Botoks 16 can aldı

Loiseauxrouge

Nirvana
Kayıtlı Üye
3 Ekim 2007
3.571
927
"""""ALINTIDIR""""Kırışıkları gidermek ve cildi gerginleştirmek için yapılan botoks nedeniyle 4'ü çocuk 16 kişinin ölmesi sonucu, İngiltere ve ABD'deki tüketici dernekleri geniş çaplı soruşturma talebinde bulundu. Botoks sırasında enjekte edilen ilaç nedeniyle ölümlerin haricinde 87 kişinin de hastanelik olduğunu belirten dernekler, "İlaçla ilgili yeni uyarılar konulmasını" talep etti. Hollywood ünlülerinden, ev kadınlarına dek pek çok kişi tarafından tercih edilen botoksun deri altında zararlı toksinlerle birleşerek "ölümcül" olabileceğini belirten uzmanlar, gençlerde riskin daha da fazla olduğuna dikkat çekti. ABD'nin en büyük ilaç izleme derneklerinden Public Citizen (Halk Vatandaşı) Amerikan Yiyecek ve İlaç İdaresi'ne (FDA) 180'den fazla rapor göndererek, botoks ilaçları üzerine "Ölüm riski taşır" ibaresi konulmasını istedi. Dernek sözcüsü Dr. Sidney Wolfes "Bunun yanı sıra Botoks operasyonlarında enjekte edilen ilaçların bazı kişilerde görme bozukluğu ya da kekemelik yaptığı gözlendi. İlacın yan etkileri olarak bunların belirtilmesini istiyoruz" dedi.
"""""ALINTIDIR""""""

Son düzenleme:
valal ben yaptırdım 2 ay önce hiç bişeyde olmadı...anlamadım pek değişiklik olmadı..bi daha yaptırmıcam ama gözümün altına yediğim o iğneleri unutamıyorumm..bide hiç bişeyden eksik kalmıyorum eşim kızıyo artık o yüzden hiç bişi yaptırmıcam bundan sonra

sanırım kalitesiz bi çin botoksu varmş o bunlara sebeb olmş olablr..
ama yapılırken doktorlar hiç bi yan etkisinden bahsetmiyo..
zaten malesef türkiyede bişe yapılırken hep artıları anlatılır eksileri bahsedilmez daha sonra bi komplikasyon olştugunda aa hiç beklemioduk böle bişe nasıl olr ilk sizsinz ayagı yapılr. aslnda ilk önce bunlar bunlar başınıza geleblr gibi anlatılmalı bunun açıklaması olan bi kagıt imzalanmalı daha sonra işlem uygulanmalı bence. fakat doktorlar herşeyi çok kolay çok basit hadi yapalm mantıgında :)
(kesinlikle hepsini yargılamak yanlş olr)

Sinir sistemindeki herhangi birkaç hücrenin veya dokunun, sinaptik boşluklarındaki nörotransmitter maddelerle ilgili çok kesin bir şey söylemek mümkün değil. Botoks asetilkolin maddesiyle ilgili değişiklikler yaparak istemli kas hareketlerini önlüyor. Bu sadece basit bir bakış açısı olur zira asetilkolinin tam işlevini bilemeyiz. Sinir sistemiyle ilgili fazla bilgi yokken, sinir hücresinin yenisi dahi yapılamazken, henüz bu konudaki bilgiler yeniyken bence uzmanlar dışındaki kişilere güvenilmemeli.

valla 2 senedir 6 ayda bir yaptırıyorum..öncesinde çok araştırdım. Çevremdeki birçok insan da yaptırıyor. Evet abuk sabuk yerlerde ne idüğü belirsiz şeyleri yüzünüze enjekte ettirirseniz felç de olursunuz ölürsünüz de.. ama ehil ellerde ( plastik cerrahlar) üç kuruş fazla verip kaliteli ürünler kullanırsanız hiçbirşey olmaz çok da yararını görürsünüz. en az 20-30 senedir tıpta kullanılan bir yöntem özellikle de tik'li hastalarda..
Ben bu ilaç derneklerine çok da inanamıyorum. büyük ihtimalle botoxu kötülemek için , yüz germe işlemi yaptırmak isteyenleri ilk etapta kurtardığı için plastik cerrahlarla falan anlaşıp kötülemişlerdir.. Lipoliz uygulamasını da bizim ülkemizde liposuction ameliyatları sayısını oldukça azalttığı için ilacının getirilmesini durdurarak engelliyorlardı bir dönem.

