bosanma nedeni?!

Ayrildik, ailemin yanindayim. Ailesi icin beni kovdu. Ailesi tepemizdeki seytanlar. Olucagi yoktu.. Herkes soyluyor daha fazla tahammul edilmezdi zaten. Kocam beni hic koruyup kollamadi..
Esinde sorun olmasaydi ailesi bu kadar şeyi yapamazdi..

Benim gibi düşünen birileri daha varmış. İnsan Mutlu olmak için yaşar, gerisi boş... Eşini seven aldatılmayı affedebilen bir kadın bile bu çizdiğiniz profildeki bir kadından daha mutludur. Böyle örnekler de olabilir yani.Bazen kadını kafese sokan yine kadın diye düşünüyorum, Temelinde ise kendi mutsuzluğu var, ben yapamadım sen de yapma... (İyi niyetle sabrı, tevazuyu öğütleyen hiçbir yorumcuya değil sözlerim, yoksa böyle arkadaşlar da çok, bilirim)

Boşanma meclisimiz kurulduğunda, boşanacağım insan, yetişkin oğlumuzla kızımıza, öfkeyle meziyetlerini sayıp döküyordu.
İhanet etmedim. Aç açık muhtaç bırakmadım. Şiddet uygulamadım. (Psikolojik şiddet şiddetten sayılmaz)
Daha ne istiyor bu ananız? dediğinde, yılların ve ilişkimizin fotoğrafını çeken oğlumuzun birkaç cümlesi olmuştu.
__Evet babacığım aynen dediğin gibi görevlerini en iyi şekilde yerine getirmeye çalıştın. Koşulların el verdikçe bizi
lüks restoranlara götürdün. Özel günlerde devasa boyutta çiçek buketleri gönderdin.
__Peki babacığım, hep birlikte deniz kenarında oturup çay ile simit yiyerek vakit geçirmenin annemi çok mutlu edeceğini biliyor muydun?
__Biliyordum oğlum.
__Böyle ortamlar paylaştık mı, paylaştınız mı baba?
__Hayır oğlum.
__Her zaman sence uygun olanları, kendi hoşuna gidenleri verdin anneme. Onun ne istediğini, neyi sevebileceğini önemsemedin.

Oooyy o anları yaşar gibi oldum yeniden.
Neyse geçti bitti hepsi. Herkes kendi düzenini kurdu çok Şükür.

Allah herkesin yuvasına huzur içinde birlik, beraberlik nasip etsin.
Eski konuma bi goz atarken (arada nostalji yapmayı severim :) ) yorumunu gördüm ve nasil alintilayip cevaplamamisim dedim kendime.. Yillar sonra ozur diliyorum sevgili Kulitta :)) Yavrunun yaklasimi ve cümleleri oyle hosuma gitti ki, masaAllah diyorum.. Gencecik cocuk bunu dusunurken baba dedigi koskoca insanin dusunememesi, dumduz bakmasi.. Gerçekten algı, idrak cok farkli seyler..

Bu arada konu eski evet, birazcık hortlatmis olacagim ama yazmak istedim iste..
Bosanma sonrasi can havliyle açtığım bi konu imis simdi okuyunca.. O dönem onemsiyormuşum kimin ne dediğini ama simdi umrumda bile degil, gayet de iyiyim Allah a çok şükür.. Zaman miydi yoksa o ilacın adı :)

X