boşanmak istiyorum ama cesaretim yok.

herkese desteği için teşekkür ederim.haklısınız bu işi artık kesin çözmem gerek.yıllardır ertelediğim yeter.değişen adam değişirdi.kafamda soru işaretleri vardı hep ama görüyorum ki yanlış düşünen ben değilim.tekrar desteğiniz için teşekkür ederim.

Kizinizin babasinin icki ve kumar sorunlariyla basacikmaya calismasi daha mi az travma yaratiyor kafasinda ve cocuklugunda saniyorsunuz?
Ustelik calisan evi gecindiren biri neden ve neyi bekler?

Sadece kızınıza nedenboşandığınızı sakince ve sevgi dolu anlatın , imkanınız varsa bir pedagog eşliğindede ve onun yardımı ilede anlatabilirsiniz ( ki bu çok daha faydalı olur) herşeyin sizin için artık iyi olmasını ve huzurlu bir hayata kavuşmanızı diliyorum .. Allah sizi ve evladınızı korusun

Allah yardımcınız olsun, 7 yıldır değişmeyen adam değişir mi bi daha zor görünüyo, iddaa nasıl bir illet bir bulaşan bırakamıyo.. kızınıza babasını istediği zaman görebileceğini onun geleceği için bunun daha uygun olduğunu söyleyebilirsiniz, o da zamanla kabullenecektir.

biz evlenirken eşim bana söz verdi kumar oynamicam diye.Ama bırakın kumarı içkiye de başladı.kızımla hamileyken yaklaşık 20.000 tl lik borç yaptığını öğrendim.o ara abimi kaybettim ve yaşadıklarım yüzünden eşimin yaptıklarını gözardı ettim.söz verdi artık oynamicak diye.ama sonra bankalardan kredi çektiğini,kartlarının limitlerini doldurduğunu öğrendim.yaklaşık yılda 2-3 kez söz verir ama ben onu affedince gene başlar.bize 60.000 liraya mal oldu özel zevki.hala oynuyor.azar azar oynuyorum diyor.bana göre yaptığı borçlardan sonra 1 liralık bile oynanamay hakkı yok.bide hafta 1-2 içer.ona ve ailesine göre normal.ben kabullenemedi.tabi kızım 7 yaşında oldu ve eşim bunca sene aynı şeyleri yaptı durdu.içip kumarda kaybedince hakaretler tehditler başladı.bazen beni boşanmakla tehdit etme ne yapacaksan yap diyor.ona göre şuçlu benmişim.yani o kumar oynayıp ben yakalayınca inkar etmeyip itiraf ediyormuş.buna rağmen ben ilgi göstermiyormuşum.bilemiyorum ama bana göre hatalı değilim.insan canını inciten birine hiç bi şey olmamış gibi davranır mı?artık ona güvenmiyorum.her şey bi yana kızım tartışmanızdan bıktım diyor artık.babasına lütfen artık içip idda oynama diyor.boşanmak istiyorum.ama bazen çok kararsız hissediyorum.sonuçta çalışıp evi geçindiren benim.onun parası borçlarına gidiyor.ev ile ilgili harcama yap desem param mı var diyor.ama hafta 50-100 lira içki ve idda parası veriyor.bunca yıl bide hakaretlerine katlandım hatta bi kere küfür bile etti.ne yapmalıyım bilmiyorum.son zamanlarda da hafta sonlarını ya kahvede ya abisinin yanında geçiriyor.neymiş bi hafta sonu varmış.sanki hafta içi bizi görüyorda.ikimizde çalışıyoruz.Ev kiramız geldi ve o benim ödememi bekliyor.offff offffffffffff

madem calisiyosun madem evi sen gecirdiriyosun bosan ozaman kocanin eve bi hayri yok kendne ve kizina yazik etme ileride daha buyuk borçlara sokar seni

Merak ettim eşiniz bu konuyla ilgili uzman yardımı aldı mı ya da siz böyle bir şeyi teklif ettiniz mi hiç? Kızınız daha küçük çocuk aklıyla boşanma ya da boşan diye bilir ancak yetişkin olan sizsiniz cesaretinizi toplayıp boşanmaya kesin karar verdiğinizde alın karşınıza anlayacağı dilde durumu anlatın. Muhtemelen boşanırsanız babasını tamamen kaybedeceğini düşünüyordur. Bunu özellikle vurgulayın boşanan biziz o senin baban ve hayatın boyunca öyle kalacak.

