Boşanmayı kabul etmekle doğru mu yaptım?

onunla konuşmak için her yolu denedim ama konuşmuyor. tek neden olarak sevemiyorum diyor. ben de daha fazla uzatmadan bitsin dedim. ama onu bu kadar çok severken olmuyor. dediğin gibi ne yaşayacağımı bilmiyorum kendim için değil en çok oğlum için korkuyorum. ona tek başıma sahip çıkabilir miyim. onu incitmeden babasının yokluğunu hissettirmeden büyütür müyüm diye. korkularım oğlum için. beni en çok üzen şey bu.
Cok uzuldum konunuza. Sana bir ev tutsa bile, is bulmadan evini terketme. Ayni evde hic muhatap olmadan yasayabilirsiniz. Bir suru insan yillarca oda arkadasligi yapiyor. Herkes birbirini cok mu seviyor. Siz zamaninda ne kadar cekmissiniz, o kadarcik katlansik artik adi adam. Cocugunu bile sevmiyen insanin lafina guven olmaz. 2 ay oder, sonra nafaka da kirada vermeyebilir. Sinir oldum gercekten. Kimseyi sevmiyorum demesin, kendini cok seviyor belli. Siz de biraz kendinizi dusunun. Rabbim akil fikir versin insallah. Hic seni dusunmuyor, bu surecte seni sevenlere ihtiyacin olacak, onu bile bencilce kimseye duyurma diyor. En dogrusu haklarinizi kanuni yoldan almaktir aslinda. Sizi boyle yari yolda birakan adamin verdigi sozler bes para etmez. Rabbim size guzel kapilar acsin, yavrunuzla tekrar mutlu olun insallah. Dua edin bol bol, Yaratan dan umudu kesmeyin.

Eşin ya körkütük birine aşık, ya da depresyonda. Başka türlü mümkün değil evladını sevmemesi, gözü hiç bir şeyi görmemesi. Ailelere söylemeyelim demesi de işin içine kötülük girmesin, uzamasın diyedir. Allah yardımcınız olsun.

Eşin ya körkütük birine aşık, ya da depresyonda. Başka türlü mümkün değil evladını sevmemesi, gözü hiç bir şeyi görmemesi. Ailelere söylemeyelim demesi de işin içine kötülük girmesin, uzamasın diyedir. Allah yardımcınız olsun.
ben depresyonda olduğunu düşünüyorum. çünkü bu zamana kadar bir şeyini yakalamadım. telefonlarına da baktım bir şey bulamadım. eve saatinde gelir, öyle telefona çok düşkün değil. çünkü uzun zamandır ailesiyle de görüşmüyor. kardeşleriyle de arasına mesafe koydu. kimseyle eskisi kadar konuşmuyor. günden güne içine kapandı. zamanında ailesinin yaptıklarını unutamıyor. zaman geçtikçe içinde büyütüyor. bu da evliliğine yansıyor. şimdiye kadar ailesi tarafından hiç sevgi görmemiş. tek başına üniversiteyi bitirmiş, evlenirken de tek başına yüklendi. ailesi destek olmadı. üstüne bizden sürekli beklenti içine girdiler. tedavi ol diyorum. kabul etmiyor.

Canım depresyon değildir demişsin ama herkesten uzaklaşma normal bişey değil. İş geçmiş yada monotonluk depresyona gitmesine sebep olmuş olabilir. Hayatıda aynı devam ediyormuş başkası yok demekki. Bence bir psikologla görüş yardımcı olacaktır eşini de ikna edebilsen çok iyi olur. Seni anlıyorum bende olsam aynı şeyi yapar kabul ederdim ama bebeğinize yazık. Eşin gitmesede sen git belki bir faydası olur. Aşırıya kaçmadan tüm yolları denemelisiniz bence. Evlilik madem iyi ve kötü günde belki eşinizin bilmediğiniz büyük sıkıntıları onu bu hale getirmiş olabilir yardımcı olmaya çalışın. Yanlış anlamayın beni lütfen sevgisizlik çok ilginç size karşı tamam denebilir ama evlat sevmemek ağır depresyon bence

