Boşanmayı kabul etmekle doğru mu yaptım?

zamanında eşimin bir duası vardı. keşke sen memur olsaydın ben her türlü iş bulur çalışırdım derdi. her duanın bir zamanı vardır. belki de Rabbim duasını bu şekilde kabul edecektir. ben memuriyeti kazansam o kaybetse ne olurdu.

once yazacagım bır baskası var hayatında demektı..ama sonrasında...cocugunu da sevmedıgını soyluyorsa..kuranda bile gecen hatta peygamber efendımıze bıle yapılmıs bır kotuluk aklıma gelıyor..ama burada yazmak yasak...çok uzuldum umarım yapılan kotulugu anlamıssındır..felak nas-ayetel kursı bunları sureklı oku evdekı suya yemege ne bılıyım aklıma baska bırsey gelmıyor

İnsan olan o günleri unutmazdı. 2 güne ne oldum budalası olmuş. Aklım almıyor bir insan nasıl bu kadar vefasız olur. İnanın sonu hiiç parlak değil, hatasını anlar inşallah çok geç olmadan. Anneniz nerede? Siz çalışınca bebeğnize o bakabilir mi acaba? Baba evine dönmeyin. Bi de üvey abiyle uğraşmayın.
Birde aklıma takılan bi şey var onun ailesi yok mu? Onlar ne diyor bu işe, uyarmıyorşar mı?

a
ailesiyle de görüşmüyor. benim de görüşmemi yasakladı. zaten ailesinin hiç bir şey umurlarında değil. bu zamana kadar ne ilgi ne sevgi görmüş anne babadan. o yüzden görüşmüyor. hiç bir zaman sahiplenmediler. zaten boşanırsak annemi yanıma çağırıcam evde zaten abim rahat vermiyor. gelir benim yanıma torununa bakar. ben de ayrıca bakıcı parası vermemiş olurum.

ALLAH kocanızı bildiği gibi yapsın nasıl bu kadar vicdansız olur insanın aklı almıyor .Hadi sizi geçtim evladına nasıl kıyar şiddete karşıyım ama kocanızı ıslak odunla dövmeyi cok isterdim

Kendisi yaşamış görmüş. Şimdide aynı şeyleri evladına yaşatacak. Dua edin belki düzelir, ama siz geri adım atmayın. Şartlar be kadar zor görünürse görünsün çaresiz değilsiniz. Evinizden gidecek biri varsa o gitsin. Nafakanızı alırsınız. Allah ın izniyle işte bulursunuz. Annenizde destek olur. Oğlunuzla çok daha mutlu olursunuz. Zamanla sevginiz azalacaktır, şu yaptıklarını düşününce hiç kalmayacak.

En düşündüklerinden hakli çıktım iste adam senin hala ona iyi davranmani hiçbirşey yokmuş gibi o evde tepkisiz bu şekilde yaşamanın basit ve gurursuzca buluyor ki bu normal sizin neden nasıl ince düşünerek bu şekilde davrandiginuzi bilmez bu tipler sadece sizi pasif ve belaymis gibi görür inanın benim dediğim gibi yapsaydiniz en azından gururunuzu kurtarmış olarak kendinize olan güvenini tekrar kazanır güçlü olursunuz bu adamın karşısında hala iyi ve tepkisiz durusunuzla kendinizi uzuyorsun kendine olan saygıni ve guveni kaybedip güçsüz çaresiz hissediyorsun aslında en büyük kötülüğü su an bu tavrinla kendine sen yapiyisun güçlü dur zaten bu olanlardan sonra bu adamla sen mutlu olamazsın duzelse bile bu zor duyguları sana yaşattığı için onu hic affetmeyecksun içinde hep ona öfke duyacaksin mutlu olamazsın ve guvenemezsun artik yeter be de seni cekemiyorum bende artik madem boşanmak istiyorsun çocuğunu da saygın yok istemiyorsun çek git bu evden haklarımi ver de durma bu evde dersin kapının önüne koyarsin yüzünü de bir daha gormek istemediğini şöyle çocuğuna yalniz mutlu olmaya çalış gururunu kurtardı güçlü kalasın kendine saygini daha fazla kaybetme bu adam karşısında kim ki neki bi düşün hatta bu insanların en yüz karası diye düşün ben onsuz mu yapamiyicam de kendine güçlu ol dusupte ölebilir insan bu kadar aciz olma o yokken de yaşıyordun boyle bi adam bu yaptıklarından sonra hic olmazsa daha da güzel yaşarsınız düşün bunları güçlü yeni hayatına odaklan çocuğuna beraber oğlun için güçlü ol mutlu ol ki oğlunda mutlu olsun bırak oda ne hali varsa görsün elbet onunda gururyla oynayıp kolunu kanadını kıracak biri çıkacak karşısına Allah insan bulsun

