Oğlum şu an 20 aylık olmasına rağmen yediği meyve tabağını getirip mutfağa bana verir. Biberonlarını ortaya atmaz. Mutfak masasının üstüne koyar. Şimdiden ufak tefek sorumluluklar veriyorum. Dağıtır ama sonra tekrar beraber toplarız. Ev işi yaparken bile oyun haline getirip işlerimi yaparım. Bazen eline bir şeyler veririm bunu da sen yerine koy derim onun da hoşuna gidiyor. Güzel şeyler yaptığında takdir ederim onu heveslendiririm. Çok şükür özgüveni yüksek bir çocuk. Ben biraz pasif bir insanım ama oğlum oldukça aktif. İnşallah hayırlı bir evlat olur.
Canım ben boşanma konusundan bahsetmeyeceğim, çünkü sen boşanmayı tam anlamıyla henüz kabullenememişin ki bu çok doğal bir sonuç. henüz çok yeni bir şey çünkü.. şuan onları duymak istemiyorsundur eminim ki.
1. şık ) Bak cnm erkek bir anda değişiyorsa başka bir adam oluyor ve onu tanıyamıyorsan bunun en büyük sebebi 2. kadındır.
Ama yazdıklarını okuduğumda nedense aldatma olduğunu düşünmedim, çünkü evde olduğunu söylüyorsun telefonla ve bilgisayarla hiç ilgilenmiyor diyorsun. evdeyse, tel yoksa bunlar olmadan da pek aldatmada yoktur.Çünkü karşı tarafa vakit ayırması gerekiyor.Bilmiyorum belki pilotonik bir duygu yaşıyordur.
2. şık) Ağır depresyon.... yıllarca ben bir tek seni sevdim diyen ve sana iyi davranan bir insanın duyguları kolay kolay bu olmaz çünkü aşk sevgiyi bir kenara bırakalım bir kere alışkanlık duygusu da var.
Yani düşünüyorum bence küçük yaşta evlenmişsiniz ilk yıllar maddi sıkıntı yaşadığınızı sorunlu geçtiğini yazmışsın ve eşine çok fazla destek olmuşsun yani tam bir hayat arkadaşı olmuşsun.
o seninle ayakta kalmış ve sen olmadan belkide hiç bir şeyin üstesinden gelemeyecekti.Bazı insanlar özellikle erkekler desteksiz yaşamaları biraz zor oluyor (bir çocuğun annesine olan duyguları gibi)
Şurayı merak ediyorum eşin seni yıllarca ona destek veren bir anne olarak mı gördü.Çünkü erkekler bazen eşlerini anneleri ile karıştırıyorlar.sende anladığım kadarıyla yaşından daha olgun bir bayansın. Sonra bir anda çocuk olunca ve senin ilgin ona kayınca bunun duygular mı karıştı,anlamaya çalışıyorum.Ama ben şuna kesinlikle inandım eşin ağır bir depresyonda.
Bir erkek 23 yaşında evlenmiş 23 yaş evlenmek için erkeğe uygun bir yaş değil. 23 yaşında evlenmiş maddi sıkıntılar yaşamış şimdide kredi borcuna girmiş ee bide çocuk ,yok yok bu kesinlikle bir erkeğin altından kalkamayacağı bir sorumluluk ve erken yorulmuş. Biz kadınlar erkekleri kafamızda fazla büyütüyoruz. Erkek yapacak tabi,erkek ekmeğini taştan çıkartacak tabi,erkek karısına çocuğuna sahip çıkıp ele muhtaç etmeyecek tabi ,diye bu şekilde görmek istiyoruz ERKEKLERİMİZİ ,evet bu şekilde de olmaları gerekiyor zaten ama maalesef o eskidendi, yani artık erkekler hayal ettiğimiz malkoçoğlu yada beyaz atlı prens değiller.
Ama anlam veremediğim tek şey ve en önemli şey çocuğuna olan soğukluğu. inşallah bu soğukluğunun sebebi sen değilsindir ,bazen eski türk filimlerinde izleriz ya anne doğum yaparken ölür ve babada annen senin yüzünden öldü diye çocuğu bırakıp gider görmek bile istemez. ACİLEN psikoloğa gitmesi gerekiyor.. Biraz uzun yazdım ama bir kadın üzülüyorsa hele ki bir erkek tarafından buna dayanamıyorum maalesef
Sanırım yaşlandıkça feminist oluyorum :) ALLAH emanet olun cnm.