Ya aglayacak birşeyi yokki ! Aradıgında alkolden konusamıyordu bile. 1 hafta onceside görüştük zaten. E haber etse evde olurum zaten geleceklerini ne bileyim.Yani bende sasdim kaldim suan gercekten... adam oturmus kizina agliyor burnumun diregi sizladi ... habersiz gelmislermismis randevu mu alsalarmis anlamadim ki
Mutlu oldugunuzu saniolar ama arkanizda durmalarini istiosunuz.... mutluysaniz niye arkanizda dursunlar? Hangi konuda arkanizda dursunlar? Ben anneme dedim annemde babama demis dediniz ya ....... madem esiniz iyi ailenize demeyin gelmek istemedigini. Bunu anne baba icerler. Siz unutursunuz onlar unutmat.Bu nası bi uslup anlamadım neyse genede cevap vereyim.
Eşim söz vermiyim ama işlerimi ayarlarsam gelırız demiş. babam, ayarlarsam değil kesin gelin demiş.
Ezildiğimin değil tam tersi çok mutluyum sanıyolar. Madem okadar eziliyorum mutsuzum ozaman arkamda olduklarını hissettirsinler. Kocan iyi evine sahip çık kocana sahip çık diyip duruyolar.
Suçlular zaten. Son ses muzik açıp kapıdan 3 kere geçmenin anlamı ne. Su insanlara laf veriyolar. Kvnin hoşuna gitmiştir.
Annem zaten baslı basına suçlu. Benim evime aldıgım esyayı bile o konuştuğu adamdan duyuyor. Adamda karısından duyup anneme söylüyor vs.
Annemde bana gelip koltuk takımınızı herşeyinizi almışsınız söylemediniz bilmem ne diye sitemli konuşuyor.. daha cok sey. Bu anlattıgım en ufak şeyler. Tabi üstünden 1 bucuk sene geçti ama unutulmuyor daha cok sey var..
O gün mesela anneme anlattım böyle böyle kavga ettik bana bu şekilde davrandı biraz daha devam ederse abimi yada sizi cagırcam beni alın dedim. Başladı kocan iyi sahip çık bebenin babasına ihtiyacı var biz arayıp konuşalım vs vs dedi başkada bişey demedi ne kadar bunaldıgımın farknındaydı. Herşey 2 işte çalışıp eve para getirmekle bitmiyor ama ailem bunlar olunca herşey mukemmel diyor.Mutlu oldugunuzu saniolar ama arkanizda durmalarini istiosunuz.... mutluysaniz niye arkanizda dursunlar? Hangi konuda arkanizda dursunlar? Ben anneme dedim annemde babama demis dediniz ya ....... madem esiniz iyi ailenize demeyin gelmek istemedigini. Bunu anne baba icerler. Siz unutursunuz onlar unutmat.
Peki şuda var biz kadınlar bazen eşimizin telefonda annesiyle konuşmasına sürekli gitmek istemesine bile takılıyoruz. E her hafta sonu ya biz annemlerde ya onlar bizde bu şekilde de olmuyor ki. Tamam 2 haftada bi biz gidelim diyorum hem gezmiş oluyoruz hem özlem gideriyoruz ama onlar sürekli istiyorlar. Mesela pazar gittiysek eve geliyorum arayıp hafta içi seni alalım bize gel diyorlar. Ben eşimin ailesiyle nerdeyse hiç görüşmüyorum arada torunlarını alıp seviyolar bu kadarEee sorun yok o zaman
Gitmeyin görmeyin ailenizi olsun bitsin madem her şey bu kadar mükemmel
Çok teşekkür ederim. Haklısınız. Burdaki bazı arkadaşlar beni aileme nankörlük yapmakla itham etti. Söz konusu eşin ailesi olunca ayda bir gitmek bile fazla derler kendi ailemize 2 haftada bir gidince nankör oluyoruz.. dediğiniz gibi eşit olmak lazım..Yaşınız küçük henüz ancak dengeyi de kuracak olan sizsiniz. Tamam elbette ki aile önemli ağaç kovuğundan olmadık ama artık sizin onlardan bağımsız bir aileniz bir de yavrunuz var. Arada içki yok kumar yok aldatma yok şiddet yok adam evine bakıyor eeee sevgi de varsa ailenize sıkı sıkı sarılın. Aradaki tartışmalar ile sevginizi tüketmeyin.
