Boşanmak çare mi :( :(

liliputtt

Üye
Kayıtlı Üye
26 Mart 2013
11
0
Merhaba; üye değildim ama uzun zamandır takipçisidim sitenin.. önce evlilik hazırlığı, sonra evlilikte sorunlar.. şimdide boşanma :KK43:
Durumumu Nasıl özetlerim bilmiyorum ama çok uzatmadan anlatmaya çalışcam.. Benim 1. Eşimin 2. evliliği .. 2 yıl flört 1 yıl nişan ve 1,5 yıl evlilik :KK43: Sorun Eşimin yalanları, benden gizli işleri ve sorumsuzluğu... Eşimin maddi durumu çok iyi değildi ama birbirimizi sevdiğimiz için her zorluğun altından çalışarak beraber kalkacağımızı düşünüp evlenmeye karar verdik. Ama Gel gör ki evlenirken maddi zaten birşey beklemiyordum manevi olan herseyde içimde kaldı ailesinin vurdumduymazlığı yüzünden.. Olsun dedim biz beraber olalım hersey olur zamanla dedim.. Bu Sefer 2 ay oldu evleneli Eşim İş yerinden maaş alamadığını sölemeye başladı..yani 1,5 yıl içinde 3 ay tam maaş getirdi eve..herşey borç tabi mobilya borcunu bana ödediğini söleyip ödememiş icralık olmuş tabi kefil benım maaşımada icra..neyse olsun dedimm yine öderiz...(uzatmamak için mobilya konusunu anlatıyorum bu sadece örnek bunun gibi birçok şey var)avukatada ödemedi yok alamadım yok şöle yok böle gittim taahhüt imzaladım yine üstüme aldım borcu..belki ozamn korar öder die ölede oldu 3 ay ödedik.. bu arada eşim eski eşinden olan çocuuna nafakasını ödemediği için eski eşi dava açıo sürekli...ben bunları bilmiorum tabi..tutuklama kararı çıktıktan sonra öreniorum 4 aylık evliyim bu arada...neyse yakalanıo 2 saat kalıo içerde ailesi bi miktarını ödeyip çıkardı.. tabi işinden tamamen oldu bu arada. heryere düğün borcu, ev kira.. Bu sefer salonumu üstüne daha 1 kere oturmanın nasip olmadığı koltuklarımı sattım..oturduumuz evin kira borcunu ödeyip.. daha küçük ucuz bi eve taşındım..ben bunlarla mücadele ederken ailesi geldi bide ne bu ev dam gibi die arkamızdan dedikodu yaptı..içleri kararmışş basıkmış...hangi birini anlatsam bu eve taşındık kirayı verdinmi diorum ev sahibi üst katta verdim dio yarım saat geçio adam aşağıya inio daha ayarlamadınımı dio ben yine şok..cevap sen üzülme die söleyemedim..her yalana verdii cvp bu zatn. böyle ve bunun gibi birsürü şey... ipleri koparan noktaya geleyim.. Tekrar tutuklama kararı çıkmış nafaka yüzünden benım yine haberim yok.. İşten çıkarılmış 2 ay önce.. Beraber işe die çıkyoruz o arkamdan eve giriomuş... Ondan bundan borç bulmş maaş die getirmiş eve ilk ay..Bu ayda tefeciden almayı düşünüomuş o derece ... Hep yalan dolan ben üzülmeyim die deil yani yaşam tarzı bu olmş.Bu arada hep kötü yanlarını anlattım ama evdede bana bebek gibi bakar el üstünde tutardı hakkını yiyemem ama bu yeterlimi bi evlilik için
hayır. Evin bütün yükü maddi manevi üstümdedi.. ama okadar çok seviyorum ki hep düzelcek dedim. Ama ne olduysa ben bu son yalanları duyunca bişey oldu bi dayanma gücü geldi topladım eşyalarımı gittim annemin evine...anladım çünkü sonu yok.. hıı bu arada 1 aydır çocuk yapalım die yalvarıodu istemeyen adam bağlamak içinmişşş... Yalvardı ağladı içim gitti ama dönmüyorum 1 ay oldu... Çok uzun aslında satırlara sığdramıorum... Diomuş ki yarı yolda bıraktı gitti beni...Ben mi Onu bıraktım yarı yolda yoksa omu beni bıraktı ???

