Boşanmayı kabul etmekle doğru mu yaptım?

Adamın pişman olması şu su busu hiç bişeyi Kalıcı değil birden eski haline dönebilir. Psikolojik tedavi şart
Bu akşam eve geldiğinde bu durumu tekrar söyledim. Artık kendisine güvenmediğimi, bana kendisine inanmam için bir şeyler yapması gerektiğini söyledim. Her an bir şey olacak gibi diken üstünde yaşamak istemiyorum. Aksi halde bu böyle devam etmesi mümkün değil dedim.
Kendisi de bir arkadaşını aradı. Arkadaşının ağır bir hastalığı vardı. O da psikolojik destek alıyordu. Arkadaşından telefon numarası aldı. Yarın arayıp randevu alacağını söyledi. Hatta babamı aradı. Çünkü ailemi de kırmıştı. Onların da gönlünü aldı. Yeniden kazanmak için ne dersen yaparım yalnız beni kendi ailemle muhatap etme dedi. Eğer dediği gibi gerçekten randevu alırsa psikoloğun söyleyeceklerini çok merak ediyorum.

Bu akşam eve geldiğinde bu durumu tekrar söyledim. Artık kendisine güvenmediğimi, bana kendisine inanmam için bir şeyler yapması gerektiğini söyledim. Her an bir şey olacak gibi diken üstünde yaşamak istemiyorum. Aksi halde bu böyle devam etmesi mümkün değil dedim.
Kendisi de bir arkadaşını aradı. Arkadaşının ağır bir hastalığı vardı. O da psikolojik destek alıyordu. Arkadaşından telefon numarası aldı. Yarın arayıp randevu alacağını söyledi. Hatta babamı aradı. Çünkü ailemi de kırmıştı. Onların da gönlünü aldı. Yeniden kazanmak için ne dersen yaparım yalnız beni kendi ailemle muhatap etme dedi. Eğer dediği gibi gerçekten randevu alırsa psikoloğun söyleyeceklerini çok merak ediyorum.
Çok güzel bi adım destek olun ama hep temkinli olun psikoloğun dediklerini sizde takip edin. Madem öyle silin ailesini madem bu kadar etkiliyor

sözünü dinleyeceği hiçmi aile büyüğünüz yok belliki psikolojik sorunları var önce konuşulsun sonra iyibir uzmana gitsin yaızk olur evliliğinize, en son tamam diyin biraz ayrı kalın bakalım ozaman aklı başına glir belki allah yardımcın olsun dua edeceğim sana

Merhaba arkadaşlar,

Öncelikle hepinize destekleriniz için ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Uzun zamandır foruma girmiyordum. Eşim destek alacağını söyledi ama sonrasında gitmedi. Aynı sorunlar devam etti. Ben de daha fazla bu duruma katlanmak istemedim. Ve bu sefer kesin olarak bitirme kararı aldım.

Şu an ailemin yanındayım. Dava açtım. Nafaka talebinde bulunmadım. Evi ve oğlumun velayetini istedim. Evin kredi borcu bittikten sonra oğlum için nafaka ödeyecek. Kendisi de kabul etti. Anlaşmalı olarak dava açtım. Salı günü mahkememiz var.

İnşallah böylesi daha iyi olur. Ailem "oğlunu hiç mi düşünmüyorsun neden bitiriyorsun" diye soruyorlar. Ben oğlum için bitiriyorum. Böylesi onun için daha iyi olduğunu düşünüyorum. Onlara eşimin yaptığı her şeyi anlatmadım. İlerde oğlumun babasının ona yaptıklarını bilsin istemiyorum. Sevildiğini bilen çocuk mutlu olur. İnşallah Rabbim daha güzel kapılar açar. Herkes için en hayırlısını nasip etsin.

Tanımadığınız bilmediğiniz bir insanın derdine ortak oldunuz. Gerçek dostumu düşmanımı şimdi daha iyi biliyorum. Zamanında eşimin ailesini kendi annem babam yerine koydum. Her zaman onların yanındaydım. Her zaman onlara ilk koşan ben oldum. Şimdi bizim boşanmamız onları ilgilendirmiyormuş. Bir kere bile arayıp sormadılar.

Bir zamanlar aynı sofraya oturup derdimi paylaştığım o insanlar şimdi en zor günlerimde ortada yoklar. Bir kere bile arayıp ne yapabiliriz. Neden bu hale geldiniz diye soran olmadı. Bir zamanlar mutluluğumuza ortak olan insanlar şimdi ayrılıyoruz diye o kadar mutlular ki…

Yalan dostluklar yaşayacağıma hayatımda hiç olmasınlar daha iyi. Çok şükür ki geçmişe bakıp da pişman olacağım bir şey yapmadım. Her şey benim için bir imtihandı. Ben elimden geleni yaptım. Daha fazlası için elimden bir şey gelmiyor. Oğlumun da babası gibi olmasını istemiyorum. Rabbim hiç kimseyi evladıyla imtihan etmesin.
Zor günlerimde destek olduğunuz için tekrar teşekkür ediyorum. Sizlerin de en zor anlarınızda Rabbim yanınızda olsun.