Sebebi açıklamak zorunda.
Sevmiyorum, sevemiyorum denecek kadar basite indirgemişse zaten boşanın bence de.
Çocuğunuza üzüldüm asıl. Babası tarafından sevilmiyor..
Ay cidden sinirlendim ya. Yazık değil mi el kadar bebeye...
Kusura bakmayın da, böyle "hödük" insanları anlamıyorum,anlamayacağım.

Kesinlikle başka birini bulmuştur telefon kayıtlarını falan çıkartıp kendinize delil bulun ne çocuğu alabilir ne de başka şey eşek gibi nafaka vermek zorunda hakim muhakkak verir inş bir an önce kurtulursun çok iyi anlıyorum seni

şimdi bende yagmurlu333 diye bir üyenin konusunu okuyordum benim yaşadıklarıma çok benziyor. ben de eşime konduramıyorum. o evde olmadığı zamanlarda kendi kendime dik dur karşısında ağlama diyorum. ama onu görünce kendiliğinden akıyor gözyaşlarım çok güçsüz hissediyorum kendimi. neden böyleyim neden o bana bu kadar katıyken ben de ona aynısıyla karşılık veremiyorum. bugün evdeydi. oğlum sanki olanları anlıyormuş gibi. ben mutfaktaydım babasının elini tutmuş yanıma getirdi elimi tutmasını istedi. çok kötü oldum henüz 20 aylık bir bebek bizim birbirimizden uzaklaştığımızı nasıl da anlamış. en çok ona dayanamıyorum. babası bu kadar ilgisizken o babaya o kadar düşkün ki. akşam olduğunda babasının tabağından yemek yer içtiği bardaktan su içer. her haliyle babasını taklit eder. ben nasıl dayanıcam bu duruma. akşam olup da babasını görünce peşinden koşuyor. ama babası uzak durdukça oğlum ona daha çok yakınlaşmak istiyor. nasıl da sevgi bekliyor babasından.

Baba olmak herkese nasip olabilir ama babalık yapmak adam olana nasip olur

davayı açtığı gün ailemi çağırıcam yanıma. kendisi istediği kadar haber etme desin. diğer arkadaşın da eşi ailelere haber etmeyelim demiş ama adamın aldattığı ortaya çıkmış. of ya of ne kadar zor bir durum. günler hiç geçmiyor. şu günler geçip de güzel günler gelir mi. oğlumla mutlu bir hayat kurabilir miyiz. artık kararlıyım kendi vazgeçse ben vazgeçmicem. anlaşma yapmıcam. inşallah mahkemede çirkinleşmez. çünkü anlaşma yapmam deyince başlıyo hakaretlere. ama kendi ister eziklik gibi görsün ister gurursuz olarak. ben çocuğum ve benim olan tüm hakkımı isticem. madem evlendi bana ve oğluma bakmaya mecbur. boşansak bile mecbur. artık yükü tek başıma almayacağım. arkadaşların başına gelenleri okuyunca erkeklere acımak ahmaklıktır. insan sevme hissini israf etmemeli, kim ne kadar sevilmeye layıksa onu o kadar sevmeli.

