• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Saç Rengi ve Saç Boyama Boya/Renk Yardımı

Cherybum

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
1 Temmuz 2012
4
0
36
Kocaeli
Merhaba herkese ben yeni üye oldum ve hiç gecikmeden yardımınızı istiyorum :D Yaklaşık 8-9 aydır saçımı düzenli boyuyorum. İlk boyamda kuaföre gittim saçım açıldı tabiki ve ben canlı bi bakır istemiştim. Fakat fazla cırtlak turuncu bi renk oldu neyse 2-3 aylık kuaföre gidişimden sonra evde boyamaya devam ettim. Koleston, Loreal, Palette denemediğim marka kalmadı. Uzun süredir Palette Yoğun Bakır 7.77 ile boyuyodum sondan bi önceki boyamda içine palette'nin dore sarısını da karıştırdım bi altın rengi geldi. En son Loreal köpük boya Ateşli Bakır ile boyadım. Güzel hoştu bi farkı yoktu ama memnun kalmadım çünkü kaşlarımı rahat boyuyamadım ve saçımda tutmayan yerler vardı. Şimdi şu rengi istiyorum:
$26763_405381522227_317472_n.jpg

Saçımın rengide doğal güneş ışığında bu:
$2.jpg

Sanırım istediğim renk İgora royal 9.77 veya 8.77, sizce %9luk oksidan mı kullanmalıyım yoksa % 12mi veya ikisini mi karıştırmalıyım yoksa tek bi tanesini mi kullanmıyım? Sizin önerebiliceğiniz bi boya varmı? Saçım gür olduğu için 2 kutu gidiyo ve kesinlikle evde boyamayı düşünüyorum. Önerilerinizi bekliyorum :)

igora'nın 9.77 diye bir rengi yok. Ben 8.77'ni kullanıyorum ama istediğin renk gibi değil. Ben senin yerinde olsam ilk boyamamı igora 9.5 bile yapardım sadece yani altın sarısı ile bu saçını 1 ton falan açacaktır. Aslında saçın bakır olduğu için 10 ve ya 11 kullanabilirsin de. Sonrasında ise her boyamamı 1 tüp 9.5 e çeyrek 8.77 sıkardım. %9 luk oksidan kullanman gerekiyor. Saçların çok yıpranmadıysa %12 lik de kullanabilirsin ama baya kurutabilir.Saçına 2 tüp boya kullanıyorsan 1,5 tüp 9.5 ile yarım tüp 8.77 karıştır.

Son düzenleme:
Eğer o boyayı bulabilirsen kullan ben bulamamıştım :) ama dediğim gibi bu boya sırf bakır değil altın sarısıyla karıştırman daha doğru olur en azından ilk boyamanı öyle yap. Sanırım bu kız L'Oreal Paris Excellence Crème in Reddish Blond (8RB) rengini kullanıyormuş ama saçları çok açık sarıymış normalde. Bu boya da Türkiye'de bulunmuyor.

Cidden hoş bi renk. Sanırım Light Reddish Blonde da varmış. İkiside çilek sarısı kıvamında aslında belki igora ile tutturabilirim inşallah olmazsa iyi bi kuaför bulucaz mecbur ama bu rengi de yapıcağı bulmak zor.

Back