Boşanmayı kabul etmekle doğru mu yaptım?

Geri mi döndün yani anlamadım ben, bu adam senin boğazına yapışmadı mı, herkes psikolojik sıkıntısı var diyo ama tedavinin diyen var mı, ya da oluyor mu, sana ya da oğluna birsey yapmayacağının garantisi var mı boğazına yapışmış adamın

Ayrıca o nasıl anne babadan hınç almakmış onlara hıncı varsa onlarla görüşmesin ailesine sarılsın mantıklı değil, seni ikna etmek için söylenmiş, ayrıca şu nedir; anneme babama hıncım var benden para isteme,psikolojik sıkıntısı olan adam para derdine düşmez bu kadar

Sen zaten boşansan nafakanı falan alıcaksın ama barışmak istiyosun sanırım
bence de boşansa dilediği kadar nafaka vermeyeceğim diye zırlasaydı hakim paşa paşa ödettirecekti

Normal bir kişi olsa karşıda ben de bir daha dene vs derim ama mesela adam evet benim psikolojim bozuk tedavi olmalıyım diyomu, boğazına yapıştı yahu

Bakın bi gün öyle bi gün böyle davranan eşiniz değilmiydi? Pişman olduğunu söyledikten bir iki gün sonra evi terk eden? Pencereyi açıp oğlunuzu yaklaştıran sizi ölümle tehdit eden gece uyurken gazı açarım diyen... Eve dönmeyin hanımefendi. Bu adam bozuk, sütübozuk. Hasta mıdır nedir artık bilemeyiz. Tedaviye terapiye evet dese neyse diyeceğim. Ee, bu hasta adamla aynı çatı altında huzurunuz olacak mı? Zaten aynı şeyleri tekrar yapacak.
Bir sürü arkadaş yazdı akıl verdi boşanma davası açmadan da tedbir nafakası alabiliyorsunuz. E siz eve şerh koydurdunuz ne güzel dedik sevindik ama orada bıraktınız işin ucunu başka da bişey yapmadınız. Şimdi de eve geri dönmüşsünüz kpss çalışacam diyorsunuz. Birşey anlamadım.

—BOŞANMA DAVASI ÖNCESİ TALEP EDİLEN TEDBİR NAFAKASI: —Tedbir nafakası, boşanma davası öncesinde ayrı bir dava olarak açılabileceği gibi açılmış bir boşanma davasında da talep edilebilir. Hakim tarafından re’sen tedbir nafakasına karar verilebileceği gibi dava dilekçesinde talep edilmemiş olsa da davanın her hangi bir aşamasında istenebilir. —Boşanma davası öncesinde tedbir nafakası açılması ve tedbir nafakasına hükmedilebilmesi için kadının ayrı yaşamakta haklı olduğunu her türlü delille ispat etmesi gerekir.(kocasının dövdüğü, ağır ihmali, başka kadınla ilişkisi olduğu gibi.) —Hükmedilecek olan tedbir nafakası, miktar itibariyle tarafların sosyal ve ekonomik şartlarına uygun olmalıdır. —Tedbir nafakasının başlangıç tarihi, dava tarihidir. —Tedbir nafakası için faize hükmedilemez.—Tedbir nafakası Türk parası üzerinden hükmedilmelidir. Talep yabancı para dahi olsa hüküm TL üzerinden o günkü kur dikkate alınarak verilmelidir. Ancak tarafların tedbir nafakasına yabancı para cinsinden ödenmesi konusunda anlaşmış olmaları halinde mahkeme tedbir nafakasını yabancı para cinsinden hükme bağlayabilir. —Tedbir nafakasından sonra boşanma davasının açılması halinde ise her iki dosya birleştirilebilir. —Kocanın bakım borcu, çalışamayacak kadar hasta ve sakat olması hariç, işsiz olması hali dahil, tedbir nafakasına hükmedilmesine engel teşkil etmez. —Tedbir nafakası ölümle sona erer ve hiçbir şekilde mirasçılara geçmez. —Tedbir nafakasının gerekli şartların oluşması halinde, arttırılması ya da tenzili mümkündür. —Çocuklar için verilen tedbir nafakası reşit olana dek geçerlidir.

