bosanmaya karar verdim

3yil once 1aylik tatil icin amerikaya geldim burada kisa surede turk bir cocukla tanistim aslinda onun babasinin apartmaninda arkadasim kaliyordu bende onun yaninda.biz birbirimizi gorunce asik olduk zamanla evlenme karari aldik baska bir ulke baska heycanlar asiktim iste'' turkiyede ki hayatimi isimi ailemi ilk dusunmedim''zamanla zor gelmeye basladi hersey.cok ozluyodum herseyimi.facebook instagram bakmak istemiyordum cunku arkadaslarimi gormek aci veriyodu bana yalnizdim burda kimsem yoktu dilim yok isim yok evde sadece temizlik yapan yapan bi kiz haline geldim'sonunda islemlerim onaylandi yasallastim tam 2yil sonra ulkeme gidiyordum.dugun yapicaktik orda.dugunu yaptik ama hala videoyu izlememisimdir aci veriyo cektigimi ben bilirim'geri donduk amerikaya esim amerikali ama turk,amerikada dogmus buyumus.turkceyi zor konusuyor.en buyuk sorunumuz iletisim anlatmak istedigimi tam anlatamiyorum ve anlayamiyo.cunku bizden farkli mesela senin karnini ben doyuruyorum.sana ben bakiyorum.neden ayni anda uyumak zorundayiz.sen yurumek istiyorsan yuru beni surukleme '''bencillik bu ulkenin sistemi oda sistemin kolesi kendince hakli goruyo kendini'zamanla fark ettimki her hatasini ama beni seviyor bahanesiyle ortmusum,fark ettimki beni ben yapan herseyden uzaklasmisim,isten gelir gununu anlatmaz,herzaman yorgundur,zaten tv izler ben diger odada turk dizileri,,istedigim hayat bu degil inanilmaz mutsuzum,konusmak fayda etmiyo zaten aynin evin icinde birbirimizi gormeden yasiyoruz resmen cok buyuk depresyondayim yalnizim bu kocaman ulkede
Hezimetle biten bir Amerikan rüyası

Bence onu beraber danışmana gitmeye ikna edebilirsin.. Senin güçlü bir karakterin olduğunu düşünüyorum bence bu adamı yola getirebilecek bir kızsın. Bir evlilikte dayak , aldatma, kumar ve alkol sorunu yoksa mücadele etmeye değer. İnan hemen hemen bütün kocalar odun :))))
bilmiyorum kendimce kurallarim var
Bence şu an içinde bulunduğun durum yapabilecek olduklarını görmeni farketmeni engelliyor biraz dur ve düşün yahu insanlar Türkiyede iş olanaklarının azlığından şikayet ediyor iş bulmak için diğer ülkeleri tercih ediyorken sen Amerikadasın ve zamanını hayatını evinde temizlik yaparak harcıyorsun Amerikada olduğuna göre az biraz İngilizceye sahipsindir bence ufak bi işe gir market cafe vs. hem zamanla dilini geliştirmiş olursun hem para kazanmış olursun eşinin "sana ben bakıyorum" gibi hoş olmayan cümlesinden kurtulmuş olursun hem de eve geldiğinde en azından senin eşinin yanına oturup gününün nasıl geçtiği hakkında konuşmaya malzemen olmuş olur :KK58: Yanliz ben birşeyi anlayamadım neden bu kadar aceleci davrandin biraz gercekci bakmak gerekirse eşinle aranı düzelttikten sonra ailene arkadaşlarına karşı özlemin hep olacak özellikle annene karşı. Ben derimki biraz çabala bişeyleri düzeltmeye çalış baktın olmuyor hadi memlekete çünkü kendini yıpratma güçlü kadın ol :KK28:
ozur dilerim tam yazamadim derdimi,, su an bir isim var once ahcilik yaptim,ki hic alakam olmadigi halde 1yildirda garsonluk yapiyorum,ortak gorustugumuz herkesle ben tanistirdim esimi ondan daha cok cevrem var burada bir arkadasindan baska arkadasinida tanimam,onun tercihiydi. turkiyede bir kariyerim olmasaydi burda eksi 10dan hayata yeniden baslardim fakat benim bir kariyerim var ve evlenirken sart kostugum konu turkiyede yasarsakti,kabul etti benden 1yil istedi ama o konu asla acilmadi.annesi yapamaz o doner geri dedi babasi isiniz yok dedi esim ise sessiz kaldi bende ortada kaldim.bu hayati ve bu ulkeyi istemiyorum ve inanin burada yasayipta mutlu olan tek bir turke rastlamadim,ogrenci olarak gelen arkadaslarim bile okullarini bitirmeden kaciyolar burdan,amerikanin filmlerle uzaktaaan yakindan alakasi yok