Ben konu sahibini anlamıyorum cidden, konuyu baştan beri takip ediyorum hala bu adamla aynı evde olduğuna inanamıyorum ben korkuyorum o korkmuyor

Adam belini hasta, şizofren mi bipolar mı bilemem ama cezai ehliyeti yok gibi duruyo kim vurduya gidecekler

Konuyu okudum, yaptığın derlemelere baktım ve tepkilerini haklı buldum.

Geçmiş bir yorum, belki dillendirmek hoş değil ama tepkisiz kalamadım.
Adamda narsist, sadist, sosyopat eğilimler var, söyleyebileceğiniz tek şey -psikolojisi yerinde değil- gibi birkaç cümle.
Lütfen hastalık adı vermeden önce, aynı hastalıkla yaşayan hayatlarına adapte ve gayretli insanları da düşünün. Şizofreni hastalarının da, bipolarların da incelemeye tabi cezai ehliyetleri vardır.
46 raporu, bazı katatonik durumlar için verilir.

Bu sizin gibi çok güzel yorumlar yapan birine yakışmamış.

Son düzenleyen: Moderatör:
Konunu okudum canım..çok üzüldüm..benim de mahkeme devam ediyor...sevmediğini söyleyen bir adamla bir ömür geçmezdi....çok sancılı bir süreç..ama bir yere kadar sonra geçiyor umursamıyorsun bir süre sonra..nefret bile duymuyorsun..yeniden doğuyorsun....ben bugünüme şükrediyorum..hastalık derecesinde bağımlıydım..aklımı yitirmek üzereydim..çok şükür iyiym..sen de iyi olacaksın..evladına sarıl ve bu sürecin geçici olduğunu bil...kendini kontrol et yıpratmadan geçirmeye bak..inan ki geçiyor.....Allah'a emanet arkadaşm..evladını öp benim yerime...

Ara duruşma yapıldı. Hakim bir ay sonra karar duruşması için geleceksiniz dedi. Bu süre içinde hakim gerekçeli kararı hazırlayacakmış. Karar duruşmasında fikrimiz değişmezse boşanmayı onaylayacağını söyledi. Şimdi karar gününü bekliyorum. Gün söylemediler. Tebligat gönderilir çağrılırsınız dediler. Şimdilik beklemedeyim...

Ara duruşma yapıldı. Hakim bir ay sonra karar duruşması için geleceksiniz dedi. Bu süre içinde hakim gerekçeli kararı hazırlayacakmış. Karar duruşmasında fikrimiz değişmezse boşanmayı onaylayacağını söyledi. Şimdi karar gününü bekliyorum. Gün söylemediler. Tebligat gönderilir çağrılırsınız dediler. Şimdilik beklemedeyim...

Anlaşmalı boşanmada da ertelenebiliyor mu karar ?

Kızlar canım çok yanıyor. Bu akşam eşimle boşanma kararı aldık. Eşimi çok seviyorum ama beni sevmediğini söyleyen bir adam var karşımda. Evliliğimizin ilk yıllarında maddi olarak çok sıkıntı çektik ama ben hiçbir zaman problem etmedim. Hatta bana “şu dünyayı kapı kapı dolaşsam senin gibisini bulamazdım. Allah’a çok şükür seni karşıma çıkardı.” Derdi. Şimdi çok şükür kadrolu bir işe girdi ama her şey değişti. 1,5 yıldır ilgisizdi ama boşanacak kadar problemlerimiz olduğunu düşünmüyordum. 6 ay öncesine kadar boşanma aklımdan bile geçmiyordu. Birgün karşıma geçip boşanmak istediğini söylediğinde şoka girdim hiç beklemiyordum. Öyle kavga eden bir çift de değiliz. Hatta herkes bizim evliliğimize imrenirdi. Şu an kimse bilmiyor öğrenseler herkes için şok olacak. Ben bile henüz kabullenmiş değilim. Bir ay ailemin yanına gittim arayıp sormadı bile. Sonrasında kendisi bir daha deneyelim dedi ama kendi yine ilgisiz yine aynı şeyleri söyleyip durdu.

