kurslari verilmeli tüm turkiyede

Allah kurtarsin ya cok sasirdim ama boynu kirildiysa ölür ya bir insan demekki boynu tam kirilmamis. Boynu tam kirilsaydi begine gecen sinir damarlari tamamen etkisiz hale gelirdi ve o an ölmesi gerekirdi. Oooff offf cok üzüldüm
Hayır her boyun kırığı mutlaka öldürmez. Boyundaki omurlar arasındaki sinirler veya diyafram kası gibi kaslar zarar görürse ölüm olabilir ama sadece omurda kırıl oluştuysa kişi bilincini bile kaybetmeyebilir. Bazı kırıklar boyunluk ve yatak istirahati ile tedavi edilir, bazılarına vida takılır. Ama her boyun kırığı ölümcül değildir.

Hayır her boyun kırığı mutlaka öldürmez. Boyundaki omurlar arasındaki sinirler veya diyafram kası gibi kaslar zarar görürse ölüm olabilir ama sadece omurda kırıl oluştuysa kişi bilincini bile kaybetmeyebilir. Bazı kırıklar boyunluk ve yatak istirahati ile tedavi edilir, bazılarına vida takılır. Ama her boyun kırığı ölümcül değildir.

Iyi oldu bildirdiginiz bilmiyordum bu türlüde olabilecegini bende sasirmistim okudugumda daha öncede hic duymamistin tesekkür ederim.

Soğuk kanli olusuna hayran kaldım ben ölmüştüm herhalde allah kımsenin başina vermesin evlat acısı.

Aman yarabbi bu su kaydırakları ne kadar tehlikeli böyleo_O

anne baba adayı olarak aslında eşimle ilkyardım kursuna fln gitmemiz gerektiğini hep düsünüyorum icraate gecirmek gerek:işsiz:

Bende kız için buradaki doktorların felç kalabileceğini soyleyipte İngiltereye gittiğinde tamamen iyileşmiş olmasına takildim.:KK51:
Ben olsam ne yapardım demek yada dusunmek istemiyorum.Allah kazadan beladan korusun hepimizi

Ah benim kuzum kıyamam inşallah felç kalmaz sağlığına kavuşur. Helal olsun anneye, ilk yardım eğitimi almak şart

Back