Ben annem için düşünüyordum botoksu ,ama korktum şimdi valla...:1ninca:

Çocuklara neden botoks ? Anlam veremedim buna :bbo:

arkadasım 1 ay önce kaş alın ve göz kenarı kaz ayakları için yaptırdı.alın güzel olmuş ama malesef göz kapağının biri asagıya düşüyor.şaşı gibi görünüyor ve göz kapağının üstüne masaj yapıp duruyor kasların tekrar düzelmesi için:KK43: çok pişman ve bi daha asla diyor... ifadesiz bir yüze sahip olmuş..kaşlarımı kaldırdığımı zannediyorum diyor ama hiç bişey olmuyorrr

Ben annem için düşünüyordum botoksu ,ama korktum şimdi valla...:1ninca:

Çocuklara neden botoks ? Anlam veremedim buna :bbo:

Tik hastalığı olan çocuklara yapılıyor mesela.. Ordaki kasın gereksiz çalışmasını engelleyip, bir süre sonra o hareketi durduruyor. Mesela benim bir arkadaşım sürekli kaldırdığı tek kaşı için yaptırıyor..

arkadasım 1 ay önce kaş alın ve göz kenarı kaz ayakları için yaptırdı.alın güzel olmuş ama malesef göz kapağının biri asagıya düşüyor.şaşı gibi görünüyor ve göz kapağının üstüne masaj yapıp duruyor kasların tekrar düzelmesi için:KK43: çok pişman ve bi daha asla diyor... ifadesiz bir yüze sahip olmuş..kaşlarımı kaldırdığımı zannediyorum diyor ama hiç bişey olmuyorrr

Göz kapağı düşmesi de botox komplikasyonlarından biriymiş. Çok nadir de olsa olabiliyormuş. Ya arkadaşınızın şanssızlığı ya da yapan dr.un hatası..

Iyi bir doktor tarafindan ve dogru ilacla yapildiginda estetik yonden son derece iyi sonuc aliniyor ayrica cesitli tikler, koltukalti, al ve ayak terleme soruna da kesin cozum oluyor.

arkadaşlar!! ben bundan bir ay önce bakırköyde bi güzellik merkezinde sadece göz çevreme botoks yaptırdım.estetik cerrahıydı yapan kişi.ancak sonuç tamamen hayal kırıklığı oldu.daha öncede 1 kere yaptırmıştım ve çok memnun klamıştım.çok ta doğal olmuştu.fakat bu sefer gözlerimin yanındaki çizgiler yok oldu ancak hepsi güldüğümde gözaltlarıma ve kaşlarımın üstüne yığıldı kendimi tanıyamıyorum.ayrıca göz altlarım çöktü..gülüşüm çok çirkinleşti.herkes sana bişey oldu..hasta mısın,gözlerin çöktü diyor.bir daha yaptırmayı düşünmüyorum..yani inanın her gün aynaya bakıyorum çizgiler tekrar çıksın diye dua eder oldum.Allah herşeyi okadar ince düşünmüş ve güzel yaratmışki değiştirmeye çalışmak tam bir fiyasko oldu.kimseye tavsiye etmiyorum..iyi geceler..

Arkadaşlar özellikle boyun kırışıklığı için yapılan botoks çok tehlikeli.Nefes almada sorun ve yutkunma güçlüğü yaratıyormuş.

valal ben yaptırdım 2 ay önce hiç bişeyde olmadı...anlamadım pek değişiklik olmadı..bi daha yaptırmıcam ama gözümün altına yediğim o iğneleri unutamıyorumm..bide hiç bişeyden eksik kalmıyorum eşim kızıyo artık o yüzden hiç bişi yaptırmıcam bundan sonra

çok mu acı veriyor bu işlem?

bu çok kötü olmuş ya.