3 yaşından sonra erkek milletini değiştiremiyorsun malesef... otur annenin evinde bence dönmede.. dönersen bunlar devam edecek kalanmı gider gidenmi gider felsefesinede hiç luzum yok

Bence doğru olanı yapmışsın, geri dönüp bir de çocuk yaparsan o el üstünde tutmalar da biter, nasılsa garantiye aldım artık beni bırakamaz diye düşünür gibi geliyor bana. Hani normalde belki maddi konularda biraz sıkıntı yaşarsınız, sonra feraha çıkarsınız falan derdim ama bu kadar borç harcın, icraların, hapse girip çıkmaların içinde çocuk istemesi iyi niyetli gelmedi bana. Üstelik önceki evliliğinden olan çocuğun nafakasını ödeyemediği için 2 kez karakolluk olmuşken yeni bir çocuk istemek ne cesaret, nasıl bir düşünce tarzı?

canım elinden gelenin fazlasını bile yapmışsın sen.hayırlısı olsun hakkınızda

Cocugu asla onermiyorum sonu gorunmeyen bir tunel gibi. Hicbirsey yerine oturmamis yazik cocukta derdinize eklenecek. Yani cocukta perisan olacak. Onemli olan yalanlar. Bi evliligi yapmak cok zordur. Bitirmekse cok kolay. Yalanlar dusundurdu zor bir durum ama son bir sansi hakediyor bence ..cunku bi insan evlenip baba evinden ciktiktan sonra geri geldiginde asil zorluklar o zaman basliyor..

Cocugu asla onermiyorum sonu gorunmeyen bir tunel gibi. Hicbirsey yerine oturmamis yazik cocukta derdinize eklenecek. Yani cocukta perisan olacak. Onemli olan yalanlar. Bi evliligi yapmak cok zordur. Bitirmekse cok kolay. Yalanlar dusundurdu zor bir durum ama son bir sansi hakediyor bence ..cunku bi insan evlenip baba evinden ciktiktan sonra geri geldiginde asil zorluklar o zaman basliyor..

haklısın bu evlilikte son bir şansı hakediodu...Çünk biz herseyimizi yoktan var ettik...ama benım dönmem için hala yalanlar sölüo benım senın bilmediin 1500 lira borcum var dio..araştırdım borc 25000 adamda almak var ödemek yok...sevgisinden şüphem yok...Belki güçlü kararlı görünmeye çalışıorumşuan öle konuşuyorum Ben çok şey yaşadım yalanlarını yüzüne vurduumda 3 aylık evliken şiddet bile gördüm ama kimseye bişey sölemedim evimi bırakıp gitmedim... benım şans vermeme nedenim biliyorum aynı şeyleri hayatım boyunca yaşıcam... Ama bi tarafımdada hep keşkeler olcak... :KK43: :KK43:

canım benim öncelikle allah hakkında hayırlısını versin... bende senin hayatına benzer bir hayat yaşadım ama benim birde oğlum var eşimi çok seviyodum bende ama hep ben uğraşıyodum evliliğimizi sürdürmek için tek taraflı yürümüyo ama malesef ki yürümedide yıprandık birbirimize olan güvenimiz saygımızı yitirdik ve son olarakta sevgimiz bitti şimdi ayrıyım oğlumlayım çok mutluyum kapıma biri gelecek korkusu yok çalışıyorum oğlumla kendime bakıyorum ev kurdum hayat kurdum kendime yeniden bunları anlattım benim bir çocuğum olduğu halde çekemedim sen niye çekesinki örnek olsun diye yazmak istedim....

