bosanma nedeni?!

kompleks ve takinti olabilir mi?
Evet olabilir ben ogretmenim evliligimin ilk yilinda atandim o da uni terk normal bir iste calisiyor..ama ben hicbir zaman o konuda onu rencide edick herhangi bir soz veya davranista bulunmadim,kendi arkadasi var evli arada gorusuyorduk oylesine aramis ben de durumu soylemistim.o da onun cok yanlis yolda oldugunu bu zamanda senin gibi ozelllikte olupta senin gibi olan birini asla bulamaz dedi bana..yani sen ona oyle bir davraniyordunki dedi sanki o ogretmendi de sen daha dusuk statude olan kisiydin dedi..
Esimin ciddi anlamda sorunlari vardi..tek derdi ailesiydi yani onlar yasli yarin yoklar diyordu ve onlar icin elinden geleni yapiyordu bana da biz senle hep gidrrz hep yapariz diyordu..ailesine karsi kendini suclu hissediyordu belki de onlarin ustune tasinmayip ayri ev aldigimiz icin..boyle hep depresyon hali vardi surekli uyuma modu, kendiyle ilgilenme, icine kapaniklik, cinsel isteksizlik filan..ama ne hyaptiysam yardim edemedm cunku onun tum sorunu bendim..aldatma siddet vs turu seyler olmadi.ama senle aile olamadim, sen!e yarini goremedim,senle ben olmayiz farkliyiz gibi soylemleri cogaldi..ve bugun geldigimiz nokta bu..bazen cok karamsarim bazen cok iyiyim..bazen onu ozluyorum cunkj hic yoktan yikti yuvamizi..bazen de nefret ediyorum bana bunlari yasatan insanla olamam diyorum..

zor, cok zor boyle bi adamla.. kisiligi bu ise, uzgunum.. psikolog ne yapacak ki, konusacak.. karakter degismiyor ne yazik ki..

zor, cok zor boyle bi adamla.. kisiligi bu ise, uzgunum.. psikolog ne yapacak ki, konusacak.. karakter degismiyor ne yazik ki..
Aynen kesinlikle katiliyorum..zor da olsa benim bu adamdan ayrilmam gerek...ama nedense bu surec beni cok korkutuyor..
Bosanma davasini onun acmasini beklemekle hata mi yapiyorum acaba..ben acsam nasil acilir ne kadara mal olur bilmiyorum..

Aynen kesinlikle katiliyorum..zor da olsa benim bu adamdan ayrilmam gerek...ama nedense bu surec beni cok korkutuyor..
Bosanma davasini onun acmasini beklemekle hata mi yapiyorum acaba..ben acsam nasil acilir ne kadara mal olur bilmiyorum..
zor olan karari vermek.. dava filan bi sekilde ilerliyor..
kimseye hemen bosan demem.. ama duzelmeyecegine emin olduktan sonra da yapacak bsy kalmiyor.. bosanma sonrasi korkutur, normaldir, ama Allah in izmiyle alisiliyo; kararin dogrulugundan eminsen..

düzelmesı cok zor...şu anda evıme esylarımı almaya geldım .sabah sitede arkam donuk guvenlıkten kartımı alıyordum o da işe gidiyordu aramzda 5 adım vardı ben onu sonra farkettm arkam donuk oldugu ıcın ama o benı farketmıstır emınım..görmesn diye de koşa koşa gıttı.o an cok uzuldum sevgili değiliz ki biz karı kocayız ne bilim kanlı bıçaklı olmadık..ama buradan bellı bu adam normal değil...kendıne takvım yapmış ben hep tıyatroya gıdelm derdı şimdi herhaftaya 2 3 tıyatro koymuş, namaza kalkalım derdm sımdı namazlık oda da, eşofman gıy derdm gıymezdı sımdı eşofmanlarını fılan gıymış..benım botlarımı fılan yıkayıp bakım yapmış.o kadar koyuyor ki hıc yoktan bu halde olmamız sırf onun erkeklık gururu, ınadı yüzünden..tabı benm de ınadım yüzümden..ona hala sevgım var..bu yüzden o kararı vermek zor ama adam normal değilki..kişilik bozuklugu var, hele de bana karsı ben ona ne yaptıysam bu derece..

seni cok iyi anliyorum, bi zamanlar yureginin piriltisi iken, en yakinim dedigin kisi iken, simdi iki yabanci bile olamamak cok dokunuyo insana..
ben hic pisman degilim Allah a sukur, ama eski esimi gorsem kotu olurum, nedeni, geldigimiz hâl.. halbuki nasil guzel baslamisti her sey..
mesele sevgi degil zaten.. sevgi vardir, belki de kotu bi insan degildir esin ama 'kisilik bozukluklari' bu hale getirmistir.. isin acisi, insanlar degismiyor, ne ise o..
ben de eski esimle bosanma karari aldiktan sonra, benim kararlilgimi gorunce perisan oldu ve oyle bi hale girdi ki, benim aylarca olmasini bekledigim ideal insana donustu.. ama eminim ki, birlessek, yine ayni tas ayni hamam olacakti.. bundan emindim artik.. bu yuzden de vazgectim, seve seve, aglaya aglaya..