Sinir sistemindeki herhangi birkaç hücrenin veya dokunun, sinaptik boşluklarındaki nörotransmitter maddelerle ilgili çok kesin bir şey söylemek mümkün değil. Botoks asetilkolin maddesiyle ilgili değişiklikler yaparak istemli kas hareketlerini önlüyor. Bu sadece basit bir bakış açısı olur zira asetilkolinin tam işlevini bilemeyiz. Sinir sistemiyle ilgili fazla bilgi yokken, sinir hücresinin yenisi dahi yapılamazken, henüz bu konudaki bilgiler yeniyken bence uzmanlar dışındaki kişilere güvenilmemeli.
asetil kolin tam da benim uzmanlık alanıma giriyor :))

Arkadaşlar estetik ve cilt gerdirme amaçlı botoks sadece KANDIRMACA.... :) duygularınızla oynanmasına izin vermeyin, zira bana gerçekten çok komik geliyor...

ölümlerle alakası yok bu yazacaklarımın, muhtemelen kalitesiz ürün oluşumundan kaynaklanan bir durum olmalı (okumadım o yüzden yorum yapmaktan kaçınıyorum, ne desem yalan olacak :) )

basitçe size bu maddenin nereden geldiğini ve nasıl çalıştığını yazayım... botoks bir bakteri "toksini" dir... ama bunu kötü anlamda düşünüp "zehirlidir" vs dememek lazım sonuçta hastalıklara karşı kullandığımız aşılar da benzer taktiklerle üretiliyor...

asetil kolin denen maddeden kısaca ve kolay anlaşılır şekilde bahsedeyim...

biliyorsunuz yüz kaslarımıza (vücudumuzdaki bütün kaslara tabi) sinirler bağlıdır. beynimizden düşünürüz, sinirler de emrettiğimiz hareketi beynimizden alır kaslara getirir...

işte bu sinir hücreleri kas hücrelerine direk temas etmezler de, haberci olarak onlara asetil kolin gönderir... bu asetil kolin de kas hücrelerinin zarında bulunan "reseptör" denen bölgelere bağlanır ve böylece bu bölgelere bağlanırsa kas hücresi mesajı almış olur...

botoks denilen bakteri toksini de gider bu kas hücresinin "reseptör" denen yerine bağlanır ve asetil kolinin bağlanmasını engeller..

bu durumda ne olacağı çok basit :) beynimizle emrettiğimiz bir kasılma hareketi (keza gülmek, gülümsemek de istemli olarak yanaklarımızı çekmemiz, mimikler jestler, bütün duygu düşüncelerimiz yüz kasları aracılığıyla MıMıK halinde yüzümüze yansır)

işte asetil kolin reseptörleri botoks maddesi tarafından bloke edilince, sinir hücrelerinden bu kasılma mesajı kas hücrelerine iletilemez ve kas hücreleri kasılmaz...

siz de güldüğünüz zaman, ya da herhangi bir durumda yüzünüz KIRIŞMADIĞI zaman karışıklıklarınız gitti sanarsınız :) evet doğru yüzünüz kırışmaz çünkü kasılma yoktur :)

BOTOKS YAPTIRANLARIN YÜZÜNDEKı ıFADESıZLıK DE BUNDANDIR :)

e şimdi bu kandırmaca değil midir :) karışıklar ortadan kalkmıyor ki :) sadece kasılmıyorlar o kadar, yoksa onlar zaten hep orada :)

bence başka yollarla kollagen vs vs cilt elastikiyetini yeniden kazanacak bir çözüm bulsanız sizin için daha gerçekçi ve daha kalıcı çözüm yolu olacaktır...

ek bilgi: kullandığımız "kas gevşetici" ilaçlar da hemen hemen bu mantıkla çalışıyor, asetil kolin reseptörleri inhibe ediliyor ve kasın dinlenmesi sağlanıyor gibi...

X