ALLAH IM yar ve yardıcnız olsunn..RABBAİm iyilerle karşılaştırsıın herkesiii..

canım evlilik için bazen aşk yetmez sadece... o evi yönetcek sorumluluk ve plan da lazım....akıl lazım..dürüstlük lazım... yuva bozulması zordur elbet ama duygusal düşünme... üzülerek belirtiyorum ki bu evliliğin ayakta kalması çok zor... maddi maddiyat hep çökmüş omuzlarına... kadınlar narin varlıklardır... bu kadar yükü taşımak kolay diğil... bu omuzlarını daha da ağırlaştırma ve bence çocuğun olmadığı için dua et... asla da düşünme derim.... çünkü zor anlattığın kadarıyla bu adam çok zor kardeşim.... asla dilediğin huzura eremezsin... yalanları çok büyük... hiçbir zaman güvende hissedemiceksin kendini... heran icra belki de kapımda diye düşünmek kolay mı allah aşkına... elinden gelenin fazlasını yapmışsın... şimdi noktayı koy ve hayat çizgini başka yönlere doğru çiz... selametle...

Tabiki yarı yolda bırakan siz değilsiniz.
Terkedilmeyi bence de haketmiş.
Düzgün bir iş bulsa, yalan konusunda psikolojik tedavi görse
düzelir mi acaba diye düşündüm ben..

Ne bileyim canım şimdi adam da maddi bi çıkmaza girmiş borç üstüne borç, üzüldüm adama ama gerekçesi ne olursa olsun yalan affedilemez bence özellikle de eşler arasında..güvenini yerle bir etmiş, tüm yük senin omzunda zor yürümesi gibi
doğru olanı yapmışsın da ben acıdım adama ya

Ne bileyim canım şimdi adam da maddi bi çıkmaza girmiş borç üstüne borç, üzüldüm adama ama gerekçesi ne olursa olsun yalan affedilemez bence özellikle de eşler arasında..güvenini yerle bir etmiş, tüm yük senin omzunda zor yürümesi gibi
doğru olanı yapmışsın da ben acıdım adama ya

Sen dışardan biri olarak acıosun.. Bide beni düşün Ben hep şöle düşündüm düşenin dostu olmaz o yüzden çıkmaza girio die. Hep Yanında oldum ama o ne yaptı düğün zamanı onun için sildiim teyzemin kocasından gidip (konuşmadıımız halde) geçen ay borç almış...ödeyemiycei bi borç hemde....
Ben şunu anladım acıdıkça acıncak duruma düştüm hep kıyamadıımdan.. :KK43:

canım benim öncelikle allah hakkında hayırlısını versin... bende senin hayatına benzer bir hayat yaşadım ama benim birde oğlum var eşimi çok seviyodum bende ama hep ben uğraşıyodum evliliğimizi sürdürmek için tek taraflı yürümüyo ama malesef ki yürümedide yıprandık birbirimize olan güvenimiz saygımızı yitirdik ve son olarakta sevgimiz bitti şimdi ayrıyım oğlumlayım çok mutluyum kapıma biri gelecek korkusu yok çalışıyorum oğlumla kendime bakıyorum ev kurdum hayat kurdum kendime yeniden bunları anlattım benim bir çocuğum olduğu halde çekemedim sen niye çekesinki örnek olsun diye yazmak istedim....

Ben hep onsuz olamam her seye katlanırım die düşünüodum ama haklısınn... Şu an çok yeni kendimi yanlız hissediyorum...Ama allah kimseye dayanamıycagı acıyı vermezmiş.. Bu evlilik benim sınavımdı... Ben her zorlukta yılmadım Direndim En son anladımki sadece benım direnmem yetmio...Bazı şeyleri dile getirmek istemiorum ama ben onun için öğlenleri iş yerinde aç kalıodum.. 5 tl yemek paramı akşam eve getiriodm onun sigarsını alıodum... Üstüne ekleyip yol parasını tamamlıodum işe gitcek die.. meger evde o benım aç kaldıım parala iddaa oynuomuş...

