boşanmak istiyorum ama cesaretim yok.

frd180509

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
23 Mart 2015
23
3
45
biz evlenirken eşim bana söz verdi kumar oynamicam diye.Ama bırakın kumarı içkiye de başladı.kızımla hamileyken yaklaşık 20.000 tl lik borç yaptığını öğrendim.o ara abimi kaybettim ve yaşadıklarım yüzünden eşimin yaptıklarını gözardı ettim.söz verdi artık oynamicak diye.ama sonra bankalardan kredi çektiğini,kartlarının limitlerini doldurduğunu öğrendim.yaklaşık yılda 2-3 kez söz verir ama ben onu affedince gene başlar.bize 60.000 liraya mal oldu özel zevki.hala oynuyor.azar azar oynuyorum diyor.bana göre yaptığı borçlardan sonra 1 liralık bile oynanamay hakkı yok.bide hafta 1-2 içer.ona ve ailesine göre normal.ben kabullenemedi.tabi kızım 7 yaşında oldu ve eşim bunca sene aynı şeyleri yaptı durdu.içip kumarda kaybedince hakaretler tehditler başladı.bazen beni boşanmakla tehdit etme ne yapacaksan yap diyor.ona göre şuçlu benmişim.yani o kumar oynayıp ben yakalayınca inkar etmeyip itiraf ediyormuş.buna rağmen ben ilgi göstermiyormuşum.bilemiyorum ama bana göre hatalı değilim.insan canını inciten birine hiç bi şey olmamış gibi davranır mı?artık ona güvenmiyorum.her şey bi yana kızım tartışmanızdan bıktım diyor artık.babasına lütfen artık içip idda oynama diyor.boşanmak istiyorum.ama bazen çok kararsız hissediyorum.sonuçta çalışıp evi geçindiren benim.onun parası borçlarına gidiyor.ev ile ilgili harcama yap desem param mı var diyor.ama hafta 50-100 lira içki ve idda parası veriyor.bunca yıl bide hakaretlerine katlandım hatta bi kere küfür bile etti.ne yapmalıyım bilmiyorum.son zamanlarda da hafta sonlarını ya kahvede ya abisinin yanında geçiriyor.neymiş bi hafta sonu varmış.sanki hafta içi bizi görüyorda.ikimizde çalışıyoruz.Ev kiramız geldi ve o benim ödememi bekliyor.offff offffffffffff

Gerçekten merak ediyorum.
Hadi sizin cesaretiniz yok,alışmışsınız adamın tüm pisliklerine de kızınıza yazık oluyor,farkında değil misiniz?
Günah değil mi ona?
Paranız var,eve siz bakıyorsunuz ama yine bu eziyeti çektiriyorsunuz kızınıza!!!!!

evet ama kızım babasına çok bağlı.anne lütfen boşama babamı diyor.babasını öyle görünce.

Lütfen bu cümlelere birde "ikinci çocuğa hamileyim, nasıl boşanırım?" eklenmeden kendi hayatınıza bakın...

Cesaretsizlikten değil anlıyorum sizi aslında insanın basireti bağlanıyor bir yerde, kilitlenip kalıyor...

Ama hayat sizin giden maddi manevi sizden gidiyor, fazlasını vermenin anlamı yok!

Hakkınızda hayırlısı olur inşallah...

aslında eşime kalsa tüm hata benim.onu evden soğutuyormuşum.yaptığı herşeye rağmen hayat mükemmelmiş gibi davranmamı bekliyor.benim tek derdim kızımın geleceği ya da ne olacağızmış.

Kızınız daha minicik babanın açtığı yaralar ilerde sizi pişman edecek,daha çok üzüleceksiniz.
O zaman kızınız "anne neden çocuk aklıma uydun?" demeyecek mi?
aslında haklısınız.8 yıldır ilk defa bu kadar ciddi boşanmayı düşünüyorum.çocuğum için.sadece bu aralar kafamda her şeyin netleşmesini bakliyorum.yani biraz cesarete ihtiyacım var.birde hayatımız düzene koymaya.

Allah yardimcin olsun senin hicbir sucun yok biran once yoluna cizmeye bak

çocuğunuzu düşünüyorsanız boşanmak tek çare gibi görünüyor.
şimdi "babamı boşama" diyor ama henüz 7 yaşında ve o neyin ne olduğunu anlayacak, doğruyu yanlışı ayırdedecek durumda değil. hem sizin boşanmanız babasını görmeyeceği anlamına da gelmiyor.
düşünülecek tarafı kalmamış bence.

Cocugunuzu kendiniz bahane ediyorsunuz.Kiziniz size anne bosan dese bu kezde baska bahane bulursunuz.
Bende calisip hayatini kazanan kadinlarin nasil olurda bu kadar eziyete katlanirlar anlamiyorum.Evi gecindiren sizseniz birakin.ya o adami ne hali varsa gorsun hala sucu size yukluyor boyle adamlar degismez .
Cocugunuzla mis gibide yasarsiniz birakin onu kendi coplugunde ne hali varsa gorsun

kızınız çok küçük ve boşanmanın babasını nasıl aciz görüyosa artık ona acıyarak diyo.
halbuki sizin durumunuz daha kötü.
benim gördüğüm boşanma arifelerinde bayanlar hep bi ışık bi şey bekliyolar eşlerinden.
ya geliyo -az bi kısmı- ya gelmio-çoğunlukla-
ve sonuç kadın dayanamayıp alıp başını gidiyo.
kızınız babasını mahkemenin izin verdiği günlerde ve babasının daha sağlıklı olduğu zamanlarda görmesi daha iyi izlenim oluşturmaz mı.
kavgalarınızı görmez.babasının içki içip kötü durumda olduğunu görmez.

Ben iki kücük cocukla bosaniyorum.siddet ve calismayan sorumsuz bir kocayla gecti 7 yilim.simdi cok kararliyim.

Siz ne is yapiyorsunuz?

Cesaret edebilmeniz için daha ne yaşamanız gerekli?
Zaten evin tüm geçimini siz sağlıyorsunuz. En azından kumar borcu ödemekten kurtulursunuz..

evet ama kızım babasına çok bağlı.anne lütfen boşama babamı diyor.babasını öyle görünce.
Kiziniza oluyor olan o bu yssinda yasadiklarini omur boyu unutmayacak benim gibi.ona kotu anilsr birakmayin.bir sure ayri kalmayi teklif edin esinize kendini cocugu icin en azindan duzeltmezse ayrilacaginizi soyleyin. Ki ayrilsaniz bile masallah siz guclu kadinsiniz zaten evi gecindiriyosunuz onsuz daha rahat yasardiniz.tabi bu insallah olmaz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…