• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Böyle adet gören varmı? Yardım lütfen!!!

Missy

CANIM OĞLUM
Kayıtlı Üye
5 Mart 2008
2.420
38
163
42
Benim Adet sancılarım 10 gün önceden başlıyor sonunda adet görüyorum.. 13 yaşımdan beri dayanılmaz ağrılar çekiyorum:çok üzgünüm: Çevremde kime sorsam yok ben öyle olmuyorum diyor..:sm_confused:
Doktorlarım bana dismonore dedi de başka birşey demedi.. ADet olmadan önce vajinama vuruyor ağrı bazen bıçak gibi giriyor yaw okadar doktora anlattım muayene oldum hormon tahlilleri yaptırdım yok birşey çıkmıyor herşey normal deniyor:bbo:
Sadece en son prolaktin hormonum biraz yüksek çıkmıştı okadar.. Onunda böyle etki yapıcağını sanmıyorum acaba yaparmı?... Kimse böyle adet görüyormudur. Varmı böyle adet olan. Ben hep çikolata kistinden birde polikistik over den şüphe ettim ama gittiğim hiçbir doktor böyle birşeyimin olmadığını söyledi. Acaba yanılma payı varmıdır bilemiyorum.. Bana yardımcı olun neorlursunuz böyle adet görüpte herşey yolunda olanlar varmı.... :çok üzgünüm:a.s.

10 gün önceden değil ama 1 hafta önceden sancılarım oluyor benimde
yanlız öyle sürekli değil ara ara sancı giriyor göğüslerim ve karnımda şişlik oluyor hemde çok fena...
adet olduğm günde vajinamda sancı oluyor aynı senin gibi ve ilk 2 günüm komple iptal yani yataklarda sürünüyorum...gerçekten çok fena...
bende kontrol yaptırdığımda herhangi bir sorunun olmadığını söylemişti dr :çok üzgünüm:

mesajini görünce cok sasirdim canim bebege ne oldu?
sen hamile degilmiydin

10 gün önceden değil ama 1 hafta önceden sancılarım oluyor benimde
yanlız öyle sürekli değil ara ara sancı giriyor göğüslerim ve karnımda şişlik oluyor hemde çok fena...
adet olduğm günde vajinamda sancı oluyor aynı senin gibi ve ilk 2 günüm komple iptal yani yataklarda sürünüyorum...gerçekten çok fena...
bende kontrol yaptırdığımda herhangi bir sorunun olmadığını söylemişti dr :çok üzgünüm:

Aynı canım benimde ara ara giriyor ama adet olmadan günler öncesinden.. Ben bekarken adet olmadan birkaçgün önce ağrıkesici almaya başlıyordum adet olunca ağrım hafifliyordu.. Şimdi kullanamyorum malesef çocuk istediğim için..

Aynı canım benimde ara ara giriyor ama adet olmadan günler öncesinden.. Ben bekarken adet olmadan birkaçgün önce ağrıkesici almaya başlıyordum adet olunca ağrım hafifliyordu.. Şimdi kullanamyorum malesef çocuk istediğim için..

ben ağrı kesici kullanınca adetim kesiliyor
bu yüzden kullanmamaya çalışıyorum ama dayanamayacak gibi olursam mecbur kalıyorum

Malesef düşük yaptım 6. haftasında kaybettim...senağlama
canim bením cok gecmis olsun
bende de agrili adet olurdu endometrioz cikti..ameliyattan sonra da sikayetlerim bitti...hastalik teshisi konulmadan önce 1 hafta evvel agrilar baslardi bende de karnim siserdi memelerime dokunamazdim bile....ama sükür simdi gecti
sana pko olmadiginin teshisi kolay konulur da endo olup olmadigin ancak operasyonla belli olur..kist var mi yokmu bunu gösteren bir ultrason aleti yokki ..ameliyat sart, endo olup olmadigina teshis koymalari icin

canim bením cok gecmis olsun
bende de agrili adet olurdu endometrioz cikti..ameliyattan sonra da sikayetlerim bitti...hastalik teshisi konulmadan önce 1 hafta evvel agrilar baslardi bende de karnim siserdi memelerime dokunamazdim bile....ama sükür simdi gecti
sana pko olmadiginin teshisi kolay konulur da endo olup olmadigin ancak operasyonla belli olur..kist var mi yokmu bunu gösteren bir ultrason aleti yokki ..ameliyat sart, endo olup olmadigina teshis koymalari icin

Anladım canım.. Bakalım önümüzdeki ay başka bir doktorla görüşebilirim belki detaylı araştılır.. İnşallah ciddi bir durunum olmaz..

ben ağrı kesici kullanınca adetim kesiliyor
bu yüzden kullanmamaya çalışıyorum ama dayanamayacak gibi olursam mecbur kalıyorum