canım evlilik için bazen aşk yetmez sadece... o evi yönetcek sorumluluk ve plan da lazım....akıl lazım..dürüstlük lazım... yuva bozulması zordur elbet ama duygusal düşünme... üzülerek belirtiyorum ki bu evliliğin ayakta kalması çok zor... maddi maddiyat hep çökmüş omuzlarına... kadınlar narin varlıklardır... bu kadar yükü taşımak kolay diğil... bu omuzlarını daha da ağırlaştırma ve bence çocuğun olmadığı için dua et... asla da düşünme derim.... çünkü zor anlattığın kadarıyla bu adam çok zor kardeşim.... asla dilediğin huzura eremezsin... yalanları çok büyük... hiçbir zaman güvende hissedemiceksin kendini... heran icra belki de kapımda diye düşünmek kolay mı allah aşkına... elinden gelenin fazlasını yapmışsın... şimdi noktayı koy ve hayat çizgini başka yönlere doğru çiz... selametle...

Haklısın Geçen hafta dedim evi boşaltalım artık olmıcak kira birikio elektrik su birikio ödemicek biliorum... Aldı kıyafetlerini gitti.. Onun yüküde bana kaldı ... gittim yine kirayı elktrk suyu ben ödedim ... üstüme kalan borçlarda ayrı 6000 tl. bide onu ödüyorumm...
Çok seviorum die orda burda ağlıo borca gelince kayboluo...Allahtan ailem arkamda destek oluolar... Kararımı verdim boşancam söledim anlaşmalı boşanalım dedim hayır seviorum seni kazancam tekrar dedi. nie bu kadar acele ediosun dedi... bende kendime yeni bi düzen kurmam için boşanmam bierden başlamam lazım dedim.. bu sefer yanlış anladı sevgilin var demeye basladıı... Okadar karıstı ki hersey... hiçbirsey istemiorum ondan ne maddi ne manevi sadece biran önce bitsin istiorum şuan mutsuzum ama kafam rahat yarın başımıza ne gelcek yine kimden ne duycam die düşünmüorum...

çok doğru bir karar vermişsin bir evlilikte güven kalmamışsa zaten o evlilik bitmiş demektir. şayet sen omuzlarımdan yük gitti diyosan sevgin bile kalmamış demektir canım.. bir evlilik yalanla dolanla yürümez evlilik birlik beraberliktir açta kalsan susuzda kalsan birlikte olur maalesef senin eşinde sadece yalan ve borçları var bence hemen davanı aç ve kurtul yeteri kadar maddi yönden seni tüketmiş daha fazlasına izin verme bence...

kaç kendini kurtar
sorumluluk duygusunu taşımayan bir erkekten adam olmaz

bir de konudan bağımsız ama satırlar dolusu yazıp y lerden tasarruf neden :KK43:

Yarı yolda bırakmak bir kenara, siz daha beraber bir yola bile çıkamamışsınız bana sorarsan.
Malesef böyle insanlar da var işte, sorumsuz, düşüncesiz, yalancı...
Sevmek ayrı birşey, fakat tek sevgi ile dönmüyor bir evlilik.
El üstünde tutması, bir dediğini iki etmemesi, evde prensesler gibi sana davranması iyi hoş.
Fakat o eve bakamayacak adam, neden evlenir, kaldı ki bir de nafaka varmış işin içinde.

Bu kadar sorumluluğu sana yıkmış bunca zamandır, daha ne kadar devam edecekti böyle?
Sende bir ananın babanın evladı değil misin?
Elbet yeri gelir eşler biri yetemediğinde diğerine destek olur, ama bu şartlar altında değil.
Senin eşin bir çok borcun altına girmiş (neye güvendiyse artık) ardını hep sen toplamışsın.
Bir evin temeli erkek ise, duvarıda kadındır... Temel yıkılınca, duvarda yıkılır.
Bunun başka açıklaması yok malesef...

Hakkında hayırlısı olsun, iyi düşün derim.
Bir daha aynı sıkıntıları yaşamanı ne sen istersin ne de ailen bunu ister senin için.
Bazen bize şer görünen aslında en hayırlı olandır...

X