Böyle dert'mi olur ama bana oldu resm

Kilo olayıda çok düşündürüyor beni .. Hayatım boyunca hiç 55 üzeri olmadım 1.69 boyla. Değişince bunalıma girmektende korkmuyor değilim ...
Sizin yorumları okuyunca çok umutsuz gördüm. Herkesin hamileliği bir değil canım,hatta aynı kadının iki çocuğu bile aynı olmuyor ki. Mesela benim hamileliğim çok güzel geçti,55 kiloyla hamile kalıp 69la doğuma girdim şimdi 54üm.Doğumdan sonra beni görenler hayret ediyordu sen mi doğum yaptın diye,hala bekar gibisin derlerdi. Doğum yaptığım odayı kendim süslemiştim,1-2 gün öncesinde evimi temizledim,perdelerimi yıkadım hatta özele girersek eşle de aynı devam etti Kızım doğduktan sonra oje mi de sürdüm,bakımımı da yaptım. Kızım da uykucuydu mesela.Bunları korkmaman için detaylı anlatıyorum.İnsan önce bebeğinin sağlığını istemeli,bizi 4 aylıkken geçirdiği ameliyat mahfetti. Şuan tek dert etmen gereken kendi hayatının değişeceği yada daha kötü olacağı değil, bebeğinin sağlıklı olması olmalı.Herşeye rağmen anneliği erteleme bence,düşünsene o senin hayatındaki en değerli varlık olacak;annenden eşinden ya da tüm sevdiklerinden bile daha öte

Bende aşağı yukarı buna benzer düşünüyordum, zaten titizim ve elim hızlı hallederim diye düşüniyordum herşeyi.
Ama görme başkaymış ya o neydi öyle Allah yardıcıları olsun
benim ablamda sizin gibiydi çocuktan sonra çok yıpratıcı oldu hrşeyden önce evini düzeni geliyor çocukla doğru düzgün oyun bile oynamıyordu ve bu takıntılaınan dolayıda biraz agrasifti ki akşam ben güğndüz anenm yardımcı oluyordu eğer biraz geniş olursanız dert olmuyor .

Ilk aylar zor,ama bebegi dusunun. Dunyaya adapte olmaya calisiyor. Varsin gocsun evim, cocuguma yeteyim modundaydim ama yinede yetisiyordum genelde herşeye.

Ortaligi dagitmalarida ayri bir güzellik bence :) oglum suan kresde. Keske evde olsada tum oyuncaklarini oturma odasina tasisa. Temiz olan evi batirsa

cok acayıp dagıtan bır oglum var
bende konusayım mı?

evet evın ısı hıc bıtmıyor hos ben calısıtıgm ıcınde ayırdıgım vakıt az olunca kafamda hep hmm sunuda yapmalı var
boylelıkole kaynana komsu eltı meselelerıne kafa yoracak vaktım yok

Ama o dagitmalari bile insanin hosuna gidiyor ya :)

Sizin 3 çocuğunuz var ama maşaallah her şeyiniz disiplinli ilerliyor. Burada bazen yazdıklarınıza denk geliyorum.Bu biraz da insanın kendi elinde sanırım.

İllaki değişimler olacaktır hayatınızda. Ama değmez mi? Bizim hayatımız yiğenimle beraber değişti. Öğlenden akşama özlüyorum. Ki bir de kendi çocuğunuz olduğunu düşünün. Söyledikleriniz biraz da kendi elinizde. Çocuğu da nasıl yetiştiriseniz öyle gider. Ama tabiki ilk 1 sene sıkıntılı olur. Kilo konusunda size şunu söyleyeyim yengem gibi kilo takıntılı bir kadından daha çok düşünemezsiniz bu olayı ki şu an evlendiği halinden bile daha zayıf. 50 kilo filan sanırım. 75 kiloyla doğuma gitmişti.

