boşanmış bayanlar yardımınıza ihtiyacım var..

aklıma ilk boşanma evrelerim geldi... evet ilk başlarda sevıyor gibi hissediyorsun aglıyorsun , tekrar bir araya gelmek istiyorsun ama bu bir alışkanlık, sevmek degil... acı cekmekten cokmu hoşlanıyoruz ?? lütfen tekrar aynı hataları yapma yanlışa düşme, ben her zaman demişimdir iyi ki boşanmışım. tam 7 sene oluyor. geriye dönüp baktıgımda ne kadar dogru bi karar verdigimi anlıyorum.. hayatına senı daha degerli hissetiren insanlar girecektir. Sen değerlisin , sen önemlisin... yıpratma kendini seni üzmekten zerre korkmayan kişiler için...her zaman ileriye bakk , adımlarını atmaktan korkma!
şu an ilerisi benim için o kadar karanlık ki hiç umudum yok hayatla ilgili aile kurmayı çok istedim çocuğum olsun çok istedim allah ım niye bana nasip etmedin diyorum sanki bundan sonra hiç kimse olmcakmş gibi geliyor o kadar karamsar bakıorum ki herşeye kimse bana değer vermicek kimse beni istemicek gibi görüorum umarım benimde iyi ki boşanmşm dediğim günler gelir..

aha, bir tane daha varmış. konunuzu okurken "ya ben bu hissettiklerimi de mi yazmıştım" dedim içimden; o derece aynı hislerle sınanıyoruz. vazgeçilmek koyuyor herhalde. ben de kesin kararlı idim "ay yeter bu ne ya ben bu hakaretleri duyacak ne yapıyorum sanki" falan diye kızıp bitmesinin en "mantıklı" karar olacağını düşünüyordum. şimdi ise su bir ayda 7 kilo vermiş olmayı, yatakta dönünce onun orada olacağını sanmayı, akşama ne yemek yapsam diye düşünürken kendimi bulunca ulan ne yemeği diye ağlamayı falan atlatmaya çalışıyorum. boşanmak mantıklı bir karar ama kesinlikle duygusal bir karar değil. bir arkadaşa daha yazdım burada; avukat arkadasımın dediğine göre" boşanmak psikolojik, hukuksal ve sosyal olarak çok zordur. bir çok kişi evliliğini mevcut sorunlarla devam ettirmeyi boşanmaya tercih edip boşanmaktan vazgeçer"miş. ki ben daha 2 aylık evliydim. ÇARESİ DERDİNDEN ZOR denilen şey gerçekten bu. bazen bakıyorum kendime, saçım başım kaşım gözüm boyum posum aklım duygularım huyum suyum işim gücüm yerinde. bu saatten sonra diyorum, bu kadar sevdiğim adam bunların farkında olmamışsa, kim farkedecek de değer verecek? aynı yaştayız bu arada sizinle. bir de işin mahkeme karakol durumları var. oaralara gidince avukat sorunca polis sorunca "he ben de boşanmak istiyorum" şeklinde bir tavra bürünüp, arabaya binince "istemiyorum arkadaş, istemiyorum" diye ağlama krizleri... kaç gecedir rüyamda görüyorum kendisini, annesini. google 'a "rüyada şeytan görmek" diye arattırdım annesini görünce, sonra dedim ki hem annesinin ne olduğunu biliyorsun ne üzülüyorsun! yok arkadaş üzülüyorum işte evdeki pijamasında kokusu var hala, ben ne yapayım. ben böyle mi hayal ettim, böyle mi olsun istedim.
gerçekten aynı şeyleri yaşıyormuşuz ben şimdiden mahkemede istemediğim halde nasıl " boşanmak istiyorum" dicem diye telaş yapıorum ben mutlu olmak istedim aile kurmak istedim adam istemedi adam kendi hayatını yaşamak istedi çevremde herkes diyor ki sana değer vermeyen biri için mi üzülüyorsun ama o iş öyle olmuyor o beni sevmiyor istemiyor diye bana dünyanın sonu gibi geliyor ne işim umrumda oluyor ne de çevremde benim için pervane olan insanlar zaman sanırım tek ilacımız aklımdan çıkaramıyorum hiç bir şekilde çıkmıyor bu halim hiç geçmicekmiş geliyor bir ömür yalnız kalıp onu sevmenn acısıyla yaşayıp gitcekmişim gibi geliyor :KK43:

