Boşanmayı kabul etmekle doğru mu yaptım?

canım aile nereli bunun burcu ne merak ettim benim adamın aynısı
eşimin burcunu bilmiyorum. kayınvalidem hangi ay doğurduğunu bile bilmiyor. zaten ilgisizlik doğuştan. kayınbabam ineklerinin doğum tarihini bir kenara yazar. her ay veterinere kontrol ettirir. ama kendisinin 5 çocuğu var birinin de doğum tarihini bir yere yazmak akıllarına gelmez. evlendi sahiplenmediler çocuğu oldu sahiplenmediler. eşim kaza yaptı, babası sırf kendisine para vermedi diye oğluna iyi oldu sen bana üç kuruşu çok gördün hakettin dedi, aslında eşimi çok suçlamıyorum, baba böyle olursa, oğlundan ne beklenirdi ki, ben oğlumun bu şekilde büyümesini istemediğim için boşanmak istedim. sevgisiz bir ortamda büyümesindense ayrı olması daha iyi olur.

aldattığına dair hiçbir şey bulamadım. geçen ay memlekete gittim. geldikten sonra eşim telefonuna şifre koymuş ben bir gün çaktırmadan girdiği şifreyi gördüm. telefonuna baktım hiçbir şey bulamadım. son aramalarda konuştuklarına baktım whatsapptan resimlere baktım hep erkek. işyerinden bir iki kadınla konuşmuş ama sıradan normal şeyler, eve de saatinde gelir gider. öyle telefonla da çok oynamaz.

bence duygularında karar verme.
çünkü eşin gayet mantığıyla hareket ediyor.
ve sen de mantığınla hareket et.gerçekçi düşün.kapıdan çıkıp gittiğinde dışarıdaki hayat, küçük bi bebeği olan gencecik bi kadın için oldukça zor olmalı.
eşin sana ve bebeğine acımıyor.sen niye bu kadar merhamet dolusun. ?
ne kadar kolay değil mi.evlenirim.çocuk yaparım.aman canım istemedi boşanırım.herkes benim etrafımda pervane olur.istediğimi yaparlar ben mutlu olayım diye.
eşiniz evlenirken okurken çok zorluk çekmiş olabilir.siz onun yanındaydınız.şimdi bunalıma bile girmiş olsa bunu hak ne sen ne bebeğin bunu hak etmediniz.
sadece mantıklı düşün.boşanacaksanız bile o gitsin evden.asla kiraya çıkmayı kabul etme.
evi satacaksa sana küçük bi ev alsın 1+1 bile olsa.
nafaka vermeyi kabul etmeden boşanma.
ve bence güvendiğin birine anlatmalısın.
biraz da açık göz ol.herşeyi kabul etmek yerine biraz bakış açını değiştir gerçekten görmediğin şeyler vardır belki de.

ilk defa bir konuya yorum yapamıycam.sadece duygularımı yazıcam,çok çok üzüldüm sanki kız kardeşim yaşamış kadar üzüldüm.

dualarım sizinle ve oğlunuzla.
çok teşekkürler. dualarınızda unutmayın. oğlum için üzülüyorum. baba ne kadar ilgisizse oğlum o kadar babaya düşkün, akşam yemek yerken bile kendi tabağından yemez, babasının tabağından yemek yer, içtiği bardaktan su içer, ben yediririm yemez. illa ki babası yedirsin ister. zoraki bir iki kaşık yedirir.

Bence en yakınınızda bulunan bir hukuk bürosuna gidin ve bunları anlatın,bebeğin tum masraflarını karsılamak zorunda size de nafaka vermek zorunda.kolay mı oyle beyfendinin paşa keyfıne gore bosanmak.Ayrıca yerınde olsam telefon kayıtlarını ıncelerdim bu adamın hayatında kafasını kaarıstıran birisi var cok belli.Allah yardımcın olsun.

kadını erkek diye kaydetmediğini bielemessin neler yapıyorlar ama analşılan psikolojisi bozuk çocukluk pek parlak değil zaten sevgisiz büyüen adamlar sevgiyi dşarda arar sonra bulur sonra onada doyarlar ruhları doyuyor çabukça dengesiz ya uyuz oldum

adam aileyide görümo senide istemio bu nasıl adam ya

Allah yardimcin olsun cok uzuldum okurken Allah tasiyamayacagin yuk vermez sabirli olmaya calis bacim. Ben de yeni ayrildim cok zor ama en azindan siginabilecek arkamda duran bir ailem var, ama korkma bacim devletin imkanlari da var

Bence yaşadıkları için acımaktan vazgeç ona. Aksine acı çeken insanlar daha güçlenir. Daha çok gardını alır hayata. Acıması azalır.

