Böyle bir arkadaşınız olsa...bendemi sorun var..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Vakit bulamıyorum, evime bile yapamıyorum. Kusura bakma yapamıyacam demeniz yeterli.

Arsız bu yahu düpedüz..şekerim birazda biz senden yiyelim artık de bence.. hesapladım zaten benim yaptıklarımla bir pastane açılırdı de. Sonrada ciddileş ve yok valla ben almiyim yoruluyorum böyle şeylerle de. Artık ekstradan hatta evimdekilere bile hamur işi yapmicam hem masraf hem kilo hem çok emek veriyorum bu işlere son verdim ben de.Baktın yüzsüzleşiyo kıs sen beni kullanıyonmu yoksa de gülerek sok lafını gitsin..nesine acican bu cin olmadan adam çarpana

Direk hayır deyin elbette kibarca ama hayır. Yoruluyorum sen kendin yap hem öğrenmiş olursun hep ben yokumda diyebilirsiniz:) bu is artık adam kullanmaya gitmiş sandığınız şeylerde az buz tutmuyor ayrica çok zengin mısınız bilmiyorum ama birinin baska birinden sürekli böyle şeyler istemesi bana çok ayıp geliyor

Slm kızlar size bir sey danışmak istiyorum lütfen iyice okuyun ve bna yapmam gerekeni söyleyin sizden akıl istiyorum...

27 yaşındayım 2 kizim var en küçük kızım 1 buçuk yaşında Almanyadayim...

Şimdi benim bir arkadaşım var yani gerçekten artık çok yoruldum tavırlarından bazen beni kullandığını düşünüyorum...

Benim arkadaşımda 30 yaşında 3 oğlu var onunda en küçük oğlu 1 buçuk yaşında eşi yardımcı olur destek çıkar yani bir şey yapmak ısterse eşi ben çocuklara bakarım der benim eşim öyle değil bunu neden mi diyorum konumla alakalı büyük oğlu 11 yaşında ortanci 6 yani o bebek durmasa oynayacak kişiler var ki bebeği kızımdan kat kat akıllı çok uslu...

Konuma geleyim ben yemek konusunda pasta borek baklava konusunda hamaratliyimdir...

Bir gün benden ıcli köfte istedi 2 kez yaptim kızım bacağıma yapışıp ağlaya ağlaya misafirim var dedi..
2 kez kaynanam geliyor börek istedi açtım...
3 kez oğlumun doğum günü pastası dedi yaptım

Geçen gün borek açtım durum yaptim bende istiyorum dedi "bir gün yaparız" dedim artık ben utanıyorum...

Bir günde kendi kek yapmış normal hep yaptığı şey başka da yapmaz duruma armış dedim banada yaparsin sana geldigimde "ve ilk lafı yaparim ama sende bana baklava aç oldu kızdım o an kek kolay baklava zor dedim gecistirdim bugün msj atmış ses kaydı aynı söyle diyor...

Basta sordu falan ilk mesajında 2 ci ses kaydında söyle diyordu "Benim Canim çok baklava istiyor nasıl yapalım geçen sene yapamadik bu sene evdeysen yapalım istersen bize gel yada ben size geleyim yada kendin tek ac falan " açarız falan dedim bi sıkıntı olmazsa diye ama düşündüm bu beni resmen kullanıyor sanki sürekli en ağır şeyleri bana yaptırıyor lütfen arkadaşlar ne yapayim bilmiyorum kirici olmak istemiyorum ama biktim artık...

O an bir şey diyemiyorum çünkü şok oluyorum şaşıp kalıyorum...

Şöyle bir şey düşündüm diyeyim ki ona "ben eşime kendime ve sana baklava açacağımı söyledim eşim çok kızdı bana zaten çok yoruluyorsun 2 küçük kızın elinde başkasına bir sey yapmanı istemiyorum evede yapma hazır alıcaz arkadaşın kendi yapsın falan dedi "diyeyim böylece artık kurtulurum...
Zamanım olmuyor uyku düzenimiz bile yok yapamam kusura bakma diyeceksin bu kadar. Eve bile yapamıyorum eşim bile istemiyor tatlı börek bizde dışardan alıyoruz diyeceksin. Bak gayet de inandırıcı çünkü gerçek bu. Boşuna eşime atayım suçu yapmana gerek yok. Doğruyu söyle. Artık yapmıyorum zamanım yok yapmaya diyeceksin bu kadar basit. Bunu deme ama sana not olarak diyorum "canı çok isteyen dışardan alsın"

Ah ah canım güzel yemek yapan bı essek bulmasınlar.
Hele de iyi niyetliyse vurun kırbacı.
Annem çok güzel yemek yapar, arnavut böreği açar ki of of. Bizim boregimiz meşhur zaten.
Millet yer içer biz gidince yok.
Ya bı ara annem gittiği yere börek açıp götürüyordu.
Valla bir kavga ettim annemle, ve o misafirler bize habersiz gelirdi bide, kapıyı açmadım.
Telefonlarını açmadım.
Gittiğinmz yerde nasıl karşılanıyorsak öyle olacak dedim.

