- 23 Temmuz 2023
- 87
- 42
-
- Konu Sahibi Hayalperestbirisi
13 yıllıkAkışına bırak üzme kendini canım. Benim de 13 yıllık dost dediğim kız arkadaşım vardı sonra bana kazık atınca hayatımdan çıkardım
Hayat öyle kitap alıntıları gibi yaşanmıyor.Gonul bağı kurduğunuz kişiyle yolları ayirdiysaniz kendi yolunuzdan kendi hayatınızdan sorumlusunuz.Olmuyorsa olmuyordur zorlamanın ,geçmişte kalmanın kimseye faydası yok......Size küçük prensin şu sözünü armağan ediyorum. "Ölene kadar sorumlusun, gönül bağı kurduğun her şeyden."
Benzer bir durumu ben de yaşadım aynı sizin gibi. Onun da ailevi sorunlarindan dolayı stresli olduğu için konuşmak istemiyordu ben de onu kafa dinlesin diye saldım, kendisi beni arıyordu arada bir, sonra evlendi, evlenmeden önce de bana haber verdi hâlâ arada konuşuyoruz öyle5 yıllık. Evet karşılıklı bir durum
Hayatın zorlukları ve değişimleri, kitap alıntılarının doğruluğunu değiştirmez. Gönül bağının anlamı, sadece aynı yolda yürümekle değil, insanlık ve vefa değerlerine sahip çıkmakla ilgilidir. Herkes kendi yolunda ilerlerken, geçmişin sorumluluklarını inkar etmek, insanın kendisine zarar verir. Zorlama değil, gerçek sevgi her zaman hatırlanır.Hayat öyle kitap alıntıları gibi yaşanmıyor.Gonul bağı kurduğunuz kişiyle yolları ayirdiysaniz kendi yolunuzdan kendi hayatınızdan sorumlusunuz.Olmuyorsa olmuyordur zorlamanın ,geçmişte kalmanın kimseye faydası yok......
Yaşınız küçük hayatı hayal dünyasından,duygu denizinden ibaret sanıyorsunuz,yeri geliyor en sevdiğiniz en nefret ettiğiniz oluyor.Vefa dediğiniz sey zor durumda olana, düşene ,eskiye geçmişe el uzatmaktir.Biten bir dostlugun arkasından el sallanir , geleceğe yönünü dönmeniz gerekir...Hayatın zorlukları ve değişimleri, kitap alıntılarının doğruluğunu değiştirmez. Gönül bağının anlamı, sadece aynı yolda yürümekle değil, insanlık ve vefa değerlerine sahip çıkmakla ilgilidir. Herkes kendi yolunda ilerlerken, geçmişin sorumluluklarını inkar etmek, insanın kendisine zarar verir. Zorlama değil, gerçek sevgi her zaman hatırlanır.
Hayatın zorlukları ve değişimleri yaşa bağlı değil, tecrübeyle şekillenir. Genç olmak, hayata dair doğru ve anlamlı bakış açılarına sahip olamayacağımız anlamına gelmez. Vefa ve dostluk gibi kavramlar, sadece yaş almış olmanın değil, insanın yaşadığı deneyimlerin ve karakterinin bir yansımasıdır. Ayrıca, gerçek sevgi ve vefa, zorda kalana el uzatmak kadar, ilişkilerde hak edilen saygıyı ve emeği göstermekle de ilgilidir. Bitmiş dostlukların ardından 'el sallamak' güzel bir öğüt olabilir; ancak, herkes kendi değer yargılarına göre yaşamayı seçer. Önemli olan, sadece geçmişte yaşamak değil, geçmişten aldığımız derslerle gelecekle daha güçlü dostluklar ve ilişkiler kurmaktır. Hala nefes alabilyorsak, bitmiş bir dostluktan bahsetmemiz için çok erken :)Yaşınız küçük hayatı hayal dünyasından,duygu denizinden ibaret sanıyorsunuz,yeri geliyor en sevdiğiniz en nefret ettiğiniz oluyor.Vefa dediğiniz sey zor durumda olana, düşene ,eskiye geçmişe el uzatmaktir.Biten bir dostlugun arkasından el sallanir , geleceğe yönünü dönmeniz gerekir...