Ailenize de kapatın kulaklarınızı. İnanin çocuk ile boşanmak kolay değil. Elbetteki her koşulda evlilik sürmeli demiyorum boşanmak da evlilik kadar olağan ama başkası için yapmayın.
İnanin benim ailem ile eşim yada eşimin ailesi arasında hiç bir sıkıntı sorun yok aynı mahallede oturuyoruz ben ayda 1 eşim ile birlikte de iki yada üç ayda bir gideriz. Kaldı ki sizinki birde sorunlu bir aile (alkol yada annenizin durumu). Doldurmayın kendinizi.
Canim bu erkekler ve kadinlar arasinda mutlaka geciyor bence benimnanneme gitmiyosan seninkinede ben gitmem diyor.... benim kaynanamla bir srounum yok dugunnsirasi birseyler oldu isinamadim halada giderken ayaklarim geri geri gider yeri gelir kendi gider anneme gidelim desem sen gelmiyorsun bende gitmem der bi olur unutur gider bazen yüzüme vurur gitmez kimle konussam hep bu sorunu anlatiyolar..Aminn çok teşekkür ederimmm. Evet bu sorunlar olmasa iyiyiz gayet. Ama ben annemlere gitmek için üstüste ısrar edince bu sefer " benim annemle konusmuyosun bende gitmiyorum ama her hafta siiznkilere gidiyoruz vs diyor. Büyüük bi kavga çıkıyor evde.
Ev almayı teklif ettim en az 20 bin birikim gerekir simdi erken dedi. Sonrada sinirli anında 'bana bunu bidaha söyleme benim evim burası' dedi...
Benimki 45 yaşındaaaaKv nin olmesini felan bekleme tabiki.. suan ben 25 yasindayim kv 55 :) 70 yasinda olcek desek 15sene az bi zaman mi sizce sunay hanimevet yuva dagilmasin. Evet cocuk babasiz buyumesin ama bunu birazda babalar dusunsun. Annenin yaptiklarinada pes diyorum. Seni bu hale dusuren zaten ailen. Aptallik edip ailenin yanina gideyim deme. Kendi ayaklarinin uzerinde durmayi bil sonraa bosan.
O zaman gitme canim ailene. Yada ayda 1defa 2 saat o kadar. Senin buyuk husranin ailen olmus zaten. Ailenin yaptiklarinin acisini birazda esinden cikariyor gibisin.Benimki 45 yaşındaaaaaynen öyle ailem beni çok utandırdı. Ben doğumdayken babam oturmuş hastanenin bahçesinde içmiş efkarlanmış tuhaf tuhaf hareketler.. daha neler neler..
Çok tskler yorumun için canım aynen öyle eşimde baya inat var. Şu 1 haftadır iyiyiz bakalım sakin kalıyorum şimdilik ve zamana bıraktım dediğin gibiCanim bu erkekler ve kadinlar arasinda mutlaka geciyor bence benimnanneme gitmiyosan seninkinede ben gitmem diyor.... benim kaynanamla bir srounum yok dugunnsirasi birseyler oldu isinamadim halada giderken ayaklarim geri geri gider yeri gelir kendi gider anneme gidelim desem sen gelmiyorsun bende gitmem der bi olur unutur gider bazen yüzüme vurur gitmez kimle konussam hep bu sorunu anlatiyolar..