Bu akşam eve geldiğinde Sevmiyorum dedi ve yüzüğü çıkarıp masaya bıraktı. Ben de ısrarcı olmadım. Kabul ettim boşanmayı ama dilim söylese de kalbim bir türlü kabullenemiyor bu duruma. Çok acı çekiyorum. Boşa geçen 5 yılım ve 20 aylık bir oğlum. Baba evine gidemiyorum. Evde üvey bir abi. Ailem henüz eşimle olan sorunlarımdan habersiz. Geçen ay ziyaret amaçlı gittim abim geldiğim gün beni odaya sokmadı. Misafir olarak bile eve almadı. Babamla sürekli kavga edip durdular. Şimdi kucağımda bir çocukla o eve beni asla sığdırmaz. Bir ay zor dayandım. Ben memlekete ailemin yanına gitmek istemiyorum. Burada oğlumla kendime yeni bir hayat kurmak istiyorum ama önceki işim başka bir şehirdeydi. Bu şehre yeni taşındık. Kimsem de yok burada. Nasıl ayakta durucam nasıl yeniden hayat kurucam bilmiyorum. Şu an hala boşanma gerçeğini kabullenmiş bile değilken. Kimseye derdimi anlatamıyorum. Eşim kimse bilmesin boşandıktan sonra söylersin diyor. Bu kadar kolay mı sevmiyorum deyip beni bir çocukla tek başıma bırakıp gitmek. Bir gün de mi anladı sevmediğini. Ya da ben çok sevdiğim için mi hissetmedim sevmediğini. Bilmiyorum ne yapacağımı şu an kendimde bile değilim. Boşanan anneler siz nasıl ayağa kalktınız. Ben şu an kendimi o kadar güçsüz hissediyorum ki. Şu an tek düşündüğüm oğlum. Babası oğlumu bile sevemiyorum diyor. Psikolojik destek al diyorum. Kabul etmiyor. Ailesiyle de görüşmüyor. Bu hayatta en çok seni sevdim ama artık seni de sevmiyorum diyor. Peki ya oğlum. Hiç bu kadar çaresiz hissetmedim kendimi. Kuzenim de boşandı ama eski eşi tekrar dönmek istiyor. Ama ben hiç boşanmak istemiyorum. Evliliği de devam ettirsem birbirimize olan saygımızı yitiriyoruz. Devam ettirmeye kalksam ya beni aldatacak ya da şiddete başvurucak, Ne olur bana bir akıl verin. Nasıl bir yol çizeyim. Boşanmayı istemekle doğru mu yaptım. şu an normal düşünemiyorum. aklımı yitirmiş gibiyim.

5 yıl sonra ve 20 aylık bebekten sonra mı anlamış sevmediğini. Allah ıslah eylesin kafasını vuracağı günler çok uzak değil !

Anlaşmalı boşanmada da ertelenebiliyor mu karar ?

Anlaşmalı da olsa hakim ilk mahkemede boşamıyor. Tutanakta boşanmaya karar verildi diye yazıldı ama bir aylık süre veriyorlar. Bu süre içerisinde hakim gerekçeli kararı hazırlıyor. Ve bu süre içerisinde eşler boşanmaktan vazgeçerse dava iptal edilir ve evlilik devam eder. Ya da eşlerden biri karara itiraz ederse dava uzayıp gider. Bize mahkemeden sonra kalemdeki memurlar bu şekilde izah ettiler. Hala vazgeçme hakkınız var dedi. Bir sonraki duruşmada hakim tekrar soracak. Her iki taraf da boşanmayı kabul ettiklerini söylerse resmi olarak boşanma işlemi gerçekleşmiş olacakmış.

Eşimle şu an ayrı şehirlerde olduğumuz için geçen gün eve polis geldi. Polis gelince önce çok şaşırdım. Sonra tarafların ekonomik durum araştırması için mahkeme tarafından görevlendiriliyormuş. Birkaç soru sordu. Daha sonra eve tekrar mahkeme celbi geleceğini söyledi. Sonra da gitti.

Ya senin esini okuyup uflemuslee gibi geldi dur boşanma sakin her çareyi basvur öyle.oğlunu bile sevmez mi insan cani kamu yani.bence bir pisikologa görüş esini normal değil bu durum.20 aylık oğlun varmış bide yazık çok yazık yuva yıkmak bu kadar kolay baba olmak kolaymi nerde sorumluluk.daha 5 yıl olmuş ya evlenrli çok üzüldüm hemen pes etme esin bana hasta gibi geldi inşallah ayrılmaz mutlu mesut yaşarsınız...

Bakin sorun şu anne baba sevgisi goremeyen bi insan esinide sevemiyor baskasiylada evlense yine aynı olacaktir cunku bebeklikte cocuklukta anneden koşulsuz sevgiyi alamayan sevgi açlığı çeken bi insan esini sevip sevmediğini bile anlayamıyor bu psikolojik bir rahatsizlik tedavi olursa da teee cocukluguna iner oralarin tamir olmasi gerek oda zor yani yıpratıcı..sabır fedakarlik gerek uzun alir neticede belli olmaz ve boyle insanlar asabi ve siddete meyilli olurlar.ben uğraşma derim..oğlunla önüne bak derim.

X