• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Boyle baba olmaz olsun..

BayanLazarus

Bu bir koi degil, bu bir ai! ^.^
Kayıtlı Üye
10 Eylül 2016
280
481
33
32
Merhaba arkadaslar,

Sorunum malesef babam. Her zamanki gibi biraz uzun yazabilirim simdiden ozurlerimi diliyorum :)

Ailem ben kucuk yastayken bosandi, annem 11 yasimdayken ulkesine - Romanya - dondu ve gecen seneye kadar hic gormedim. Ben babam halam ve dedemin yaninda yasadim. Halamdan yana hep skintim vardi, bana yaptiklari, hatalari, buyume cagimda beni cok etkiledi ve bogdu. Babam da kisilik olarak cok umursamaz biri, yillarca kendi isini kurup kurup iflas etti, evde cok yuzunu gormedim, yumurta kapiyi kirip kendi de kirilincaya kadar sorunlari hep gormezden geldi. Bel agrilarim var kamburlasiyorum dedigimde hicbir seyin yok deyip doktora goturmedi ( Ki kendi parami kazaninca ancak gidebildim, cift sinir koku ve fitik cikti, ve kemiklerimin egikligi malesef duzelmeyecek noktada.) Aylarca herkes psikiyatrist yardimi almam gerektigini soyledi, ben aylarca yalvardim ama dinlemedi, ancak ben intihar girisiminde bulununca ( 15 yasindaydim) goturmeye basladi, 6 sene ilacla tedavi gordum. Sorumluluktan kacmak icin bazen gunlerce uyurdu, bazen eve gelmezdi. Ama cok guzel gecirdigimiz zamanlar da oldu, zeki bir adamdi ve cok yasanmisligi vardi, onunla ettigim muhabbetleri birlikte gecirdigimiz saatleri hep cok sevdim, saygi duydum. Yillar icinde ne hatasi olsa da kabullendim,

Bu arkaplani anlattiktan sonra asil sorunuma geceyim. Ben kendimi bildim bileli kendi evime cikma hayali ve planiyla buyudum. Kucuk yastan beri hep birgun para kazanip kendime bakacak hale gelince gidecegim dedim. Babamsa bunu hic kabul etmedi. Kimi zaman kavga ettik. kimi zaman bensiz nasil yasarsin dedi kendini acindirdi, cogunlukla bu evden gelinlikle cikabilirsin ancak diyordu. Bu son yillarda halamin da iyice artan baskisi ve psikolojik problemleriyle acil bir ihtiyaca donustu. Babama cok kez ben bu evde mutsuzum, kendi hayatimi kurmak istiyorum diye dil doktum, saatlerce kendimi aciklamaya calistim ama nuh dedi peygamber demedi.

Gecen sene dedemi kaybettik, evde hepimizi cok etkiledi bu kayip, ama en cok da halami. Psikolojik sorunlari artti, sizofreni baslangicina donustu. Ve evde ugrasacak kimse olmadigi icin tamamen bana sardi. Benim cok afedersiniz site otoparkinda biriyle birlikte olup yakalandigima, hamile kalip aldirdigima inandi, evde cok kavgalar cikti. Ben belimden dolayi 1 hafta yatalak kaldigimda bile kalkip bana hamile misin diye sorabildi. Bir gun kavga sirasinda bana fiziksel olarak saldirdi, gun icinde hep birileriyle konusup kavga edip durdu - olmayan birileriyle -. Artik dayanma gucum kalmadi. Bu sirada aylarca babama yalvardim, halami hastaneye yatiralim hic degilse doktor gorsun sen evde yoksun herseyi ben cekiyorum dedim kabul etmedi, tasinalim duzelir dedi, halam kendisi ben hastayim demis olmasina ragmen hic birsey yapmadi.

Artik ben gidecegim demeye basladim, yine ayni tartismalar. En sonunda yaklasik 4 ay once tasindim kendi evime. Gitmeden once demedigini birakmadi, beni silersin artik ben yokum dedi. Gittigim gun sen amcanin dedenin babaannenin yanina babani da gomdun artik ben oluyum diye mesaj atti. Ben yine birgun anlar diye umut ettim ama olmadi.