Kızlar canım çok yanıyor. Bu akşam eşimle boşanma kararı aldık. Eşimi çok seviyorum ama beni sevmediğini söyleyen bir adam var karşımda. Evliliğimizin ilk yıllarında maddi olarak çok sıkıntı çektik ama ben hiçbir zaman problem etmedim. Hatta bana “şu dünyayı kapı kapı dolaşsam senin gibisini bulamazdım. Allah’a çok şükür seni karşıma çıkardı.” Derdi. Şimdi çok şükür kadrolu bir işe girdi ama her şey değişti. 1,5 yıldır ilgisizdi ama boşanacak kadar problemlerimiz olduğunu düşünmüyordum. 6 ay öncesine kadar boşanma aklımdan bile geçmiyordu. Birgün karşıma geçip boşanmak istediğini söylediğinde şoka girdim hiç beklemiyordum. Öyle kavga eden bir çift de değiliz. Hatta herkes bizim evliliğimize imrenirdi. Şu an kimse bilmiyor öğrenseler herkes için şok olacak. Ben bile henüz kabullenmiş değilim. Bir ay ailemin yanına gittim arayıp sormadı bile. Sonrasında kendisi bir daha deneyelim dedi ama kendi yine ilgisiz yine aynı şeyleri söyleyip durdu.

Bu akşam eve geldiğinde Sevmiyorum dedi ve yüzüğü çıkarıp masaya bıraktı. Ben de ısrarcı olmadım. Kabul ettim boşanmayı ama dilim söylese de kalbim bir türlü kabullenemiyor bu duruma. Çok acı çekiyorum. Boşa geçen 5 yılım ve 20 aylık bir oğlum. Baba evine gidemiyorum. Evde üvey bir abi. Ailem henüz eşimle olan sorunlarımdan habersiz. Geçen ay ziyaret amaçlı gittim abim geldiğim gün beni odaya sokmadı. Misafir olarak bile eve almadı. Babamla sürekli kavga edip durdular. Şimdi kucağımda bir çocukla o eve beni asla sığdırmaz. Bir ay zor dayandım. Ben memlekete ailemin yanına gitmek istemiyorum. Burada oğlumla kendime yeni bir hayat kurmak istiyorum ama önceki işim başka bir şehirdeydi. Bu şehre yeni taşındık. Kimsem de yok burada. Nasıl ayakta durucam nasıl yeniden hayat kurucam bilmiyorum. Şu an hala boşanma gerçeğini kabullenmiş bile değilken. Kimseye derdimi anlatamıyorum. Eşim kimse bilmesin boşandıktan sonra söylersin diyor. Bu kadar kolay mı sevmiyorum deyip beni bir çocukla tek başıma bırakıp gitmek. Bir gün de mi anladı sevmediğini. Ya da ben çok sevdiğim için mi hissetmedim sevmediğini. Bilmiyorum ne yapacağımı şu an kendimde bile değilim. Boşanan anneler siz nasıl ayağa kalktınız. Ben şu an kendimi o kadar güçsüz hissediyorum ki. Şu an tek düşündüğüm oğlum. Babası oğlumu bile sevemiyorum diyor. Psikolojik destek al diyorum. Kabul etmiyor. Ailesiyle de görüşmüyor. Bu hayatta en çok seni sevdim ama artık seni de sevmiyorum diyor. Peki ya oğlum. Hiç bu kadar çaresiz hissetmedim kendimi. Kuzenim de boşandı ama eski eşi tekrar dönmek istiyor. Ama ben hiç boşanmak istemiyorum. Evliliği de devam ettirsem birbirimize olan saygımızı yitiriyoruz. Devam ettirmeye kalksam ya beni aldatacak ya da şiddete başvurucak, Ne olur bana bir akıl verin. Nasıl bir yol çizeyim. Boşanmayı istemekle doğru mu yaptım. şu an normal düşünemiyorum. aklımı yitirmiş gibiyim.

allah yardımcınız olsun buralarda avukat arkadaşlar çok bence bir konu açın yardımcı olsunlar..