Şurdan anladım ki sen cok kararlı ve cesurmuşsun..Ben de gözü karayım cesur sanırdım kendımı ama bu konuda neden böyleyim pişman olmaktan korkuyorum...ya diyorum daha kötüsü olursa bana bakalım 2.evliliğinde kim mutlu olcak diye birşey demişti yanı kim iyilik yaptıysa kim kötülk yaptıysa karşılıgını alıcak anlamında..ikimizde kötü niyetli değildik aslında ama ikimizde birbirimizden bekledik bazı şeyleri.. coğu kez ben adım attım ama son zamanlarda atmadım işte gerçi yine attım ama olmadı..olaylar büyüdü. bugün bu durumdayız. bazen diyorum ne günah işledm ben bazen de hayırlısı diyorum..umarım ben de doğru karar veririm, mutlu olurum..ama eşim değişmez biliyorum. ama benm eşim asla geri adım da atmaz atsa ben cok şaşırırım zaten..olursa olur olmazsa Allahtan der kabullenır..bu ara sağlıklı düşünemıyorum.ama kendi kendime oturup yazıcam herşeyi. artılarını eksılerini sonra artık düşünücem ve karar vericem.

ben de cok zor aldim o karari.. pismanliktan, bosandiktan sonrasindan cok korktum.. gecelerce uykusuz kaldim.. ama emin oldum degismeyecegine ve ilerde daha kotu olacagina.. orda koptu zaten..
ilerisini bilemeyiz, mutlu mu oluruz mutsuz mu, bize dusen şu an'ı dusunup karar vermek.. sonucta esinle, evliliginle ilgili elinde doneler mevcut.. devam edeceksen mazideki kotu seyleri sileceksin, onune bakacaksin, bitsin istiyosan da adimini ona gore atacaksin.. boyle arada kalmak cok kotu..

sen neden boşanmıştın cok özel değilse..
konularimda var canim en en ozet haliyle.. eski esimin psikolojik problemlerini cok yazmadim tabi uzatmamak icin.. yani paranoyalari, takinti ve KOMPLEKSLERİ, anaci tavri, objektif olmamasi, degerlerimi yok saymasi, empati kuramamasi, beni yalniz birakmasi vs..

bence şiddet sadece dayakla olmuyor, cinsel, ruhsal, psikolojik her türlü olabilir. ben şahsım adına bu sebepten boşanılırmı demiyorum kimseye çünkü mevzu aslında ilk yada son kavga değil mevzu patlama noktasına gelmek. bardağı son damla taşırmış o yüzdn o raddeye gelinmiş. ha bazıları vardır kahır çekemez pire için yorganı yakar ama oda gelip buralarda dertlenmez bitirir ve umursamaz kanımca.
ihanet, şiddet yoksa bunun bedeli huzursuzlukmu olmalı, neden kadın bedel ödemek zorunda adam karşısına geçip e aldatmıyorum dövmüyorum neyin eksik diyor, e ozaman kadında aldatmıyor ozaman evde yemek yapmasın kocayla ilgilenmesin ..vs.. niye iyi bir davranışın bedeli olmalı, bence iyi davranışın sonucu olmalı huzurlu olunabilmeli.yani değişik şiddet uygulayanlar genelde bakıyorum bunu sadakatıinin bedeli olarak görüyor tabi bu bahane ben yontulmamışım diyemiyor çünkü.
neden evlendik açmıydık açıktamıydık , hayır, paylaşım için iyiyide kötüyüde paylaşmak için değilmi ozaman aynı noktada neden buluşamıyoruz , neden bu sorun olarak görünmüyor, çünkü kadın bi adama emanet edilmiş işte, evinede bakıyor, işte bizim toplumumuzun evlilik anlayışı bu bence (bir üst nesil daha doğrusu genelde).
çok ağdalı oldu kusura bakmayın

cok guzel olmus, yuregine saglik.. aynen benim dusuncelerim.. eski esim bi keresinde bana demisti ki 'dovmuyorum, aldatmiyorum, neyin eksik', ben =
normali bu zaten, lutufta mi bulunuyosun bana?
ben de Allah' a sukur aldatmadim, kalkip her turlu cirkefligi yapma hakkina mi sahibim bu yuzden?
kapasitesiz, fikirsz insandan Allah korusun.. laf anlatabilmek icin bile heba oluyorsun..
ac veya susuz oldugumuzdan degil, mutlu olmak icin evleniyoruz.. baba evindeki rahati birakip bi erkegin kanatlari altina giriyorsak, hic degilse insan gibi gecinmek icin caba gosterilmesini istiyoruz..cok mu..

