Böyle dert'mi olur ama bana oldu resm

İşte şu en güzel duygu olayı yok mu ... :) insanı çekiyor ya ne bileyim.
vallahi öyle ama bak ben var ya asla ne bebek merakım vardı nede isteğim.ama var ya hayat onla ap ayrı bi güzel hayatı daha da seviyosun onun kokusu pamuk teni gülüşü aklına gelen her şeyi muhteşem. geceleri uykusuz kalsan da zorlansan da bebek bi tane. gece kalkıyorum aglayınca o uykusuzlukta bile öpüp kokluyo insan gerisini düşün.bende asla sevmem pisliği düzensizliği aama bebekle olmuyo bazen ama değer sonuna kadar değer olsun boşver zamanla hallolur inşaallah yokluğu kötü.benim yıllardır bunu bilmesem de beklediğim mutluluk bebekmiş :) hı bu arada bebeğine bi iki saat bakan biri olursa yada yardımcı tutma imkanların varsa olayı daha hafif atlatırsın :)

Pusette uyuyamıyor muymuş, ilginç Bence bahane bulmuşlar

b
bende senin gibiyim çocuğumuz olmuyor bizim bu sebepten kendimi eve çok bağldım herşeyim saatlidir,evimde bir dağınıklık olsun çalıştığım halde gece ev süpürüp sildiğimi biliyorum yeterki aklıma düşmesin ,ama bir zaman sonra bunlarda sıkıyor insanı ve çocuk özlemi oluşuyor ne kadarlık evlisin bilmiyorum ?
zamanla bakıyorsunki yapotığın işin düzenin sonu yok sinir hastası oluyor insan ,,sanırım zamanla çocuk özlemi oluşur diye düşünüyrom senin .ve evinde dağınıkkkkk

Annelik babalık fedakarlık ister.Bebek olmadan önceki hayatı bebek bir kaç yaş atladıktan sonra bulabilyorsun ama onunla yaşadığın her saniye daha anlamlı daha heyecanlı ve daha güzel bunları kafanıza takıp hayatınızı zindan etmeyin bebeğiniz + eşiniz +siz herşey daha güzel olacak eminim

her bebek bır olmaz ama genelde ılk 6 ay zordur. uykusuzluk, ağlaması, gazı bıtmez....bır anne ıcın en yorucu dönemdır....gercı bız 20 aylık olduk hala gece uykumuz kötu malesef...dagınıklığa gelınce ben oyle asırı tıtız bırı degılım ama dagınıklığı sevmezdım şimdi salon oyuncaktan gecılmıyor. napayım bı dahamı bu aylara gerı dönecek sankı...kızımdan kıymetlı degıl evım...o dagınıklığı sevmeyen domınat anne kayboldu...hersey onun mutluluğu ıcın....varsın dagıtsın napayım.....
velhasıl bebek zordur ama sevgısı bakışı gülüşü hiç birşeye değişilmez......tabı kendınızı hazır hıssedıyorsanız

Benimki eve bağlılıktan ziyade bazı katı kudallarım var, evde bunlardan biri ama kişisel bakım kendime ayırdığım vakit vs bunlara çok düşkünüm.
Ama yazan arkadaşlara katılıyorum herşeye rağmen rabbim verirse onunla daha güxel olacaktır eminim.

dağılacak canım normaldir gelen giden hoş görecek hatta yardım bile edenler olacak olur öyle şeyler

Tatlim benim kizim hic aglamazdi gaz problemini hemen bebeklere ozel hazirlanan rezenelerden kullaninca cok rahat bir bebeklik gecirdik.Halende öyledir. Ev isi konusunda da ben bi yandan eşim bi yandan kizim bi yandan 1 saatte evim bal dök yala olur.Zamanla oturtursun düzenini. Simdiden düşünme böyle konulari canim.Cok erken.

Ya

evet ablamın benişide ço ıslu bnde baktım ona herşey güzeldi rahattık. Acaba uslu bebişin bi formulü yokmudur :)

uslu bebişin varsayımsal formülleri
1-stresten olabildiğince uzak yürüyüşlü yogalı meditasyonlu bir hamilelik
2-travmatik olmayan bir doğum tecrübesi
-ilk ay ağlamalarının en büyük müsebbibi olan gaz sancılarının aslında bağırsak florası oluşum süreci olduğu düşünülürse bağırsak florası oluşumunu hızlandırdığı için normal doğum
3-lohusalık döneminde bilumum uzman pediatrist annelerin teyzelerin sözlerine kulak tıkamak lohusalık depresyonuna çelme takmak, bir şekilde pençesine düşüldüyse bebeğe yansıtmamaya çalışmak
4-yukardaki gaz ve bağırsak problemini en aza indirmek için bebeğin en kolay sindirebileceği besin olan anne sütünde sebat etmek

geçeeeer geçer hepsi geçer hiç bir iş bebeğin varlığından daha önemli olamaz. ben ev düzeninden geçtim kızım için 7 senedir bitiremediğim tezim var pişman değilim yine olsa yine bebeğimin bana güvenli bağlanması için ilk yıllarında yine tezi elimin tersiyle iterdim. o anlarının bir saniyesini bile kaçırmak istemezdim şimdi o pamuk halini bile özlüyorum
kızım 2,5 yaşında odasına girdiğim zaman içime çekerim artık çok az kalmış bebek kokusunu... bambaşka bişey anlatırken bile kelimeler sakil kalıyor

not: şu ev düzeni konusunda takmayın bu kadar ne olur. canınıza yazık düzen iyidir tamam ama bebek olunca o dağınıklığa yaşanmışlık olarak bakın

