Böyle Bir Yanıkla Karşılaşan?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

samantha

Nirvana
Pro Üye
3 Şubat 2009
9.896
16.999
773
44
Kızlar 4 gün önce motosikletten fütursuzca sağdan inmek zorunda kaldım ve baldırımın iç tarafı egzoz borusuna temas ederek yandı. Aşağıya resmini ekliyorum. Görüldüğü üzere derinin en üstü gitti. Yara yerini 4cm x 5cm olarak düşünebilirsiniz. Şu anki halini mideniz kaldırmaz diye koymuyorum. İki defa acile gittim temizleyip yanık merhemi sürüp gönderdiler. Dün işe gittim normal düzelir zamanla diye fakat bugün yerimden kalkamadım ayağıma kadar ödem inmiş ayağım iki katına çıkmış. Bugün genel cerrah baktı yanlış tedavi uygulamışlar diye söylendi. Çok da umut vaadedici konuşmadı.

Dolayısıyla umutsuzum. Böyle bir şey yaşayan var mı? Ne kadar sürer ne kadar iz kalır? Son gittiğim doktor iyileşmesinin 1 yılı bulacağını söyledi. Moralim çok bozuk.

Herhangi bir önerisi olan var mı? Yumurta akı, kantaron ve domuz yağı dışında?

Çok geçmiş olsun.
Bu yanık izi iyileşir ama çok dikkat etmeniz lazım, mesela sürekli ayakta kalmamanız, bacağı sallandırmamanız, mümkün olduğunca uzatmanız ve derinin gerilmemesi için nemlendirmeniz gerekiyor, size ilaç ismi veremem, yanık merhemi verdiler değil mi evde sürmeniz için, hergün düzenli olarak yanık merhemini sürmeniz gerekiyor çünkü, merhemi sürerken daha önce sürdüğünüz merhemi temizlemenizde çok önemli, kantaron vb dışında bir öneri demişsiniz, hakiki zeytinyağ içine konmuş kudret narı da bu gibi durumlar için birebirdir.

Umutsuzluğa kapılmayın çünkü yıllar önce ayağımın üstü bileğe dolayısıyla ekleme yakın yerinden kaynar su dökülerek yanmıştı, ki bilirsiniz ayak etli değildir, derisi de baldır kadar incedir, yanık kemiğime kadar işlemiş derin bir yanıktı, hergün temizleyip yanık kremi sürdüm ve kudret narıyla tedaviyi destekledim, şu anda ayağımın üstünde bir yanık izi olduğu fark edilmiyor, o derece gitti izi.

Bendeki gibi 3. Derece yanıklara genel cerrahi bakıyor ve yanık kremi sürmemek gerekiyor. O yuzden mutlaka yanik unitesi olan büyük bir hastaneye gidilsin. Ben de aci tecrübeyle öğrendim. Tıpçı degilsek herhangi bir yönlendirme yapmayalim. Ve insanlarin konularini kuş uçmaz kervan gecmez yerlere tasimayin. Kaynanadan çekene fiziki bisey olmaz iki satır önüne geciversin. Dert begendiremiyoruz bu siteye. Ne olurdu dursaydı belki bi bilen cikardi suna bakin moderatorun kafasina gore yaptığı yanlış yorumun haricinde yorum yok taşıdığınız yerde. Btw teşekkür ederim Mune. Ama haklıyım.

Madem tıbbi İçerikli yorum istiyordunuz o zaman doktora gidecektiniz, bdvye konu açmayacaktınız, zira benim gibi kafasına göre bir sürü yorum yazacaktı üyeler, eh sizde sağlık çalışanları yorumlasın diye açmadınız konuyu, aksine kantaron, domuz yağı gibi alternatif tıbba giren önerilere de açıktınız, içerik aslı şöyleydi:

• Kızlar 4 gün önce motosikletten fütursuzca sağdan inmek zorunda kaldım ve baldırımın iç tarafı egzoz borusuna temas ederek yandı. Aşağıya resmini ekliyorum. Görüldüğü üzere derinin en üstü gitti. Yara yerini 4cm x 5cm olarak düşünebilirsiniz. Şu anki halini mideniz kaldırmaz diye koymuyorum. İki defa acile gittim temizleyip yanık merhemi sürüp gönderdiler. Dün işe gittim normal düzelir zamanla diye fakat bugün yerimden kalkamadım ayağıma kadar ödem inmiş ayağım iki katına çıkmış. Bugün genel cerrah baktı yanlış tedavi uygulamışlar diye söylendi. Çok da umut vaadedici konuşmadı.

Dolayısıyla umutsuzum. Böyle bir şey yaşayan var mı? Ne kadar sürer ne kadar iz kalır? Son gittiğim doktor iyileşmesinin 1 yılı bulacağını söyledi. Moralim çok bozuk.

Herhangi bir önerisi olan var mı? Yumurta akı, kantaron ve domuz yağı dışında?
malum burası sağlık sitesi değil, çoğunluğumuzda doktor değiliz, size de tedavi şekli beğendirmiyoruz, oysa ben size bahsettiğim tedaviyle ağır bir yanık izimi tedavi ettim, tabi ki doktor tavsiyesiyle.
Ama haklıyım

Tabiki de doktora gittim boyle bir durum da nasil doktor gitmem. Yaziyo zaten yazimda koymussunuz. Deneyimler bazen acil tip uzmanindan daha iyi bilirler. Ama tek kisininki yeterli olmayabilir diyorum.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…