• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Boşanma Devam Ederken Davalı Eşin Ölmesi - Bilgisi olanlar bakabilir mi?

gulenay58

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
13 Ekim 2020
359
60
48
Selam bayanlar.benim iki yııldır süren çekişmeli boşanma davam devam ederken davalı olduğun eşim vefat etti .boşanma nedenim maaşımı alması psikolojik fiziksel şiddet vs..ayrıca açmış olduğum ziynet eşyası davam da maddi olarak ev eşyası takı para dahil alabilirmiyim şuanki durumda neler olur bnm gibi olan ya da avukat arkadaşlar varsa bakabilrimisiniz?çok teşekkürler.🙏🏻

Selam bayanlar.benim iki yııldır süren çekişmeli boşanma davam devam ederken davalı olduğun eşim vefat etti .boşanma nedenim maaşımı alması psikolojik fiziksel şiddet vs..ayrıca açmış olduğum ziynet eşyası davam da maddi olarak ev eşyası takı para dahil alabilirmiyim şuanki durumda neler olur bnm gibi olan ya da avukat arkadaşlar varsa bakabilrimisiniz?çok teşekkürler.🙏🏻
Tabi canim hala esi olarak gozukuyorsun hatta maas kalmissa onu bile alabiliyorsun

Tabi canim hala esi olarak gozukuyorsun hatta maas kalmissa onu bile alabiliyorsun
Çalışmıyodu.takı ve ev eşyası için davam ayrıca vardı nolur acaba?zaten boşanma davası düşüyo dul gözüktüğüm için

Çalışmıyodu.takı ve ev eşyası için davam ayrıca vardı nolur acaba?zaten boşanma davası düşüyo dul gözüktüğüm için
Tabi canim senin eşyaların onun uzerinde ne mal varsa onun herseyi senin yani sana kaliyor eger ailesi vermezse polis zoruyla git alirsin zaten cunku senin esyalarin sonucta hoc bisi kimseye birakma al hepsini

Hala evli olduğunuz için herşey size kalıyor muhtemelen

takı ev eşyası ya da adamın her türlü malı mülkü nesi varsa miras hakkınız var şu an

yani atıyorum 20 binlik takı alacağınız karşılayacak mal varlığı varsa mirasçılık hakkınız o mal üzerinde devam eder

teoride adamın mirasçılarına karşı dava devam eder de sizin dışındaki mirasçıları varsa çocukları yoksa anne babasıdır

Bu dediklerini nereden alacaksın.
Gizli birikimi var mıymış?
Ziynet davasıdamı düşer bilemedim.evlilik öncesi aldığı bir araç var engelli aracı diye almıştı beş yılı dolmadan satılmıyo bir yılı kalmştı ben maaşımla borcunu ödedim

takı ev eşyası ya da adamın her türlü malı mülkü nesi varsa miras hakkınız var şu an

yani atıyorum 20 binlik takı alacağınız karşılayacak mal varlığı varsa mirasçılık hakkınız o mal üzerinde devam eder

teoride adamın mirasçılarına karşı dava devam eder de sizin dışındaki mirasçıları varsa çocukları yoksa anne babasıdır
Çocuk yoktu bizim anne babadan ablalardan devam eder heralde

Resmen evli olduğunuz için yasal mirasçı oluyorsunuz peki eşinizin borcu filan varmiydi.

Ziynet davasıdamı düşer bilemedim.evlilik öncesi aldığı bir araç var engelli aracı diye almıştı beş yılı dolmadan satılmıyo bir yılı kalmştı ben maaşımla borcunu ödedim
Araç eşinizin üzerine ise vefat ettiği için miras olarak size kalır.

Çocuğunuz olmadığı için tüm mal varlığı size kalmaz. Sizinle birlikte eşinizin üstsoyu olan kayınvalide ve kayınpeder de eşinizin mirasçısıdır artık.

Takılarınızda istisna olabilir.
Size ait kabul edildiği için belki onlar bu paylaşımın dışında değerlendirilebilir.

Umarım fakedir. Aksi takdirde boşanmadan başka adamla ilişki yaşayıp, ölen eşin mal varlığına sahip olma çabası çok mide bulandırıcı olur. Yasal olarak hakkınız mı hakkınız. Etik mi değil. Bir de bu kadar sorun yaşarken bir yandan mücadele ederken bir yandan da illa bir ilişki yaşama telaşı.. Buna nasıl enerji buluyorsunuz?

Back