- 30 Nisan 2008
- 45.779
- 24.642
-
- Konu Sahibi dreamsoldier
cuteee maşallah sana ve evliliğine! rabbim her daim işini rast getirsin. seni çok seviyorum biliyor musun?ne varki boşanmakta?
nedir yani sorun daha önceden birine evet demekmi sorun yoksa fiziken cinsel beraberlik yaşamakmı sorun?
bence bu devirde herkez kendine göre birini bulur.
davul bile dengi dengine demiyorum. bekar biriyle evlenirsiniz mesela benim eşim modern biri oldugunu düşünmüyorum onun ilk benim 2. evliliğim birde cocugum var. gayette sevile sevişe geciyoruz vallahi.
ne diyim her topal satıcının bir kör alıcısı oluyor mu desem
Arkadaşım ağzından çıkanı kulağın duyuyor mu? Eziklik sadece bu dediklerini savunan bir erkeğe hala prim vermekle olur. Duyduklarından sonra buz gibi soğumak yerine, ona yaranmaya çalışmakla olur.Merhabalar,
Sizce bosanmis olmak bir eksiklik mi ? Bekar birinin senin gibi biriyle olsam bir kere 1 - 0 yenik baslamis olursun demesi ne kadar dogru?ne kadar etik? Kisiye gore degisrn bir sey mi bir tercih mi? Karsi kisinin beraber olmasi bu yuzden lutuf mu buyuk fedakarlik mi? Bosanmis bir bayanin bekar bir bayana gore yine ayni sebepten daha cok mu verici olmasi gerekir? Bir nevi bu eksikligi bilip ona gore ezikce mi davranmasi gerekir ?
Genelde pek sevmezler beni amacuteee maşallah sana ve evliliğine! rabbim her daim işini rast getirsin. seni çok seviyorum biliyor musun?
Dediğiniz çok doğru. Bu yapılan psikolojik baskı kurup egosunu tatmin etmekten başka birşey değil. Ki seven insan hadi onu da geçelim saygısı olan bir insan böyle söze dökmemeli, uygun olmadığını söylemeli söyleyecekse. Uygun değiliz ama sevdim falan filan. Bu laftan sonra buz gibi soğudum zaten. Tek erkek o değil. Hayat bir erkekten ibaret de değil. Bunu biliyorum. Buna üzülecek de değilim. Beni üzen bu şekilde söylenmesi, acaba dedirtmesi, daha önce bu şekilde düşünmemiş olmam. Çünkü ben bunu doğal görüyorum, karşımda boşanmış birisi olsa onun insanlığına karakterine vs bakarım. İşin doğrusu böyle düşünülür herkes böyle düşünüyordur sanıyordum. O yüzden sarstı açıkçası..ya bu işler nasip kısmet işidir. kimi erkek vardır severse pavyondan çıkarır eş [ tabiri caizse karı, ( kaba gibi gözükse de karı ve koca olmak diye yazdım. ) kadın ] yapar. kimi erkek vardır seni ezmek ( psikolojik baskı kurmak ) için bahane arar.
şahsen ben boşanmış biri olaraktan boşanmış biriyle evlenmeyi istiyorum. sebebine gelirsek az çok benim yaşadığım şeyleri tahmin edebilsin diye.
inanın mutsuz bir evliliği devam ettirmek boşanmayı göze almaktan daha kolay!!! ( fiziksel şiddet yoksa )
Ne güzel Allah mutluluklarını daim etsin. En doğrusunu yapmışlar, canı yanmasa kolay kolay boşanır mıydı?Asla yenik başlamak değil.Kuzenimin eşinin 2. evliliği ama kuzenim için ilk.
İnan kuzenim söyledikten sonra 1 kişi bile dillendirmedi ve sormadı.Hatta teyzem oturup ağladı yazık kızcağızın kimbilir nasıl canını yaktılar diye..
Kimsede ne lafını etti ne konuştu .8 yıllık evliler maşallah kuzenim gözünün içine bakyor.
Sakın umutsuzluğa kapılmayın
bencede hayata 1-0 önde başlamaktır boşanmakMerhabalar,
Sizce bosanmis olmak bir eksiklik mi ? Bekar birinin senin gibi biriyle olsam bir kere 1 - 0 yenik baslamis olursun demesi ne kadar dogru?ne kadar etik? Kisiye gore degisrn bir sey mi bir tercih mi? Karsi kisinin beraber olmasi bu yuzden lutuf mu buyuk fedakarlik mi? Bosanmis bir bayanin bekar bir bayana gore yine ayni sebepten daha cok mu verici olmasi gerekir? Bir nevi bu eksikligi bilip ona gore ezikce mi davranmasi gerekir ?
Bence güçlü kadın imajını çoğu erkek ataerkil yapıdan dolayı kaldıramıyor egolarını tatmin etmek için de böyle söylemlere başvuruyorlar karşıdakini eksik kusurlu gösteriyorlar.Bence boşanmış olmak bir eksiklik veya bir başarısızlık değil aksine ekstra bir tecrübedir. Size öyle söyleyen biriyle bir ilişkiye başlarsanız karşınızdaki insan sizi o kafayla mutlu edemeyebilir mesela. Özellikle ülke şartlarında bir kadının boşanmış olması bir yerde onun kendi kararlarını alabildiği ve kadının bir eşe ihtiyacı olmadan da hayatını devam ettirebildiği anlamına gelebilir. Ülkemizde boşandıktan sonra hayatın zorluklarına göğüs geremeyeceğini düşündüğü için boşanmaktan kaçınıp eş zulmüne katlanan bir sürü insan var.
ek olarak; kim bosanmis olmak ister, bosanmak icin evlenir veya kimin garantisi var bosanmamaya.. nasil kara zihniyetli insanlar bunlar ki, boyle buyuk buyuk konusabiliyolar?
Allah islah etsin..
bunu diyen adami kendine layik gorme, senden mahrum et..
Boşanmış oooo. Dul ooooo. Bakire diil ooooo.Merhabalar,
Boşanmış oooo. Dul ooooo. Bakire diil ooooo.
Hepsi fasa fiso.
Toplum herkesi her durumu yargılar, çünkü toplumun etik ve ahlaki kuralları vardır.
Ancak topluma ait bireyler kendileri saçmalarlar bu kuralları sahiplenerek, sanki kendisi yazmış kendisi bulmuşçasına.
Zaten onların başına da asla böle şeyler gelmez, onlar mükemmeldirler (burada dötümle gülüom)
Sen hiç bişiyi kafana takma.
Ve sakın ama sakınnnnnnnnnnnnn dul um boşanmışım die daha çok vermeliyim düşüncesi ile ASLA ASLA hareket etme.
Bu durumda inan bana daha kötü şeyler yaşarsın.
Birincisi sık kullanılanlara eklenirsin !!!
Daha başka söze gerek var mı bilmem.
Evlenmek istiosan da, bence kimse ile flört etme.
Yapılmış istatistiklere göre, boşandıktan sonra ki yeni flört aşamalarında medeniyet kelimesine sığınarak yaşanan flörtlerde sonlar pek te iyi olmuyor. Muş.
Sen kendini teslim et dua ile gönlünde inziva ile, eğer niyetin hayırlı bir eş ve evlilik ise.