• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Saç Rengi ve Saç Boyama Boyanın zararını ve verdiği sertlik hissini engellemek için

nanelinargile

Nirvana
Kayıtlı Üye
24 Şubat 2008
377
10
643
Kk'nın bakımlı ve tecrübeli hanımları bana yardım edin lütfen :2:

30 yaşındayım, saçımın doğal rengini ve yapısını çok seviyorum fekat alnımın hemen üstündeki bölgede yoğun beyazlarım var ve yaklaşık bir yıldır saçlarımı boyatıyorum kuaförde. Şu beyazlar bir bölgede - hem de hemen göze çarpacak bir bölgede - toplaşmış olmasaydı boyatmaya hiç istekli değildim. Saçlarımı boyattıktan hemen sonra oluşan o sertlikten, hıtır hıtırlıktan hiç memnun değilim, her boyatmamda bir daha boyamıycam diyip, başka alternatif bulamadığım için boyatıyorum. Boyanın saçımı yıprattığını, kuruttuğunu, cansızlaştırdığı görüyorum, acaba bu kuaförün kullandığı boyanın kalitesiyle mi ilgili? Organik boya kullandığını iddia eden kuaförler var, saça zarar vermede bir farkı var mıdır acaba? Artık bir karar da vermem lazım, içimden dip boya olarak saçlarımı boyatmak gelmese de beyazlarım çoktan çıktı. Sizin saçlarınıza boyanın zarar vermesini nasıl engelliyorsunuz?

ben evde kendim boyuyorum hiç öyle 15te bir kuaföre gitmem para da vermem zamanında cok para verdim karşılığını dökülen saclarla aldım..evde boya kendin yap ben hiç de sertleşmiyor ben yapınca yani boyanın saça zararı yok bence acıcıların zararı var..kuaförler baska madde de katıyor bir renk belirle sana yakışan mesela ben altınkahve alıyorum sacımın tümüne ilk seferde sürmüştüm sadece diplerine sürüyorum dip boya yani tümünü sürekli boyamam belki ondan yumuşak..

Ay çok teşekkür ederim cevabın için. Nasıl bir boya kullanıyorsun evde, köpük olanlardan mı krem boyalardan mı? o dip boyaya gelmeden bütün saçı aynı renge boyayınca dipler farklı önceden boyanmış yerler farklı bir ton olmaz mı?

Boyanın kalitesine göre değişiyor ama genel olarak boyanan saçlar yıpranıyor az ya da çok.
-Diplerden beyazlar çıktıkça dip boyama yapın sık sık komple boyamamaya özen gösterin.
Atıyorum ayda bir dip yapıyorsanız 2 ayda hatta 3 ayda bir komple boyama yapın.

-Aralarda kalan beyazlar akmışsa sadece o tutamları boyayın.

-Tüm saç akmış ve kötü,istenmeyen yansımalı bir görünüm almışsa 15 günde bir boya yerine cila yapın.
Cilada oksidan kullanılmadığı için yıpratma olmaz sadece zemindeki rengi canlandırır istenmeyen yansımalar oluşmuşsa kapatır.

-Yağ bakımları vs öneriliyor ama yapılan her ekstra bakım saçtaki boyanın akmasına solmasına neden olur saç da daha sık boyanmak zorunda kalır.
Saç da boyandıkça yıpranır bakımların pek de bir etkisi kalmıyor böylece.

-Kısacası saçı mümkün olduğunca daha az boyamak gerekiyor boya son çare olmalı bu yazdıklarımdan sonra.

Son düzenleme:
Back