Saç Rengi ve Saç Boyama boyadan sonra saç derim su topladı

küllüler böyle yapıo sanırm cnm ben o kadar boya yaptm açtm saçımı hiçbirşey olmadı açık küllü sarı boyadım hem derm yandı yaralar var hemde saçım yandı kestrmek zorunda kaldm

ilkşah peki senn yaraların geçtimi ne durumda şu anda bide ne yaptın geçmesi için

hımm anladm cnm.bak ne dicem benm saçımda ortaokula giderkn bir yara çıkmıştı tam başımın tepesinde ve baya da büyümüştü artık saçım topluyken bile belli oluyordu kabuk biz o kabuğu kaldırıp sarımsak sürdüm ve o gece öyle yattım ertesi sabah kalkınca yıkadım ve yara küçüldü daha sonr 2-3 kere daha sarımsak sürdüm ve yara geçti sanada tavsiye ederim dene bakalm belki geçr

Yinede dermatoloğa gitsen iyi olurdu, boya reaksiyon göstermiş. İhmale gelmez, o elindeki resmen kimyasal silah niteliğinde birşey, yapıyoruz ama cildimiz hassassa çok tehlikeli. Bence git bi göster.

mrb benimde bi kere boyattığımda sulu sulu oldu akıntılı parmağımı değdirdiğimde ıslanıyordu sonra kurudu kabuk bağladı yıkarkende bi müddet acıdı sonra kendiliğinden geçti

benimkilerde aynı şekilde olmuştu saç diplerim acıyodu elimle dokunim dedim bi baktım parmak uçalrım ıslak ıslak noluo dedim aynada bi baktım başımın tepesindekiler kanıyo o anda beynim durdu resmen sonra buraya yazmak geldi aklıma yazdım çok paniklemiştim sonra saolsun e_inl cvp yazdı sakinleş daha fena olur yoksa deyince biraz sakinleşmeye çalıştım sonra gittim başımı komple soğuk suyla ıslattım o biraz rahatlattı o geceyi öyle geçirdim mecburen sabah kalktığımda hepsi kabuk tutmuştu biraz içim rahatladı 2-3 gün geçsin zeytinyağı sürmeyi düşünüyorum saçıma ve uzuncada bir süre boyadan uzak durucam zaten bir dahada cesaret edebiliceğimi hiç sanmıorum.neyse uzattım çok ben bundan sonra uyguladıklarımı burdan yazarım isterseniz takip edersiniz bilginiz olur.

Son düzenleme:
arkadaşlar hepinize merhaba.benim başıma gelen olayı anlatmıştım konunun başında.şimdi ise sonrasında neler yaptığımı anlatmak istiyorum.

öncelikle başınıza benim başıma gelen olay gibi birşey gelirse öncelikle sakin olun o an için panik yapmayın inanın herşey o zaman daha kötü oluyor.