Ev alalim deme zaten ilerde kendi almak isteyecek yavastan yavastan işle örneğin ev eski yapi ise bak dökülüyor de bu eve masraf yapilir mi gibisinden insaallah işe yarar....
Farkettim de eşiniz biraz inatlasiyor sizle annesine babasina bisey diyememesi normal ben bile isteyemem annemden babamdan sunu yapin diye ornek verecek olursam. .. benim eşimde diyemez annesine babasina ben böyle kabul ettim yoksa hayat geçmiyor
Çok haklısın canımO zaman gitme canim ailene. Yada ayda 1defa 2 saat o kadar. Senin buyuk husranin ailen olmus zaten. Ailenin yaptiklarinin acisini birazda esinden cikariyor gibisin.
Şimdi, seni ailenle görüştürmeyin eşine ben ailemle görüşmüyorsam senin ailenle de görüşmem diyin. Kv ve tantanasından uzak durursunuz.Arkadaşlar ben şuan boşanmayı düşünüyorum ama henüz eşimin evindeyim.
Vaktiniz varsa diğer konularımı okumanızı rica ediyorum neler yaşadığımı bilin.
Bu evlilikten çok büyük tecrübeler kazandım. 2 buçuk senelik evliyim 13 aylık kızım var 22 yaşındayım. Bi cocukla hayat benim için nasıl olur bilmiyorum. Pisman olur muyum bilmiyorum..
Boşanmadan önce herşeyi(mahkemede söyleyeceklerime kadar) düşünüp tartıp öyle boşanmaya kesin karar vermek istiyorum.
Aklı başında olmayan bi kızdım eşimi çok sevdim ama hep sorunlu bi evlilik yaşadık.
Kv ile altlı üstlüyüz burdan taşınmıyor. Yeme içme birdi zor ayırdım.ama yürümüyor özgürlüğümü kısıtlıyorlar aşırı baskıcı bi kv var.
Ailemle görüştürmüyolar.
Belki bi gün aklı başına gelip burdan taşınmasını beklesem ömrüm gidicek belki.
Neyse uzatmayayım diğer konularda hepsi var.
Çok büyük bi hayat tecrübesi oldu bana. Hiçbişeyi düşünmeden evlendim eşimle. (belki eşim olmasa başkası ile de böyle düşünmeden evlenirdim çünkü aklım bi karış havadaydı) şuan ne sevgi ne saygı gözümde bitek kızım var.
Öyle bi aileye düştüm ki Resmen Allah belamı verdi.
Mesela pazar günü eşimle aileme gitmek istediğim için tartıştık(her hafta orayamı gideceğim diyor. En son bayramda gittik) baya kavga ettik. (Annesinden korkusuna götüremiyor eminim,ne kadar inkar etsede) ben anneme biraz anlattım.
Annemde kocana sahip çık kocan iyi cocugunun babasına ihtyacı var dedi durdu.
Sonra babam eşimi aramış öbür hafta pikniğe gidelim hep beraber ama işlerini kesin ayarla vs demiş.
Bugün bana diyor ki " Beni aramış yok işini ayarla bilmem ne emri vaki yapıyor beni niye arıyolar aramasınlar"
Bende açtım ağzımı yumdum gözümü sustu oturdu. Bugün iyice soğudum ondan adam yerine koyup arayan babamda suç.
Şimdi ben eşimle medeni bi şekilde konuşsam artık soğuduğumu ayrılmak istediğimi gidip anlaşmalı boşanma dilekçesi verip (kızımın velayetini bana kendi isteğiyle vermesinide söyliycem) boşanmak istediğimi söylesem tabi velayet işini kabul eder mi bilmiyorum. Ama istediği zaman gelip görebilir 1 saatlik mesafede olucaz zaten. Bu şekilde bana bi oyun oynayabilir mi?
