bosanma nedeni?!

AYNEN bunu anlatmak istiyorum kuşum ben de.. herkesin eşigi, gucu, imkani farkli.. herkesin gozune batan farkli.. yani bi kadin bosanma esigine kolay gelmez, yasadiklarini 'sudan sebep' gormeden once, o kadinin neler yasadigini anlamak lazim.. bu da klise nedenlerin disina cikmakla olur diye dusunuyorum.. yoksa asla anlayamayiz, destek veremeyiz..

kesinlikle.. bi kucuk tartismayla hemen 'dilekce' lafini agzina sakiz edenlere ben de aynisini diyorum, uzlasmalarini, son noktaya kadar ugrasmalarini, ellerinden geleni yapmalarini, evliligin kolay olmadigini vs.. bosandim ama kimseye kolay kolay bosan demem.. icim yaniyor o hallere dusenlere..
yalnizca, o son noktaya gelip dayanamayan kadini da anlamak gerek, 'basit bi nedenle' yuvasini yikti diye bakmamak lazim..
biz kadinlarin gorusu nedir bu konuda, bunu merak ettim, yoksa 'siz niye uyelere bunu diyosunuz' sorgusunda degilim kesinlikle, haddim degil

Doğru insan ve doğru evlilikte saydiginiz olaylardan hiçbiri yasanmiyor olması gerekir. Bu doğru insani bulan kişi çok az o yüzden herkes kendinden yola cikip "elindekiyle yetin" diyor..

Acı bir tablo aslında..
cok guzel bi tespit canim, haklisin.. yani oyle sorunlar var ki, insanlar bi baskasinin derdinde iyi bi taraf bulup devam etmesini tavsiye ediyor.. yasananlar, asla tahammul etmem, dedigimiz seyleri bile yontuyo iste..
cunku ideal evlilik cok cok az..

bir de konum yanlis anlasildi kuzum, hani sanki 'dayak ihanet yoksa bile cekmeyin ayrilin!' der gibi anlasildim.. ben bunu asla demem.. herkesin yasadigi, kosulu farkli ve belki de kurtarilacak bi yan mutlaka oluyor.. ben bu sebeplerden bosanma karari alininca 'basit' nedenler olarak gorulmesine sasiriyorum(tenkit etmiyorum)..
kimisi dayanir, kimisi dayanmaz.. kisisel bi sey..
herkesin gorusu de mutlaka kendine, haddim degil elestirmek..
benimki merakti, biz kadinlar ne dusunuyoruz bu konuda, diye..
'siz neden bunlari sebep saymiyosunuz, bu yuzden bosanmak cok mantikli, bunlari sebep sayacaksiniz' demek istemedim : ) herkesin kosulu farkli, sebepler herkese gore degisir, anlamaya calismamiz gerekmez mi, demek istemisimdir en fazla : )

kizlaaarr, cok yazdim, bi daha yaziyim, yanlis anlasilma olmasin lutfennn : ) kimseye ayar verme veya kimseyi tenkit etme amacinda degildim..
hannesli demis ya, insanlar kendi yasadiklarina bakarak, baskasina buyutmemesini soyluyor, ideal evlilik cok nadir cunku.. iste bunu soruyordum, neden bu sekilde bakiliyor.. bu cevap sebeplerden birini ozetlemis mesela..
hepinize cok tesekkur ederim.. ama lavantanizi yanlis anlamayin

sagol kuzum..
aslinda ben neden boyle baktigimizi sorguluyordum, hani hannesli demis ya, herkes kendi yasadigina bakarak karsisindakine 'elindekiyle yetin' diyor.. bu sebeplerden biri mesela ve cok mantikli..
baska bi sebep de bilincaltimiz olabilir.. sen dersin ki, bana sesini yukseltemezsin, ben 'sinirliydi, sorun degil' derim.. bu sebeplerden biri mesela.. merakim bu yondeydi..

bu tip yorumları birebir yaşanyanlardan biri olduğun için de bu senin bir derdin sayılıyor.. öyle ayar vermek falan hiç senin tarzın değil, yanlış anlayan arkadaşa sevgiler

bu tip yorumları birebir yaşanyanlardan biri olduğun için de bu senin bir derdin sayılıyor.. öyle ayar vermek falan hiç senin tarzın değil, yanlış anlayan arkadaşa sevgiler
tesekkur ederim canim, ama ben de biraz yanlis ifade etmisim sanirim, konuyu duzeltmeye calistm bu yuzden : )