Gecenlerde ogrendim ki, benim arkamdan karni burnunda eve gelse bana daha az koyardi gibi bir cumle kurmus. Benim evimde sapikliklar yaptigimi, belki de o...luk yaptigimi soylemis. Bunu duydum ve o an gercekten babam bitti benim icin..

Hangi baba kizi hakkinda boyle kotu konusabilir Allah askina? Ben birinin koynuna girip hamile kalsam hic bir sorun yok, mutsuz oldugum bir evden cikip baska bir adamin mutsuz evine gitsem hic bir sorun yok ama kendi hayatimi kurmak istedigim icin ahlaksiz bir kadin oluyorum oyle mi? Nasil icim acidi size anlatamam.. Artik babam icin hicbir eyvallahim ya da bahanem yok. Annem zaten kendi ulkesinde kendi hayatini yasiyor, halam deseniz sonu nereye varacak belli degil. Babami da sildim ya simdi.. Artik hic kimsem yok, bir ailem yok gibi hissediyorum. Bir yandan cok mutluyken bir yandan cok uzuluyorum. Ozgurluk icin, mutluluk icin savasmamin bedeli bu mu olmak zorundaydi? Bilmiyorum..

Icimi dokmek istedim sadece, okudugunuz icin cok tesekkur ederim.

Neden bosanmislar diye soracaktım ki
Size bile o muameleyi yapan annenize neler yapmıştır kimbilir. .

Ben asla ama asla gorusmezdim

Yolunuz açık olsun.
en büyük adımı atmissiniz kendi hayatınız adına.bundan sonrası daha kolay.
mümkün olduğunca gorusmeyin.onlara da laf getirenlerede tikayin kulaklarınızı.
umarım bundan sonra iyi insanlarla karşılaşır çok daha huzurlu mutlu bir hayat yaşarsınız..
herkes anne baba olamıyor malesef.

Anne babayi secme sansimiz yok malesef.ayri evde yasadiginiza gore calisyorusnuz.siz isinize adapte olun dusunmeyin aile konularini

Evet haklisiniz. Ama insan iclenmeden edemiyor. Bu aile yasantim yuzunden aile olmaktan korkar oldum, uzun sure ozguven problemleri yasadim. Hayatimi ve kisiligimi o kadar etkiledi ki hersey, daha da duzelmeye ugrasirim gibi geliyor. Neden boyle olmak zorundaydi ki?

Yolunuz açık olsun.
en büyük adımı atmissiniz kendi hayatınız adına.bundan sonrası daha kolay.
mümkün olduğunca gorusmeyin.onlara da laf getirenlerede tikayin kulaklarınızı.
umarım bundan sonra iyi insanlarla karşılaşır çok daha huzurlu mutlu bir hayat yaşarsınız..
herkes anne baba olamıyor malesef.

Cok tesekkur ederim guzel dusunceleriniz icin. Umarim ben de hersey daha iyi olur..

Başlığı görünce içim sızladı resmen, ben 5 sene önce babamı kaybettim ve şimdi bir kız babası hakkında nasil böyle yorum yapabilir dedim. Taakii konunu okuyana kadar. Umarım bundan sonra ki hayatında hep dik durabilirsin, hayatına seni gerçekten sevip sana deger verecek biriyle karşılaşırsın. Rabbim yardımcın olsun..

yeni bir hayata başlamışsınız.Farzedinki yeni geldiniz dünyaya geçmişte size acı verenleri vermeye devam edıyorlarsa çıkarın hayatınızdan halanız hastaymış ımkanınız varsa tedavi ettırın ama.umarım bundan sonra yüzünüz güler.unutmayın allahın kötü kulu değilsiniz siz bir gun sizede mutluluklar gelecek