Oyle kafasina gore bosanmak olmaz ,soyle beyefendiye.
Birde kimsenin haberi olmayacakmis,öyle mi ?Oh ne güzel hayat.
Sakın bosanma,saf misin sen.Madem kadrolu ev alsın sana öyle bosan.Konuş bunu ,sokakta mi yatacaksin
şu anki oturduğumuz evi 6 ay önce kredi çekip aldık. bu evi satıp bana ayrı ev tutacakmış. evi satmak zorunda. çünkü hem ev kredisi hem nafaka maaşı yetmiyor. depresyonda olduğunu şöyle anladım. aslında biz evi aldıktan sonra çok borca girdi. bu borçları tek başına yüklendi aile de destek olmadı. taşındıktan 10 gün sonra boşanma konuşmaya başladık. ben de madem boşanmayı düşünüyordun neden ev aldın dedim. bilmiyorum ne yaptığımı ben de bilmiyorum diyor. çok saçma sapan kararlar alıyor. ben ilgisizliğinin farkına vardım ama ev alınca ben de boşanmak isteyen adam ev alıp kendine düzen kurar mı dedim ama bir baktım 10 gün sonra boşanalım demeye başladı. evi de satalım diyor. o kadar masraf yaptık. zaten çok zor şartlarda aldık. bir gün başka konuşuyo öteki gün başka. bir türlü ikna edemiyorum doktora gitmeyi.

ben depresyonda olduğunu düşünüyorum. çünkü bu zamana kadar bir şeyini yakalamadım. telefonlarına da baktım bir şey bulamadım. eve saatinde gelir, öyle telefona çok düşkün değil. çünkü uzun zamandır ailesiyle de görüşmüyor. kardeşleriyle de arasına mesafe koydu. kimseyle eskisi kadar konuşmuyor. günden güne içine kapandı. zamanında ailesinin yaptıklarını unutamıyor. zaman geçtikçe içinde büyütüyor. bu da evliliğine yansıyor. şimdiye kadar ailesi tarafından hiç sevgi görmemiş. tek başına üniversiteyi bitirmiş, evlenirken de tek başına yüklendi. ailesi destek olmadı. üstüne bizden sürekli beklenti içine girdiler. tedavi ol diyorum. kabul etmiyor.
bak herçekten çok üzüldüm,aslında boşananları öle fazla üzülmem,karşıklı hatalı görürüm,etki tepki,ama sen bence çok asil duruşlu bır hanımsın,canım eğer depresyonda ise sen üstüne düme ters teper ,ama adamı soğana çevir demıyorum lakin zor durumdasın güzel güzel konuş,gidemem aileme de,ve tamam boşanalım ama bana yardım et de,sakın bır tonla,Allah kalbıne merhamet verirde düzlüğe çıkana kadar sana yardım eder inş...aşık olduğunu düşünmüyorum,aşık evliler eşlerini bırakmaz,ama millet duymasına takıldım,senı fazla saf bulup tereğından kıl çekecek
ailesinin yaptıkları demişsin,evet benımde geçen öle bır krızım tuttu depresyona girdim,anlayabiliyorum,kaç yaşında bu adam sen ?

şu anki oturduğumuz evi 6 ay önce kredi çekip aldık. bu evi satıp bana ayrı ev tutacakmış. evi satmak zorunda. çünkü hem ev kredisi hem nafaka maaşı yetmiyor. depresyonda olduğunu şöyle anladım. aslında biz evi aldıktan sonra çok borca girdi. bu borçları tek başına yüklendi aile de destek olmadı. taşındıktan 10 gün sonra boşanma konuşmaya başladık. ben de madem boşanmayı düşünüyordun neden ev aldın dedim. bilmiyorum ne yaptığımı ben de bilmiyorum diyor. çok saçma sapan kararlar alıyor. ben ilgisizliğinin farkına vardım ama ev alınca ben de boşanmak isteyen adam ev alıp kendine düzen kurar mı dedim ama bir baktım 10 gün sonra boşanalım demeye başladı. evi de satalım diyor. o kadar masraf yaptık. zaten çok zor şartlarda aldık. bir gün başka konuşuyo öteki gün başka. bir türlü ikna edemiyorum doktora gitmeyi.
bak bi laf var parası olmayan erkek cinayet işler,cinnet geçirir der eskiler,ben eşini anlıyorum darboğaz,haklı demiyorum anlıyorum,doktora gitmez bu millet,ayy ne yapcaz bılmıyorum,doktor adammı yıyor

