Boşanmayı kabul etmekle doğru mu yaptım?

Yanina git. Saril op falan. Sende yaninda uzan. Bisey konusma sadce yaninda uzan bakalim ne yapacak.
bu aşamaları çoktan geçtik. onu daha önce çok denedim. bunun geçici bir durum olduğunu zamanla düzeleceğini düşünüyordum ama olmadı. çocuğu da sevmiyorum istemiyorum deyince bende ipler koptu. son zamanlarda zaten çocukla da ilgilenmiyordu. biz de sevgi adına bir şey kalmadı. ama eşim saygı boyutunu da çoktan aşmış durumda. bari doğru dürüst adam gibi bitirseydi. oğlunu nasıl sevmez ya. hem de daha 20 aylık en sevimli zamanları. hiç mi içinde bir şeyler kıpırdamaz. hiç tanımadığım insanlar bile görünce içi gidiyor ama adamda tık yok.

ilk zamanlar boşanmıyorum nasıl devam ederse etsin ben böyle yaşarım dedim. bana etmediği hakaretler kalmadı. ezikmişim gurur yokmuş bende, hala onunla nasıl yaşarmışım, fiilen olmasa da psikolojik olarak şiddet uyguluyordu. kendime olan saygımı yitiriyorum onunla beraber, kendimi düşürüyomuşum gibi hissediyorum, bu aralar kendimi aptal gibi hissediyorum. beni ne hale getirdi. bir zamanlar arkadaşlarım bana dertlerini anlatır çözüm bulmaya çalışırdım. şimdi kendime hayrım yok. kaç zamandır kimseye belli etmeden eski mutlu günlerimizdeymiş gibi başkalarının yanında evlilik oyunu oynuyorduk. kimseye derdimi anlatamadım. hep içimde tuttum. dört duvar içinde kimsem yok. ne ailem ne başkası içinde bulunduğumuz durumdan kimsenin haberi yok. hep güçlü olmaya çalıştım oğlum için dayandım ama artık ben de tükendim.

İstediği kadar psikolojik şiddet uygulasın gelmeyin bu oyunlara.onursuzda değilsiniz gurursuzda değilsiniz esas o insan bile değil.istediğini söylesin bunlara kulağınızı tıkamakla işe başlayın evde yüz yüze gelmemeye bakın..beniim tavsiyem en azından delil toplamakmamacıyla eğerki taleplerinize karşılamassa boşanmamanız ya bunları kabul eder ya da kendi bilir derdim ben..sonuçta o evde ona aşkınızdan durmuyosunuz kendinizi sakın kötü hissetmeyin ve memuriyeti beklemeden özel bi yerdede olsa başlayınişe sonra memurluk olursa bırakıraınız..afederainiz ama son derece manevi ve içgüdüsel olan babalığı bile kalbinde barındıramayan bu şerefaizin yanına hiç bişeyi bırakmayın

lafla da olsa oğlumu benden alma fikri beni korkutuyor. beynim duruyor. hayattan kopuyorum. hayattaki tek dayanağım beni ayakta tutan tek şey inancım ve oğlum. onu kaybetmekten korkuyorum. beni bir çok şeyle tehdit etti ama hiçbirini tınlamadım. bu sefer en zayıf noktam oğlumu öne sürmeye başladı. salı günü davayı açacak ama ben onun şartlarını kabul etmek istemiyorum. yaşadıklarımızın bedelini o da ödesin. pazartesi baroya gitmeyi düşünüyorum. kanuni haklarım neler. çocugumu nasıl koruma altına alabilirim. gerçekten benden alabilir mi bir sorayım. ne kadar nafaka ne kadar tazminat alabilirim. bir sorayım.