Gurur bütün bunlara sebep. İnsan öyle bir duyguya kapılınca aşka da benzetir başka şeye de. Boşanmak istemiyorsan da boşanma. Sürünsün 3 yıl. Sonra kendini hazır hissedince bırakırsın. ama bunun sana faydası olur mu bence olmaz. Sadece o ayrılmak istiyor diye bulunmaz hint kumaşı olmuş adam gözünde. Aşk falan değil.

Hanımlar gün boyu mesaimi buna harcadım. Hem evliliklerimizin yolunda olmadığını biliyor hem de bosandigimiz için acı çekiyor kocamizi özlüyoruz. Bunun bilimsel bir açıklaması olmalı dedim ve araştırdım buldum. Romeo ve Juliet etkisi. Adı bu. Hemen anlatayım. Aşk dediğimiz duygunun adrenalin ile ilgili olduğunu biliyoruz. Araştırmalara göre spor yaparken ya da mutlu zamanlarda, birşeye sevinirken bir şey satın almışken adrenalin yüksek. Dolayısıyla insanlar adrenalin seviyeleri ustlerde iken insan beyni aşka meyilli oluyor. Ancak Stres altindayken de adrenalin seviyesi yükseliyor. Boşanma ya da ayrılık durumlarında da adrenalin yükseliyormus. Bu da beyinde aşk duygusu ile yine aynı noronlari harekete geçirdiğinden sevgi hasret özlem gibi aşk tanımı içindeki duygular artıyor. Başka bir örnek 1. Derece yakınlarını anne (baba gibi) kaybeden insanlarda da es veya sevgililerine daha fazla duskunluk oluyormuş. Yani şu an Ayy çok özledim vay böyle severdim gibi duygular tamamen böbrek üstü bezlerinden salgılanan ve strese bağlı adrenalinden kaynaklanıyor. Kahrolsun böbrek üstü bezleri yani. Yoo yo, aglamıyorum....

b
Hanımlar gün boyu mesaimi buna harcadım. Hem evliliklerimizin yolunda olmadığını biliyor hem de bosandigimiz için acı çekiyor kocamizi özlüyoruz. Bunun bilimsel bir açıklaması olmalı dedim ve araştırdım buldum. Romeo ve Juliet etkisi. Adı bu. Hemen anlatayım. Aşk dediğimiz duygunun adrenalin ile ilgili olduğunu biliyoruz. Araştırmalara göre spor yaparken ya da mutlu zamanlarda, birşeye sevinirken bir şey satın almışken adrenalin yüksek. Dolayısıyla insanlar adrenalin seviyeleri ustlerde iken insan beyni aşka meyilli oluyor. Ancak Stres altindayken de adrenalin seviyesi yükseliyor. Boşanma ya da ayrılık durumlarında da adrenalin yükseliyormus. Bu da beyinde aşk duygusu ile yine aynı noronlari harekete geçirdiğinden sevgi hasret özlem gibi aşk tanımı içindeki duygular artıyor. Başka bir örnek 1. Derece yakınlarını anne (baba gibi) kaybeden insanlarda da es veya sevgililerine daha fazla duskunluk oluyormuş. Yani şu an Ayy çok özledim vay böyle severdim gibi duygular tamamen böbrek üstü bezlerinden salgılanan ve strese bağlı adrenalinden kaynaklanıyor. Kahrolsun böbrek üstü bezleri yani. Yoo yo, aglamıyorum....
benim böbrek üstü bezleri baya aktif çalışıyor o zaman bu aralar bgn bende çok ağladım ağlamayalım kendimize gelelim artık yeni adımlar atıp yeni hayatlar kuralım..

