Merhaba herkese. Hemen konuya gireyim, erkek arkadaşımın annesi ve babası boşanma durumuna geldiler. 30 yılı aşkın bir evlilik ve ardından babasının garip hareketleri.
Kasım ayında babası sadece "davayı ben açarım" şeklinde bir not bırakarak evi terk etti, haber alınamadı 2 hafta kadar ve sonra geri döndü barıştılar.
Şiddet alkol vs yok. Ama annesi başka kadından şüpheleniyor çünkü adam geçenlerde yine kaçtı gitti. Sanırım sıkıntısı erkek arkadaşıma oldukları destek. Bu zamana kadar hiç destek almamış ailesinden ve işportacılığa kadar her işi yaptığı için okulunu uzatmış.
Bu seneden itibaren annesi ona maaşının yarısını göndermeye başladı (850 tl). Ve anca yetiyor hatta yetmiyor bile.
Babası şimdi İzmir'de -memleketleri orası- ve annesine hiçbir şekilde para göndermiyor, boşanmak istiyorum deyip duruyor, erkek arkadaşım kafayı yemiş durumda, telefonu susmuyor vs. Adam saçma salak şeyler anlatıyor, normalde Bodrum'da küçük bir köyde yaşıyorlar. "Oraya dönemem, ordan nefret ediyorum" vs şeyler söyleyip duruyor. Yani abuk subuk bir durum. Annesi çok mutsuz, erkek arkadaşım çok mutsuz. Adam öyle çıldırmış durumda ki bir ara "köpeği -kaç senelik köpekleri,evlatları gibi- falan bırak orada birine ver, izmir'e gel, ev tutalım" falan dedi karısına. Ama maddi anlamda hiçbir şey yok adamda. Karısını borç içinde bıraktı ve kirasını bile ödemeden çekti gitti. Kadın muhatap olmak zorunda kaldı ordaki bakkal çakkal ev sahibi vs. ile.
Bu işin hikaye kısmı.
Şimdi erkek arkadaşımın annesi 1500 TL maaş alıyor ve bunun 850sini erkek arkadaşıma gönderdiğinde kendisine yetecek kadar para kalmıyor.
Anne ve baba emekli öğretmen.
Babanın da bir bu kadar maaşı var. Boşanma durumunda nafaka alabilir mi? Sonuçta çocuk okutuyor kadın ve kirada oturuyor. En azından kirasını nafaka olarak almak zorunda -kaldı ki adam maaşının çoğunu zaten kendi yiyor, desteği çok ama çok az-
2-3 ayda bir maaş almaya yakın çekip gidiyor, parasını yiyip dönüyor ve kadın çıldırıyor nasıl düzeni kuracağını şaşırıyor.
Sorun şu ki adamın kredi borçları vs var. Bu durumda nafaka alabilir mi, bunu öğrenmek için danışalım dedik. Ayrıca adam ne yapıyor olabilir? Amacı ne olabilir? Neden bir "boşanmak istiyorum" deyip bir "yanıma gelsin taşınalım" diyor? Neden "oraya dönmek istemiyorum" diye tutturuyor? Sıkıldım falan diyormuş. Erkek arkadaşım bu konudaki düşüncelerinizi merak ediyor.