• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Boşanma Sonrası Nüfus Cüzdanı Değişimi?

siyahbeyaz2012

SiL BaŞTaN BaŞLaMaK GeReK BaZeN...
Kayıtlı Üye
27 Eylül 2012
2.647
843
198
Kızlar selam ,
Ben 2 ay önce boşandım, 1 ay önce kararı aldık ve şimdi edevletten baktım kimlik bilgilerim değişmiş görünüyor..Birkaç öğrenmek istediğim şey var,yardımcı olursanız sevinirim.

1- E-devlette medenı halim ''boşanmıs'' yazıyor.Ben bu şekılde o nufus cuzdanını asla kullanmam..Bunu nasıl değiştirebiliyoruz,yoksa gidince orada hallediliyor mu?
2-Bu nüfus cüzdanı değiştirirken ek bir ücret ödememiz gerekiyor mu?Ne gibi formaliteleri var.Yanımıza ne göturmek gerekıyor?
3-Ben bu ay ehliyet direksiyon sınavına gireceğim, fakat eski nüfus cüzdanımla yazılı sınava girdim.Bu hafta nufus cuzdanımı değiştirirsem bu konuda ne yapmam gerekıyor emnıyete mı kursa mı bıldırecegım bu durumu?

Boşanan ve nüfus cuzdanını değiştirenlerden ve ehlıyet dönemınde bunu yasayanlardan cevap rıca edıyorum,sagolun..

Ehliyet kısmını bilemiyorum ama nüfus cüzdanı değiştirirken görevliye bekar yazmasını söyleyin. Sizin isteğinize göre yazıyorlar. Ödemen gereken tutarda, yenileme olduğu için 7 lira gibi bir rakam.

iyi uygun bır rakammıs orda duzeltır degıl mı o sekılde damgalanmıs gıbı gezmek hıc ıstemem cnm ben bıle kelımeyı kullanamıyorum bı de kımlıkte bagırması hos olmaz:(:( O zaman yenıyıla gırmeden bu ısı halledeyım yenı hayatımda yenı bır kımlıkle..:)

iyi uygun bır rakammıs orda duzeltır degıl mı o sekılde damgalanmıs gıbı gezmek hıc ıstemem cnm ben bıle kelımeyı kullanamıyorum bı de kımlıkte bagırması hos olmaz:KK43::KK43: O zaman yenıyıla gırmeden bu ısı halledeyım yenı hayatımda yenı bır kımlıkle..:)

Zaten mevcut kimliğinde evli yazıyordur. E devlette her zaman boşanmış görünecek ama kimliğini sürekli kullandığın için istediğin şekilde yazdırabiliyorsun. Bekar yazılsın dersin, memur bekar yazar canım.

Sevgili konu sahibesi;

Yazacaklarım bu konuyla ilgili değil ancak ilk açtığın konudan itibaren yaşadıklarını takip eden birisi olarak hayatındaki son durumla ilgili bir şeyler yazmak istedim.

Zor bir dönem atlattın, eşinle tekrar birleştiğinizi öğrendiğimde çok sevinmiştim. Uzun bir mücadelenin ardından bu savaştan alnının akıyla çıktığını düşünmüştüm, inan içime su serpilmişti. Son durumu öğrenince de bir o kadar üzüldüm.

Yinede bu aşamalardan geçmiş genç bir kadın olarak güç ve gayretini takdir ettim. Hayatının kalanında da benzer bir duruş sergilemeni ümit ediyorum. Buna nüfus kağıdına ne yazacağını düşünmeden başlayabilirsin bence.

Bir kadının boşanabilmesi kolay değil. Bu kararı almış olabilmek bile başlı başına bir güç göstergesidir. Umarım yaşadıkların sana çok şey katar ve gelecekte benzer hataları yapmazsın.

Karşına seni mutlu edecek birisinin çıkmasını dilerim. Öncesinde sağlık ve iyi bir iş... Aslına bakarsan gerisi detay...

Zaten mevcut kimliğinde evli yazıyordur. E devlette her zaman boşanmış görünecek ama kimliğini sürekli kullandığın için istediğin şekilde yazdırabiliyorsun. Bekar yazılsın dersin, memur bekar yazar canım.

bu ıyıymıs canım resmen beynımden vuruldum kımlık ornegını görunce :)

Sevgili konu sahibesi;

Yazacaklarım bu konuyla ilgili değil ancak ilk açtığın konudan itibaren yaşadıklarını takip eden birisi olarak hayatındaki son durumla ilgili bir şeyler yazmak istedim.