Kabul etmezsede ben ailesi yüzünden yaşadıklarımı vs anlatsam mahkeme beni haklı bulur mu. (Boşanmayı kabul edeceğine eminim de velayet nasıl olacak) ben öyle aylarca kızımdan ayrı kalamam
Yakn akrabamız karakolda eşinin burnunu kırdı daha nice siddet darp raporu olduğu halde mahkeme 3 yaşındaki kızlarının 3 ay annede 3 ay babada kalmasına karar vermiş. Annesi öğretmen babası kahve vs işletiyor.
Çocuk şuan benim kv de kalıyor çünkü babannesi memlekette. Annesiyle babasına üzülmekten kekelemeye başlamış durgunlaşmış. Ellerinde nedeni belli olmayan yaralar çıkmış onu öyle görünce kızıma bakıp bakıp ağladım
Kızıma bunları yaşatmaktansa afedersiniz yedim bi b*k çekeyim bi ömür mü diyede düşünüyorum...
Hiçbişey istemiyorum tek isteğim kızımın velayeti. Bide bana bi miktar borcu var onu tamamlamasını bekliyorum eşimin.ozmana kadarda karar vericem. Ben biriktiriyorum zaten maaşını.
Kızlar daha büyük 2 sorun da ;babam ve abim aynı apt. Oturuyolar ve ikiside içki kullanıyor bunuda bütün ailesi biliyor.ama asla ne bana ne kızıma zararları dokunmaz.
Bide nefret ettiğim bi konuda annemin yaptıkları. Kv nin amcasımı ne onla mesajlaşmış konuşmuş annem. Yani çok karışık bi olay ama herkes bunu böyle biliyor. Bunlar yüzünden kızımı kaybedebilir miyim. Kv rezil bi insan ne bulursa dökecek ortaya eminim. Boşanırsam ailemle yaşıycam çünkü.
Ah o cadı kaynanaa ben gittiğim gün evimde göbek atacak eminiim.
Bir de baban anneni dövüyor annen başkası ile mesajlaşıyor bu birde tüm sülaleye yayılıyor baba evine gittiğinde çocuğun bu şiddeti görüp duymayacak mı, daha iyi olacağını sanmam senin iş bulup kendi ayaklarının üzerinde durman lazım ne kocadan ne babadan hayır var.Çok haklısın canımkendimi herkese rezil olmuş hissediyorum. Neymiş içipte birine sarkıntılık vs yapmıyomuş babam. annemin savunması bu. Hergun annemi dövüyor ama. Niye et yok diye döven bi insan. Ben bekarkende öyleydi şimdide öyle 63 yaşında. Üzülüyorum çökmüş resmen babam ama hergün yürüyemeyecek hale gelene kadar içilir mi... annemi anlatacak kelime yok zaten..
Aynen öyle maalesef. Orda da huzurlu bi ortam yok ..Şimdi, seni ailenle görüştürmeyin eşine ben ailemle görüşmüyorsam senin ailenle de görüşmem diyin. Kv ve tantanasından uzak durursunuz.
Baba evine giderseniz mutsuz olacaksınız koca evinde de mutsuzsunuz ama bana boşanmak için yeterli gelmesi gerekçeler açıkçası.
Bebeğin biraz daha büyümesini bekleyin kreşe başlatır siz de çalışmaya başlarsınız zaten size kreş yardımı da yapar devlet.
Önce kendinize olan güveniniz gelsin sonra önünüze bakın
Üzerinden çok geçmiş ama merak ettim evliliği kurtarabildiniZ miArkadaşlar ben şuan boşanmayı düşünüyorum ama henüz eşimin evindeyim.
Vaktiniz varsa diğer konularımı okumanızı rica ediyorum neler yaşadığımı bilin.
Bu evlilikten çok büyük tecrübeler kazandım. 2 buçuk senelik evliyim 13 aylık kızım var 22 yaşındayım. Bi cocukla hayat benim için nasıl olur bilmiyorum. Pisman olur muyum bilmiyorum..