Sizin 3 çocuğunuz var ama maşaallah her şeyiniz displinli ilerliyor. Burada bazen yazdıklarınıza denk geliyorum.Bu biraz da insanın kendi elinde sanırım.

eşim çok yardımcı bana,herşeyi birlikte yapıyoruz.ilk çocuklarımız ikizdi tedavi ile oldu.o yüzden öyle istekliydik ki zorluğunu falan görmedi gözümüz.ilk zamanlar tuvalete gidecek vaktimiz yoktu düşünün ama alıştık büyüttük şükür.onların yükü kalmadı şimdi.ikinci çocuğumuz sürpriz oldu ama iki çocuk büyütmüş insanlar olarak onda hiç zonlanmadık tecrübe çok önemliymiş :) bir de ben çok hızlı ve işleri pratik yapan bir tipim.erken kalkarım falan.

zaten gündüz işteyiz çocuklar kreşte,akşamda onlar erken yatıyor gün içinde yoruluyorlar tabii.

şimdiden böyle şeyleri kafanıza takmayın bence.. her çocuk farklı benim oğlum o kadar usluyduki ilk ağladığında 1 aylıktı ve gözyaşının fotoğrafını çekmiştik aaa ağlıyo diye:)) emeklemeye başlayana kadar çok kolaydı herşey düzenim olduğu gibi devam etti .. hep derdim ki 10 tane olsa 10 tane bakarım:))
ne zaman 2. oğlum oldu 1.hafta sonunda kendimi Allahım ben ne yaptım derken buldum:))
her emmeden sonra kusardı akşam 7 de başlayıp gece 3 e kadar süren ağlama krizleri yaşadık şimdi 4 yaşında zaten ilk 1 seneden sonra unutuluyor herşey .. diğer türlü herkes tek çocuk yapardı:)

Aslında düşününce olumluları olumsuz durumları ynutturur bnce. Yani öyle olmakı anne olmak kolay mı sanki.
Ama işte yapım beni çok korkutuyor ,gürültülü ve havasız diye yıllardır avm ye gitmiyorum ben alışverişini bile netten yapıyorum. Olmazsa olmazım çok yani.
Bi yandada annelik iç güdülerim oluşmaya başladı galiba kucağımda bi yavru olsa diye hayal kurarken buluyorum kendimi

Ya
evet ablamın benişide ço ıslu bnde baktım ona herşey güzeldi rahattık. Acaba uslu bebişin bi formulü yokmudur :)

Sen şimdiden evrene mesajları yollamışsın senin bebeğin artık kesin gazlı olur durmaz ilk aylar..
Yani evinin azıcık düzeninin bozulmasını bile istemiyorsan biraz psikolojin bozulabilir bu durumda.
Benim bebeğim çok usluydu maaşallah ama ben sütüm azalmasın diye hiç iş yapmıyordum yatıp dinleniyordum bebeğimin uyuduğu zamanlarda. İyi ki de öyle yapmışım. Bence çocuk işini ertele sen. Biraz kendini rahat bırakman lazım. O eski düzen olmaz en uslu bebekte bile.

Ablam geçen sene bi bebek getirdi dünyaya melek , sıkıntısı olmadan ağlamaz durduğu yerde durur, bende ona bakarak olabilir falan diyordum.
Saçları yıkamaya şükretmek

Geçen gün 1.5 yaşında bebekleri olan arkadaşlarla mangala gidelim dedik. Adam bizim bebe 4'te uyuyor ya 4'ten önce ya 6'dan sonra gidelim dedi. Vazgeçtik. Hem mangala gitmekten, hem bebek yapmaktan. Bebeğin uykusuna göre gezme ayarlanır mı? Çok zor iş çoook...

Cnm bebekten bbege degisir aglama seanslari ama oylede boylede duzenin de az cok etkilenir.suda bir gercekki hayatimda yasadigimm en guzel duygu annlik.tarifi imkansiz.sanirsam bebeklik donemi gecince daha rayina oturur duzen.bu yuzden omrunce bebek sahibi olmucak degilsin dimi :)

Ojede süremicektik zaten dimi

İşte şu en güzel duygu olayı yok mu ... :) insanı çekiyor ya ne bileyim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…