Zor bir dönem atlattın, eşinle tekrar birleştiğinizi öğrendiğimde çok sevinmiştim. Uzun bir mücadelenin ardından bu savaştan alnının akıyla çıktığını düşünmüştüm, inan içime su serpilmişti. Son durumu öğrenince de bir o kadar üzüldüm.

Yinede bu aşamalardan geçmiş genç bir kadın olarak güç ve gayretini takdir ettim. Hayatının kalanında da benzer bir duruş sergilemeni ümit ediyorum. Buna nüfus kağıdına ne yazacağını düşünmeden başlayabilirsin bence.

Bir kadının boşanabilmesi kolay değil. Bu kararı almış olabilmek bile başlı başına bir güç göstergesidir. Umarım yaşadıkların sana çok şey katar ve gelecekte benzer hataları yapmazsın.

Karşına seni mutlu edecek birisinin çıkmasını dilerim. Öncesinde sağlık ve iyi bir iş... Aslına bakarsan gerisi detay...

Teşekkur ederım gercekten cok zor gunlerdı onları atlatmak zor oldu..Ama oyle ınsanlarla karsılastım kı o dönemde ,öyle gerı kafalı dar bakıslı kısılerle konustum kı hala kımseye bosandım kelımesını edemıyorum..Alışması zor olan bu kısım sanırım..

bu ıyıymıs canım resmen beynımden vuruldum kımlık ornegını görunce :)

Yok yok, vurulma :)

Ehliyet konusunda da yanlış bilgi vermeyeyim ama, direksiyon sınavına gittiğinde sorun çıkacağını sanmıyorum. Sen yanına boşanma kağıdını ve yeni kimliğini al.

Ehliyetini çıkartmaya gittiğinde de aynı evrakları, birde vesikalık fotoğraf filan götür. Zaten istedikleri bazı belgeler var. Bu şartlar altında sorun çıkmaz herhalde.

Teşekkur ederım gercekten cok zor gunlerdı onları atlatmak zor oldu..Ama oyle ınsanlarla karsılastım kı o dönemde ,öyle gerı kafalı dar bakıslı kısılerle konustum kı hala kımseye bosandım kelımesını edemıyorum..Alışması zor olan bu kısım sanırım..
Haklısın.İnsanlarda evliliği ne olursa olsun sürdürme mantığı var, bu çok yanlış. Olmuyorsa olmuyor. Her şey insanlar için. Sende umudunu yitirmemelisin. Ben kısa bir süre sonra bu psikolojiden çıkacağını düşünüyorum.

Güzel haberlerini alacağız inşallah.

bence kimlik çıkarmak için acele etme. zaten yeni yılda çipli kimlik mi ne çıkacakmış o da zorunlu olacakmış 18 lira. iki defa yenilememiş olursun

bence kimlik çıkarmak için acele etme. zaten yeni yılda çipli kimlik mi ne çıkacakmış o da zorunlu olacakmış 18 lira. iki defa yenilememiş olursun

Bugun benım de aklıma bu geldı,yalnız hemen ocakta alabılecek mıyız?Ehlıyet dıreksıyon sınavım haftaya olacak o zaman soyadımı eskı soyadım hazırlarlar dıye korkuyorum bı de onun formalıtelerı olur ..Ne yapsam ben?

Bekar diye yazıyor fakat bence bunu memur kesimin iş güzarlığına bırakma ve uygun bir dille memura belirt. Cidden üstüne vazife olmadığı halde iş güzarlık yapıp oraya boşanmış olarak da yazdırabilir yani ne bileyim burada olmaz diye bişey yok onun için uygun bir dille belirt diye yazdım.

Hayırlı uğurlu olsun Allah bundan sonra yüzünü güldürsün:) Sağlıcakla kal:)

Bekar diye yazıyor fakat bence bunu memur kesimin iş güzarlığına bırakma ve uygun bir dille memura belirt. Cidden üstüne vazife olmadığı halde iş güzarlık yapıp oraya boşanmış olarak da yazdırabilir yani ne bileyim burada olmaz diye bişey yok onun için uygun bir dille belirt diye yazdım.

Hayırlı uğurlu olsun Allah bundan sonra yüzünü güldürsün:) Sağlıcakla kal:)

Ayy Allah korusun ben bıle daha bosandım kelımesını edemıyorum bı de kabak gıbı orda yazsa kımlıksız gezerım heralde:):)İyi dileklerınız ıcın teşekkurler..

Kızlar çipli kimlik için beklemelı mıyım yoksa dıreksıyon sınavından önce degıstıreyım mı napsam bennn

Direksiyon sinavina bu kimlikle girseniz de ehliyeti alirken bazi evraklar hazirlayacaksiniz orada guncel bilgileriniz olacaktır merak etmeyin...

Back