Rabbim kolaylik versin.
Eşiniz kamu kuruluşun da nafaka almak icin en sansli grupsunuz.
Tedbir nafakasi kararından sonra her kurus icin anasini aglatiyorlar insanın. Deneyimle Sabittir. Tavsiye ederim.
1 yil sonra su an ki gerekcelerinizle dava acamazsiniz çünkü hakim 1 yıl once nerdeydin der.
Rabbim gönlünüze gore versin inşallah

Kızlar canım çok yanıyor. Bu akşam eşimle boşanma kararı aldık. Eşimi çok seviyorum ama beni sevmediğini söyleyen bir adam var karşımda. Evliliğimizin ilk yıllarında maddi olarak çok sıkıntı çektik ama ben hiçbir zaman problem etmedim. Hatta bana “şu dünyayı kapı kapı dolaşsam senin gibisini bulamazdım. Allah’a çok şükür seni karşıma çıkardı.” Derdi. Şimdi çok şükür kadrolu bir işe girdi ama her şey değişti. 1,5 yıldır ilgisizdi ama boşanacak kadar problemlerimiz olduğunu düşünmüyordum. 6 ay öncesine kadar boşanma aklımdan bile geçmiyordu. Birgün karşıma geçip boşanmak istediğini söylediğinde şoka girdim hiç beklemiyordum. Öyle kavga eden bir çift de değiliz. Hatta herkes bizim evliliğimize imrenirdi. Şu an kimse bilmiyor öğrenseler herkes için şok olacak. Ben bile henüz kabullenmiş değilim. Bir ay ailemin yanına gittim arayıp sormadı bile. Sonrasında kendisi bir daha deneyelim dedi ama kendi yine ilgisiz yine aynı şeyleri söyleyip durdu.

Bu akşam eve geldiğinde Sevmiyorum dedi ve yüzüğü çıkarıp masaya bıraktı. Ben de ısrarcı olmadım. Kabul ettim boşanmayı ama dilim söylese de kalbim bir türlü kabullenemiyor bu duruma. Çok acı çekiyorum. Boşa geçen 5 yılım ve 20 aylık bir oğlum. Baba evine gidemiyorum. Evde üvey bir abi. Ailem henüz eşimle olan sorunlarımdan habersiz. Geçen ay ziyaret amaçlı gittim abim geldiğim gün beni odaya sokmadı. Misafir olarak bile eve almadı. Babamla sürekli kavga edip durdular. Şimdi kucağımda bir çocukla o eve beni asla sığdırmaz. Bir ay zor dayandım. Ben memlekete ailemin yanına gitmek istemiyorum. Burada oğlumla kendime yeni bir hayat kurmak istiyorum ama önceki işim başka bir şehirdeydi. Bu şehre yeni taşındık. Kimsem de yok burada. Nasıl ayakta durucam nasıl yeniden hayat kurucam bilmiyorum. Şu an hala boşanma gerçeğini kabullenmiş bile değilken. Kimseye derdimi anlatamıyorum. Eşim kimse bilmesin boşandıktan sonra söylersin diyor. Bu kadar kolay mı sevmiyorum deyip beni bir çocukla tek başıma bırakıp gitmek. Bir gün de mi anladı sevmediğini. Ya da ben çok sevdiğim için mi hissetmedim sevmediğini. Bilmiyorum ne yapacağımı şu an kendimde bile değilim. Boşanan anneler siz nasıl ayağa kalktınız. Ben şu an kendimi o kadar güçsüz hissediyorum ki. Şu an tek düşündüğüm oğlum. Babası oğlumu bile sevemiyorum diyor. Psikolojik destek al diyorum. Kabul etmiyor. Ailesiyle de görüşmüyor. Bu hayatta en çok seni sevdim ama artık seni de sevmiyorum diyor. Peki ya oğlum. Hiç bu kadar çaresiz hissetmedim kendimi. Kuzenim de boşandı ama eski eşi tekrar dönmek istiyor. Ama ben hiç boşanmak istemiyorum. Evliliği de devam ettirsem birbirimize olan saygımızı yitiriyoruz. Devam ettirmeye kalksam ya beni aldatacak ya da şiddete başvurucak, Ne olur bana bir akıl verin. Nasıl bir yol çizeyim. Boşanmayı istemekle doğru mu yaptım. şu an normal düşünemiyorum. aklımı yitirmiş gibiyim.
Seni kandiriyor inanma,kimse bilsin istemiyo bosandiktan sonra soylemeni istiyor cunku cikacak sorunlardan kaciyor vede tere yagindan kil ceker gibi sessiz sedasiz kurlulup kendine istedigi kisiyle hayat kuracak.okadsr kolay degil istedi aldi,istemedi cek git oylemi ?birde kucuguk cocukla kucaginda ustelik,inanma ..Ailenin yaninada gidemiyorsun uvey abi sorunu .kal evinde rahat rahat cocuguna bak ;birak kendi haline birara,kendini toparla guclu ol biraz zamana birak eminin daha saglikli kararlar vereceksin.Allah yardimcin olsun.