Doğum yaptım, 3 hafta sonra part-time olarak işe döndüm. İşkolik olduğumu hiçbir zaman inkar etmem, kariyeri için istemeden hamile kalmasam asla çocuk yapmayacak bir insandım ona göre değerlendirin derim.
33 günlük bebekle Fransa' ya kongreye gittim, sunum yaptım.
Benim kızım çok rahat bir bebek oldu her zaman ve annem ben hamileyken ve sonrasında müvekkil almadı sadece süren davalarıyla ilgilendi ve hep yanımda oldu, bunun etkisini de inkar edemem.
Tabii ki hayatımda çok şey değişti ama çoğu şeye kızımın ayak uymasını sağladım. Taşıyı, slingolar en büyük kurtarıcım oldu, her işe yetişebildim böylece.
Asıl yanlışı bebeğiniz olunca tüm hayatınızı ona odaklayarak yaparsınız. Annesiniz elbette ama önce kadınsınız, bireysiniz, eşsiniz. Kendinize zaman ayırmak, eşinizle çıkıp dolaşmak, arkadaşlarınızla vakit geçirmek sizi daha mutlu bir anne yapacaktır. Tabii ki yardım almanız gerekiyor bu dediklerim için, aileniz yanınızda değilse bile eşinizin elini taşın altına koyması gerekiyor.
Umarım her şey gönlünüzce olur.

şimdi olumsuz bir örnek gördünüz diye sizde bunları yaşayacaksınız diye bir durum yok..evet genel itibariyle ilk kırk gün hayatınız eskisi gibi olmayacak belki daha da uzun bir süre ama böylede kalmayacak düzen oturacak...benim iki çocuğum var oğlumda aynen yukarda tasvir ettiğiniz herşeyi yaşadım ..yaşadım ama eninde sonunda bitti düzenimi oturttum ..sonra kızım dünyaya geldi ilk üç ay çok nadir ağlamıştır sanki evde bebek yok gibiydi çok rahattım yani bebeğiniz olduğunda önceliğiniz evinizin temizliği yada kahveniz olmuyor bambaşka bir boyuta geçiyorsunuz

Yok bahane değil, her buluştuğumuzda oğlanın uyku saati geldi deyip ayrılıyorlar gruptan. Alıştığı yerde uyuyacakmis.
Aslında öyle bebişler de var, kızımın da zorlu bir dönemi olmuştu. Başka evde,değişik ortamda uyumuyordu,ağlıyordu vb. ama çok ufaktı ozamanlar 3-8 ay dönemi filandı. Bunu kullanarak kayınvalidenin evinden ya da misafirlikten kaytardığımız çok olmuştur

Bende sizin gibiyim kahve saatimin sasmamasi vs huylarm var
Ve ben nasil evlencem ,hadi diyelim evlencem cocuk olursa napicam
Kafamda deli sorular

cocuk olunca hersey degişiyor tabi benim oglum neredeyse 1,5 yıldır hayatı zindan ediyor cok huysuz aglak ama iyi ki doğur musum evim cok düzenli degil herseye aynı anda yetişmeye calişiyorum ama olmuyor yani ya kendine vakit ayıracaksın ya evine ya cocuguna 3 bi arada cok zor hele yardım almadan

bebek olduktan sonra senin keyfin,bebeginin keyfine endeksli oluyor.
Uzun dus almalar ancak eş evdeyken mümkün oluyor,kitap okuma,kahve keyfi vs. yine bebeginin uyku saatiyle dogru orantılı oluyor.
Gel gör ki bunları gözün görmüyor. Evlat bambaşka...
Bebekle hayat zor olsada,ayrı bir güzel.
Şöyle düşün. Kat kat bir pasta var sırayla yiyorsun.hepsinde de sevdiğin meyveler var.senin sevdigin meyve bitsede bi sonraki kattaki meyvede çok lezzetli

siz çok fazla detay düşünüyorsunuz yok kilo yok dağınıklık bence siz biraz daha erteleyin çocuk olayını

Kızım 13 aylık. İlk 4 ay kolikle uğraştım. Hergün temizlik yapan, bakımlı, eşini ihmal etmeyen sosyal kadın gitti yerine 4 ay boyunca hayattan bezmiş sürekli 3 saat uykuyla günü geçiren göz altları morarmış kaşlar saçlar almış başını gitmiş süt kokan bir kadın geldi. Koliğin en ağır şekli vardı kızımda. Gece uyumaz gündüz uyumaz. Kabus gibi 4 ay. Çok iyi hatırlıyorum eşimle ellerimiz su toplardı kundakta sallamaktan. Gece 1 olur o bir yere ben bir yere yığılırdım. Sonra nemi olurdu saatlerce uyusun diye salladığımız bebek yarım saat sonra uyanırdı. Psikolojim bozulmuştu artık. Yardım eden kimse yok. Eşim 8 de gelirdi. O saate kadar yalnız olurdum. Ağlayarak dua ettiğim günler oldu lütfen Allahım uyusun diye.
Aynı anda doğum yaptığım arkadaşımsa 40 ı çıkmadan gezmeye başladı. Sakin bir bebeği vardı. Şans sanırım. Şimdi ne değişti dersen. Ağlama nöbetleri bitti kızımın. Hala uyumuyor. Kısmen sosyal hayata döndüm. Kaşlarım hala berbat ama yinede onun o misss kokusu herşeye bedel.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…