Ben de en yakın arkadaşımla yollarımı ayırdım. benimki çocukluk arkadaşım akrabam. Yani 30 yıllık bir arkadaşlık ben annemin de onayı ve desteğiyle onun maddi manevi bütün sıkıntılarında sevinçlerinde yanındaydım bir kez onun manevi desteğine ihtiyaç duydum bana sırtını döndü beş altı yıl geçti üzerinden şimdi hiç bir şey hissetmiyorum herhangi biri beni için
"Boşuna mı ümit ediyorum" diye sordunuz " EVET" dedim inatla ama ,ama diyorsunuz fikrinizi zorla empoze etmeye çalışıyor,belki onlar haklı bana başka bakış açısı sunuyor demiyor ,Ben haklıyım diyorsunuz.Hayatta başarılar......Hayatın zorlukları ve değişimleri yaşa bağlı değil, tecrübeyle şekillenir. Genç olmak, hayata dair doğru ve anlamlı bakış açılarına sahip olamayacağımız anlamına gelmez. Vefa ve dostluk gibi kavramlar, sadece yaş almış olmanın değil, insanın yaşadığı deneyimlerin ve karakterinin bir yansımasıdır. Ayrıca, gerçek sevgi ve vefa, zorda kalana el uzatmak kadar, ilişkilerde hak edilen saygıyı ve emeği göstermekle de ilgilidir. Bitmiş dostlukların ardından 'el sallamak' güzel bir öğüt olabilir; ancak, herkes kendi değer yargılarına göre yaşamayı seçer. Önemli olan, sadece geçmişte yaşamak değil, geçmişten aldığımız derslerle gelecekle daha güçlü dostluklar ve ilişkiler kurmaktır. Hala nefes alabilyorsak, bitmiş bir dostluktan bahsetmemiz için çok erken :)
Sadece arkadaşlık mı farklı umut mu ay konunuzu okuyunca yakın arkadaşına şiirler yazan korkunç üye geldi aklımaHerkese Merhaba sevgili arkadaşlar. Bugün sizlerle bir şey paylaşmak istiyorum kendi hayatımla ilgili. Çok yakın arkadaşımla yollarımız tamamen ayrıldı. Hem bulunduğumuz yerlerden ayrıldık hem de arkadaşlığımızı bitirdik. Bir yıldan fazla oluyor ama ben gün geçtikçe her gün ona karşı umudum artıyor. Ben istemediğim halde her zaman onun hakkında iyi şeyler düşünüyorum yani kötü düşünmeye çalışsam bile olmuyor. Bir gün muhakkak tekrardan buluşacağımızı ve çok daha iyi bir arkadaşlık kuracağınız hep umut ediyorum. Barışmak için o da adım atamaz ben de adım atamam. Yani öyle bir durumda değiliz, farklı olaylar yaşadık ama bu Umut hep içimde var. Sizce bu umut beni kandırıyor mu yoksa gerçekten hissediyor muyum böyle bir şeyi. Bana ilişkileriniz ve tecrübeleriniz üzerinden de güzel tavsiyelerde bulunursanız çok memnun olurum
Küs olduğum bir arkadaşım 10 yıl sonra dogum yaptığım hastanede çalisiyomus ordan ismimi görüp odamı aradı gelmeye cesaret edememiş odaya.Herkese Merhaba sevgili arkadaşlar. Bugün sizlerle bir şey paylaşmak istiyorum kendi hayatımla ilgili. Çok yakın arkadaşımla yollarımız tamamen ayrıldı. Hem bulunduğumuz yerlerden ayrıldık hem de arkadaşlığımızı bitirdik. Bir yıldan fazla oluyor ama ben gün geçtikçe her gün ona karşı umudum artıyor. Ben istemediğim halde her zaman onun hakkında iyi şeyler düşünüyorum yani kötü düşünmeye çalışsam bile olmuyor. Bir gün muhakkak tekrardan buluşacağımızı ve çok daha iyi bir arkadaşlık kuracağınız hep umut ediyorum. Barışmak için o da adım atamaz ben de adım atamam. Yani öyle bir durumda değiliz, farklı olaylar yaşadık ama bu Umut hep içimde var. Sizce bu umut beni kandırıyor mu yoksa gerçekten hissediyor muyum böyle bir şeyi. Bana ilişkileriniz ve tecrübeleriniz üzerinden de güzel tavsiyelerde bulunursanız çok memnun olurum