Ben evlendim.
Bende güzel yemek yapar, börek, mantı açarım.
Biz çok lezzetli yapıyormuşuz da bilmemne de bı göreceksiniz.
Ben Ağustosta 5 senelik evli olucam bu pis içi insan kullanmaya dolu yedin içsin zıkkımlansın ama kendileri insanlıktan bı haber akraba ve arkadaşı evime sokmadım.
Annem çok istedi gelmek istiyorlar bilmemne de.
Bigün çok ısrar etti dedim geldiklerinde masaya simit koyarım yanına domates peynir bile koymam bı de çay içer giderler.
Ay annem demez mi ben her şeyi yapar getiririm sen kabul et.
Kusura bakma sen evinde yap karşıla ben yapmıyorum dedim.
Ya evlerine gideriz kızları benimde hizmet etmemi bekliyor yapmayınca yüzleri düşüyordu.
Sonra akillandim ama bı kere evlendikten sonra evlerine gitmek zorunda kaldım eşimle gittik bacak bacak üstüne hiç atmam huyum değildir ama bı güzel attım, yerimden kalkmadim anladılar tabi essek değiller ya yüzleri düştü.

Bu insanlar insan kullanma üzerine resmen ihtisas yapmış.
Anan değil baban değil kardeşin değil ne çekiyorsun bu komsunu içinden ne geliyorsa yaz.
Sizi resmen kullanıyor.

Hamarat oldugunu belli etmeyeceksin iste boyle yaparlar.
Belim agriyor arkadasim, bu ara iyi degilim yapamam de. Sonra kendine yap fotografini paylas. O anlar zaten

Ay soyle konulari okuyunca bana birisi boyle diyecek dedigine pisman ederim diyorum. Siz cok iyi niyetlisiniz sizi kullaniyor resmen. Nasil yapalim kendin ac istersen demis hanimefendi. Yok ben acmiycam sen cok istiyosan kendin ac de gec ne dusunuyosun. Hatta acarsan banada bir tepsi yolla dersin. Her seferinde tersle ben yapamam yorgunum sen yapta banada yollarsin de. Sana yaptiklarima say de aslaak sey

Baklava gibi zahmetli bir şeyi yapmaya tenezzül edersem anca kendim yerim.Arkadaş falan zerre umrunda olmaz.Hele böyle hazır yiyiciyse.Sizde geçiştirmek yerine hayır demeyi öğrenin.

Slm kızlar size bir sey danışmak istiyorum lütfen iyice okuyun ve bna yapmam gerekeni söyleyin sizden akıl istiyorum...

Şimdi benim bir arkadaşım var yani gerçekten artık çok yoruldum tavırlarından bazen beni kullandığını düşünüyorum...

Benim arkadaşımda 30 yaşında 3 oğlu var onunda en küçük oğlu 1 buçuk yaşında eşi yardımcı olur destek çıkar yani bir şey yapmak ısterse eşi ben çocuklara bakarım der benim eşim öyle değil bunu neden mi diyorum konumla alakalı büyük oğlu 11 yaşında ortanci 6 yani o bebek durmasa oynayacak kişiler var ki bebeği kızımdan kat kat akıllı çok uslu...

Konuma geleyim ben yemek konusunda pasta borek baklava konusunda hamaratliyimdir...

Bir gün benden ıcli köfte istedi 2 kez yaptim kızım bacağıma yapışıp ağlaya ağlaya misafirim var dedi..

Geçen gün borek açtım durum yaptim bende istiyorum dedi "bir gün yaparız" dedim artık ben utanıyorum...

Bir günde kendi kek yapmış normal hep yaptığı şey başka da yapmaz duruma armış dedim banada yaparsin sana geldigimde "ve ilk lafı yaparim ama sende bana baklava aç oldu kızdım o an kek kolay baklava zor dedim gecistirdim bugün msj atmış ses kaydı aynı söyle diyor...