Merak ettim eşiniz bu konuyla ilgili uzman yardımı aldı mı ya da siz böyle bir şeyi teklif ettiniz mi hiç? Kızınız daha küçük çocuk aklıyla boşanma ya da boşan diye bilir ancak yetişkin olan sizsiniz cesaretinizi toplayıp boşanmaya kesin karar verdiğinizde alın karşınıza anlayacağı dilde durumu anlatın. Muhtemelen boşanırsanız babasını tamamen kaybedeceğini düşünüyordur. Bunu özellikle vurgulayın boşanan biziz o senin baban ve hayatın boyunca öyle kalacak.
YARDIM ALMASINI SÖYLEDİM AMA KABUL ETMEDİ.ZATEN ŞU AN ÇOK OYNAMIYORUM EĞLENCESİNE OYNUYORUM DİYOR.ONA GÖRE BUDA NORMAL.YANİ O KADAR BORÇTAN SONRA NASIL NORMAL OLUYORSA.

Gerçekten merak ediyorum.
Hadi sizin cesaretiniz yok,alışmışsınız adamın tüm pisliklerine de kızınıza yazık oluyor,farkında değil misiniz?
Günah değil mi ona?
Paranız var,eve siz bakıyorsunuz ama yine bu eziyeti çektiriyorsunuz kızınıza!!!!!

tam da bu cevabı yazacaktım ki sen yazmışsın Laale Laale .. tespitlerini çok beğenerek takip ediyorum haberin olsun:KK15:

çok yazık , bence bu adam düzelmez kumarı bırakmak çok zordur , bir an bile tereddüt etme boşan ondan, kendine bir yol çiz , yaşın ilerledikçe daha ağır gelecek ...
kendini düşünmüyorsan kızını düşün ...

Yazık böyle bir adam için geçen yıllarına.
Ben kumar pisliğine düşüp de kurtulanı görmedim.
O borçlar için tek kuruş harcamaya değmez.
Kızın şu anda boşanma sebebini anlayamaz ama çok kısa bir zaman sonra anlamaya başlayacaktır seni.

YARDIM ALMASINI SÖYLEDİM AMA KABUL ETMEDİ.ZATEN ŞU AN ÇOK OYNAMIYORUM EĞLENCESİNE OYNUYORUM DİYOR.ONA GÖRE BUDA NORMAL.YANİ O KADAR BORÇTAN SONRA NASIL NORMAL OLUYORSA.

Siz yapmanız gerekeni yapmışsınız. Eğer teklif etmediyseniz daha sonra keşke dememek için edin diyecektim. Evet eşiniz bunu bir sorun olarak bile gördüyor nerede kaldı tedavi düşünsün. Allah kolaylık versin size hakkınızda hayırlısı olsun.

Birde söylemeden geçemeyeceğim. Büyük harflerle cevap yazmışsınız bana. Kendimi azarlanıyor gibi hissettim. Sadece yardımcı olmak istemiştim.

Siz yapmanız gerekeni yapmışsınız. Eğer teklif etmediyseniz daha sonra keşke dememek için edin diyecektim. Evet eşiniz bunu bir sorun olarak bile gördüyor nerede kaldı tedavi düşünsün. Allah kolaylık versin size hakkınızda hayırlısı olsun.

Birde söylemeden geçemeyeceğim. Büyük harflerle cevap yazmışsınız bana. Kendimi azarlanıyor gibi hissettim. Sadece yardımcı olmak istemiştim.
hayır sadece çalışırken öyle denk gelmiş ya kusura bakmayın.böyle bi izlenim yaratmak istemezdim.

bu adamı sadece boşamıcaksın. borçlandırıp boşucaksın ki sana musallat olamasın. kendi borçları bir yandan senin borçlandırman bir yandan uğraşssın dursun...