Ben de siddet yok ihanet yok disarida gezme yok eve alisveriste yapardi temizlikte yapardi..ama gel gorki bana gram saygisi yoktu..ona anlayslij oldugum surece herseyine evet dedigim surece onun sozunden cikmadigim surece benden iyisi yoktu.lahmcun almaya gider ama ben ayran iastedigimde disarisi soguktu markete giremedim diyecek kadr degersiz hissedirirdi kendimi..lavabodan cik dediginde hemen cikmadigim icin makyaj yapiyorum zannedip telefonumu krrdi hizini alamadi makyaj malzemelerimi kirdi..o da yetmedi telefon isteyince tavrimi koyydum alicaksin die sen benle pazarlik yapamazsin dedi,sana sevgimsde saygim da bitti gelme bu eve dedi..su anda 13 gundur evimden ayriyim bugun kendi halasinin zoruyla beni aradi paikolga gitxcekmistwe ben hangisine gidiyormusum...hala hata yaptigini kabullenmeyen biri..hala evliligi bitirmeyi dsnen ama bosanm davasi acmayan biri..bazen cildirck gibi oluyorum bzen diyorm boylebiir adamla omur mu gecer...bir yandan gelsin ozurdilesn barisalim istiyorum bir yandan bitsin istiyorum..cok yiprandim bu sureci sizler naasil atlattiniz...

en zoru bence 'o karar'i verebilmek.. ve verdigin karardan emin olmak.. onun oncesinde de evliligin icin elinden geleni yapmis olmak..
zaten her çabana ragmen duzelmiyor, daha da kotuye gidiyorsa, kararinin arkasinda daha saglam duruyorsun Allah'in izniyle..
ben cok emek verdim, hakli oldugum halde alttan aldim, saygimi bozmadim.. yine de makbule gecmedi ve herkes karakterinin geregini sinsice sergilemeye devam etti..
aglaya aglaya aldim bosanma kararini, cok uzuldum o hale geldigimiz icin.. ama su an, Allah'a cok sukur, zerre pismanligim yok.. cunku biliyorum, asla duzelmeyecek, degismeyecek daha kotu olacakti.. kompleksleri, takintilari, objektif olmamasi, empati kuramamasi ve her seyde (hakli oldugumu bile bile) beni suclu cikarmasi bitmeyecek, beni yavas yavas tuketecekti, Allah korusun..
ve, uzuldugum zaman bi anda aklima yaptigi cirkinlikler geliyor, buz kesiyorum adeta..
hem icim rahat su an, hem kafam.. keske su hale gelmeseydik.. belki de bebek planlari yapiyor olacaktik ama beni yari yolda brakmayacagina emin olmadigim bi adamdan cocuk isteyemedim hic, hayal bile edemedim..
elinden geleni yap kardes.. umut varsa birakma ucunu.. ha olmuyorsa da, kendine/hayatina bi sans tani.. ilerisini bilemiyoruz evet ama an'ı dusunmeli, gerektigi yerde vazgecmeyi bilmeliyiz..
Allah en hayirli karari almani nasip etsin..

İste o karari veremiyorum mesela ailesi surekli ariyor beni...karamsar olma iyilesicek diye..sinir hastasi olarak bakiyorlar...ama ben de degerliyim hayatim degerli..tamam o hasta die ben onu terketmem ama cozum arayalim benim duzelmem gerek dese elini hic birakmam..ama yoruldum bana bunlari yasatmaya hakki yoktu..zamaninda ailesinden ayri tutardi beni size uzdurmicem o kizi dermis,simdi niye kendi uzdu diyolar...sen onu adam ettin diyorlar..evetbenonu adam ettimparasini cebinde tutamayan insandi, evinkapisini biilmeyen insandi...benim olbitsinbu eziyetler diyen bir insandi..ne oldu diyorum simdi..inanmak bile istemiyorum..ailem de sevdigin icin bir sans ver diyorlar ama o duzelmedigi surece bizimhayatimiz duzelmeyecek biliyorum...ailem eskisi gibi olmayacak ona measela..o yuzden inceldigi yerrden kopsun diyorum..ama bazen de diyemiyorum..

Son düzenleme:

Ben anladım anlamayan bir daha okusun lavantacım:) gayet açık anlatmışsın. Gayet doğru bir mesaj vermişsin. Diyorum ya herkes kendisi yapamadığını millete diretiyor. Ahkamın beşi beş para. Haklısın lavantam. Ve ayrıca tebrik ediyorum seni duyarlılığından ötürü

tedaviye yanaşıyor mu eşin?