bak herçekten çok üzüldüm,aslında boşananları öle fazla üzülmem,karşıklı hatalı görürüm,etki tepki,ama sen bence çok asil duruşlu bır hanımsın,canım eğer depresyonda ise sen üstüne düme ters teper ,ama adamı soğana çevir demıyorum lakin zor durumdasın güzel güzel konuş,gidemem aileme de,ve tamam boşanalım ama bana yardım et de,sakın bır tonla,Allah kalbıne merhamet verirde düzlüğe çıkana kadar sana yardım eder inş...aşık olduğunu düşünmüyorum,aşık evliler eşlerini bırakmaz,ama millet duymasına takıldım,senı fazla saf bulup tereğından kıl çekecek
ailesinin yaptıkları demişsin,evet benımde geçen öle bır krızım tuttu depresyona girdim,anlayabiliyorum,kaç yaşında bu adam sen ?
zaten dün akşam söyledim. baba evine gitmem diye. bana destek olacağını söyledi. nafaka da istedim kiramı ödemesini de. oğlumu bile sevemiyorum deyince zaten ben dedim peki boşanalım diye. ben 26 eşim 27 yaşında.

bak bi laf var parası olmayan erkek cinayet işler,cinnet geçirir der eskiler,ben eşini anlıyorum darboğaz,haklı demiyorum anlıyorum,doktora gitmez bu millet,ayy ne yapcaz bılmıyorum,doktor adammı yıyor
keşke tedavi görmeyi kabul etse. yeniden kendimize bir hayat kurardık. yeni bir hayatta beni neler bekliyor. bilinmeyenler beni korkutuyor. ayrılsak o daha kötü olacak bunu çok iyi biliyorum. bana nafaka verince kendine nasıl yeni bir hayat kuracak ki, tek başına da yaşayamaz ki, şu an dua etmekten başka bir şey gelmiyor.

bak kızma çok yakın iki arkadaşım aralrı bozuk,adam boşanalım dedi kadın asla,5 -6 yıldır inat etti,ve adam çocuklarını sevemıyor yada sevmiyor,bilinmeyen demişsin,iyide sneın evliliğin devam etse çok mu bilinen bir durum...bırak adamı düzelir gelirse belkide sne kabul etmeyeceksın o zaman.gençsiniz,birde bana göre bir erkek 30 geçince evlenmeli
üzülme ona ınan senden ıyı duruma gelir,bu kadıanalr kocalarını cocukları gibi görüp ne yapar perişan olura bağlıyor,hiçde bişey olmuyor,sen kendıne bak üzme oğlun var,boşanırsanız babalığını yapar belki,

şükürler olsun ki oğlum var, o olmasaydı bu durumu nasıl aşardım bilmiyorum, bu sabah uyanmış benim terliklerimi almış bana giydirmeye çalışıyor. sanki olanları anlıyo gibi bu aralar sürekli gelip bana sarılıyor. önceleri hiç öptürmezdi. sarılmama izin vermezdi. güldürmeye çalışırdım gülmezdi. şimdi o bana gelip sürekli şirinlik yapmaya çalışıyor. yüzümü okşuyor, saçıma dokunuyor. iyi ki o var, onun varlığıyla ayakta durmaya çalışıyorum. Rabbim beni onunla imtihan etmesin.

Üzgünüm ama büyük ihtimal eşinizin hayatında başka biri var...
Çünkü seni sewmiyorum diyebilecek kadar cesareti almış biri çocuğunuz olmasına rağmen ve elle tutulur bir probleminizde yokken aklıma başka bir ihtimal gelmiyor...
Üvey abinize ne ki ayrıca gebersin manyakkkk!!!

Allah sabırlar versin.

Ne kadar kolay ya "sevmiyorum" deyip cekip gitmek.