Basta sordu falan ilk mesajında 2 ci ses kaydında söyle diyordu "Benim Canim çok baklava istiyor nasıl yapalım geçen sene yapamadik bu sene evdeysen yapalım istersen bize gel yada ben size geleyim yada kendin tek ac falan " açarız falan dedim bi sıkıntı olmazsa diye ama düşündüm bu beni resmen kullanıyor sanki sürekli en ağır şeyleri bana yaptırıyor lütfen arkadaşlar ne yapayim bilmiyorum kirici olmak istemiyorum ama biktim artık...

Şöyle bir şey düşündüm diyeyim ki ona "ben eşime kendime ve sana baklava açacağımı söyledim eşim çok kızdı bana zaten çok yoruluyorsun 2 küçük kızın elinde başkasına bir sey yapmanı istemiyorum evede yapma hazır alıcaz arkadaşın kendi yapsın falan dedi "diyeyim böylece artık kurtulurum...
esinin üstüne atma almanyada baklavanin kilosu 20 euro kizzz ya o para icinmi ugrasacam cocuklarla falan hicc cekemem sen yap istersen yaz ve yüz verme Sen ne kadar dedigini yaparsan o arttirir duruma koy yemekleri bitti de her sordugunda Ayyy ne pis insan sen sonradan geldin galiba almanyaya cekiniyor gibisin hic ugrasma salla ona yemek yapacam diye cocuklarini ihmal etmissin degermi ayol

Bastan alistirmamak lazım yoksa bunu sonu gelmez.
Sonra da alisinca sürekli ister.
Vermeyince "nein" diyince de kötü olursunuz.
Esinizin üstüne atmayın "istemiyorum" diyin ve arkasında durun.

Ay çok güldüm kizlar bugün abimgil için bir tepsi baklava açtım bana gelecekler özlemişlerdir diye baktim arkadaş aktif msj attım. Aynen söyle dedim

Iyi geceler cnm
Ben Bugün baklava açtım çok kötü belim ağrıyor zaten 1 kac aydır ağrıyordu bugün baklavada açınca çok kötü oldu hala uyuyamadım ağrıdan k.bskma kendimede yapmiyacsm sanada yapamam baklava ben sana youtubedr tarif var onu aticam birebir yap sendr hamaratlisin güzel olur...kendimi zorlamak istemiyorum bu gidişle yoksa sakat olucam...
Kizzz baklava dükkani ac sen demekki guzel yapiyorsun 👍👍

Arsız utanmazken haklı olan neden utansın ki? Neden utanıyorsunuz ki?
Yalan söylemeyi tercih etmeden bu yıl yapmak istemiyorum diyerek kestirip atın.

Bu kadar yüzsüz insanlar da hep sizin gibi "aman kırmadan nasıl söylerim, ben öyle tersleyemem" mizacındaki insanlara denk gelir zaten. Çünkü insanlar kullanabilecekleri birinin kokusunu alınca bodoslama dalıyorlar. Diğer yandan sizin gibi kendini kullandıran insanlara da çok kızıyorum yahu, kusura bakmayın. Arkadaşınız çıkarcı, bencilin önde gideni. Azıcık empati yeteneği olsa, sizi düşünse ve utanma duygusu olsa böyle emrivakilerle sizi aşçıbaşı gibi kullanmaya kalkmazdı.

Durumunuza atmak zorunda mısınız? Kek börek yapıp duruma atınca ne oluyor ki? Siz kendinize yapın ama paylaşmayın. Nerden bilecek ne yaptığınızı. Suçu da eşinize atmayın. Kızım durmuyor kendime bile yapamam deyin.

.......
...........
"Benim Canim çok baklava istiyor nasıl yapalım geçen sene yapamadik bu sene evdeysen yapalım istersen bize gel yada ben size geleyim yada kendin tek ac falan "
...........
Dikkatimi çeken iki noktaya değinmek istiyorum.

1. Kızım bacağımda ağlarken hiç kimse için bırakın içli köfte yapmayı, parmağımı oynatmam. Hiç bir şey evladından kıymetli değil, böyle gereksiz fedakarlığa girişmeyin kan emiciler için.

2. Sen tek aç dediği an niyeti apaçık belliyken niye olmaz demiyorsunuz? Neden bu kadar pasifsiniz?
Eşeği bulunca semeri vuran çok olur..

Inşallah gereken cevabı vermişsinizdir, yorumları daha okumadım

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X