orasi oyle canim arkadasim, kesinlikle son noktaya kadar mucadele edilmeli, kolay mi bosanmak..Anlatılan olaya göre bakıyoruz aslında, bazen gerçekten saçma sapan sebepten boşanma kararı alanlar oluyor. Şiddet, ihanet, sevgisizlik yoksa. 1 tartışmayla alınan karar ne kadar sağlıklı olur ki?
yoo bosanmayan, devam edenlere asla sozum yok canim, herkesin kosulu baska..Tercih meselesi sanirim. Ihanet ve siddet yok diye mutsuz bir evliligi sürdümeyi tercih edenler muhakkak vardir.
Ama su hayatada bir kere geliyoruz. Huzur bulmadigimiz bir evliligi niye sürdürelim? Yada saygi göstermeyen; hakaret eden psikolojik, baski uygulayan veya sahip cikmayan bir adami niye hayatimizda tutalim?
Kimisi bu ise bir dur der ve ayrilmayi göze alir; kimiside bir ömür mutsuzlugu...
selamlar guzel kk kizlari
bu bi dert midir bilmiyorum ama bana dert oldugu kesin.. son zamanlarda acilan konulardaki yorumlara bakiyorum da, 'aldatma yok, siddet yok, neden bosaniyosun?' veya 'aldatma, siddet yoksa bosanilmaz' tarzinda..
ben bunu anlayamiyorum!
Allah başa vermesin, tabiki o ikisi de cok zor.. ama psikolojik baski, hakaret, esinin yok saymasi, ailesinin rezillikleri, guven ve saygi problemleri, evlilikte yalniz ve savunmasiz birakilmak vs vs vs; bunlar az sebepler mi? acilan konularda kadincagizin derdi bu saydiklarim ise, bazilari 'pireyi deve yapmis' havasi estiriyor.. malesef cok ama cok buyuk sorun bunlar evlilikte..
simdi belki bana satasanlar da olur da, evet ben 'bunu' dert edindim..
benim evliligimde de dayak, ihanet yoktu ama, tek gun huzur bulamadim.. simarik ve memnuniyetsiz bi kiz cocugu degilim ayrica..
gercek hayatta isler oyle duz mantik yurumuyor..
haksiz miyim?
vaktinizi aldim, tesekkur ederim
Yanlış hatırlamıyorsam sizin konunuzda ciddi DUYGUSAL ŞİDDET vardı. Karıştırdım mı acaba?selamlar guzel kk kizlari
bu bi dert midir bilmiyorum ama bana dert oldugu kesin.. son zamanlarda acilan konulardaki yorumlara bakiyorum da, 'aldatma yok, siddet yok, neden bosaniyosun?' veya 'aldatma, siddet yoksa bosanilmaz' tarzinda..
ben bunu anlayamiyorum!
Allah başa vermesin, tabiki o ikisi de cok zor.. ama psikolojik baski, hakaret, esinin yok saymasi, ailesinin rezillikleri, guven ve saygi problemleri, evlilikte yalniz ve savunmasiz birakilmak vs vs vs; bunlar az sebepler mi? acilan konularda kadincagizin derdi bu saydiklarim ise, bazilari 'pireyi deve yapmis' havasi estiriyor.. malesef cok ama cok buyuk sorun bunlar evlilikte..
simdi belki bana satasanlar da olur da, evet ben 'bunu' dert edindim..
benim evliligimde de dayak, ihanet yoktu ama, tek gun huzur bulamadim.. simarik ve memnuniyetsiz bi kiz cocugu degilim ayrica.. ve bosanirken kac kisi bunu soyledi; dayak ve ihanet yoksa neden ayriliyosun? seklinde.. burda insanin dayanma durumu da etken diye dusunuyorum.. mecbur kalmak, duzelecegine inanmak/inanmamak, mucadele etmek/edememek, son noktaya gelmis olmak/olmamak gibi..
neyse,
gercek hayatta isler oyle duz mantik ve ezbere yurumuyor.. kaliplasmis nedenlerin disinda da sorunlari oluyor insanlarin..
haksiz miyim?
vaktinizi aldim, tesekkur ederim
yoo bosanmayan, devam edenlere asla sozum yok canim, herkesin kosulu baska..
siddet ve ihanet disinda dayanamayip bosananlara, basit nedenle yuva yikan kadin muamelesi yapilmasini anlamiyorum yalnizca.. herkes yasadigini bilir.. keyfen mi bosandik acaba diyorum bazen
tesekkur ederim :)Seni severim hos hanimsin da uyelere ayar vermek icin konu acman yakismadi. Biz burada cok sesli bi topluluguz. Herkesin degerleri farkli. Kimisi sirf ilgisiz diye bile adam bosa diyor kimisi agir kusur yoksa yikma yuvayi diyor. Herkes gorusunu paylasiyor. Zaten konu acanin istedigi de degisik gorusleri duymak olmali. Her kesimden insanin var oldugu genis bi platform burasi. Insanlardan tek tip yanit bekleyemezsin. Sen bosanmissin zaten bitmis gitmis yurumeye degecek evlilik olsa zaten yururdu. Daha uzerine dusunmene gerek yok. Biz karar asamasindaki insanlara gorus belirtiyoruz
aynen.. yanlis anlasildim.. tesekkur ederim..arkadaşlar, kadın diyor ki, "dayak, ihanet yoksa boşanma" nasıl bir mantık? evliliğin tek bitme sebebi sadece bunlar mı olmalı?
yorumlara bakınca çok yanlış anlaşıldığını düşündüm, özetlemek istedim.
Yanlış hatırlamıyorsam sizin konunuzda ciddi DUYGUSAL ŞİDDET vardı. Karıştırdım mı acaba?