Boşanmadan önce herşeyi(mahkemede söyleyeceklerime kadar) düşünüp tartıp öyle boşanmaya kesin karar vermek istiyorum.
Aklı başında olmayan bi kızdım eşimi çok sevdim ama hep sorunlu bi evlilik yaşadık.
Kv ile altlı üstlüyüz burdan taşınmıyor. Yeme içme birdi zor ayırdım.ama yürümüyor özgürlüğümü kısıtlıyorlar aşırı baskıcı bi kv var.
Ailemle görüştürmüyolar.
Belki bi gün aklı başına gelip burdan taşınmasını beklesem ömrüm gidicek belki.
Neyse uzatmayayım diğer konularda hepsi var.
Çok büyük bi hayat tecrübesi oldu bana. Hiçbişeyi düşünmeden evlendim eşimle. (belki eşim olmasa başkası ile de böyle düşünmeden evlenirdim çünkü aklım bi karış havadaydı) şuan ne sevgi ne saygı gözümde bitek kızım var.
Öyle bi aileye düştüm ki Resmen Allah belamı verdi.
Mesela pazar günü eşimle aileme gitmek istediğim için tartıştık(her hafta orayamı gideceğim diyor. En son bayramda gittik) baya kavga ettik. (Annesinden korkusuna götüremiyor eminim,ne kadar inkar etsede) ben anneme biraz anlattım.
Annemde kocana sahip çık kocan iyi cocugunun babasına ihtyacı var dedi durdu.
Sonra babam eşimi aramış öbür hafta pikniğe gidelim hep beraber ama işlerini kesin ayarla vs demiş.
Bugün bana diyor ki " Beni aramış yok işini ayarla bilmem ne emri vaki yapıyor beni niye arıyolar aramasınlar"
Bende açtım ağzımı yumdum gözümü sustu oturdu. Bugün iyice soğudum ondan adam yerine koyup arayan babamda suç.
Şimdi ben eşimle medeni bi şekilde konuşsam artık soğuduğumu ayrılmak istediğimi gidip anlaşmalı boşanma dilekçesi verip (kızımın velayetini bana kendi isteğiyle vermesinide söyliycem) boşanmak istediğimi söylesem tabi velayet işini kabul eder mi bilmiyorum. Ama istediği zaman gelip görebilir 1 saatlik mesafede olucaz zaten. Bu şekilde bana bi oyun oynayabilir mi?
Kabul etmezsede ben ailesi yüzünden yaşadıklarımı vs anlatsam mahkeme beni haklı bulur mu. (Boşanmayı kabul edeceğine eminim de velayet nasıl olacak) ben öyle aylarca kızımdan ayrı kalamam
Yakn akrabamız karakolda eşinin burnunu kırdı daha nice siddet darp raporu olduğu halde mahkeme 3 yaşındaki kızlarının 3 ay annede 3 ay babada kalmasına karar vermiş. Annesi öğretmen babası kahve vs işletiyor.
Çocuk şuan benim kv de kalıyor çünkü babannesi memlekette. Annesiyle babasına üzülmekten kekelemeye başlamış durgunlaşmış. Ellerinde nedeni belli olmayan yaralar çıkmış onu öyle görünce kızıma bakıp bakıp ağladım
Kızıma bunları yaşatmaktansa afedersiniz yedim bi b*k çekeyim bi ömür mü diyede düşünüyorum...
Hiçbişey istemiyorum tek isteğim kızımın velayeti. Bide bana bi miktar borcu var onu tamamlamasını bekliyorum eşimin.ozmana kadarda karar vericem. Ben biriktiriyorum zaten maaşını.
Kızlar daha büyük 2 sorun da ;babam ve abim aynı apt. Oturuyolar ve ikiside içki kullanıyor bunuda bütün ailesi biliyor.ama asla ne bana ne kızıma zararları dokunmaz.