calisiyorum ama yetersiz kaliyor,sonucta kolay olmayacagini bilerek evlendik,new yorkta yasiyorum ve 3kusak amerikali olan cocuklarin hesaplarinda paralari olabilir ama burasi kendi ulkelerinde basarisiz olup para kazanmak icin gelen insanlarla dolu.. babadan dededen birsey kalmadiysa yasam cok zor,karnini doyuruyorum ornegini verdim cunku kari koca olmanin ne demek oldugunu tam anlamiyla bilemiyo bencilligini vurgulamak istedim.

Muhtemelen karnını doyuruyorum ile kalmıyor değil mi? Sonuçta fiziksel şiddet olmasa da sözlü ve psikolojik şiddet var anladığım kadarıyla. Ben size evliliği bitirin veya devam ettirin diyemem ancak mutsuz olduğunuzu ve eşiniz ile iletişim kuramadığınızı vurgulamışsınız ; bir kadın olarak düşüncem sırf evliliğim yürüsün diye mutsuz, huzursuz, değersiz hissettiren bir adamla evli kalmak yanlış olur. Evlilikten önce siz bir bireysiniz ve değerlisiniz, eşiniz veya bir başkasının size kötü hissettirmeye hakkı yok. Bunların zaten farkında aklı başında bir kadınsınız. Bu arada Amerika göçmenler için zor bir ülke buna kesinlikle katılıyorum ancak Türkiye'ye döndüğünüzde de ekonomik anlamda sorunlar olabilir . Nacizane önerim bu konuda iyice değerlendirme yapmanızdan yanadır.Nasıl mutlu hissedeceğinizi en iyi siz tahlil edersiniz zira.

İş var çevre var ama mutsuzluk diyorsun eeh o zaman eşinden ayrıl yada devam ettir diyemem tabi bu senin kararın ama mutsuz olduğun bir evliliği nereye kadar sürükleyeceksinki?

Muhtemelen karnını doyuruyorum ile kalmıyor değil mi? Sonuçta fiziksel şiddet olmasa da sözlü ve psikolojik şiddet var anladığım kadarıyla. Ben size evliliği bitirin veya devam ettirin diyemem ancak mutsuz olduğunuzu ve eşiniz ile iletişim kuramadığınızı vurgulamışsınız ; bir kadın olarak düşüncem sırf evliliğim yürüsün diye mutsuz, huzursuz, değersiz hissettiren bir adamla evli kalmak yanlış olur. Evlilikten önce siz bir bireysiniz ve değerlisiniz, eşiniz veya bir başkasının size kötü hissettirmeye hakkı yok. Bunların zaten farkında aklı başında bir kadınsınız. Bu arada Amerika göçmenler için zor bir ülke buna kesinlikle katılıyorum ancak Türkiye'ye döndüğünüzde de ekonomik anlamda sorunlar olabilir . Nacizane önerim bu konuda iyice değerlendirme yapmanızdan yanadır.Nasıl mutlu hissedeceğinizi en iyi siz tahlil edersiniz zira.
Ülkemde güzel bir işim iyi bir gelirim mükemmel bir ailem var.bu anlamda çok rahatim.cok güzel söylediniz psikolojik bir şiddet var.esim aile ortamında büyümedi annesi babası daha bebekken ayrılıyor ve baba bakıyor elinden geldigince hep üzülüyor dum durumuna.gormemiski nasıl bilsin diye kendimce kendimi rahatlatiyordum boşanmayi komik gelicek ama dugunden 1ay sonra kafaya koydum durup kendimden önce onu düşünmeye başladım ne yiycek,ütü yu kim yapicak,nasıl olcak nasıl bitcek derken bi şekilde gidiyordu.fakat sinirle de olsa bana kalkıp bana kadinmi yok kizim ben boş kalmam demesi,son damlaydi.onada ilettim şu an farkında olmadan beni rahatlat tın saol dedim de tabi o bunun içeriğini anlayamiyacak.burada bir laf var "happy wife happy life " mutlu kadın ;mutlu hayat. Ben bunu savunuyorum kadın mutluysa evlilik Mutlu dur kadını mutlu etmesini bilecek olanda erkektir.ben en güzel yillari mi 33 yaşına gelmiş,onun için yaptığım fedakarlik lari göremeyen bir erkeğe vermek istemiyorum.en önemlisi ailem durumu biliyor ve bu evliligi onaylamiyor.icimde tarifsiz bir hissizlik var burada suan sabah 5 saat.ben bu sayfaya üye olup bunları yazıyorsam hiç tanımadığım insanlara kimseye soylemediklerimi söylüyor isem gerçek bir problem var bu evlilikte.