tedaviye yanaşıyor mu eşin?
Bakiyosun bigun evet ben duzelince hersey duzelicekmdiyormus sonra ertesi gun ben kimsenin hayatini mahvetmiycem diyormus..kvalidem hergun ariyor beni..ben de ilimli konusuyorum bazen de acicaksa acsin bosanma davasini ben yoluma bakim diyorum..kpederm bunlar birbirini seviyor bosanmayi kaldiramicaklar zamana birakin diyor..herkes birsey soyluyor..bugun beni aradi esim ama halasinin zoruyla ben onu gece aramistm yarin psikologa gidelim die.o da ayri gidelim dedi ama ben inanmiyorum..burdan birsey almicakmisin die bana sordu telde okul basliyor pazartesi..
Bi diyorum kimse dort dortluk degil bi diyorum boyle insanla napicam...birde kvalidemlerin hergun aramasindan rahatsizim ama bir yandan da esimden haber aliyorum..kvalidemle esim surekli tiyatroya gidiyorlar bunlar da alem zaten..ne bilim sinirlerim bozulyor bole duydukca ben ne yapim bilemedim.

tedavi olmadikca, ayni kisilik ozellikleri devam ettikce, hicbi sey duzelmez.. malesef.. madem ki psikolojik olarak sorunlu/rahatsiz, o zaman tedavi gormeyi kabul edecek..

Boşanma meclisimiz kurulduğunda, boşanacağım insan, yetişkin oğlumuzla kızımıza, öfkeyle meziyetlerini sayıp döküyordu.
İhanet etmedim. Aç açık muhtaç bırakmadım. Şiddet uygulamadım. (Psikolojik şiddet şiddetten sayılmaz)
Daha ne istiyor bu ananız? dediğinde, yılların ve ilişkimizin fotoğrafını çeken oğlumuzun birkaç cümlesi olmuştu.
__Evet babacığım aynen dediğin gibi görevlerini en iyi şekilde yerine getirmeye çalıştın. Koşulların el verdikçe bizi
lüks restoranlara götürdün. Özel günlerde devasa boyutta çiçek buketleri gönderdin.
__Peki babacığım, hep birlikte deniz kenarında oturup çay ile simit yiyerek vakit geçirmenin annemi çok mutlu edeceğini biliyor muydun?
__Biliyordum oğlum.
__Böyle ortamlar paylaştık mı, paylaştınız mı baba?
__Hayır oğlum.
__Her zaman sence uygun olanları, kendi hoşuna gidenleri verdin anneme. Onun ne istediğini, neyi sevebileceğini önemsemedin.

Oooyy o anları yaşar gibi oldum yeniden.
Neyse geçti bitti hepsi. Herkes kendi düzenini kurdu çok Şükür.

Allah herkesin yuvasına huzur içinde birlik, beraberlik nasip etsin.

konu sahibi yazdıklarına sonununa kadar katılıyorum çok haklısın fakat konuya göre yorum yapılıyor genelde şöylede bir durum var bu zamanda evlilikten ve eşten çok büyük beklentiler oluyor buda çocuk yaptıktan sonra tahammülsüzlükler oluyor ,yazık günah değilmi o çocuklara onların anne ve baba ile büyümeye hakkı yokmu onların ne suçu var insanlar birbirine katlanabilmeyi yada birlikte yaşamayı göze alıyorsa evlenmeli yeni nesil çok bilinçli,fakat tahammülsüz maalesef herkes karşı taraftan bekliyor,kısaca erkek erkekliğini kadın kadınlığını bilmeli ,abla olarak sizlere tavsiyemdir,yoksa bazen pisikolojik baskı fiziksl şiddetten daha fazla yaralıyor ruhumuzu

tedavi olmadikca, ayni kisilik ozellikleri devam ettikce, hicbi sey duzelmez.. malesef.. madem ki psikolojik olarak sorunlu/rahatsiz, o zaman tedavi gormeyi kabul edecek..
İnsallah dedigini yapar...ben ailasine dedim boyle bir sorunvardi da neden ilgilenmediniz diye dediki kendi sorunlarimizdan onlara sira gelmedi...gorumcem de esim gibi hatta daha da beter..ama esi cok sabirli..hic sikayetini gormedimp..kiz sinirli olunca cekiliyor da erkek sinirli olunca cekilmiyor ..cunku kqdin duygusal dil yarasi gecmiyor..bana neler saydi neler..hatirladikca bu is olmaz diyorum..2.5yil evliligimde 2 gun mutluysam 3 gun mutsuzdumq.hep kendi isteklerini kendini dusundu..gerci hakkini yemim guzel gunlerimizde oldu..ilgisi iyidi, ama son zamanlarda ne olduysa hep sinirli hep agresifti.lafinin ustune laf soleyince git artik filan demeye basladi..hayir gercekten boyle bi . Hastalik olqabilirmi..

Kimi insan var aldatma şiddet ya da her ne görürse görsün hayatında hepsine tamam der kimi de resti çeker ve ayrılır.
Önemli olan insanın kendi ozbenligine olan saygısını kaybetmemesi...

kompleks ve takinti olabilir mi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…