sağol canım:) demekki sadece bakmayan aynı zamanda görebilen insanlardansın:) laf anlatamıyoruz maalesef, hani kolilerin üstünde bazen yazar dikkat kırılır diye, içinde ne olduğunu bilmesende dikkatli taşırsın, ama yok ben benimkinin içinde ne var bunca yıldır öğrenemedim, dilimde tüy bitti , huzur istediğimi anlatmaktan heba oldum, istemiyorsan ayrılalım dediğimde he he oldu sen çok film seyrediyosun evlilik böyle bişey işte daha ne istiyorsun cevabını alıyorum, ama uzlaşmaya çalıştığımda genelde cvp bile yok ve ben çok yoruluyorum. kendimi ifade edemediğimi düşünmüyorum genelde yeterince anlaşılır konuşmaya çalışırım, ama maalesef konu sadece karşıdakinin anladığı yada dinlediği kadarıyla sınırlı kalıyor.
dediğiniz gibi insanca yaşamayı istemek suçmu çok mu zor değil , ama karşınızdaki egosu yüksek, yada kompleksliyse böyle hırs çıkarıyor karşısındakinden.

Bu kişiden kişiye değişir aslında.herkesin hayat değerleri ve beklentileri farklı.kimi diyorki beni iyi yaşatsında aldatsada affederim,kimide kuru Ekmeğe razı,yeterki Başkasına bakmasın.bu sadece bir örnek,yani demem o ki,herkesin kafasındaki evlilik profili farklı ve bu profile uymayınca çatırdamalar Başlıyor.istisnalar elbette vardır ama bir kadın durup dururken yuvasını bozmaz,Boşanma kararı alması için gerçekten o kadının neler yaşadığını gözlemlemek Lazım.sadece mor göz,patlamış dudak olunca boşanmaya karar verilmiyor.bir tanıdığımız vardı,çocuk o kadar efendi,yardımsever,çalışkan,yakışıklı ve iyi biriydiki.namazında abdestinde aman saygıda kusur etmez.kendi tırnaklarıyla kaza kaza genç yaşta ideallerine ulaşıp hatırı sayılır işler yapmış başarılı biri.herkesin parmakla gösterdiği bu Kişiyi kimse kaçırmak istemez,nitekim evlendi ve 1-2 ay sonra Karısı evi terketti.herkes Karısını suçladı,öyle ya,bulmuş mis gibi çocuğu daha ne istiyordu?meğer bu eve gizli kamera ve mikrofon yerleştirmiş,evde olmadığında her anını izliyormuş Karısının.arkamdan neler çeviriyor,kiminle Konuşuyor diye ve eve gelince her anını tek tel soruyormuş,atladığı bişey olunca yalan söylediği için karısına namussuzluk iftirasında bulunuyormuş.adam 7/24 karısını izliyor,Öyleyken bile inanmıyor ona düsünsenize

okuyunca ahan da benimki dedim
evlenmeden önce ex eşim için de herkes saygılı,efendi,çalışkan,kötü hiçbişeyini kimsenin görmediği,yakışıklı, işini dört dörtlük yapan biri olduğunu söylüyodu..tabi benim ex eşimde kendini övüyodu onlara göre herkes kızını vermek için yarışıyodu..
evlendik.. telefonumu hergün kontrol ederdi.. dakika paketi yüklüyorum ben.. örneğin 1000 dk yükledim o gün 15 dk annemle konuşmuşum ee 985 kalması lazım burda 984 kalmış o 1 dk kimle konuştun diyip başımın etini yerdi..namussuzlukla suçladı defalarca vee daha bi sürü şey tabi
sonuç ayrılık!!!!
kimse göründüğü gibi değil.

Allah kurtarmış tatlım o zaman, insan çekemez ya öyle birini. Sürekli acaba neyime ne bahane bulacak diye diken üstünde yasam olmaz. Bunun kıskançlıkla falan alakası yok, direk agır psikolojik vaka.

Allah kurtarmış tatlım o zaman, insan çekemez ya öyle birini. Sürekli acaba neyime ne bahane bulacak diye diken üstünde yasam olmaz. Bunun kıskançlıkla falan alakası yok, direk agır psikolojik vaka.
Cok sukur.. dedidin gibi diken ustundeydim. Bence evlenmeden once ruh sagligi icinde rapor alinmali.. sagligi elvermeyenler evlemesin.. kesinlikle kiskanclik bu degil zaten

Benimde evliligim yeni bitti. Kocamin ailesi yuzunden. Tek bir gun bile huzur vermediler. Aramizda 2 ev var. Surekli tepemizdeler ve eve ne zamna girip ciktigimiza bile bakiyorlar. Kocami ariyorlar nereye gidiyosunuz diye. Surekli kocami doldurdular bana karsi, tam geri kafali insanlardi. Kocamda saf, onlarin diliyle bana konustu benim hep kalbimi kirdi. Hic bi zaman beni savunmadi HAKLI oldugumu bildigi halde. Artik benim gucum kalmadi. Biktim kucuk cocuk gbi ailesi yuzunden azarlanmaktan.

Bosandiniz mi ayrildiniz mi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…