önce bir bekleyin su toplayan yerleri sürekli kontrol edin durum daha kötüyemi gidiyor yoksa toparlıyor mu bir bakın.ben bunun içn bir gece beklemiştim.eğer sabah kalktığımda su toplayan yerler kabuk tutmayıp hala cıvık cıvık olsaydı doktora gidicektim.ama şanslıymışım ki benim yaralarım çabuk toparladı.ben saçlarımı açık küllü sarıyla boyadığımda çarşamba akşamıydı ben cuma günü akşamına kadar yani tam 2 gün banyo falan yapmadım ve her fırsatta saçlarımı salık bıraktım ki hava alabilsin saç derim diye.cuma akşamı ilk banyomu yaptım.saçlarımı yıkadım ancak saç derimi nerdeyse hiç ellemedim yıkarken bile yumuşak hareketlerle yıkadım saçlarımı.tabii bu arada saçlarım ıslanınca uzun olduğu için ağırlaştı sanki saç derimi çekiyormuş gibi olduğu için saçlarımı hiç bırakmadım banyo esnasında.sonrasında saçımı iyice duruladıktan sonra havluyla sardım hemen ve sadece uçlarını taradım çok çekiştirmeden .tabii bu arada su toplayan yerler baya bildiğiniz kalın bir kabuğa dönüştü.pazartesi günü tekrar yıkadım saçlarımı.baktım ki kabuklar kepek gibi dökülmeye başladı bende saçıma gene aynı gün sarımsak sürdüm yaraların üzerine.sarımsakları sürmeden önce her diş sarımsağı önce ikiye böldüm sonra sarımsağın sulu olan yerlerini yaraların üzerine sürdüm.saçıma yemeni bağladım o gün ve o gece öylece durdu saçlarım yıkamadan.salı sabahı kalktım saçlarımı yıkadım yine narin narin yıkadım saçlarımı hırpalamadan.banyo sonrası yaraları kontrol ettim yaralar nerdeyse yok gibiydiler.bunun üstüne cuma gününe kadar yıkamadım saçlarımı cuma günü sabahı saçlarıma yine bu forumda gördüğümde daha öncede saçlarımı uzatsın diye kullandığım karanfil muskat ve zeytinyağından oluşan bir formül uyguladım.bu formülü saç uzatma yöntemlerinde ananemin saç uzatma yöntemi başlığında bulabilirsiniz.6 saat bu karışımı beklettim saçımda sonra saçlarımı yıkadım ve sonuç süperdi yaraların kabukları kalmamıştı nerdeyse ama saçımda hafif bir kepeklenme vardı oda benim saçımın yapısından olduğunu biliyorum.daha öncede başımda sıkıntıdan yaralar çıkmıştı onlarıda sarımsakla yok etmiştim ve sonrasında yine kepeklenme olmuştu.ama bu kepeklenmede gün geçtikçe azalıyor.tabii bütün bunlar benim başıma 29 aralıkta gelmişti.bugün tam 2 hafta olmuş oldu.yaraların sadece 1 tanesi kalmıştı onunda ufacık bir kabuğu kalmıştı oda bugün koptu.ve şimdi tek sorun olarak kepeklenme kaldı onuda en yakın zamanda geçiricem.bu arada bir dipnot düşmek isterim hiç kırık yoktu saçlarımda boyadan önce ama boyadan sonra saçlarımın uçları sertleşmişti zeytinyağı karışımından sonra onlarda yumuşadı.

BİR ÖNEMLİ NOKTAYA DAHA DEĞİNMEK İSTERİM;TÜM BUNLARI UYGULAMADAN ÖNCE LÜTFEN BİRKAÇ GÜN BEKLEYİN EĞER BÖYLE BİR DURUMLA KARŞI KARŞIYA KALDIKTAN 1-2 GÜN SONRA DURUM KÖTÜYE DOĞRU GİDİYORSA LÜTFEN DOKTORA GİDİN.BU ÇOK ÖNEMLİ.BENİMKİLER KURUDU HEMEN AMA İYİCE TAKİP EDİN EĞER KURUDUYSA BUNLARI SAÇINIZA SÜRÜN EĞER 1-2 GÜN GEÇTİKTEN SONRA HALA SU TOPLAYAN YERLERİNİZ KURUMADIYSA LÜTFEN DOKTORA GİTMEYİ İHMAL ETMEYİN.ÇÜNKÜ BÖYLE BİR İHMAL SAÇLARINIZA MAL OLABİLİR.

hepinize sağlıklı,mutlu ve güzel saçlı günler.

sağol canım.aslında o an için acı hissetmedim çünkü çok paniklemiştim.birde nette bir bilgi aradım ama bulamadım zaten burayada sonrasında neler yaptığımı uzun uzun ayrıntılı anlatmak istedim ki benim gibi birşey yaşayan insanlara yol göstermiş olayım.çok korktum kötü birşey olucak diye ama çok şükür hiç birşey olmadı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…