Keske annen seni yanina alsaydı....
Baban ofkesinden ne dedigini algilayamiyor bile bence...bosver hayatini kur...zaten cok da gerektigi gibi ilgilenmedi senle...
Halan ise hasta...ona pek bisey denmez ...onun da isi zor...saniyorum ki kendin icin belki de ilk defa iyi ve guzel birsey yaptin
Sakin suclama kendini

Başlığı görünce içim sızladı resmen, ben 5 sene önce babamı kaybettim ve şimdi bir kız babası hakkında nasil böyle yorum yapabilir dedim. Taakii konunu okuyana kadar. Umarım bundan sonra ki hayatında hep dik durabilirsin, hayatına seni gerçekten sevip sana deger verecek biriyle karşılaşırsın. Rabbim yardımcın olsun..

Basin sagolsun sevgili Laz06. Tesekkur ederim yazdiklarin icin. Inan son olaylara kadar hic boyle dusunceler gecmezdi aklimdan. Ne hatasi olduysa affettim, zor bir hayat yasadi dedim anlamaya yaninda olmaya calistim. Ama artik ne kalbim ne aklim onun yaninda olmak istemiyor.

yeni bir hayata başlamışsınız.Farzedinki yeni geldiniz dünyaya geçmişte size acı verenleri vermeye devam edıyorlarsa çıkarın hayatınızdan halanız hastaymış ımkanınız varsa tedavi ettırın ama.umarım bundan sonra yüzünüz güler.unutmayın allahın kötü kulu değilsiniz siz bir gun sizede mutluluklar gelecek

Sagolun cevabiniz icin. Babamin yaninda halama da cok konustum gel gidelim doktora diye, cok arastirdim o istemeden nasil doktora gosterebilirim diye ama kendine ve cevresine zarar verecek sinir krizi gecirmedikce hastaneye goturulemiyormus. Kendisi de hastayim ama gitmem diyor. Tek carem cok gec olmadan babamin anlayip goturmesi..

Keske annen seni yanina alsaydı....
Baban ofkesinden ne dedigini algilayamiyor bile bence...bosver hayatini kur...zaten cok da gerektigi gibi ilgilenmedi senle...
Halan ise hasta...ona pek bisey denmez ...onun da isi zor...saniyorum ki kendin icin belki de ilk defa iyi ve guzel birsey yaptin
Sakin suclama kendini

Babam birakmamis ki beni, kizim yanimda buyuyecek istersen ulkene git istersen burada kal demis annem de gitmis. 12 sene gormedim zaten ne geldi ne benim gitmemi kabul etti, anca gecen sene gelebildi konustuk onu da bir sekilde affettim ama yaninda yasamam malesef hic secenek olmadi.
Tesekkur ederim, iyi bir sey yaptigimi ben de biliyorum. Kendimi suclamiyorum ama keske boyle olmasaydi diyorum sadece. Gule oynaya ciksaydim evden, babami raki sofrasina cagirsaydim beni ziyaret etseydi, benimle gurur duyabilseydi. Ne bileyim..

Sagolun cevabiniz icin. Babamin yaninda halama da cok konustum gel gidelim doktora diye, cok arastirdim o istemeden nasil doktora gosterebilirim diye ama kendine ve cevresine zarar verecek sinir krizi gecirmedikce hastaneye goturulemiyormus. Kendisi de hastayim ama gitmem diyor. Tek carem cok gec olmadan babamin anlayip goturmesi..
o hastalar kendiliğinden asla doktora gitmezler.tek çare zorla önce özel muayene yaptırmak.verdıği ilaç ve depo iğne var 15 de bir yapılan.kullanınca kendine gelir biraz ve kendi gider devlet hastanesine hastayım diye ozaman.yakınım var hasta ondan biliyorum zor allah yardımcısı olsun.yemeğine katılmıştı ilaç içmeyı kabul etmeyince.beni zehırleyecekler dıyordu.o da kızına kotu yoldasın diye ıftıra atıyordu.şimdi daha ıyı .kızı oğlu hastanesine götürüyor devamlı ilaç kullanacak ama ömür boyu

Back