Merhabalar.
Saçımın ense kısmında mor renk saçım vardı.. Biraz olsun kamufle etmek/koyultmak/kahvelerin arasında azcık kaybetmek istedim (Türkiye şartlarında saçın kullanımı biraz zordu).
Veeee koleston krem boya aldım. Satıcı bu işlem için koyu kahverengi önerdi. Kullanma kılavuzunda 40 dk civarı rengin tutacağı yazıyordu ve sıvı peroksid ile krem boyayı eşit miktarda kullanın diyordu. Çok tutmasın diye sıvıyı çok koydum, 10 dk civarı bir süre saçımda beklettim. Şuan ise saçımın mor kısmı koyu kahverengi. Üstelik kendi saçımdan bile koyu az daha dursa siyah olacakmış sanki.
Nerede yanlış yaptım gerçekten çok merak ediyorum ve bu konuda sizlerden bilgi almak istiyorum.
1-Koyu kahverengi saç bir ay civarı falan sonra ne kadar açılabilir? Forumda ilk boyamada aşırı koyu olabileceğini okumuştum. Şuan ışık vurduğunda fondaki mor ışıltısı az da olsun geliyor ancak bu tarz boyaların zaman üzerinde akma olayını hiç bilmiyorum. Örneğin iki üç ay sonra kumrala doğru bir açılma gözlemlenebilir mi yoksa kalıcı mı? (Kumrala kadar açılabilir ise gerisini ben kendi boyamla kurtarırım)
2-Boya silici hakkındaki konularınıza göz gezdirdim ancak saçımın zarar görmesinden korkuyorum. Mor renk boyam saçıma bakım yapıyordu sanki yumuşacıktı ancak şuan kremle bile sert.. Alternatif doğal boya çıkarıcı yöntemleri var mı veya güvenilir sert kimyasallar kullanmayan bir marka?