Elbette nafaka verecek, eğitimine destek olacak. Cocuğunuzu kreşe verip bi işe girip gül gibi gecinir gidersiniz.

Zor bir süreç biliyorum ama gececek bu günler.

Eşine destek ol bırakma onu o zaman. Dua et bol bol. Ona iyi gelecek bir şeyler bul. Ailesi ile irtibata geç. Onları barıştır. kendisini değerli hissettir, bir şeyler yap. Kesin bunalımda adam.

Kimseye soyleme demesi neden biliyormusun? Cunku o emin degil bu isten. Aslinda bosanmak istemiyor.

Oglumu sevmiyorum demeside sirf sizi incitmek icin. Emin olun oglunu seviyor.

Birden bire bisey yokken oldu. Ilk aklima baska biri var diye geldi ama evden ise isten eve demissiniz o yuzden onu aradan cikardim ve tek dusuncem sanki biraz oglunuzla ilgilenirken esinizle arada ilgilenmeyi unutmussunuz.

Ailesi yokmus yaninda, bitek siz ve sizden azda olsa ilgi sevgi eksikligini hiss ederse uzaklasir.

Bosanmaya gelince, bekle bisey yapma. Onu sîkma, sabret sadece ve yapisik olmadan onunla alttan alttan ilgilen.

Siz son zamanlar sadece ilginizi oglunuza vermissiniz ve esiniz eski ilgiyi gorememis hepsi bu. Bakin 1.5 yildir boyle diyorsunuz ve oglunuz 20 aylik yani ayni zamanlar.

Tabiki Anne olarak siz fark etmediniz bunu ama zaman gectikce esinizi arada unutmussunuz. Inanin hepsi baska sebep yok o yuzden bekleyin sakin olun ve onu bogmadan eskisi gibi ilgilenin.

Kimseye soyleme demesi neden biliyormusun? Cunku o emin degil bu isten. Aslinda bosanmak istemiyor.

Oglumu sevmiyorum demeside sirf sizi incitmek icin. Emin olun oglunu seviyor.

Birden bire bisey yokken oldu. Ilk aklima baska biri var diye geldi ama evden ise isten eve demissiniz o yuzden onu aradan cikardim ve tek dusuncem sanki biraz oglunuzla ilgilenirken esinizle arada ilgilenmeyi unutmussunuz.

Ailesi yokmus yaninda, bitek siz ve sizden azda olsa ilgi sevgi eksikligini hiss ederse uzaklasir.

Bosanmaya gelince, bekle bisey yapma. Onu sîkma, sabret sadece ve yapisik olmadan onunla alttan alttan ilgilen.

Siz son zamanlar sadece ilginizi oglunuza vermissiniz ve esiniz eski ilgiyi gorememis hepsi bu. Bakin 1.5 yildir boyle diyorsunuz ve oglunuz 20 aylik yani ayni zamanlar.

Tabiki Anne olarak siz fark etmediniz bunu ama zaman gectikce esinizi arada unutmussunuz. Inanin hepsi baska sebep yok o yuzden bekleyin sakin olun ve onu bogmadan eskisi gibi ilgilenin.
Asında çok doğru yazdıklarınız. evlendik ilk iki yıl bebeğimiz olmadı. eşim de istemiyordu. senin ilgini sevgini başkasıyla paylaşamam diyordu. sonrasında ben çok istediğim için kabul etti. oğlum kolik bir çocuktu, sürekli ağlardı. bir yaşına kadar ağlaması düzelmedi. ben gece gündüz onunla ilgilendim. ama ben ne yapayım bulunduğum şehirde yalnızım kimsem yok. çocuk ağlarken ben nasıl eşime ilgi gösteririm. ağlamaktan morarırdı. sonrasında kusmaya başlardı nefes alamazdı öyle çocuktu, ama şimdi o kadar sevimli ki, yaptığı hareketler herkesi şaşırtıyor ilgisini çekiyor ama eşim hiç oralı bile olmuyor. ben zaten oluruna bıraktım. Rabbim kalbine yumuşaklık versin diye dua ediyorum.

