Boşanmak zor mu?

insanın aklına bosanma fikri geldiyse ve bu kişi cesaretli ve bilinçli bir kadınsa bu fikirden dönmek için karşı tarafın sizi dinleyip, sorunlarınızı anlayıp, çözüm için adımlar atması gerekir. bunların olabilmesi için de sağlıklı iletişim kurabilmek çok önemli. siz mesela esinizle oturup sakince sorunlarınızı kavgaya, tehdide vardırmadan tartıştınız mı? yapmadıysanız tavsiyem once kendi kafanızda bu evlilikte neler olmazsa olmazdır sizin için onlara karar verin ve devam ederse bu evliliğe devam etmek istemediğiniz durumları belirleyin. ben evlilikte ya da ılıskılerde onceden bilmiyor muydun tanımıyor muydun durumlarına ınanmıyorum. hepımız yasayarak tecrube edınıyoruz ve olaylar karsısında tepkılerımız, aldıgımız aksıyonlar degısıyor. hele kı siz ulke değıstırmıssınız farklı bır kulturde yasamak ılıskılerı cok etkılıyor bence. yasamıs bırı olarak soyleyebılırım kı ıkı tarafında uyum surecı farklı oluyor ya da o sosyal hayatta farklı hızda degısım saglıyor. bu degısım negatıf ya da pozıtıf olabılır. Bu da daha once tanıdıgınız ınsandan uzak bırını karsınıza cıkarıyor. bence sız sakın bır sekılde kendınızı dınleyın ne ıstedıgınıze karar verın ve bu ısteklerınızı de esınızle kararlı bır sekılde konusun.

Çok teşekkür ederim. Anlaşılmak öyle güzel bir şey ki, sizin her şeyi böyle güzel analiz etmeniz beni çok mutlu etti.

İnsanlar "önceden tanımıyor muydun, önceden bilmedin" mi derken aslında bizden kahin olmamızı istiyorlar ama bilmiyorlar ki insanlar değişir. Eşim iyi olmasına iyi, hala iyi ama bazı şeyler sonradan oluştu. Bir de şuna kesinlikle inanıyorum ki aynı eve girip yaşamadan birisini asla tanıyamazsınız. Elbette benim de evlenmeden önce bazı konularda ipuçlarım vardı ve yanılmadım da ama bazı konularda ya ben yanıldım ya da karşımdaki kişi farklı bir davranışla geldi. İnsan anlaması bu kadar kolay bir varlık olsa kimse bir derdim var topiğinde olmazdı.

Kendime gelince, şimdilik sakin olmaya çalışıyorum. Eşim bana nasıl bir durumda gelecek bilmiyorum, ama bildiğim şey onun düzeltmek isterse adım atması gerektiği ve bazı konularda artık değişmesi gerektiği. Ben onun için bazı konularda (değişimin iyi olduğuna inandığım konulardan) kendimi değiştirdim. Bana öğrettiği güzel şeyler için de minnettarım. Ama onun da benden bir seuelr öğrenmeye açık olması, sinirini kontrol etmesi, bana da sinirlenmem için alan bırakması gerekiyor.

İnşallah doğru karar ne işe hayatımda onu uygulayabilirim...

Hayir, aksine, çok tesekkür ederim güzel laflarin için.

Zaten beraber psikologa gittik biz ve bir degisim olmustu ilk basta. Simdi yine sil bastayiz. Ve kim bilir tekrar psikolog ile yön verilebilir, baze seyler törpülenebilir fakat artik enerji kalmadi bende, umutta. Ya simdi "düzelmis" gibi olup, 6 ay sonra tekrar patlak verirse? Ana sorun karakter çünkü, ve o kolaycana degismez.

Bu konuda her kadin ve anne gibi kendimi suçlu his etmiyorum degil, kizima karsi. Biraz dahami çabalamaliyim? Biraz daha mi alttan almaliyim? Bu sorularida soruyorum kendime. Ancak surda kalmis 50-60 yil, hep bu sekilde, hep tedirgin geçiremem ki. Hep savasamam ki. Hep "ya hayir, hakli degilsin, biraz benim tarafimdan düsün" diye tartisamam ki.

Yorgunluk ile karar vermek dogru mu? Bilmiyorum ama pes ediyorum. Artik yigildim.

Bence sizin biraz durmaya ihtiyacınız var. Şu an öfkeniz geçmiş değil. Durun . Zamana bırakın.

Çünkü görüyorum ki kendi yaptıklarınızla eşinizin yaptıklarını ya da yapmadıklarını tartıyorsunuz. Ben daha çok feda ettim diyorsunuz. Ki muhtemelen de öyledir.

Ama bu tartılar, kafa icinde yapılan mukayeseler genelde öfke dinmeye başlarken insan beynini rehin alır.

Öfkenizij tamamen geçmesini bekleyin.

Eşinizi alin güzellikle anlatın. Derdinizi açın. Her şeyi bilsin.

Bir terapiste gidin.

Akli selim aile büyüklerinize danışın. Onlar size tecrübelerini anlatsınlar.

Sonra zaman verin. Düzelme bekleyin.

Baktınız olmuyor o zaman tekrar boşanma üzerine konuşuruz.

Benim tavsiyem elinizden geleni yapmanız.

2 sene sonra "acaba" dememeniz.

Teşekkür ederim tavsiyeniz için...

Birkaç gün sessiz kalmak, dinlenmek mantıklı galiba. İnşallah sonu hayra çıkar.

Çok sağ olun...

Hangi ülkede sin ve kacyildır evlisiniz?

AhhhAhhhhhh şuan arkam saģlam olsa birdesteģimolsa koşakoşa boşanırım okadar çok istoorumki kuşgibi olmayı.Ama ya kųş gibi olamazsam ya uçamazsammm diye hep tutuorum yutuorumm

Şuan boşanma aşamasındayım. Çok kötü şeyler yaşamama rağmen içim cayır cayır yanıyor. Ama geçecek herşey zamanla olmayan bir evlilik bu dünyada yaşanılan cehennem bence. Ama elinden gelen herşeyi yapıp bütün yolları denediysen pişman olmak için sebebin yoksa çokta korkma. Ama bence senin kararın öfkeye dayalı gibi inşallah herşey hayırlısını bulur

Ìnatlasma oluyorsa ikitarafta kavga haliyle büyüyor hayat okadar acimasizki ,artik insanlar alttan alamaz halegeldi tahammülümüz kalmadi hayat yordugu icin bizde birbirimizi kiriyoruz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…