eşime boşanmak istediğimi söyledim.önce tamam ne istiyorsan yap.onun patronu benim eski patronum.Gider işyerine konuşurum yerime birini bulsun çıkarım işten biraz da borç isterim insanlara olan borçlarımı öderim.sonrada ne olursa olsun dedi.akşama doğru da yalvarmaya başladı.son bi şans ver,beni kızımdan ayırma, iyi düşün diye.ama bizim en büyük sorunlarımızdan biri içki olmasına rağmen iki gün üst üste içti.neymiş bigün bira içmiş o sayılmazmış.uzun zamandan sonra bu hafta sonunu bizimle geçirdi.ama asıl sorun biz yılda bi iki kere kavga ederiz böyle ve o her seferinde aynı mesajları yazar artık son.bi tarih belirledim bu tarihten sonra her şey düzelecek der ve 2-3 ay sonra ben yumuşayınca en fazla 5 ay normal olur sonra gene başa döneriz.bi de bu sefer mesajında asla bana bi sadakatsizliğinin olmadığını ve olmicağını yazmış.ama bizim sorunumuz içki,at yarışı ve kumar.bi de ilk söylediğim de ne yaparsam yapim hayatının sonuna kadar idda ve at yarışı oynicağını söyledi.zaten bu sefer bi daha idda yok içki yok falan demedi.demek ki bırakmak gibi bi niyeti yok.Ben geçen sene ona artık aramızda ne sevgi ne de saygı kaldmadı demiştim.şimdi her fırsatta bana hatırlatıyor zaten sevmiyorsun diye.ama sevgiyi nasıl bitirdiğini hiç düşünmüyor.Benim bir an önce hayatımı düzene sokup davayı açmam gerek.(evet yazınca bayağı bi rahatladım.teşekkürler.)

Kuzenim 5 sene kavga dövüş idare etti sonra kızı oldu o yüzden yine iddasinı lotoaunu eve para getirmemesini hırpalamasını idare etmek zorunda kaldı en son kızı 2 yaşındayken babadan şiddet görünce dayanamadı ve ayrıldı. Kumar düzelmeyen kötü huylardan birisi galiba hiç düzelenini duymadım siz de 2. Çocuk olmadan kendinizi çekip çıkarın bu sağlıksız evlilikten. Kızınız ilk başta arar babasını ama en azından sakin bir ortamda büyür. Babasıyla büyümesinden dha az psikolojik hasarı olur. Asıl kızınızı düşünüyorsanız ayrılın çocuklar anne baba arasındaki herşeyden çok etkileniyor hatta kavgalardan kendilerini suçlanaya başlıyorlar bir süre sonra ne olup bittiğini anlayamadıkları için

Kızınızında bunları yaşamasına izin vermeyin. Ailemin kavgalarına şahit olarak büyüdüm, ne rezillikler gördüm bu benim sosyal hayatımı olumsuz yönde etkiliyor. Boşanmanız en iyisi. Evi siz geçindirdiğinize göre boşandıktan sonrada rahatça geçinebilirsiniz elinizde bu imkan varken boşanın. O adamı beslemek zorunda değilsiniz asla bu huyundan dönmeyecek. Keşke annem yıllar önce babamı bırakıp gitseymiş, sizde kendinize eziyet etmeyin

eşim gene yalvar yakar.son bi şans vermemi istiyor.her şeyi düzeltecekmiş.bilmiyorum.bazen bütün parasını alıp borçlarını ödesem ve bi süre bekleyip nasıl olacağına baksam mı diyorum.çünkü kızım artık kavgalarımızdan çok etkileniyor bu şekilde devam edemeyiz ama kızım için son bi şans versem mi bilmiyorum.gerçi bundan önce de 3 defa son bi şans dedi ve ben tamam dedikten bi kaç ay sonra gene başa döndük.ama ilk defa bu kadar kararlı konuştum onunla ve artık ayrılabileceğime inanıyor sanırım.kafam allak bullak oldu.çevrede bi kaç k işi de ona çok sert davrandığımı falan söylüyor.evet ama beni psikopat yapan o .çok asabi biri oldum.

Madde bagimlilig bile kumar bagimligindan daha kolay tedavi ediliyor..insanlar yillarca tedavi goruyor yine de sorunu cozemiyor esiniz ben degistim diyerek cozemez zaten.ki sorunlari bile farketmiyor.bence bir sans daha vermeyin ama vercek olursaniz da tedavi sartini mutlaka konusun

X