Senden çocuğunu sadece şöyle alır:diyelim ki genel ev işeltiyoraun bu sebeple alabilr..ki bunuda kanıtlarsa yani..demekmistediğim senden çocuğunu alması imkansıza yakın bir durum .he he de geç.

ben de yanına kalsın istemiyorum ama acaba bu şekilde yaparak kendimi mi düşürüyorum diye düşünüyordum. bu saatten sonra özel de olsa iş bulursam hemen başlıcam. Kimi ne kadar çok ister Rabbim nasip etmez kimine de nasip eder kıymet bilmez.

kendisi de belki sen çocuğu ona karşı kullanma diye sevmiyorum diyodur

Pardon da hanfendi kime karşı kendinizi düiürüyoaunuz .. desemki karşınızdaki çok yüce bi insan ona karşı düşük ezik gibi davranmayın derim...ama mevzu değil herkese anladığı dilden konuşmak lazım.siz böyle bir adama aslzade gibi davransanızda farkına bile varamaz o kadar bi haber asillikten insanlıktan..yani kendinizi düşürdüğünüz filan yok..hem ne zamandır insanın hakkını araması düşüklük olmuş...

kendisi de belki sen çocuğu ona karşı kullanma diye sevmiyorum diyodur
ben sevdiğine inanmıyorum. 2 ay önce oğlumu hastaneye yatırdım kusmadan dolayı, doktora götürdüğümde doktor hemen yatış yaptırdı. sonrasında ishal ve ateş başladı. yanımda sadece bebek çantası vardı. evden acil çıktığım için yanıma fazla para alamadım. çocuğun bezi bitti eşimi defalarca aradım bezi bitti bizim burda ihtiyaçlarımız var dedim bana verdiği cevap yıka yıka kullan bezi dedi. hastaneye gelmedi. en son bezi bitince mecbur kaldım çocuğun damar yolunu çıkarttırdım. hemşireler çıldırdın mı çocuğu nasıl hastaneden çıkarırsın dediler. ama ne yapayım yanımda hiç param yok bezi bitti temiz kıyafetleri kalmadı. eve geldim çamaşırlarını yıkadım. ıslak ıslak çantaya koydum. yanıma para alıp tekrar hastaneye yatış yaptırdım. bu sefer damar yolunu bulamadılar. 7 ayrı yerden deldiler çocuğu. canım o kadar yandı ki, o gün yaşadığım acıyı tarif edemem. bu yaştaki çocuğuna ne acılar çektirdi. ama eşim ne yaptı ben hastanede oğlumla ilgilenirken o kuzeniyle beraber memlekete gezmeye gitti. çocuğunu seven hangi baba çocuğu hastanedeyken ne haliniz varsa görün der. zaten o gün karar verdim o istese de istemese ben boşanıcam dedim. hastaneden çıkar çıkmaz memlekete annemlere gittim bir ay kaldım. 2 hafta önce geldim. ben nafaka ve tazminat konusunda anlaşmadan boşanmak istemiyorum.

Kocaniz avukat tabiki sizi en iyi bu noktadan vurduğunu anladi ve hep bu noktadan gidecek üstünüze. Adamin işi bu sakin oyuna gelmeyin, tekrar söylüyorum çocuğu alirim mi dedi peki mahkemede konuş al o zaman diyin. Acin gözlerinizi ve çocuk konusunda sizi korkutup pıstırmasına izin vermeyin. Ve hatta şimdi suan açın ailenizi onun ailesini arayip anlatin durum bu bosanmak istiyor nafaka da az ödemek istiyor deyin. Gec olmadan yapin bunlari yoksa o adam tereyağından kıl çeker gibi çocuğundan ve sizden kurtulup keyfine bakacak. Ayrıca hic bir anlasmayi kabul etmeyin bi avukatla görüşmeden önce.

Gercekten kocaniz insanliktan nasibini alamamış. Allah islah etsin elbet bugun degil ama bir gun ödeyecek bu yaptıklarını. Beddua etmek istemiyorum ama Allah bildiği gibi yapsin. avukat olmuş adam olamamış. Doğru demekki en yüksek en iyi okulu bitirsen de karakter yoksa yok. Değişmiyor bu durum.

eşim avukat değil adalet bakanlığında memur..

