Öğretmenlerin sıkılması da bunalması da doğaldır. Ben çocuklarla teker teker uğraşırken bunalıyorum 20-30 tane birden çok zor bir iş. Kendime bu konuda güvenmediğim için öğretmen olmadım.puanım yetmediğinden, kazanamadığımdan değil, istemediğimden... Öğretmenlik özveri işidir ve ben bu kadarını yapamayacağımı biliyordum. Ha öğretmenler kutsaldır kısmına da katılmıyorum. Bu devirde iyi, özverili, idealist öğretmen çok az. Çoğu boşvermiş, öğrenirse öğrenir öğrenmezse kendi bilir diyen cinsten. Belki onları bu hale getiren sistemdir bilmiyorum ama kendi öğretmen arkadaşlarıma umarım çocuğum olursa sizin gibi öğretmenlere düşmez demişliğim çoktur.
Sektörün içindeyim, özel ders veriyorum. Her yaştan her okuldan öğrencim var. Bu yıl için bazı arkadaşlara katılıyorum. İkinci dönem boyunca doğru düzgün ders görmedi çocuklar. 3 sınavı aynı konulardan yapan öğretmenler oldu. Müfredatın çok gerisinde kalındı. Planlarına, raporlarına baksanız bütün konular işlenmiş görünür kesin. Seneye bu çocukların derslerine başka öğretmenler girdiğinde geçen sene görmüştünüz bu konuları deyip geçecek muhtemelen. Ya da üstten üstten anlatacak öğrendiklerini varsayarak. Sonra çocuklar için o konular kayıp.
İnanın tatilinizde gözüm yok, kazandığınız parada gözüm yok. Ama az kazanıyorum deyip ağlamayın artık. Öğretmen maaşları çalışma saatlerine göre gayet iyi durumda. Öğretmenlerin iki katı çalışan insanlar asgari ücrete talim ediyor bu ülkede. Ha memnun değilseniz maaşınızdan çalışmayın o zaman. Bırakın öğretmenliği, o maaştan memnun olacak biri atansın sizin yerinize hiç olmazsa.