Bana da hayatında başka birisi varmış gibi geldi
Birden bire bitecek bir şey değil çünkü sevgi
Hadi eş sevgisini geçtim evlat sevgisi var bide

Bence de iki secenek var birincisi baska biri var , ikincisi de esiniz depresyonda bence asil sebep : esinizin babasi gibi olacagindan korkuyor olmasi , baba olmanin sorumlulugunu alamiyor bence ki bundan oturu esinizi suclayamam cunku hic sevgil gormeyen birinden bahsediyoruz ama bence ana sebep bu kendi acaba ben aile gecindirebilir miyim , sevgimi ogluma verebilir miyim diye dusunuyordur , ayrica dusundukleriniz cok mantikli ne cok fevri ne cok sakinsiniz bence biraz bekleyin kendi kendine dusunsun rahat birkain eminim kendine gelecektir
Allah oglunuzu size bagislasin dualarim sizinle

Canim esinin psikolojoso bozuk gb geldi bana birden degisirmi insan bu kadar ailesini eskni sevmezde evlat yani onu da sevemiyorum demis alo 182 miydi aile danisma hatti reklamlarda cikiyo hani ordan destek mi isteseniz bebegin kucuk nasil caliscaksin illa bosancam dersede once is kur kres bul iyice isini oturt oyle bosan madem sevgisi yokbide bakmazsa size cocuguna baba evinede donemiyosun rabbrabbimnyardimcin olsun ons akli basina gelir esinin

her geçen gün canımı daha çok yakıyor. benim canım yanıyo ama adam o kadar rahat ki. sanki ben ona hayatındaki en büyük kötülüğü yapmışım hayatını mahvetmişim gibi benden kurtulmaya çalışıyor. onca geçen sene onca fedakarlıklar. çekilen onca sıkıntı. bana zamanında verdiği sözler. şimdi hepsini inkar ediyor. hiçbir zaman öyle olmadım diyor. maillerini silmedim açıp bakıyorum aynı adam olamazlar. birilerinin olduğunu düşünüyorum ama elimde hiç ispatım yok. telefon her gün ortada. giriş çıkış saati belli, hala eve aynı saatinde gelip gidiyor.

bugün geldi. salı günü davayı açıyorum dedi. mahkeme eşe 400 çocuğa 250 lira yani bana toplamda 650 lira verecekmiş 450 lira da devlet verecekmiş, yani anlaşılan beni ve çocuğunu 650 lirayla hayatından çıkarmaya çalışıyor. ben tazminat ve nafaka isterim deyince, bana ezik muamelesi yapıyor. güçlü kadın kimseye ihtiyacı olmazmış kendi ayakları üstünde dururmuş, hayat mücadelesini tek başına verirmiş. ya ben hakkım olanı isteyince ezik mi oluyorum. ben tek olsam gitsin ne hali varsa görsün. ama ben gururum için bebeğimi neden riske atayım. her ay çocuğa 70 lira ilaç ve hastane parası veriyorum. beziydi sütüydü daha ne ihtiyaçlar çıkıyor. çevrede yok ki hemen iş bulayım. bebeğim daha çok küçük. kime nasıl bırakayım. bir kaç kreş baktım bin liranın altında kreş yok. ben de o yüzden hem nafaka hem de tazminat istiyorum dedim. ben hiç böyle bir hayat hayal etmemiştim. güçlü olmaya çalışıyorum. ama çocuğuma yetememekten korkuyorum. akıl sağlığımı kaybetmekten korkuyorum. beni o kadar çok yıprattı ki. bu hayatta bana en büyük kötülüğü abimin yaptığını düşünürdüm. fakat bu hayatta en sevdiğim eşim bana hayatımın kazığını attı.