60 sayfayı da okudum, o kadar üzüldüm ki..
Allah yardımcınız olsun, o kadar olay yaşanmış barışabilecek misiniz?
bugün bunları yapmış barıştınız 1 ay yahut 1 sene sonra yapmayacağına inanabilir misiniz?
hakkınızda hayırlısı

herşeyden önce ne kadar güçlü bi kadın olduğunu söylemek istedim..
olanlarla ilgili konuşmak istemiyorum, olacaklarla ilgili birşeyde söylemek istemiyorum ancak kendine inanmaktan vazgeçme.. helal olsun sana.

nafaka falan verir heralde vermesede hakkini ara yok oyle kolayca bosanalim
nedemek bence bosanirim ama de ben duzgun ise girinceye kadar cocugumun ihtiyaclarini bide bana ayri ev tutacaksin de evin ihtiyaclarinida karsilasin

BOŞANDIKTAN SONRA SÖYLE SÖZÜNE SAKIN İNANMA
SENİ YÜZÜSTÜ BIRAKTIYSA HESABINI VERSİN . DAHA SONRA SANA İFTİRA BİLE ATABİLİR HABERİN OLSUN.
SENİN UTANACAK BİR ŞEYİN YOK O UTANSIN .EVİNİ BARKINI EŞİNİ ÇÇOCUĞUNU BIRAJTIĞI İÇİN .
FARKINDAMISIN BÖYLE DURUMLARDA BÜTÜN ERKEKLER KİMSENİN HABERİ OLMASIN BOŞANALIM DİYOR.
SAKIN ..
SAKIN...

Uzun zamandır girmiyordum. Sürekli yazıp sizleri de kendi sorunlarımla bıktırmak istemedim. Eşimle boşanma protokolü imzaladık. Sadece tazminat olarak evi istedim. Zaten krediyi yapılandırınca maaşının büyük bir kısmını evin kredisine ödüyor. İstese de nafaka veremez. Ben de zaten ondan kurtulmak için şartlarını kabul ettim. Evi bana ve oğluma bırak. Sen hayatımızdan çık dedim. Hatta eşyalarını da hazırlayıp o gelmeden kapının önüne bıraktım. Bir daha bu eve giremezsin diye. Eve geldiğinde eve almadım. Fakat oğlum çok ağladı. Babasını görmek istedi. Ona dayanamadım. Kapıyı açtım oğlum babasına öyle bir sarıldı ki eşim dayanamadı, davayı geri çekeceğini söyledi. Ama ben kabul etmedim.

Şimdilerde kendini affettirmeye çalışıyor fakat ben yaptıklarını unutamıyorum. Yine aynı şeyleri tekrar yapmayacağının garantisi yok. Ama oğluma kıyamıyorum. Ben oğluma o kadar ilgi göstermeme rağmen babasını görünce onun yanından ayrılmıyor. Babasıyla uyumak istiyor. Bilmiyorum ne yapacağımı... Bu durumları bilen çok fazla kişi yok. Bilenlerde çocuğun için ayrılma, her insan hata yapar, affet diyor. Ama hangi birini unutayım. Az şeyler yaşamadım. Oğlum için devam etmeliyim yoksa kendi yoluma mı bakayım bilmiyorum. Beni tek düşündüren oğlum. Onun eksik bir hayat yaşamasını istemem. Oğluma karşı kendimi suçlu hissediyorum. Onu babasız bırakırsam beni suçlamasından korkuyorum. Bugüne kadar bütün sorunlarımın üstesinden tek başıma geldim. Güçlü durmaya çalışmaktan, bazı şeyleri tek başıma taşımakta zorlanıyorum. Artık çok yoruldum. Bazı şeyleri düşünemiyorum. İlerisi hakkında olacakları kestiremiyorum. Akışına mı bırakmalıyım yoksa bitirmeliyim bilmiyorum.

X