- 31 Temmuz 2011
- 10.135
- 17.418
-
- Konu Sahibi justfriendd
Ogretmen ogretmen diye neden bu kadar abartiyorsun? Ogretmen sonucta, herkes gibi biri... Ahlakli olani da olur, ahlaksiz olani da... Tipki diger mesleklerde oldugu gibi. Hic ogretmenlik meslegini alip da ayri bir yere koymuyorum.Valla sen ne diyosunki ben bebeğim.için sahibinden.comdan oyun halisi aldim bayan öğretmenedi esi doktor elazigdalar, bana 3 oyuncagi eksik yolladi hherşeyi tam demesine rağmen birde eksik deyince cirkeflesti sen bana nasil böyle dersin diye....ben hala soktayim aylar geçti bir eğitimci ya cocuklarimizi emanet ediyoruz.birde ikinci hali hediye gelmiş bu sifirdi öyle dedi, geldiki kullanilmis tabiki.hakkimi asla helal etmiyorum.parami yolla dedim yollamadi...yani kandirilmis olmak uzuyo en çokta parayi geciyorum artik dürüst olabilirdi...yani demek istediğim ben yapiyim herkes yapsin ama zeynep OGRETMEN yapmayacaktı.
Ogretmen ogretmen diye neden bu kadar abartiyorsun? Ogretmen sonucta, herkes gibi biri... Ahlakli olani da olur, ahlaksiz olani da... Tipki diger mesleklerde oldugu gibi. Hic ogretmenlik meslegini alip da ayri bir yere koymuyorum.
Ayrıca peki ders anlatmak dışında yaptıkları şeyler içinde bi takdir eden bi teşekkür eden var mı öğretmeni? O zaman maddi anlamda veya manevi anlamda ekstra yardım yapması da öğretmenin görevi değil ama yapıyor. Boş boş konuşmasın o yüzden kimse.Yani öğretmende etten kemikten onlar yorulmayacak mı? Hepsi insan sonuçta aralarında iyisi de vardır kötüsü de bu o kişiyi ilgilendirir kimseyi ilgilendirmez. Diğer mesleklerde nasılsa buda öyle. Hep diyorum eşime keşke senin gibi sadece bir öğretmenim olsaydı diye. Bakar ayakkabisi mi yok gideriz ayakkabı alırız çocuğa. Üstü mu yok üst veya test kitabı herkes aldı o çocuk alamadı mi onu temin eder veya geziye gidicez o çocuğun parası yok ama gelmek istiyor tamam sen gel para getirme der. Gece saat 2 ye kadar test hazirlar konu cıkarmaya uğraşır daha iyi olsun diye çocuklar. O yüzden benjm eşim ve onun gibi ogretmenlere kimse haksızlık etmesin unutmayın ki şuanda onları eleştiren bu yazıları bile ONLARIN SAYESINDE YAZİYORSUNUZ. O kadar para alıyor dimi yapsın bu işleri yapcak sonuçta diyedir sizin gözünüzde. Peki hiç düşünüyor musunuz belki de o elestirdigin ogretmende para kazanmak için yapiyodur sadece bu işi. O zaman bu mantıkla onun da bitsinde gitsem yazması gayet doğal oluyor. Veya benim eşim gibi aşkla severek işini yapan ogretmenler de gayet diyebilir ki diyor da bitsin de ailelerimizn yanlarina gidelim diye. çoğu anasına babasına hasret bunları düşünen var mı?
Aynen, tek çocuğa bile dayanamıyor insan, biz de insanız yani..Ya bu öğretmenliği de abartmayın bu kadar.
Gün geliyo anne çocuğuna Of biraz gitse başımdan diyo, onun da anneliğini mi sorgulayalım.
Bi anormallik yok ki? Olabilir,bunalabilir,içinden öyle yazmak gelmiş olabilşr,zor bir dönem geçirmiş olabilir,tatili özlemiş olabilir.Bu mesleği sevmemekle alakalı değil ki.Tatilde çocuğundan bıkıpta off okul açılsa da bi okula gitseler kafamı diblesem diyen anneler de var.Bu onun çocuğunu sevmediği anlamına da gelmez.Hepimizin böyle durumları olur.Ne kadar işimi seversem seveyim tatil gelsin isterim.Bayanlar bu bir dert değil aslinda ama sizlerle paylasmak istedim.
Internette karşıma çıktı.Bir bayan öğretmen gecen sene cekildigi tatil fotoğrafının altina ; yeter artik ne bitmez okulmus.Bitsinde kurtulayim tarzi bir şeyler yazmış.edebiyat öğretmeniymis kendisi.
eveti insaniz sikilabilir diyenler olucaktir fakat bana ilginc geldi.
ne bileyim istisnalar haricinde günümüzde ogretmenlik mesleginin boylesine insanlara kalmasina üzülüyorum
Yani oda insan sonuçda 4 yaşındayken oğlum elimden kurtulup arkamda yemek siparişi için sıra bekleyen genç bayan polislerin yanına gidip aaaaa siz neden yemek yiyorsunuz polisler hiç yemek yermi diye soran oğlumu hatırlattınız bana oda insan bunalmışdır bende 2 gün yapıyorum 3 gün okul tatil gelsede azıcık totom koltuk görse sabah evden bağrış çığrış sesleri sabah koşuşturmaca maratonu olmasa diye yola bakıyorum kimse bilmeden eleştirmesin ben kendimden biliyorum acayip yorucu bir işÖğretmenilkte bir meslek. Öğretmenlerde birer insan etten kemikten. Her iinsanda olduğu gibi burdada insan yorulur bunalır sıkılır ki. Garibinize gitmesin.