Kızlar canım çok yanıyor. Bu akşam eşimle boşanma kararı aldık. Eşimi çok seviyorum ama beni sevmediğini söyleyen bir adam var karşımda. Evliliğimizin ilk yıllarında maddi olarak çok sıkıntı çektik ama ben hiçbir zaman problem etmedim. Hatta bana “şu dünyayı kapı kapı dolaşsam senin gibisini bulamazdım. Allah’a çok şükür seni karşıma çıkardı.” Derdi. Şimdi çok şükür kadrolu bir işe girdi ama her şey değişti. 1,5 yıldır ilgisizdi ama boşanacak kadar problemlerimiz olduğunu düşünmüyordum. 6 ay öncesine kadar boşanma aklımdan bile geçmiyordu. Birgün karşıma geçip boşanmak istediğini söylediğinde şoka girdim hiç beklemiyordum. Öyle kavga eden bir çift de değiliz. Hatta herkes bizim evliliğimize imrenirdi. Şu an kimse bilmiyor öğrenseler herkes için şok olacak. Ben bile henüz kabullenmiş değilim. Bir ay ailemin yanına gittim arayıp sormadı bile. Sonrasında kendisi bir daha deneyelim dedi ama kendi yine ilgisiz yine aynı şeyleri söyleyip durdu.

Bu akşam eve geldiğinde Sevmiyorum dedi ve yüzüğü çıkarıp masaya bıraktı. Ben de ısrarcı olmadım. Kabul ettim boşanmayı ama dilim söylese de kalbim bir türlü kabullenemiyor bu duruma. Çok acı çekiyorum. Boşa geçen 5 yılım ve 20 aylık bir oğlum. Baba evine gidemiyorum. Evde üvey bir abi. Ailem henüz eşimle olan sorunlarımdan habersiz. Geçen ay ziyaret amaçlı gittim abim geldiğim gün beni odaya sokmadı. Misafir olarak bile eve almadı. Babamla sürekli kavga edip durdular. Şimdi kucağımda bir çocukla o eve beni asla sığdırmaz. Bir ay zor dayandım. Ben memlekete ailemin yanına gitmek istemiyorum. Burada oğlumla kendime yeni bir hayat kurmak istiyorum ama önceki işim başka bir şehirdeydi. Bu şehre yeni taşındık. Kimsem de yok burada. Nasıl ayakta durucam nasıl yeniden hayat kurucam bilmiyorum. Şu an hala boşanma gerçeğini kabullenmiş bile değilken. Kimseye derdimi anlatamıyorum. Eşim kimse bilmesin boşandıktan sonra söylersin diyor. Bu kadar kolay mı sevmiyorum deyip beni bir çocukla tek başıma bırakıp gitmek. Bir gün de mi anladı sevmediğini. Ya da ben çok sevdiğim için mi hissetmedim sevmediğini. Bilmiyorum ne yapacağımı şu an kendimde bile değilim. Boşanan anneler siz nasıl ayağa kalktınız. Ben şu an kendimi o kadar güçsüz hissediyorum ki. Şu an tek düşündüğüm oğlum. Babası oğlumu bile sevemiyorum diyor. Psikolojik destek al diyorum. Kabul etmiyor. Ailesiyle de görüşmüyor. Bu hayatta en çok seni sevdim ama artık seni de sevmiyorum diyor. Peki ya oğlum. Hiç bu kadar çaresiz hissetmedim kendimi. Kuzenim de boşandı ama eski eşi tekrar dönmek istiyor. Ama ben hiç boşanmak istemiyorum. Evliliği de devam ettirsem birbirimize olan saygımızı yitiriyoruz. Devam ettirmeye kalksam ya beni aldatacak ya da şiddete başvurucak, Ne olur bana bir akıl verin. Nasıl bir yol çizeyim. Boşanmayı istemekle doğru mu yaptım. şu an normal düşünemiyorum. aklımı yitirmiş gibiyim.
bir erkek seni sevmiyorum demişşe bitmiştir. Normalde düzenlerinin bozulmasından çok korkar erkekler. başka birini bulmuş kesin. Allah mesut etmesin.siz yaptiğınizdan daha fazla fedakarliķ yapsaydiniz adam yine gidecekti emin olun.

X