cnm üzgünüm senin adına , hatta bunu yaşayan o kadar çok kadın var ki tüm kadınlarımız için üzgünüm.. Erkekler maalesef ki bizim kadar bu hayatta dik duramıyorlar. Kötü bir ailede yetişmiş diyoruz anlamaya çalışıyoruz ama o kötü ailelerde kız çocukları da yetişiyor fakat erkekler kadar sorumsuz olmuyorlar. Bak sende bir annesin ve erkek annesisin lütfen çocuğunu kadınlara karşı saygılı vicdanlı yetiştirmek için elinden geleni yap. çünkü erkeklerin değişmesi için biz annelerin değişmesi gerekiyor. onlara erkek olmak yerine insan olmayı öğretelim ki erkek nesli artık değişsin..Senin eşinin psikolejisi bozulmuş ve psikolejisi bozuk olan bir insanla yaşamak çok zor ve senin eşin daha 27 yaşında.. 27 yaşında bir erkek bana göre aslında daha çocuk çünkü erkekler maalesef büyümüyor. zor biliyorum çok zor fakat ALLAH bir kapıyı kapatıp öbürünü açar bunu unutma. Senin için dua edeceğim. Bende bir anneyim ve çocuğunu anlattığın yazıları okuyunca içimde bir şey cızz etti canım acıdı. yazık bu çocuklara etrafta baba kurbanı olan milyonlarca çocuk hatta yetişkin var. Nesilden nesile geçen sorumsuzluklar var. Biz anneler çocuklarımızı el bebek gül bebek değilde sorumluluk duygusu vererek yetiştirelim ki zinciri kıralım. Çünkü sorumluluk sahibi olan bir insan seni hiç ama hiç sevmese bile sırf o duyguyu taşıdığı için sana tüm olanakları sağlar. RABBİM SANA YARDIM ETSİN CNM..

Bu hikayeye çok çok üzüldüm neler oluyor iste hersey biz insanlar için Nerede yaşıyorsunuz çocuğu bırakıp is bulma gibi bi imkanınız varsa evi terk etmeden önce onu yapmaya çalışın öf ya nasıl birsey bu

Hanımefendi aklıbaşındalığınız bu kadar dertliyken bile bu kadar düzgün, anlaşılır ve uygun noktalamalı yazınızdan belli.
Siz bu aklıbaşındalıkla kendinize çookkk da güzel bir hayat kurup, bir süre sonra da boşanmakla (eğer boşanırsanız) ne kadar iyi yaptığınızı anlar ve gülüp geçersiniz.
Ve bir zamanlar sizi bu kadar sevdiyse ben eşinizin bir buhranda olarak bunları söylediğini sezinledim.
Sanki bir süre birbirinizi özleseniz herşey yoluna girer diye umut ediyorum

İmlalı yazmamın nedeni katiplik sınavlarına hazırlanıyorum. İmlalı çalışıyorum. Aslında çok iyi yazıyorum ama sınava girince bir türlü yazamıyorum. Elim titriyor. Haziran da bir daha sınav var sıralamaya girersem sınava girmeye hak kazanıcam. Sınavı geçsem bir daha sıralama var. O sıralamayı geçsem mülakat var. Anlayacağın devlet memuru olmak zor ama bu sefer oğlum için hazırlanıyorum. Şu sıralamaları bir geçersem bu sefer sınavda daha yüksek yazarım inşallah.
Bir ay ayrı kaldık ama düzelen bir şey olmadı. Şimdi ona karşı dik durmaya çalışıyorum. İlk zamanlar çok ağlıyordum. Ama şimdi üzülmüyomuş gibi yapıyorum. Evde sevdiğim şeyleri yapıyorum. Oğlumla çıkıp geziyoruz. Artık kendisi evde yok gibi davranıyorum.

Gerçekten hala mı konduramıyosun aldatmak bile son derece insani bir tavır kalır oğlunu bebeğini sevmeyen yıllarca bir şekilde birlikte yaşadığı kadına bu kadar gaddarca davranan bir insan müsvettesi için

Oğlum şu an 20 aylık olmasına rağmen yediği meyve tabağını getirip mutfağa bana verir. Biberonlarını ortaya atmaz. Mutfak masasının üstüne koyar. Şimdiden ufak tefek sorumluluklar veriyorum. Dağıtır ama sonra tekrar beraber toplarız. Ev işi yaparken bile oyun haline getirip işlerimi yaparım. Bazen eline bir şeyler veririm bunu da sen yerine koy derim onun da hoşuna gidiyor. Güzel şeyler yaptığında takdir ederim onu heveslendiririm. Çok şükür özgüveni yüksek bir çocuk. Ben biraz pasif bir insanım ama oğlum oldukça aktif. İnşallah hayırlı bir evlat olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…