• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Saç Rengi ve Saç Boyama Boya parası...bakar mısınız lütfen ...

deryali8381

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
15 Şubat 2009
92
0
86
41
İstanbul
Arkadaşlar ben esmerim.Saçlarımı hiç boyatmamıştım 26 yaşındayım.Çok sıkılmıştım hiç cesaret edemiyodum doğum günümde gittim saçlarımı boyatmaya,karamel in 1 ton açığını yaptırdım.Çok güzel oldu,çok beğendim,herkes de çok beğendi ama bir şartla sürekli bakımlı olmak zorundasın makyajlı falan...Neyse benim orada orial mi oriyal mi neyse işte onunla saçlarım açıldı üzerine boya yaptılar.Ve 150 TL verdim,2 haftaya kadar nişanlanıyodum da,verdim o parayı.fön için gittiğim başka bir kuaförde bana boyamın çok kötü malzemeyle yapıldığını,saçlarımın hamur gibi olduğunu ve çok yıprandığını söyledi çocuk,bunu yapan o an saç rengin tutsun diye saçma sapan işlemlerden geçirmiş falan dedi.ben de şimdi platin (düz platin değil arada koyuluklar olan platinden) yaptırmak istiyorum,çocuğa sordum 240 tl ye yaparız dedi.ya bu çok değil mi sizce.hatta dedi ki bu boyayı komple bilmemneyle açarız boyası bizden olur 240 a yaparız dedi.orial le de açarız ama saçların elinde kalır bizim açacağımız malzeme çok farklı dedi.var mı böyle bişey?

ama gerçekten saçlarım çok sağlıklıyken karamel tonu yaptırdığım yerden sonra çok sağlıksızlaştı,bana 2. gittiğim kuaför dedi ki bana gel yaptır diye söylemiyorum ama yine oraya gidersen saçların elinde kalır çünkü yine orial le açıcak dedi.

tecrübeli arkadaşların düşüncelerini bekliyorum şimdiden teekkürler a.s.

nedense bir kuaför diğerinin yaptığını asla bağanmez.oryal saçı bozar tabi ama yapılması gerekli zamanda ehil ellerde çok ta kötü sonuçlar olmuyor.

fiyatlar çok değişken oluyor o yüzden bişey yazamam

ayh cnm sakın ona o parayı verme
saça yapılan her türlüsünde illaki kimyasallık oluyor
iyi bi yere git genede ama sakın o parayı verme yazık günah yaa değmez.

benim sacımıda orialle açmışlardı ve saçlarım 5_6 yerden koptu o kadar iğrenç olduki anlatamam orial mahvediyor artık iyi yerlerde kullanılmıyor zaten..boya gibi bişey var onla acıyorlar ve orial kadar zarar vermiyor.şöyle söyliyim ben sana,hani sacların gercekten cok bakımsızlaşmışsa ve bu yaptıracağın yere gercekten güveniyorsan bikereliğine ver derim.çünkü bende verdim baya bi para ama inan sacım kendine geldi...kendi kendine başa cıkılcak durumda değildi benimki..ama tabi sen bilirsin.

yaaa canım yaaa içime kurt düşürdün bende bu akşam kuaföre gidiyorum ilk defa hemde:(( ama çok deneyimli bi adam ünlülerin kuaförlüğünü falan yapmış saçım kızıl şu saçımı kusturup karamel yapıp üzerine ışıltı vercek 1 hafta sonrada cilaya gitcem 150 ye yapcak organik boya ile yapcakmış

Amaan hep aynı sözler kızlar bende çok kuaför değiştirdim ama birbirinin yaptığını beğenen kuaför daha hiç olmadı.aynı kalıplaşmış laflar
-bunu kime yaptıdın saçını mahvettmiş ben olsam böle yaparım diye
ona yaptırıyon onun yaptığınıda diğeri beğenmiyor.ha gerçektende sen yıprandığını bir tuhaflık hissediyorsan doğrudur ama yoksa bir sorun boşverecen gene sen istediğine gitceksin

oriel dışında saçı açan bir işlem var..benim saçlarım kestaneydi mesela.oriel kullanmadan açtırdım saçımı. orielden farkı saçlarınız kesinlikle yanmıyor hatta yıpranmıyor bile ama oriel kadar iyi açmıyor..yani orielle sarı olabilirken saç, bununla açık turuncuya kadar açılıyo saç..tabi saçındaki rengin koyuluğuna da bağlı..örneğin kestane değilde kahve bir saça yapılsa bu işlem sarıya yakın açabilir..bu da istediğin rengin tutması için önemli tabii..ama 240 çok fazla.ben 150 den fazla vermezdim..

yillarca sarisindim orielden eridi resmen gur saclarim,uclari kestirsemde hep cilizlasiyor...bende koyulastirdim sacimi 2 kutu aliyorum boyatiyorum hem daha ucuz hemde devamli makyaj dip boya istemiyor..simdi olsa 1-2 ton actirirdim...oriel resmen camasir suyu saclari maffediyor..

ben 1.5 yildir platin kullaniyorum..
benimki komple platin..
ilk boyattigimda 200e boyattim..
ama bu istedigin rengi ilkte almiyor..
sonra bi zaman sonra ayni paraya tekrar..
neyse simdi istedigim renkteyim
ama dip boyam her 5 haftada bir 40 euro
demek istedigim platin cok emek,bakim ve para isteyen bi sac rengi zaten..
ben her ay dip boyami yaptirir bakimlarinida yaparim diyorsan yap
ama dip boyani aylarca yaptirmazsan,bakimini yapmazsan tabiri caizse yun gibi bakimsiz rezalet duruyor..

canım kuaförler hep öyledir illa birbirini kötüler sakın kanma onlara ...boya sonuçta kimyasal bir işlem canım elbet yıpratacak saçı o para almak için iyice abartmıştır tatlım ...

240 çok fazla cnm.. nişanlanacağını biliyorsa özendiğini de anlamıştır.. daha uygun bir yer bulabilirsin..

Çok teşekkürler arkadaşlar :)

En doğru şeyi bugün gittiğim kuaför söyledi galiba.Yine fön için gitmiştim.Bu durumu anlattım,2. gittiğin kuaför en büyük yanlışı başka biyeri kötülemekle yapmış zaten dedi...