Sizde tamamen kendimi gordum benim dusuncelerimide yazmislar arkadaslar zaten sen ona bagimli gibi davranirsan sebi daha cok ezecek sen onu ezmeye basla bak nasilda geri adim atiyor.
Hep ayni taktigi uygular bu adamlar.
Kendi zeki gecinip karsisindakini cahillikle itham etmek....peh

canım avukat değil adalet bakanlığında memur. üniversiteyi bitirdi ama okumakla adam olunmuyor. çevremde ilkokul mezunu olup adam gibi babalık yapan kocalık yapan nice adamlar var. ya resmen ruh sağlığımı bozdu. hastanede yaşadığım durumu anlatamam. zaten oğlum elimde bitti gitti onun için üzülüyorum bir de adamın bu yaptıkları beni mahvetti. psikolojim bozuldu. neyi nasıl yapıcamı bilemez oldum.

Avukat zannettim ben neyse değilse daha iyi zaten adalet Bakanlığında memur olduğu icin mi ondan korkacakmişsiniz? Gulerim buna. Hic bi blöf unu yemeyin adalet bakanligindaki her memura hakimler ayricalik mi veriyor

aynen öyle benim yaptığım hiç bir şeyi beğenmez takdir etmez. ne yapsam gözüne batar. kendi memur oldu ama evlenmeden önce bir türlü olamıyordu. ben yanında oldum yeri geldi ben ders çalıştırdım. oğlum doğuktan sonra Rabbim oğlumun nasibine bu işi nasip etti. ama adam anlamıyor. sorsan ona çok çalıştım hak ettim der. ben de çok çalıştım ama olmayınca olmuyor. kendisinin işi olduysa oğlunun sayesindedir.

İnanın içimden bi şeyler koptu okudukça. O yani ne diye hitap edeyim bilemedim. Adam insan ya da eşiniz diyemiyeceğim. O mahlukat yüzüğü masaya bırakarak her şeyi üstünden attı mı sanıyor. İnsan hastanedeki evladına bez almaz mı ya. Başka biri va diyemiyor tazminattan yırtmak istiyor. Sakın hakkınızı almadan boşamayın. Lütfen o pisliği eve de almayın. Ama ablacım şunu asla unutmayın Rabbim yarına bırakır ama yanına bırakmaz.

Aynen bizim mevzuda otle oldu sirkette isi yukseldi altina araba verdiler bir kac kisi kendisini ovecek laf ettu sonra baktim vebi ezmeye kucuk girmeye ve hic biise yaramiyosun demeye basladi ne evi nede kizima iyi bakamadigimi soyleyip durdu.megerse baska biri varmis felan filan....yazsam roman olur.
Sonra noldu on yillik calistigi bahsettigimden sirketten kovuldu(ben istifa ettim desene) ne mevki nede araba nede etrafindaki insanlar ne karisi nede kizi kaldi. Allah kimseei tepeden baktirmasin.
Sende sabret oluruna birak muhakkak seviyodur bence oglunu bi problemi var heralde zorla gotrun dojtora
egerki hatayinda baskasi yojsa

yaşadığımız onca güzel seneleri düşünüyorum bir de şimdiki durumu. ne kadar acı. nasıl bu hale geldi. daha önce benden uzaklaştığını hissettiğimde nedeni sordum. bir sorun yok sen kendin abartıyorsun dedi. söylediği sevgi dolu sözler ettiği yeminler, hepsi yalan oldu şimdi. asla ama asla böyle bir insan olacağı aklıma gelmezdi. hiç kimsenin aklına gelmezdi. herkes tarafından sevilen bir insandı. büyükşehre taşındık adam adamlıktan çıktı. Rabbim bir insana bir şeyi nasip etmiyorsa, gerçekten onun hakkında hayırlı olmadığındandır. eşim memuriyeti çok istedi Rabbim de verdi ama sonuca bak ne haldeyiz. üç kuruşa çalıştığı zamanlar ben de kendi de çok mutluyduk. şimdi üç kuruşluk nafakadan yırtmaya çalışıyor. hele de çocuğu olmasına rağmen.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…