-
- Konu Sahibi Mai ve siyah
Sizin yorumları okuyunca çok umutsuz gördüm. Herkesin hamileliği bir değil canım,hatta aynı kadının iki çocuğu bile aynı olmuyor ki. Mesela benim hamileliğim çok güzel geçti,55 kiloyla hamile kalıp 69la doğuma girdim şimdi 54üm.Doğumdan sonra beni görenler hayret ediyordu sen mi doğum yaptın diye,hala bekar gibisin derlerdi. Doğum yaptığım odayı kendim süslemiştim,1-2 gün öncesinde evimi temizledim,perdelerimi yıkadım hatta özele girersek eşle de aynı devam ettiKilo olayıda çok düşündürüyor beni .. Hayatım boyunca hiç 55 üzeri olmadım 1.69 boyla. Değişince bunalıma girmektende korkmuyor değilim ...
benim ablamda sizin gibiydi çocuktan sonra çok yıpratıcı oldu hrşeyden önce evini düzeni geliyor çocukla doğru düzgün oyun bile oynamıyordu ve bu takıntılaınan dolayıda biraz agrasifti ki akşam ben güğndüz anenm yardımcı oluyordu eğer biraz geniş olursanız dert olmuyor .Bende aşağı yukarı buna benzer düşünüyordum, zaten titizim ve elim hızlı hallederim diye düşüniyordum herşeyi.
Ama görme başkaymış ya o neydi öyle Allah yardıcıları olsun
cok acayıp dagıtan bır oglum var
bende konusayım mı?
evet evın ısı hıc bıtmıyor hos ben calısıtıgm ıcınde ayırdıgım vakıt az olunca kafamda hep hmm sunuda yapmalı var
boylelıkole kaynana komsu eltı meselelerıne kafa yoracak vaktım yok
:)))
ikinci sorunla başlayayım elbette bebek ağlaması hep sürmüyor ilk aylar gaz sancısı vs..olduğundan biraz daha çok ağlıyorlar o kadar.
ilk soruya gelince çocuk yokken evin daha derli toplu oluyor tabii ama çocuğun olunca da çöp evde yaşamıyorsun.bu biraz senin becerine ve eşinin yardımına bağlı.eğer herşeyi birlikte yaparsanız inan çocuğunun olması çok güzel birşey.
dediğin gibi korkutucu olsaydı bir çoğumuz anne olmak için çabalamazdık :)
Sizin 3 çocuğunuz var ama maşaallah her şeyiniz displinli ilerliyor. Burada bazen yazdıklarınıza denk geliyorum.Bu biraz da insanın kendi elinde sanırım.
evet ablamın benişide ço ıslu bnde baktım ona herşey güzeldi rahattık. Acaba uslu bebişin bi formulü yokmudur :)şimdiden böyle şeyleri kafanıza takmayın bence.. her çocuk farklı benim oğlum o kadar usluyduki ilk ağladığında 1 aylıktı ve gözyaşının fotoğrafını çekmiştik aaa ağlıyo diye:)) emeklemeye başlayana kadar çok kolaydı herşey düzenim olduğu gibi devam etti .. hep derdim ki 10 tane olsa 10 tane bakarım:))
ne zaman 2. oğlum oldu 1.hafta sonunda kendimi Allahım ben ne yaptım derken buldum:))
her emmeden sonra kusardı akşam 7 de başlayıp gece 3 e kadar süren ağlama krizleri yaşadık şimdi 4 yaşında zaten ilk 1 seneden sonra unutuluyor herşey .. diğer türlü herkes tek çocuk yapardı:)
Ablam geçen sene bi bebek getirdi dünyaya melek , sıkıntısı olmadan ağlamaz durduğu yerde durur, bende ona bakarak olabilir falan diyordum.
Saçları yıkamaya şükretmek
Ojede süremicektik zaten dimiGeçen gün 1.5 yaşında bebekleri olan arkadaşlarla mangala gidelim dedik. Adam bizim bebe 4'te uyuyor ya 4'ten önce ya 6'dan sonra gidelim dedi. Vazgeçtik. Hem mangala gitmekten, hem bebek yapmaktan. Bebeğin uykusuna göre gezme ayarlanır mı? Çok zor iş çoook...
İşte şu en güzel duygu olayı yok mu ... :) insanı çekiyor ya ne bileyim.Cnm bebekten bbege degisir aglama seanslari ama oylede boylede duzenin de az cok etkilenir.suda bir gercekki hayatimda yasadigimm en guzel duygu annlik.tarifi imkansiz.sanirsam bebeklik donemi gecince daha rayina oturur duzen.bu yuzden omrunce bebek sahibi olmucak degilsin dimi :)
ah arkadaşım ah..
keşke bir bebeğim olsa da evim çöp ev olsa..
Ojede süremicektik zaten dimi