Bide nefret ettiğim bi konuda annemin yaptıkları. Kv nin amcasımı ne onla mesajlaşmış konuşmuş annem. Yani çok karışık bi olay ama herkes bunu böyle biliyor. Bunlar yüzünden kızımı kaybedebilir miyim. Kv rezil bi insan ne bulursa dökecek ortaya eminim. Boşanırsam ailemle yaşıycam çünkü.
Ah o cadı kaynanaa ben gittiğim gün evimde göbek atacak eminiim.
Kuzum 20 bine tek kapı bile alınmıyor, hangi evin peşinatı 20 bin olabilir ki? Seni oyalamak için söyleniyor belli, ama sırf alkolik baban , eğitimi mesleği olmadan 19 yaşında başından attığı kızını özleme ayagina , içip içip ağlıyor diye boşanmanın da manası yok...İyi düşün derim...Aminn çok teşekkür ederimmm. Evet bu sorunlar olmasa iyiyiz gayet. Ama ben annemlere gitmek için üstüste ısrar edince bu sefer " benim annemle konusmuyosun bende gitmiyorum ama her hafta siiznkilere gidiyoruz vs diyor. Büyüük bi kavga çıkıyor evde.
Ev almayı teklif ettim en az 20 bin birikim gerekir simdi erken dedi. Sonrada sinirli anında 'bana bunu bidaha söyleme benim evim burası' dedi...
Konu 2018 in konusu 6 yıl olmuş sayılır o zamanlar peşinat oluyordu 20binKuzum 20 bine tek kapı bile alınmıyor, hangi evin peşinatı 20 bin olabilir ki? Seni oyalamak için söyleniyor belli, ama sırf alkolik baban , eğitimi mesleği olmadan 19 yaşında başından attığı kızını özleme ayagina , içip içip ağlıyor diye boşanmanın da manası yok...İyi düşün derim...
Canım çok iyiyim şuan, iyi ki ozaman bu basit sorunlar yüzünden bosanmamışım. Olay tamamen bende bitiyormuş kendim çözdüm bütün sorunlarımi 1 sene içinde. Konumda ki yasadiklarimdan hiçbiri kalmadı. Aynı yerde yaşıyorum halen , hafif bir sinir krizi ile çözdüm diyebilirim. Ehliyetimi aldım okuluma devam ediyorum. Annemlere götürmesi için eşimle tartıştığımı görünce gülümsedim.:) artık görüşürüz deyip çıkıp gidiyorum istediğim zaman istediğim yere. Kimseye bırak karışıp engel olmayi 'nereye gittin 'diye sorma cesareti dahi vermiyorum . Çok şükür şuan mutlu bir evliliğim varKonu sahibi ne yaptın merak ettim
Üzerinden çok geçmiş ama merak ettim evliliği kurtarabildiniZ mi
Bacım tüm bunları nasıl başardın aç biraz Allah rızası için anlat aydınlat bizleriCanım çok iyiyim şuan, iyi ki ozaman bu basit sorunlar yüzünden bosanmamışım. Olay tamamen bende bitiyormuş kendim çözdüm bütün sorunlarımi 1 sene içinde. Konumda ki yasadiklarimdan hiçbiri kalmadı. Aynı yerde yaşıyorum halen , hafif bir sinir krizi ile çözdüm diyebilirim. Ehliyetimi aldım okuluma devam ediyorum. Annemlere götürmesi için eşimle tartıştığımı görünce gülümsedim.:) artık görüşürüz deyip çıkıp gidiyorum istediğim zaman istediğim yere. Kimseye bırak karışıp engel olmayi 'nereye gittin 'diye sorma cesareti dahi vermiyorum . Çok şükür şuan mutlu bir evliliğim varzaten eşim iyiydi baskıcı bir insan değil ailesini de hayatimdan çıkardıktan sonra çok rahatladım duzeldik. Artık ağzını bile acamiyor o evime gelip nutuklar atan annesi. Evime giremiyor bile..