Bence de çok sık ilaç alma canım hani adetten önce alınınca ağrıyı hafifletiyormuş.. Ben doktorumun bana verdiği ağrı kesiciyi kullanırım hep. Oda hiç kanamamı etkilemezdi sana da çok geçmiş olsun canım dikkat et gene de sağlık ihmal etmeye gelmiyor...

ben varimmmm. 10 gün önceden belli eder kendini. tam 10 gün yani. biraz agrir böyle hafiften. sonra ara ara devam eder ve gelmeden önceki gün ve ilk gün beter olur, ikinci günü biraz daha iyidir. 3. günü nerdeyse biter. adetimin keslip damla damla gelmeye basladigi andan itibaren gecer. dr normal dedi ama ben inanmiyorum normal olduguna. mecburen agri kesici aliyorum. cocuk istiyorum insallah ilacin bir yan etkisi yoktur. midemde agri kesiciler yüzünden gastrit cikti. insallah hamile kalip dogum yapinca gecer diye umuyorum. halam ve teyzem hastanelik olurlarmis, onalara cektim sanirim:(

pco olmadigina sevinmelisin bence. bende de yok ve sansliyim, Allah olanlara sifa versin.

benzer durumdayim canim agrilarim cok onceden baslar ve bittikten sonra bile devam eder.. aglamaktan helak olurum.. yeni gittim doktora hic bi sorunun yok kist gibi olusumlar var ama belli belirsiz dedi hormonlarin cok duzgun o yuzden kist diyemiyorum dedi.. kontrol hapi verdi.. 3 gundur kullaniyorum belki psikolojik ama regl bitimindeki o agrilariim kesildi sanki.. umarim gecer..
eger bebek dusunuyorsan cok daha detayli muayene olmalisin canim.. iyi bir doktr bulmalsin.

bir tanede ben varım... ilaçsız adet dönemi geçiremem.. adet olmadan 7-10 gün arasında başlar işkence... adet olacağım gün çoook şiddetlenir bu.. tam olarak neden olduğunu bulamadık... hsg çektirdim bazen rahim yapısında yada tüplerde problem oluncada oluyormuş ama hiçbirşey çıkmadı.. kısacası ağrı kesici + rahat hayat hihoyyyt

bende oyle oluyorum canım cok beter hemde bazen hastaneye kaldırıolar o derece bayılıyorum agrı kesıcı ıgneler bıle anca 1saatte kesıo hemde 2kapsulu karıstırdıkları halde ama ben dr,a gıttım ultrasona gırdım benım yumurtalıgımımda 7,5cmkıst cıktı yanı coook buyuk, amelıyat dedıler ama daha oncesınde dogum kontrol haplarıyla tedavı etmeyı denedıler ve benım kıstım patladı ama sanslıymısımkı patlarken sınırlere gelmemıs kurtuldum kotu huyluda degıldı zaten ama o zamandan sonra yıne agrım oluyo fakat agrı kesıcılerle ve dınlenmeyle gecıo bence sende bır drla yetınme gıt arastır bence muhakak bısey vardır kotu degıldır ama korkma boyle seyler asla atlanmamalı unutmayın

benimde 1 hafta önceden başlar sancılarım ara ara 1-2. günler çok fena olurum bulantı felan da oluyo bazen afedersiniz kusma oluyor

belki rahminiz dardır bi tanıdığıma dr adet kanın çıktığı yerinin dar olduğunu söylemiş
o benden daha beter oluyor

bende ara sıra öyle görüyorum canım
acayip bir ağrı oluyor anlatamam dediğin gibi bıçak saplantısı gibi birşey..
senin gibi değil ama 10 gün öncesinde falan başlamıyor. sadece adetimin 1, ve 2. günleri sancılı oluyor.
onda da iğne vurulunca azalıyor ağrısı sızısı.
canım bence iyi bir jinekologa danış anlat derdini. hormon bozukluğu olabilir bunun belirtileri var aslında adeti sancılı ve az kanama olanlarda genelde hormon bozukluğu oluyor ve tüylenme gibi problemleri berabarinde getiriyor. .kis olanlarında ağrıları aşırı sancılı ve çok kanamalı oluyor.
geçmiş olsun canım kesinlikle iyi bir jinekologa gözükmeni tavsiye ederim

Gününü saymadım ama genelde benim de adetten 15 gün önce sancım olur, onu yumurtlamaya bağlarım
Aradan 1 hafta geçince de sancılar başlar, adet olana kadar devam eder, adet olduğum gün en şiddetli ağrıları yaşarım
Doktora göründüm ancak bir sorun olmadığını söyledi.
Allah hastalık vermesin kimseye

Back
X