Sana su kadarini soyleyebilirim hic dahha fazla bu duruma boyun egme tepkini goster fazlasiyla cunku bu adama kendini cok ezdirmissin herseyine katlaanarak sorun etmeyerek adami kiymetli etmissin bu tipler kadinin bu hallerindeb aksine sklrlar macera ararlar monotonlasmis pasif bi kadin olarak gormus seni cani sklms bide adamin maddi durumuda duzwlince daha kendini bisey sanmis sen buna tepkili saldirgan bi tavirla sen kendini ne saniyosun sen kimsin be yok sevmiyorum bosanalim diyosun baslarim senin gibi adama da kocaligina ben seni artik hic sevmiyorum ztn bugune kadar cok cektim skldm bu evliliktende sendende d bosanip mutlu olucam bende artk deseydin ezik zavalli konumunda gormezdi ssni bide kendne bakip gezip tozsaydn bak adam nasil da kendine geliyor gerci ozmn da sen affetme bosa bu adami bundan bi cacik cikmaz bide ona deki ssn gidersin bu evden bna da nafaka ve kirami ode ben calisinca basimin caresine bakarim daha gpzume gorunme karsima de gonder kudursun fazla deger bu tiplerk skar hakkindan gel bosvr bu tipler sevmeyi bilmez hasta ve komplexlidir

VE son noktayı koymus

asil ezik kendisi
ne haltlar karistiriyormus da bosanmak istiyormus
adam gibi söylesin
sinir oldum valla
nafaka tazminat konusundan ona bahsetmeyin zaten ödemek zorunda siz direk ailenizi arayin anlatin herseyi
sonra iyi bir avukat tutun ona danisin

Bir hayaldi adlı üyeye katılıyorum bende, sizin hataniz gercekten ezik gibi davranmaniz. Bağırın çağırın sen kimsin ki benim gücüme laf edersin madem boş yere umut verdin bebek yaptik şimdi sen köpek gibi sabahtan aksama çalışıcaksin bende bebegimle oturup senin parani yiyeceğim aksam da senin suratini cekmeyecegim buna güçsüzlük degil akıl denir deyin. Senin yüzünden kendimle ilgilenemedim sen cik git hayatimdan da bende kendime bakip guzel mutlu olayim deyin akliniza ne gelirse saydirin. Nafakaya da az diyin o kadar yetmez daha fazlasini talep edin. Yok öyle cocuk olduktan sonra ben sıkıldım demek. Cok sinirlendim gece gece adama bak ya O COCUGUN NE GUNAHI VARDI pislik herif. Kesinlikle agzinizi açın icinizde kalmasin

Bu arada herkese de bosanmak istedigini soyleyin. Beyimizin istedigi mi olacak her zaman. Birakin korkmayin ondan bundan daha kötüsü olamaz zaten kendi ailenize arkadaslariniza onun arkadaslarina ailesini yayin yayabildiginiz kadar. Vardir oyle arkadas cevresinde dedikoducu birileri. Onlara soyleyin bilmiyorum ben uzulmuyorum artik kendisi bosanmak istiyor kimseye de anlatma dedi deyin artik arkasindan ne derlerse desinler

bu şekilde davrandığım için bana ezik muamelesi yapıyor. kendi ayakların üzerinde durmak varken benden nafaka ve tazminat istiyorsun diyor. ben son 6 aydır sorunun ne olduğunu anlamaya çalıştım belki düzeltilecek bir şeyler vardır yuva kolay kurulmuyor bir kereden silip atmayayım mücadele edeyim dedim. o yüzden devam ettirdim ama oğluna olan sevgisizliğine tahammül edemem. 6 aydır katiplik sınavlarına hazırlanıyorum ama kpss sıralaması koyunca sıralamanın altında kalıyorum. 80 puanın altında kalanlar genelde sınava giremiyorlar. önceden 70 puan yeterliydi. kendim başka bir iş bulur çalışırım. kendi düzenimi bir kurayım onun zaten hiç bir şeyinde gözüm yok. oğluna baba olmadıktan sonra ondan ne hayır beklicem.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…