Merhabalar,
2 yıl birliktelik 7 aylık evlilikten sonra eşimle boşanıyoruz. Konularımı okuyanlar belki hatırlarlar. 2 ay oldu anne baba yanına geleli. Mahkememizde 12 haziran da. 2 aydır ayrı olmamıza rağmen ben hala alışamıyorum. çok özlüyorum. başta iyiydim ama rutine dönünce bana ayrılık daha çok koymaya başladı. Çıksın gelsin beni alsın götürsün istiyorum. ama bundan 2 ay önce gelseniz benden mutsuzu yok sürekli kavga sürekli ağlama ben bu adamla nasıl yaşıcam ben bu adamdan nasıl kurtulucam modundaydım. ama boşanmayı isteyen taraf o olunca ve zaman geçince deli gibi sevio moduna geçtim. bu yaşadıklarım normal mi? kendimi çok yalnız hissediyorum. boşuna yaşıomuşum gibi geliyor. 26 yaşındayım. çalışıyorum. normal hayatıma devam ediyorum. ama çok çok mutsuzum. psikoloğuma gidiyorum. ilaç kullanıyorum. ama mutsuzum çok mutsuzum. boşanmış bayanlar lütfen yardım edin. bu süreç normal mi geçicek mi? bana sanki hep mutsuz kalıcakmışım bir daha mutlu olamıcakmışım gibi geliyor. nasıl ayağa kalkıcam nası ilerlicem nasıl yani hayat kurucam? lütfen tecrübelerinizi paylaşabilir misiniz?

Ben boşanmış bir bayanım.. Ama hiç sewmemiş boşandığı gün üzerinden yük kalkmış yeniden doğmuş bir bayanım.. Sewiyorum diyorsunuz sewerek ayrılmak zzordur onu bilemicem.. Ama boşanan biri neden üzülsünki sewinmeniz gerek.. Ben boşandığım andan beri çok mutluyum..

işte benim sıkıntım ne kadar geçinemesekte ben ayrılırız gözüyle bakmıodum. o kestirip atınca ben sudan çıkmış balığa döndüm bıçak kesiği gibi bigünde çıktı adam hayatımdan benm mahkemem haziran da şimdiden mahkeme günü görücem die telaş yapıyorum bi mahkemede geçse belki daha sağlam adımlarla iyileşmek için adım atabilicem. günüm günüme uymuyor bigün iyiyim bigün kötüyüm normal mi bu belli bi süre sora iyi günler artıcak kötü günler azalacak mı sizde de böyle mi oldu?

tabi kesinlikle! bende mahkeme gününden önce bundan daha beter hale gelmiştim, o gün gelmek bilmiyordu bir türlü, acaba naparım yüzüne bakarmıyım, adam hem suçlu hem güçlü hatayı yapan o boşanan o ben bu adamı gebertmezmiyim dedim dedim dedim, hakim boşanmanın onanması dedi ben boş boş baktım sonra eski eşime baktım bi garipti, bütün bana yaşattıkları geldi gözümün önüne ve işte o an dedim ki kurtuldum! ben o günden beri bu dediğiniz şeylerin hiç birini yaşamadım ve ben böyle çok mutluyum bir gün olsun özlemedim o derece! gerçekten geçiyor okadar yıpranmışım ki meğerse o gün bunun farkına vardım ben.. ha benim birde ufak oğlum var siz yalnızsınız anladığım kadarıyla, ben oğlum için sürekli o adamı görmek zorunda kalıcam ama umurumda değil, sizin en azından böyle bir şeyiniz yok, hayatınızdan çıkıp gidecek.. mutlu olmaya bakın..

X