Öncelikle bütün erkekler odun değil evett ne olursa olsub arada odunluk yapıyorlar da bu senin evliliğin farklı. Biz de akşam tv izleyip oturuyoruz ama önce masayı birlikte kuruyoruz. Bilgisayar hep açık da bir şey görünce komik bakıp gülüyoruz. Eve ikinci tv yi almıyoruz ki ayrı oturmayalım. Eğer ev arkadaşı gibi yaşıyorsanız arada yemeğini alıyorsa ona evlilik denmez gibi geldi bana.

Gerçekten mutsuz olduğunu düşünüyorum.Sanki Ayrılmaya karar vermişsin destek arıyorsun.
Ama senin yerinde olsam, hazır çocuk yokken ve hala gençken ayrılır, dönerdim.
Yoksa sırf Amerika da yaşayacağım diye,istemediğim bir hayatı yaşamazdım.En mantıklısı Türkiye ye tatile gel ,bir dene bakalım,duyguların ne boyutta .En sağlıklı bu şekilde karar verebilirsin.

Keşke konunun içeriğini değiştirmeseydin..

Ayrıca bir tek senin eşin değil bir çok türk erkeğinin genlerin de vardır, işten gelir gelmez oturma odasına tv başına geçmek. Herşeyden önce sevgini sorgula, ona göre karar ver.. o_O

Cok uzuldum. Konunu okuyunca sooyle bir gecmisimi gordum. Yok ben bir Amerikaliyla evli degildim. Adamlar hangi ulkede olursa olsun ayni sanirim degismiyor. Insan kendisine gelince cok sey soyleyebiliyor da baskasina gelince yuvanin yikilmasini istemedigi icin bir sey diyemiyor.
Ben bosandim ama tabi benim evliligim de aldatilma gibi baska seyler de oldu.
Aslinda esin de istese bu evliligi toparlayabilirsiniz. Ama o caba gostermiyor ve sanirim tek caba gosteren sensin. O sanki senin gitmeni mi bekliyor. Cunku hic bu evliligi kurtarma cabasi yok. Isteseydi soyle diyebilirdi: aileni ozledin hem tatil yapmis oluruz hem de aileni gormus olursun diyerek 1 haftaligina Turkiyeye tatile gelebilirdiniz ya da ne biliyim hafta sonlari bir yerlere beraber gidebilirdiniz. Oysa o kendi dunyasindan memnunmus da cikmak istemiyor gibi.
Tek tarafli da cabayla evlilik yurumez. Fedakarlik iki tarafin da yapmasiyla olur. Diger turlu fedakar olan hep kole gibi calisan digeri de bu isten kazanc saglayan gibi olur. Bu acidan bakinca yani tek tarafli evliligi yurutme cabasi var diye olaya bakinca sanirim bosanmak en mantiklisi. Esin de caba gosterseydi bitirmeyin derdim. Cok uzuldum.

Kültür farkliligi,devamlı kavga,iletişim eksikligi,ayrı yatmalar boşanmaya sebepmidir?
Boşanmayı düşünmeye başlamak yeterli bir boşanma sebebidir. Çünkü insan durup dururken mutluyken sorunsuz bir hayat yaşıyorken boşanmayı aklına getirmez. Bu soru aklınıza düştüyse başka bir sebebe ihtiyaç yoktur.

tabikide boşanma sebebidir...sen elinden gelen herşeyi yap en azından vijdanın rahat osun..sonra baktın olmuyor mutsuzsun boşan ozaman...

X